Duran Duran - Greatest (1998)

Label: EMI

1. Is There Something I Should Know? (4:10)
  2. The Reflex [The Dance Mix - Edited Version] (4:24)
  3. A View to a Kill (3:36)
  4. Ordinary World (4:41)
  5. Save a Prayer (3:47)
  6. Rio [US Edit] (4:46)
  7. Hungry Like the Wolf (3:26)
  8. Girls on Film (3:28)
  9. Planet Earth (3:56)
  10. Union of the Snake (4:23)
  11. New Moon on Monday (4:16)
  12. Wild Boys (4:18)
  13. Notorious (4:00)
  14. I Don't Want Your Love [Shep Pettibone 7'' Mix] (3:48)
  15. All She Wants Is [7" Version] (4:27)
  16. Electric Barbarella [Edit] (4:18)
  17. Serious [Edit] (3:57)
  18. Skin Trade [Radio Version] (4:27)
  19. Come Undone [Edit] (4:15)
Lacoste
Ordinary World is het enige goede nummer op deze cd, ik vind niet iets snel slecht, zeker omdat ik erg breed ben wat muziek betreft, maar dit is echt crap! Smaken verschillen, dus respect voor iedereen die dit geweldig vind, maar ik vind het echt verschrikkelijk!

1* voor Ordinary World

Lacoste schreef:

Crap en verschrikkelijk...heb je ook nog argumenten in petto die jouw bewering onderbouwen?

Ik ben niet beledigd hoor, er zijn genoeg users die geen spaan van DD heel laten...maar ik hoor nooit eens waarom het zo'n verschrikkelijke crap zou zijn...

Ik wacht vol spanning af...

sebas schreef:
Die argumenten zou ik ook wel eens willen lezen. Duran Duran 's "Greatest (1998)" is toch een prachig verzamelabum van deze eighties en nineties band? Duran Duran Crap? Ik dacht het niet!

avatar van LucM
Ik ben geen fan van Duran Duran maar dit is toch wel een heel goede verzamelaar met hun beste nummers.

avatar van musician
Ik ben het wel eens met Hans.

De eerste twee cd's kan ik zeer waarderen, daarna krijg ik ruzie met alle nummers van de grote hitparade successen, met name terug te vinden op Seven and the ragged tiger plus Is there something I should know.

Pas na het uitbrengen van Save a prayer op single (1985 maar is al van Rio) en het Bond-nummer A view to a kill waardeer ik de band al weer beter.

Jammer dat in dat kader Do you believe in shame niet is terug te vinden op deze verzamelaar. Dat vind ik nu ook een goed nummer, hoewel ook daar de top 40 niet mee werd gehaald. Maar voor het overige is de cd zeker 3,5 ster waard.

sebas schreef:

Ik wacht vol spanning af...

Muziek is voor iedereen verschillend, wat jij heel mooi kan vinden, vind ik misschien helemaal niet mooi! Dat is al een argument opzich natuurlijk!

Crap is misschien niet het correcte woord dat ik heb uitgekozen bedenk ik mij achteraf! Het was ook niet bedoeld om anderen of DD af te branden! Wou er alleen mee zeggen dat het mij niet ligt! De muziek!

Mijn vriendin heeft een poosje terug deze cd gekocht omdat ze Duran Duran leuk vond zei ze! Uiteraard ken ik de band en was ik ook benieuwd naar hun andere nummers die ik nog niet kende! De nummers die ik wel kon vond ik niet heel goed en pakten mij niet, plus dat ik de zanger verschrikkelijk slecht vind! ZIjn stem irriteert mij! Maar ik had Ordinary World op de radio gehoord (nooit geweten dat het van DD was) en die vond ik wel heel goed! Dus dacht ik ik ga de hele cd uiteraard opnieuw een kans geven, maar ik merkte opnieuw dat ik heeeel erg veel moeite had om de cd uit te luisteren! Het begint voor mij al met het verschrikkelijke Is There Something I Should Know? (die mijn vriendin weer helemaal geweldig vind, maar zo zie je smaken verschillen nou eenmaal).

Ik las dat je dit ergens had geschreven Sebas
sebas schreef:
Het verzamelalbum dat de onwetende critici de mond definitief zou moeten snoeren. Een geweldige verzameling popsongs met onweerstaanbare refreintjes, een enorme diversiteit en die de tand des tijds moeiteloos heeft doorstaan.
Nou ik denk er het tegenovergestelde over, ik vind het alles behalve tijdloos en die onweerstaanbare refreintjes heb ik niet kunnen vinden! Dat in tegenstelling tot heel veel andere bandjes en artiesten uit de jaren 80 en 90!

Ik snap uiteraard wel dat je sterke argumenten wilt horen, maar soms kan je iets niet goed uitleggen, dat zal je zelf ongetwijfeld ook wel er eens hebben! Het ligt mij gewoon niet en ik vind de nummers niet mooi! En zoals ik al eerder aangaf vind ik het geen goede zanger en geloof ik hem of hun gewoon niet! Als je begrijpt wat ik bedoel? Het weet geen enkele vorm van emotie op mij over te brengen!

Het rare is, dat ik verzot ben op de jaren 60,70 en dat ik de pop/rock muziek uit de jaren '80 helemaal goed vind! Maar ik merk ook dat ik soms bandjes of artiesten tegenkom die qua naam wel bekend zijn en uiteraard ook hits gehad hebben zoals Duran Duran waarvan ik echt niet snap hoe ze het met zulke beperkte kwaliteiten voor elkaar gekregen hebben!

Maar om een lang verhaal kort te maken, smaken verschillen, en dat is misschien een dooddoener maar zo is het wel! En dan kan Hans zeggen
Hans Brouwer schreef:
Maar ik vind het niet goed! Dan kan je er wel een welles nietes spelletje van maken, maar niemand zal dat winnen! Ik hou er niet van en dat is een bescheiden mening! Net zoals Hans het heel goed vind, en dat vind ik mooi anders is het allemaal maar zo saai! Maar ik had het in andere bewoordingen kunnen zeggen in plaats van het Crap noemen!

Lacoste schreef:
Lacoste, ik ben het wat betreft de muziek van Duran Duran niet met je eens maar ik begrijp je wel. Ook ik heb, hoewel eveneens breed georienteerd, zo mijn voorkeur .

avatar van Von Helsing
Duran Duran is plastic en van alles net niet, het is net geen New Wave, het is net geen rock en Le Bon kan niet zingen.

Ik heb mij altijd rot geergerd in de jaren '80 als Duran Duran langskwam op tv en nu nog steeds vind ik de meeste nummers drie x niks.

Hans Brouwer schreef:
Dat doet mij goed zo'n berichtje Hans Nu ga ik maar er eens kijken wat ik van Kate Bush vind, maar dat geheel terzijde

ps. Ik zet Duran Duran een puntje omhoog omdat het nog altijd veel beter is dan pakweg een Britney Spears ofzo. En om ze nou gevoelsmatig op gelijke hoogte te zetten is van de zotte natuurlijk! Dus 2** Dat is nog een 4 maar toch!

avatar van musicfriek
Von Helsing schreef:

Juist Kan me hier helemaal in vinden.

avatar van LucM
Duran Duran is inderdaad een beetje plastic en sla ik lang niet zo hoog aan als bv. U2 of the Smiths en Simon Le Bon vind ik ook geen fantastische zanger maar vele Duran Duran-singles vind ik wel goed te pruimen, van deze band volstaat een hitcompilatie voor mij (zoals deze die goed samengesteld is). En wat Lacoste zegt, Britney Spears staat nog een aantal trappen lager.

musicfriek schreef:

Juist Kan me hier helemaal in vinden.

Tsja, het blijft een kwestie van smaak, maar het is voor mij evident dat met name het oude werk van DD (de eerste twee albums) in het kader van popmuziek boven het meeste uit die periode staat. Luister maar eens goed naar de arrangementen, hier waren goede muzikanten aan het werk met een goed oor voor detail. En ondanks het feit dat Le Bon nog wel eens op het randje verkeerde waren zijn zanglijnen stuk voor stuk pakkend tot en met. Omdat ze toevallig een "pretty boy" imago hadden zijn deze aspecten vaak genegeerd.

Akkoord, vanaf Seven and the ragged.... was de magie voor mij redelijk verdwenen, maar mijns inziens verdienen ze iets meer waardering dan dat ze overall gekregen hebben. Een album als Rio heeft de tand des tijds moeiteloos doorstaan. Vandaar dat ik dat album hoger inschat dan deze Greatest, omdat latere producten toch wel gedateerd aandoen.

Laten we eerlijk zijn, voor een "boyband" maakten deze heren wel verdomd goede muziek!

Lacoste schreef:
[Ik ben echt heel breed qua muziek en geef alles een eerlijke kans maar mij grijpt Duran Duran niet! Ik hoop dat de gene die wouden weten waarom ik het niet goed vind mij nu een beetje begrijpen, wat uiteraard niet inhoud dat je het met mij eens moet zijn!

Bedankt voor je eerlijke toelichting, die is veel helderder dan het woord crap, dat je overigens zelf al nuanceerde. En tuurlijk, we hoeven het niet eens te worden. Ieder zijn meug!

Von Helsing schreef:

Net geen new wave, net geen rock....je slaat de spijker op z'n kop. En ook net geen disco, zet dat er ook maar bij. De muziek van Duran Duran uit 80-85 was er een van vele stijlen, en juist dat was helemaal top.

Duran Duran koos niet voor een bepaald genre, maar creëerde er zelf een. De eerste twee albums hoor je een band met een volstrekt eigen geluid. En als je dan met een zanger die niet echt kon zingen (mee eens) toch nog wat voor mekaar krijgt, dan heb je het niet verkeerd gedaan.

Ze besteden veel tijd aan de clips, en ze waren op een bepaald moment de tiener idolen samen met Wham.
Geliefd bij de jonge pubermeisjes vanwege het Mooie Jongen imago, en geliefd bij de de jonge puberjongens vanwege het Stoere gehalte.

Zelfs de doorstaart met het album Notorious vind ik achteraf niet eens verkeerd; ook op Big Thing staan nog prima nummers.

Save A Prayer blijft zeer geslaagd, en ook de versie van The Reflex is een stuk beter dan de oorspronkelijke album versie.

Voor mij hadden Electric Barbarella en Serious vervangen mogen worden door My Own Way en Do You Believe In Shame; verder niks op te merken aan deze verzamelaar.

Deze CD ligt trouwens voor een paar euro bij de Blokker, mochten mensen hem nog willen hebben. Daar heb ik hem ook vandaan.

Voor mij een mooie aanvulling op Rio, het enige studio-album dat ik van ze heb.

herman schreef:

Voor mij een mooie aanvulling op Rio, het enige studio-album dat ik van ze heb.

Dan heb je in elk geval de volledige versie van Save a Prayer, waar op deze verzamelaar schaamteloos overheen wordt gepist...

Goed gezegd, fluidvirgo.
Save A Prayer is een monumentje. Zo'n nummer houd je in ere.

Duran Duran Greatest vind ik ook geen beste titelkeuze.
Hier vind je enkel de bestverkochte singles.
Ze hebben ook geweldige albumtracks afgevelerd.
Denk aan Anyone Out There, Nightboat The Sound Of Thunder, Hold Back The Rain, The Chauffeur, New Religion,...

Goed gezegd, fluidvirgo.
Save A Prayer is een monumentje. Zo'n nummer houd je in ere.

Duran Duran Greatest vind ik ook geen beste titelkeuze.
Hier vind je enkel de bestverkochte singles.
Ze hebben ook geweldige albumtracks afgevelerd.

En laten die tracks nu net van de eerste twee albums afkomstig zijn... Wat betreft de interpretatie van de titel "Greatest" sluit ik me hier volledig bij aan. Maar ja, "Greatest" wordt meestal gevolgd door het woord "hits"...

Weet je wat ook een aanrader is?
De singles boxset 81-85.
Prachtig vormgegeven in carbon sleeves met replica's van de originele vinyl hoesjes.
De eerste 13 singles inclusief de zeldzame discokraker My Own Way (die versie vind je niet op Rio), alle b-kantjes en meer.

Lacoste schreef:
Lacoste, hoewel hier off-topic: luister vooral naar het Kate Bush album "Aerial (2005)". Ook zeker geen "crap" .

avatar van rkdev
Lekkere best of, met natuurlijk het magistrale Save a Prayer maar ook met voor mij andere briljantjes zoals Ordinary World, Come Undone, Planet Earth, Skin Trade, A view to a Kill (ja ben een Bondfan) en het jeugdsentiment Notorious (heb de single nog).

Jack in the Box
Ik heb de verzamelaar Decade destijds ingewisseld voor deze knappe compilatie van de Durans.

avatar van rkdev
Jack in the Box schreef:
Grappig, heb precies hetzelfde gedaan

Wolfgang1975
En toch raad ik iedereen Decade aan als introductie. Daar staan tenminste niet die onverteerbare edits op van Save A Prayer en Rio.

Juist!

En voor amper 12 euro heb je vandaag de dag de complete singles box 81-85 op 3cd. Da's pas smullen!

Wolfgang1975 schreef:

Ik wilde het al zeggen, maar ik heb het al meerdere malen gezegd in deze thread, ik word zo'n zeikerd

Wolfgang1975
Het kan niet vaak genoeg gezegd worden!

Deze cd vandaag voor een knaak uit de bakken gevist. Ik snap al die discussies hier eigenlijk niet. Natuurlijk is het geen hoogstaande muziek en diepzinnig songwriter vakmanschap. Maar het is toch gewoon leuk? en inderdaad niet tijdloos. Misschien juist heel gedateerd. Maar deze cd is een leuke verzameling nostalgie. En het is gewoon leuke muziek. En dat is mijn mening

Natuurlijk is het wél hoogstaande muziek. En van de teksten van LeBon kon ene George Michael in de mid eighties nog wel wat leren. Dat heeft ie overigens ook gedaan!