Nas - Untitled (2008)

Alternatieve titel: Nas

Label: Def Jam

1. Queens Get the Money (2:16)
  2. You Can't Stop Us Now (3:09)

met Eban Thomas en The Last Poets

3. Breathe (3:39)
  4. Make the World Go Round (3:49)

met Chris Brown en The Game

5. Hero (4:04)

met Keri Hilson

6. America (3:56)
  7. Sly Fox (4:03)
  8. Testify (2:50)
  9. N.I.G.G.E.R. (The Slave & the Master) (4:36)
  10. Untitled (2:51)
  11. Fried Chicken (2:50)

met Busta Rhymes

12. Project Roach (1:48)

met The Last Poets

13. Ya'll My Niggas (4:15)
  14. We're Not Alone (5:44)

met Mykel

15. Black President (4:55)

met Johnny Polygon

16. Like Me * (3:47)
  17. Proclamation * (0:59)
avatar van Ilyasse15
raffael77 schreef:

Als je dit album niet R&B achtig vind heb ik twijfels over je hiphop smaak.

Want er staan wel degelijk R&B tracks op.

eens

avatar van MJ_DA_MAN
R&B-achtige tracks ja, maar geen R&B-tracks.

avatar van jelmer19
Idd, maar waarom zien sommigen dit toch als iets slechts!!
Als het goed uitgevoerd wordt zoals het meerendeel van de tracks op dit album, voegen R&B achtige refreintjes juist wat toe aan de muziek.

avatar van 'State Of Mind'
De hook van ''America'' vind ik persoonlijk een zeer pakkend refrein, heel aangenaam om naar te luisteren.

Maar bijvoorbeeld het refrein van ''Make The World Go Round'' vind ik dan weer wat minder, maar dat doet verder niets af van het album.

Ik blijf het gewoon een top album vinden, sommige tracks heb ik al over de 50 keer geluisterd als ik de afspeelbeurten in itunes bekijk

jelmer19 schreef:
Idd, maar waarom zien sommigen dit toch als iets slechts!!

Dat is jouw mening. Ik bedoelde ook niet dat dit een R&B-album is. Ik vind dat er te veel R&B-invloeden in zitten. Een keer een R&B-refreintje is niet erg, maar als je er totaal niet van houd zoals ik en het komt meerdere keren terug dan vind ik het irritant worden. Dat is de reden dat ik niet in 1 keer door dit album heen kom.

'State Of Mind' schreef:
De eerste hater is er al; er is een 0,5 gestemd.

'State Of Mind' schreef:
Waarom stemmen op een album dat niet in je genre ligt, en waar je hoogst waarschijnlijk nog niet eens aandachtig naar geluisterd hebt.

Dat laatste weet je natuurlijk nooit zeker. Jij gaat er meteen vanuit dat wanneer iemand hier 0,5 stemt dat het een stem tegen hiphop is ofzo. Of is het niet goed als je iets probeert dat buiten je muzieksmaak ligt? Dat kan of gigantisch misgaan (wat misschien hier gebeurd is), of heel goed aflopen (zie nummer 2 in mijn top 10).

Al valt het op dat het gebeurd wanneer dit album net op de hoofdpagina staat.

avatar van freitzen
Tuurlijk, en '93 'Til Infinity van Souls of Mischief geeft hij een 5

avatar van GarnalenPeller
Ik vind dit overigens een grote verbetering tegenover hip hop is dead.

Relax
raffael77 schreef:

Als je dit album niet R&B achtig vind heb ik twijfels over je hiphop smaak.

Want er staan wel degelijk R&B tracks op.

Trouwens, wanneer is zingen R&B ??

Ik dacht altijd dat zingen, Blues, Pop of Soul was..

En ik dacht dat R&B altijd liedjes zijn over liefde enzo op slijmerige pop beats, maarja, ik heb het natuurlijk fout.

Ik weet tenminste nu dat Usher aan Jazz doet en Nas aan R&B.

avatar van Stapler
Relax schreef:

Trouwens, wanneer is zingen R&B ??

Ik dacht altijd dat zingen, Blues, Pop of Soul was..

Ik weet tenminste nu dat Usher aan Jazz doet en Nas aan R&B.

Die laatste zin.

R&B is van oorsprong Blues over een Hip-Hop beat.
Maar toen het eenmaal populair werd, kreeg je van die verkrachte nummers die gericht zijn op 12-15 jarige meisjes.
(Deze zin ziet er fout uit maar jullie snappen me wel )

raffael77
R&B is Rhythm & Blues. Maar vroeger was het al kut met bandjes als Four Tops & Chi-Lites en dat soort dingen. Mensen willen ze nog wel eens in soul plaatsen maar waren eigenlijk veel te soft voor soul muziek. Het waren ook groepjes diepuur op geld uit waren.

Dat is ook de reden dat ik liever Stax luister dan Motown omdat zij de overstap hebben gemaakt naar softe pop shit.

Wat ik bedoel te zeggen dat je niet R&B alleen bent door zang maar ook bepaalde klote beats die ze gebruiken.

Nas is zowiezo nep met zijn kut foto. Zogenaamd neger uitdragen terwijl hij nooit zo gemarteld is en vooral in de slavernij veel voorkwam maar daar is hij niet geboren.

Ik hou niet van dat neppe gedoe. Ik check de rest nog wel van zijn album maar hij heeft echt een nep cover.

avatar van Urbanoetang
Lijkt mij dat de boodschap is dat Afro-Amerikanen van hedendag nog steeds onderschikt worden aan de blanke Amerikanen.

Wel ietwat clichématig uiteraard, maar hoe jij het omschrijft...

Relax schreef:

En ik dacht dat HipHop altijd liedjes zijn over geld, hoeren en misdaad. Maarja, ik heb het natuurlijk fout.

avatar van Golden_Bird
Laat ik probleemmakers als Relax maar negeren en ontopic blijven:

Nasy Nas is aardig terug en ben ik de enige die Hero een lekker nummer vind? Vd rest zijn N.I.G.G.E.R en Fried Chicken goed en spit The Game aardig hard op Make The World Go Around!

3.5 voor nu

avatar van FunkyMonk
jelmer19 schreef:

Dat is het net; ik vind de r&b-achtige refreinen hier gwn niet goed uitgevoerd. Nas heeft ook gwn voor de foute artiesten gekozen. Het kon allemaal (weer maar eens) een pak beter.

avatar van Capo Regime
Golden_Bird schreef:
Laat ik probleemmakers als Relax maar negeren en ontopic blijven:

3.5 voor nu

nee hoor ik vind hero ook een lekker nummer hoor

avatar van gherdt
Wat een achterhaalde kloteplaat is dit eigenlijk. Ik hoor er helemaal niks in. Totaal duffe beats, Nas prekerig en op de automatische piloot. Kleurloze plaat van een der fijnste mc's. Ik hoor er echt niks anders in helaas.

gherdt schreef:

Precies wat ik dacht op het eerste gehoor.

avatar van FunkyMonk
Ik ook eigelijk.

Mezelf
Urbanoetang schreef:
Mij niet, vind ik zelf wat achterhaald. Al heb ik dat natuurlijk liever dan een 50 cent. Je moet gewoon weten waar je moet zoeken (daar is MuMe nou juist handig voor!).

Eerste indruk: Veeeeel te rnb.

Nou, als ik de gemiddeldes bij sommige albums zie, dan heb ik geluk dat ik een riem om heb, als je begrijpt wat ik bedoel.

De hoeveelheid haatstemmen en ook de hoeveelheid overdreven hoge stemmen rijzen echt de pan uit. Bijvoorbeeld het album Terminate On Sight, dat heeft een gemiddelde van 1,84. Ik kan niet anders dan concluderen dat dit hoogst waarschijnlijk geflatteerd is.

En als ik dan uit ga van deze site, zou ik zo'n album dus nooit luisteren, terwijl het misschien wel niet eens zo slecht is. En ook bijvoorbeeld de gemiddeldes van albums als All Eyez On Me, Moment Of Truth en Operation Stackola vind ik niet echt te vertrouwen.

ligt ie nou vandaag ook in de Nederlandse winkels?

Album moet nog een beetje groeien bij mij denk ik.. toch meteen aanschaffen voor de NaS collectie

avatar van 'State Of Mind'
Ik hoop het, hij is in ieder geval nog niet te bestellen bij bol.com

avatar van nega
lekker album, maar vond hiphop is dead wel beter

avatar van Jimo
Te toevallig ( of niet ), you can't stop me now net als you can't stop me now op rza digi snacks

Gekkenhuis
Lijkt me niet met opzet, maar het zijn allebei wel ongelooflijk slechte tracks.

Het album wordt in de grote kranten van de VS trouwens als matig tot zeer matig bestempelt.

avatar van tejem
Geen slecht album, maar verre van vergelijkbaar met de classic die Illmatic heet.

E.Norton
Nas is dood

avatar van MJ_DA_MAN
Sjonge jonge, jij zal ook nooit iets nuttigs toevoegen aan de site. Geef op zijn minst een argument, of plaats gewoon niks.

avatar van hiphopisntdead
E.Norton schreef:
Nas is dood

Neeee, Waarschijnlijk bedoel je ''Hiphop Is Dead'' dat is namelijk wel een album van nas:)

avatar van Urbanoetang
Hij bedoelt dat Nas zijn beste tijden heeft gehad.

avatar van hiphopisntdead
Urbanoetang schreef:
Hij bedoelt dat Nas zijn beste tijden heeft gehad.

Ja, dat snap ik ook wel, maar....Waarom, snapt niemand mijn grappen?