Dr. Dre - 2001 (1999)

met Snoop Dogg

5. Big Ego's (3:58)

6. Xxplosive (3:35)

met Hittman, Kurupt, Nate Dogg en Six-Two

7. What's the Difference (4:04)

met Xzibit en Eminem

8. Bar One (0:50)

met Traci Nelson, Ms. Roq en Eddie Griffin

9. Light Speed (2:40)

met Hittman

10. Forgot About Dre (3:42)

met Eminem

11. The Next Episode (2:41)

met Snoop Dogg

12. Let's Get High (2:27)

met Hittman, Kurupt en Ms. Roq

15. Murder Ink (2:28)

met Hittman en Ms. Roq

16. Ed-Ucation (1:32)

met Eddie Griffin

17. Some L.A. Niggaz (4:25)

met DeFari, Xzibit, Knoc-Turn'al, Time Bomb, King T, MC Ren en Kokane

met Knoc-Turn'al en Hittman

22. The Message (5:29)

met Mary J. Blige en Rell

SSS
In afwachting van wellicht een opvolger van dit album (Detox!?) ben ik eens gaan zoeken naar andere nummers, die niet op zijn twee albums staan. Ik dacht dat ik niet zo gek veel zou vinden maar dat viel niet eens tegen!

Zoals Deep Cover, Dre Day (Extended Mix), Puffin' On Blunts And Drankin' Tanqueray, U Better Recognize, Natural Born Killaz, Keep Their Heads Ringin', Funky Flute, Been There Done That, Puppet Master, Zoom, Bad Guys Always Die, Put It On Me, On the Blvd, Bad Intensions, The Wash.

Wat 2001 betreft, alleen Ed-Ucation en Housewife vind ik niet zo geweldig en die skits had Dre weg mogen laten.

dit is 1 van de beste albums ooit!
bijna alle nummers zijn helemaal goed
en iedereen kent ook bijna alle nummers en vinden het ook allemaal goed
5!

avatar van Booyo
I'm hittin switches, makin bitches eat bitches

haha, wat een koning is het toch ook.

avatar van jordidj1
Tha Next Episode is zelfs in een discotheek fantastisch..

Ik hou van de beats van Still D.R.E. & Tha Next Episode !

Forgot About Dre is ook zo hard

Frostyx schreef:
Forgot About Dre is ook zo hard

ja idd

MIJ
Een van de beste hiphop albums ooit.

Beatwise was en is Dr. Dre gewoon voor zijn tijd.
De guest rappers laten zich ook allemaal van hun beste kant zien. Dit album gold natuurlijk als de ultieme introductie van Eminen, Xzibit en Knoc Turn'al.

De samenwerking met Hittman was ook super!

Ik kijk net als iedereen natuurlijk ook heel erg uit naar Detox, maar de reference tracks die ik tot nu toe gehoord heb, hebben niet echt grote indruk op mij gemaakt moet ik eerlijk zeggen. Ik hoop dat het het wachten waard is.

avatar van jordidj1
waarom vinden de meeste dit overschat?

komop, al die serieuze hiphop.

avatar van MJ_DA_MAN
Een kleine 4 gemiddeld en nr. 43 in de top 250, idd erg overschat door de meesten.

Mooi geargumenteerd ook

avatar van Stapler
De teksten, veel nummers is niks vernieuwends aan, sommige gastrappers zijn niet heel goed.
Toch vind ik dit album wel een 4 waard maar ik ken heus wel minstens 100 albums opnoemen die beter zijn.
Misschien wat tegenstrijdig met mijn stemverleden maar ik ben ook niet zo'n fanatieke stemmer . (ik heb mijn stemmen nagecheckt maar dat hoef niet eens tegenstrijdig te zijn )

Frostyx schreef:
Mooi geargumenteerd ook
Zijn gewoon feiten en die vallen niet te beargumenteren.

Bericht verplaatst naar Dr. Dre

MJ_DA_MAN schreef:
Zijn gewoon feiten en die vallen niet te beargumenteren.

Ik zie dat je Donuts een 4* geeft, maar dit album gaat ook om de beats

Welke fiets?

Edit: bedoel je dat dit album puur om de beats gaat?

avatar van Kill_illuminati
Ik vind dat dit album het qua productie het niet haald bij The Chronic. Dat album is gewoon geniaal hier heb ik mij twijfels bij.

avatar van Slack
mwah ik vind hem nie zo heeel goed een paar goede maar the chronic blijf on top

Welke fiets?

Edit: bedoel je dat dit album puur om de beats gaat?

Ja precies, ik luister dit om de beats niet te texten want die zijn allemaal het zelfde zowat, Dre is een grote pimp en hij smackt bitschezz popt G'z en rolt in zijn lolo.

avatar van MJ_DA_MAN
Ja, dat weet ik al vanaf dat ik het album ken, maar daar had ik het niet over.

Social_Mask
Naast die teksten, lijken die beats ook allemaal hetzelfde.

Okee okee.
Ik vind de beats goed, het is die echte moderne west coast.
Het was zijn tijd ver voor uit, ook is er in mijn optiek voldoende afwisseling in de beats, maar zijn ze wel de zelfde stijl, wat goed is, want dan klinkt het tenminste als een geheel, dus luistert het lekker achter elkaar door.
Deze beats zijn stuk voor stuk uniek, je hebt nooit een idee van dat het op een andere beat lijkt, verder rijmt het allemaal lekker en is het gewoon voldoende qua texten.
De gast artiesten zijn ook goed, lekker west coast en dan natuurlijk ook Eminem op de fantastische track Forgot about Dre, qua lyrics de beste van het hele album.
Xzibit levert ook een mooie bijdrage op What's the difference, met ook weer een goede beat, die totaal niet lijkt op Still DRE, en heel uniek is.
Terwijl The Message ook die sound heeft, maar juist een emotionele, trage beat is, terwijl je toch de feeling hebt dat het van dit album komt, wat ook erg goed is gedaan door Dre.
En de tracks zijn stuk voor stuk gewoon lekker met harde goede beats.
It's still Dre day

avatar van MJ_DA_MAN
Heel goed, alleen is Lord Finesse de producer van The Message.

Frostyx
Ja, maar dat zou je niet zeggen ?
Toch

avatar van MJ_DA_MAN
Het klinkt niet echt als een Dre-productie, vergeleken met de rest vind ik. Maar Finesse is een beetje hetzelfde verhaal als Dre: goede producer, mindere rapper.

avatar van Kill_illuminati
Het is ook "het een of het ander" zeg ik dan maar. Pete Rock, Eric Sermon en J Dilla kunnen allemaal heel goed produceren maar wel minder goed rappen.

avatar van P Jay
MJ_DA_MAN schreef:

Lord Finesse was, is en blijft in de eerste plaats een MC. Vond hem als producer nooit echt uitsteken boven mede-DITC-producers als Diamond D, Showbiz en Buckwild. Daarom zou ik het mits enige zin voor overdrijving eerder omgekeerd formuleren...

avatar van FunkyMonk
Volges mij vergist hij zich even; Ik denk dat hij Diamond D bedoelde. (of niet?)

Edit: ok nevermind, heb intussen door datje Finesse niet zo'n goeie rapper vind. Wel raar; op zn oldschool platen klinkt hij toch superdope.

avatar van HiLL
Wat slowchat verwijderd.

avatar van Kill_illuminati
Jay-Z heeft Still D.R.E. geschreven.
Is oud nieuws maar toch.

Royce Da 5 9 schreef Xxplosive