Dr. Dre - 2001 (1999)

met Snoop Dogg

5. Big Ego's (3:58)

6. Xxplosive (3:35)

met Hittman, Kurupt, Nate Dogg en Six-Two

7. What's the Difference (4:04)

met Xzibit en Eminem

8. Bar One (0:50)

met Traci Nelson, Ms. Roq en Eddie Griffin

9. Light Speed (2:40)

met Hittman

10. Forgot About Dre (3:42)

met Eminem

11. The Next Episode (2:41)

met Snoop Dogg

12. Let's Get High (2:27)

met Hittman, Kurupt en Ms. Roq

15. Murder Ink (2:28)

met Hittman en Ms. Roq

16. Ed-Ucation (1:32)

met Eddie Griffin

17. Some L.A. Niggaz (4:25)

met DeFari, Xzibit, Knoc-Turn'al, Time Bomb, King T, MC Ren en Kokane

22. The Message (5:29)

met Mary J. Blige en Rell

Harco
grimy_jason schreef:
Ik kan 83utreg enigszins niet ongelijk geven, aangezien '98 wel degelijk een topjaar (al dan niet het beste) jaar is/was.
Je had DMX die doorbrak, je had Big Pun die doorbrak, Onyx kwam met een knaller, RZA kwam met het hele Bobby Digital gebeuren, vergeet niet dat zo rond '98 de hele Wu-Hype in volle vaart bezig was en niet alleen in America maar ook de rest van de wereld (Wu-Wear, Wu-affiliated groepen etc.), groepen als Heltah Skeltah, M.O.P. , Gang Starr losten de verwachtingen allemaal in, want er werd verwacht dat ze een dope cd gingen droppen aangezien hun grote naam in de Rap Game en dat deden ze ook ....
Cappadonna kwam met The Pillage....

Kortom, als iemand zegt dat '98 het beste jaar is/was dan begrijp ik dat zeer zeker, ook al vind ik persoonlijk nog altijd dat '95 het beste jaar is.

Heltah Skeltah loste sowieso niet die verwachtingen in. Magnum Force verkocht slecht en veel fans vonden dat ze een stuk poppier waren geworden in vergelijking met Nocturnal.

Ikzelf vond het overigens een prima album.

Fantastisch album!!

Dj2Jelle
El4Cheapo schreef:
Fantastisch album!!

Want?

avatar van Outblasty
Dj2Jelle schreef:

Want?
Beetje een nutteloze reactie, als je dat op alle reacties die niet beargumenteerd zijn gaat doen krijgen we een leuke sfeer hier.

Vind het opzich wel een leuk album maar op de een of andere manier verveelt het toch best snel, een aantal heel lekkere beats maar geef mij toch maar de wat rauwere beats.

Tracks als Still DRE, Forgot about dre en The next episode zijn natuurlijk classics en ook Big ego's, Xplosive en the watcher vind ik best lekkere tracks.

Heb het album al heel lang thuis liggen en heb veel tracks afzonderlijk al vaak geluisterd maar ik moet het album toch maar weer eens in zn geheel aan zetten om te kunnen stemmen.

avatar van Carebo
Album met een 5 tal tracks die ik regelmatig nog eens opzet.
Het zijn dan ook de nummers die de meeste stemmen halen en blijkbaar ook voor velen favoriete tracks zijn!!

avatar van Osiris Apis
Hé, 'The Message' is een Lord Finesse productie. Dat had ik niet verwacht.

avatar van Outblasty
Wel opvallend dat dit album de meeste stemmen heeft onder de hiphop albums. Een aantal tracks van dit album heb ik veel geluisterd maar ik kom er steeds maar niet aan toe om het album weer eens in zijn geheel te beluisteren.

Deze CD is de soundtrack van m'n leven op de middelbare school.

Echt een gangsta meesterwerk

avatar van Lucanova
Het blijft gewoon te heerlijke shit..unbelieveble, één van de enige west-coast albums (en 2pac offcourse) die ik vaker dan 20x heb gedraaid

respect voor die mannen

Frostyx
Die Still DRE beat is de beste, ooit.

avatar van TheFunkyM
Soms twijfel ik weleens of dit album op 1 moet blijven bij mij.

Toch laat ik hem staan, het is ten eerste een vreselijk goed album.. in mijn ogen dan. Maar veel belangrijker is, deze cd is de eerste cd waarmee ik me echt ging interesseren in muziek. Dit samen had ik met the MM LP van Eminem. Echter vind ik deze cd beter dan die van Eminem.

Eigenlijk is het laatste de reden dat deze cd op 1 staat bij mij, dit album heeft gewoon een speciale status bij mij.

Ik kan hier geen 5 favoriete tracks uit kiezen minstens 10.

t-h-y-$

2. The Next Episode
3. Xxplosive
4. Still D.R.E.
5. The Message

Met: Forget About Dre als sterke 6e.

mijn top 5:

1. What's the difference
2. Forgot about Dre
3. Big ego's
4. Still D.R.E
5. Some LA niggaz

En vrijwel de alle tracks van het album als sterke 6e.

Ik ben fan van Bone thugs-n-harmony, maar dit album is echt het allerbeste gangster rap album ooit.

Iedere keer dat ik dit album luister, dan luister ik hem helemaal zonder ook maar te denken aan skippen.....echt een meesterwerk.

avatar van V.B.
Een aantal geweldige nummers op dit album. Helaas staan er ook een aantal nummers die ik een stukje minder vind.

Ik kom bij elkaar op een 3.5* ook dankzij de skits waar ik totaal niks mee heb.

avatar van Sulejmani
Beste album ooit voor mij, ik speel het hele album met veel plezier af en er staan slechts maar 1 of 2 tracks tussen die ik niet echt goed vind.

avatar van Booyo
Dit was zonder twijfel mijn favoriete album in mijn middelbare school jaren! Sindsdien niet echt vaak meer beluisterd, maar ik zette hem gister weer is op.. Is nog steeds een erg sterk album, niet alleen door nostaligische gevoelens want de beats en raps zijn gewoon mega dik!

Mijn top 5:

1. Big ego's
2. Still D.R.E.
3. What's the difference
4. Fuck You
5. Forget about Dre

4,5!

Social_Mask
Wat zijn Still Dre en The Next Episode toch kutnummers zeg! Zo'n simpel deuntje dat na een tijd echt op m'n zenuwen gaat werken. Dat is ook bij een aantal andere nummers het geval. Dat vond ik eigenlijk best verrassend, omdat ik vroeger echt genieten kon van 2001. Dit album is eigenlijk ook beetje het begin van die eenvoudige Dre beats van de afgelopen tijd. Daar is niks mis mee, op GRODT zijn ook zulke beats, maar daar kan ik wel van genieten. Alleen soms is het gewoon irritant omdat het misschien zo erg opvalt zoals bij Still Dre. Ik weet niet precies waar het aan ligt dat ik sommige simpel-deuntje-beats wel kan waarderen en anderen weer niet.. De meeste op 2001 iig niet.

Verlaag het naar 3,5*. Niet lager door de nostalgie en nummers als The Watcher en Forgot About Dre.

avatar van Jorge-E
Ik snap wat je zegt bij Stil Dre. Ik vind dat ook maar een kutbeat.

Leidenaar187
Still dre heeft een heerlijke beat,zeker in de tijd was die origineel,en heb dat nummer 1000x geluisterd en hij blijft goed.
En ik weet dat heel veel mensen fan zijn van dat nummer.

Frostyx
hier moet je eigenlijk 8 favoriete tracks moeten mogen kiezen, ik kan echt niet 5 kiezen

Frostyx
# Pause 4 Porno (3 stemmen)

Welke perv heeft die al favo track, kom op zeg

RedLightCityBoy
Dat nummer is keihard.

Fidelodelientje
Classic. Een van de weinige cd's die ik maar blijf draaien.

"I ain't leaving, I like breathing"

avatar van TheFunkyM
ja klopt dit album ademt klassieker uit..

Een van mijn all time favorites.

avatar van thtboz
grimy_jason schreef:
Cappadonna kwam met The Pillage....

1978 topjaar no doubt uitkomst van RAPPERS DELIGHT!!!

avatar van hiphopisntdead
Dit is toch wel een geniaal album en ook nog commerciele kanten, dus eigenlijk het perfecte album, wat hiphop betreft.

Toch 4*