Nas - Untitled (2008)

Alternatieve titel: Nas

Label: Def Jam

1. Queens Get the Money (2:16)
  2. You Can't Stop Us Now (3:09)

met Eban Thomas en The Last Poets

3. Breathe (3:39)
  4. Make the World Go Round (3:49)

met Chris Brown en The Game

5. Hero (4:04)

met Keri Hilson

6. America (3:56)
  7. Sly Fox (4:03)
  8. Testify (2:50)
  9. N.I.G.G.E.R. (The Slave & the Master) (4:36)
  10. Untitled (2:51)
  11. Fried Chicken (2:50)

met Busta Rhymes

12. Project Roach (1:48)

met The Last Poets

13. Ya'll My Niggas (4:15)
  14. We're Not Alone (5:44)

met Mykel

15. Black President (4:55)

met Johnny Polygon

16. Like Me * (3:47)
  17. Proclamation * (0:59)
avatar van FunkyMonk
Ik vind het een schijtnummer met een hatelijk kutrefrein.

avatar van PaulieWalnuts
Wat een kut producers heeft Nas toch op zijn laatste albums...

avatar van Yzzné
Paar luisterbeurten erop zitten en er zitten veel goeie nummers op maar allemaal van het zelfde niveau, niet echt een banger, maar dat maakt dit album zeker niet slecht. Nas stemgeluid vind ik erg fijn om naar te luisteren en alles luisterd zo lekker weg.

Favo's:

Ruime 3.5*

avatar van PJC
PJC
jelmer19 schreef:
Fried Chicken is dan weer iets minder serieus. Hierin laat Nas weten verliefd te zijn op de kippen en ze zo lekker vind dat ie dag en nacht aan ze denkt. Een leuk nummertje die grappig is en even afleid tussen al die diepzinnige teksten door. Staat deze daarom aangekruisd als favo track van alle mume luisteraars?

Fried Chicken zou, ondanks zijn luchtige toon, toch ook een diepere betekenis hebben. Nas becommentariëert hier subtiel de ongezonde (fastfood)eetgewoonten van de zwarte Amerikanen. Maar tegelijk geeft hij wel toe dat hij fried chicken toch ook wel héél lekker vind.

avatar van Kill_illuminati
Ik ben er uit dit is gewoon een album die veel verschillende gevoelens oproept,

Kort om:
Dit is een Hate it or love it album

avatar van 'State Of Mind'
Inderdaad and i love it!

Mr_White
Sly Fox is echt een geweldig nummer. Ook Fried Chicken mag er wezen (die link tussen gefrituurde kip en vrouwen is briljant) en met nummers als You Can't Stop Us Now, Hero en N.I.G.G.E.R. (The Slave & The Master) heeft Nas weer een uistekend album afgeleverd.

avatar van Game
Nas op de set van zijn nieuwe single: "Make The World Go 'Round".

Klik

avatar van Chuck Taylor
Zo jammer dat hij juist dat nummer uit moet brengen. Het slechtste, zelfs een beetje een walgelijk nummer, op het album. Het zal de druk zijn van de grote platenmaatschapijen, hij zei het laatst ook nog in een interview met het Duitse HHV.de ..

Zonde en ik begrijp niet dat hij iets onafhankelijks zoekt, zo moeilijk is dat toch niet voor iemand met een gescheidenis en naam als Nas zou je denken?

avatar van nega
strak album, maar niet echt uitschieters. America is mijn favo

Redelijk goed album. 3* wel een stijger

avatar van vin13
Is het de bedoeling van Nas om stigmatiserend te zijn of over te komen, je tijd verspillen met een nummer over Farrakan die openlijk toegeeft een racist te zijn. Zonde. De productie kan beter en de lyrics kun je misschien pas waarderen als je zelf in een Amerikaanse ghetto woont. Hij kan beter dus ik hoop voor de toekomst het beste.
Ik ben wel eeen liefhebber van Cypress Hill die toch wat meer in zijn mars heeft, maar dat is mijn persoonlijke mening.

avatar van deagleking
wat heeft cypress hill hiermee te maken..

E.Norton
Hij maakte alleen duidelijk dat hij Cypress Hill beter vind

avatar van Willemsb
Ik weet niet wat het nummer "Like Me" met deze cd te maken heeft. Vette cd overigens, maar dat laatste nummer... Vooral dat begin wanneer zo'n gozer begint te praten dat ie alles kan fixen omdat het een pimp is, tja. Niet echt in de trant van "Untitled".

Maargoed, vette cd. Tofste nummer: Testify, echt zó chill.

avatar van Kossy
Niet verwacht dat dit nog zo goed zou worden! Vooral Hero, Fried Chicken en America zijn vette tracks... in ieder geval beter dan de voorganger!

Chuck Taylor schreef:

Maakt niks uit hoor, hij heeft Hero toch al als zijn eerste single, and The Game flowt lekker op Make The World Go Round, al is het één van de mindere tracks, The Game en Chris Brown zijn op het moment hot, Nas krijgt weinig mainstream aandacht, dus dan is die keuze inderdaad snel gemaakt.

Ik zag liever een clip van Esco Let's Go, Fried Chicken, We're Not Alone of America.

Waarom zijn de echte bonustracks hier niet bij?
En daarmee bedoel ik de volgende;

Nigger Hatred
Be A Nigger Too
Association (featuring Stic Man & Will Smith)
Esco Let's Go

Xadyu schreef:
Ik zag liever een clip van Esco Let's Go.
Die staat niet op het album . En dat is jammer, gezien de plaat niet echt een grote uitschieter bevat en die track een echte knaller is.

Xadyu schreef:
Waarom zijn de echte bonustracks hier niet bij?
Volgens mij zijn alleen Like Me en Proclamation I-Tunes-bonustracks.

avatar van 'State Of Mind'
Proclamation had gewoon de intro moeten zij vind ik echt een heel krachtige intro zou dat zijn vooral met die piano beat eronder van de intro van ''Be A Nigger To''.

Het scheen dat Nas maar 1 beat van Jay Electronica kon gebruiken toen voor de beat van 'Queens Get The Money'' heeft gekozen.

Bericht over aanstaande concert in de HMH verplaatst naar Nas

avatar van Game
"Make The World Go 'Round" video:

Klik

Waarom kan ik trouwens geen video's meer toevoegen bij albums?

Game schreef:
Waarom kan ik trouwens geen video's meer toevoegen bij albums?
Kan wel, moet je eerst op corrigeren klikken dan dan verschijnt rechts daarvan Audio / video.

Blijf het een vervelend R & B nummer vinden, clip ook teveel "we hebben o zo veel geld" gehalte

te gelikt allemaal, geef mij maar Sly Fox

avatar van j.b.b.l
Verhoog het met een halfje,ik begin dit album te voelen.Nummers als Sly Fox luisterde ik zo ie zo al vaak maar nu begin ik ook nummers als America,Louis Farrakhan en We're Not Alone te voelen.Als geheel vond ik dit album al goed maar nu ik de opgenoemde tracks steeds leuker vind worden verhoogd het mijn luister plezier.

Een 4,0

avatar van PJC
PJC
er staan gewoon veel goeie tracks op en een paar kutummers. nas blijft relevant. hoe meer je het luistert hoe beter je de nummers voelt. halfje er bij: 4

avatar van nega
goed album hoor. america en hero zijn me favos

avatar van Niek
Tsja, we zijn weer terug bij niveau Nastradamus. Erg slecht.

Wel een dope album

alleen houdbaarheid is niet zo lang