Nas - Untitled (2008)

Alternatieve titel: Nas

Label: Def Jam

1. Queens Get the Money (2:16)
  2. You Can't Stop Us Now (3:09)

met Eban Thomas en The Last Poets

3. Breathe (3:39)
  4. Make the World Go Round (3:49)

met Chris Brown en The Game

5. Hero (4:04)

met Keri Hilson

6. America (3:56)
  7. Sly Fox (4:03)
  8. Testify (2:50)
  9. N.I.G.G.E.R. (The Slave & the Master) (4:36)
  10. Untitled (2:51)
  11. Fried Chicken (2:50)

met Busta Rhymes

12. Project Roach (1:48)

met The Last Poets

13. Ya'll My Niggas (4:15)
  14. We're Not Alone (5:44)

met Mykel

15. Black President (4:55)

met Johnny Polygon

16. Like Me * (3:47)
  17. Proclamation * (0:59)
avatar van J.M.
Ik ken het van King Geedorah - Anti-Matter

avatar van FunkyMonk
MJ_DA_MAN schreef:
Ondere andere You Can't Stop Me Now van RZA (as Bobby Digital) en MF Doom (as Metal Fingers als ik het goed heb). Maar het is natuurlijk ''maar'' een sample.

Mos Def gebruikt het ook op zn laatste; lekker nummertje isdat. (The Undeniable)

Relax
Ik neem het terug over Nastradamus, maar niet 100%, er zitten weldegelijk veel te geforceerde tracks op.

Gekkenhuis
Zwakke plaat, Nas blijft teveel hangen in zijn eigen concept. Daardoor is het tekstueel voor mij niet boeiend genoeg, al vind ik hem wel aardig flowen.

Verder zijn de producties wederom onder de maat (alleen Mark Ronson scoort hoog) en weet Nas een aantal irritante refreintjes en samples (die van Tupac op Black President komt me keel uit) in zijn nieuwe plaat te verwerken.

avatar van gherdt
Na de eerste luisterbeurt: Zwak plaatje. En ook helemaal geen gruwelijke tracks die ik wil herbeluisteren. Da's geen goed teken. Hip Hop Is Dead was ook snel vergeten maar had in ieder geval nog Black Republicans. Nas heeft gekozen voor een veel te mellow begeleiding waardoor zijn boodschap niet bepaald kracht krijgt, de zeggingskracht neemt er juist ontzettend door af. Nas heeft al sinds Illmatic moeite met het uitkiezen van fatsoenlijke beats maar elke keer hoop ik toch weer op een soort omslag/inkeer/revolutie. Jammer weer.

avatar van jelmer19
Draai hem al enkele dagen achter elkaar en hij bevalt me beter en beter. Stuk voor stuk heerlijke nummers en Nas komt op elk nummer sterk. Waar velen de producties niet sterk vinden vind ik deze juist een pluspunt van de cd. Zit te denken aan 4* a 4,5 sterren.

Zo denk ik er ook over

avatar van Reijersen
Ben een liefhebber van Nas, maar dit album valt me vies tegen. Het is mij vooral allemaal te vlak. Nergens verrast het erg. Grootste gruwel is nummer 'Make the World Go Round'. Favoriet is het daaropvolgende 'Hero'. Maar echt boeien kan het mij dus niet.

avatar van 'State Of Mind'
Toch wel jammer dat er geen featuring met Jay-z op staat, Black Republican van ''Hip-Hop is Dead'' was toch wel een van de beste tracks op de plaat.

Queens Get the Money schijnt een disstrack te zijn gericht op 50 cent

avatar van TheFunkyM
Dit album blijft groeien, heb em vandaag weer 2 keer gehoord, erg lekkere beats, topper

halfje weer omhoog.

jelmer19 schreef:
Queens Get the Money schijnt een disstrack te zijn gericht op 50 cent

Je zou bijna denken van wel, maar dan wel indirect:

my assignment said she said retirement hiding behind 8 Mile and The Chronic
get rich but dies rhyming
this is high science
now add 23 more from queens to b’more
i’m over they heads like a bulimic on a seesaw
now thats 50 porch monkeys ate up at the same time

avatar van Kill_illuminati
Is ie al uit? wel gelekt maar is ie al officieel uit. "k hoop dat dit niet de tracklist is ik bedoel "Chris Brown",nu nog Ney-yo en Rihanna en ik durf het album niet eens te noemen Gaat ook niet want het hheft geen naam.

avatar van jelmer19
15 juli komt hij uit zoals te lezen valt onder de tracklist hierboven.

avatar van MJ_DA_MAN
Wie kloot de hele tijd met de (alternatieve) titel(s)? Het album ''heet'' Untitled, heeft geen naam dus, ook geen alternatieve.

Maar over de plaat, ik vind hem zeker wel aardig. Geen grote uitschieters, maar ook geen missers imo. Het niveau is daardoor de gehele plaat constant. Als er een paar uitschieters op zouden staan was het cijfer waarschijnlijk hoger uitgevallen, maar nu houd ik het op een 3,5*.

avatar van Jordy
Berichten over de alternatieve titel verplaatst naar De Site > Algemeen > Albums toevoegen aan de site

Kill_illuminati schreef:
Ik weet niet of je weet wat een lek is (een retail), maar dat is gewoon een CD-rip van het album, geupload op het web.

'State Of Mind' schreef:

Je zou bijna denken van wel, maar dan wel indirect:

my assignment said she said retirement hiding behind 8 Mile and The Chronic
get rich but dies rhyming
this is high science
now add 23 more from queens to b’more
i’m over they heads like a bulimic on a seesaw
now thats 50 porch monkeys ate up at the same time
Dat lijkt me overduidelijk naar 50 Cent gericht, direct zelfs.

avatar van 'State Of Mind'
Ik vind het indirect, want hij noemt 50 cent's naam geen één keer volledig. Hij refereert er alleen naar door:
'' hiding behind 8 mile and the chronic '' en '' get rich but dies rhyming '' te noemen.

wat ik overigens volkomen waar vind

avatar van MJ_DA_MAN
Het is direct, iedereen weet namelijk dat 50 Cent wordt bedoeld. Dat zijn naam niet gebruikt wordt maakt geen verschil, in lang niet alle disses wordt de naam gebruikt van het slachtoffer. In Drop A Gem On 'Em van Mobb Deep wordt de naam van 2Pac ook nooit gebruikt, terwijl het officieel een diss naar hem is.

Relax
get rich but dies rhyming is overduidelijk.

avatar van 'State Of Mind'
Ik beschouw het pas als direct als Nas het persoonlijk heeft bevestigd. Want nu is het nog te ontkennen omdat hij geen een keer letterlijk 50 cent's naam noemt.

avatar van MJ_DA_MAN
Hoe kan Nas in hemelsnaam ontkennen dat het gericht is naar 50? Beetje onmogelijk lijkt me .

avatar van 'State Of Mind'
haha is ook zeer onwaarschijnlijk, verwacht het ook niet van hem dat hij dat zal doen, maar toch vind ik een diss waarin de naam van het slachtoffer niet wordt genoemd indirect tot het is bevestigd door de artiest zelf. Want hoe stom je jezelf ook neerzet door het te ontkennen, je kan er altijd nog op terug vallen dat je diegene zijn naam niet genoemd hebt en dat mensen dat er zelf maar van maken.

zo zie ik het, maarja het is ook niet echt boeiend, want het is inderdaad overduidelijk op 50 gericht vind ik zelf ook

jorisje123456
Kill_illuminati schreef:

Nas heeft zelf al gereageerd op het lekken van dit album, zoek maar op youtube.

avatar van Raul
Heb het album pas 1 keer geluisterd, dus heb nog nauwelijks een oordeel.
Klonk nog niet echt overtuigend though...

Tyn
Ik heb alleen een aantal tracks beluisterd op last FM..

"Queens Get the Money" vond ik wel erg lekker klinken.
Zijn flow klinkt beter dan op zijn laatste paar albums vind ik.
Nas raps maken een goede eerste indruk.
De beats zijn niet slecht maar schreeuwen overduidelijk DEZE SHIT IS VOOR DE RADIO!! Vooral bij Hero krijg ik dat gevoel maar ook bij andere tracks (het merendeel trouwens). De track America viel me op, interessante productie, die me zowaar aan Tiesto deed denken.
Tiesto??? ja, vreemd genoeg, ook iets wat "werkt" op de radio..

Tyn
Quote: "Nas heeft al sinds Illmatic moeite met het uitkiezen van fatsoenlijke beats maar elke keer hoop ik toch weer op een soort omslag/inkeer/revolutie. Jammer weer."

Hopelijk redt Primo de boel een keer..

Tyn schreef:
Hopelijk redt Primo de boel een keer..
Ga daar maar niet vanuit, als er iemand per jaar minder wordt is het Primo.

Ik dacht bij Hero echt dat ik naar een Timbaland nummer luisterde..