Nas - Untitled (2008)

Alternatieve titel: Nas

Label: Def Jam

1. Queens Get the Money (2:16)
  2. You Can't Stop Us Now (3:09)

met Eban Thomas en The Last Poets

3. Breathe (3:39)
  4. Make the World Go Round (3:49)

met Chris Brown en The Game

5. Hero (4:04)

met Keri Hilson

6. America (3:56)
  7. Sly Fox (4:03)
  8. Testify (2:50)
  9. N.I.G.G.E.R. (The Slave & the Master) (4:36)
  10. Untitled (2:51)
  11. Fried Chicken (2:50)

met Busta Rhymes

12. Project Roach (1:48)

met The Last Poets

13. Ya'll My Niggas (4:15)
  14. We're Not Alone (5:44)

met Mykel

15. Black President (4:55)

met Johnny Polygon

16. Like Me * (3:47)
  17. Proclamation * (0:59)
jorisje123456
Lekkere feature bij hero:

5. Hero
met Keri Hilson en http://www.youtube.com/watch?v=LEBlCLIwk6Y&feature=related

CaliLove
Komt die Cris Brown echt voor op dit album?

avatar van Rhythm & Poetry
Nee Ne-Yo die een imitatie van Chris Brown doet. Wat denk je nou zelf?

Dit album luister ik trouwens nog steeds erg graag. Is mij 100% meegevallen. Nu vind ik Hero best leuk en de bijdrage van The Game ook niet zo verkeerd. Track 7 is echt een minder nummer.

CaliLove
Lmao, die Cris Brown op een Nas album....

Hoe ging het nu ook alweer op ILLmatic?

"Straight out the fuckin' dungeons of Rap , where fake brotha's don't make it back...."

Lmao 14 jaar later laat ie rnb pop chart zangertjes zoals Cris Brown op z'n albums....

avatar van Raul
ik heb nog een keer geluisterd en het klinkt toch best wel lekker.
sommige nummers hebben inderdaad een erg commerciele sound, nog even afwachten of het goed of slecht uitpakt na nog meer luisterbeurten.
voorlopig 3 sterren.

rico-bballer
Hero klinkt toch lekker, Nas gaat aardig te keer. Die chick kan zingen, maar is de rest ook zo en die productie van hero is net iets te makkelijk.

IIB
Hoe kan je zeggen dat deze cd commercieel is ???
Eindelijk een cd waar iets wordt gezegd! Voor mij brengt hij hier een nieuwe classic.

avatar van MJ_DA_MAN
Een aantal producties hebben wel degelijk een commercieel geluid (niet dat ik dit als minpunt zie).

avatar van 'State Of Mind'
Deze CD staat zelfs bekend om zijn controversialiteit, hij was zelfs zo controversieel dat de titel veranderd moest worden omdat vele weigerden het product te verkopen.

Dus behalve die paar producties zoals bijvoorbeeld bij '' Make The World Go Round '' is er niets commercieel aan naar mijn mening

'State Of Mind' schreef:

En terecht!

CaliLove schreef:
Lmao, die Cris Brown op een Nas album....

Hoe ging het nu ook alweer op ILLmatic?

Ik denk dat jij over 14 jaar ook anders bent en denkt dan nu, nietwaar? Hoewel ik het zelf ook een schandalige artiest vind voor op een Nas album.

avatar van MJ_DA_MAN
Ik heb geen last van Brown op dit album.

Mayne
Ik wel, ik houdt niet zo van bruin op het album. Dan wordt de cd zo kleverig, inclusief de hoes.

avatar van j.b.b.l
Ik heb ook niet zoveel last van Brown,hij heeft toch een kleine rol in dat nummer.

avatar van 'State Of Mind'
Ja, enkel een paar refreintjes een een kleine verse.

Mayne
Het enige album dat ik echt dig van Nas is Illmatic, het heeft een rauwe, dichterlijke stijl. Die vind ik tof. Dat gekerm van Keri Hilson door 'Hero' en het gejammer van Chris Brown met zijn kutstem vind ik zo'n ontzettende zonde en doet afbraak bij het geheel van het album.

illmatic is gewoon perfect:
- Perfecte lyrics
- Perfecte flow
- Perfecte producties
- Perfect Gastoptreden*

jorisje123456
Mayne schreef:

avatar van Chrisseh

Je kan het ook zien als een marketingtruc - hij krijgt met die o-zo-controversiele albumtitel wel vijf keer zo veel aandacht. Zelfde trucje als met 'Hip-hop Is Dead'.

avatar van Urbanoetang
Hero, Chris Brown. Ai-ai-ai.

avatar van Raul
IIB, ik zeg ook niet dat het album commercieel is, wat dat is absoluut niet het geval, al helemaal niet wat de content betreft, maar Nas heeft wel een paar nummertjes met een behoorlijk commerciele (lees radiovriendelijke) productie.

Album is moeilijk te beoordelen, kan zomaar dat ie steeds beter wordt, kan echter ook dat ik em over een maand nooit meer luister.

Reviews zijn ook overal anders, van briljant tot heel matig.

Ik doe er een halfje bij... 3,5 sterren.

avatar van hiphopisntdead
Ach alleen een Chris Brown die vervelend is(en een Keri Hilson die in mijn ogen ook niet nodig was op dat nummer) ,is toch niet zo erg? Ik bedoel je kan ook geen perfect album maken toch?

en Oja, zijn This is not America en The Fear eigenlijk opgenomen?

avatar van 'State Of Mind'
This Is Not America is waarschijnlijk gewoon de track '' America '' geworden.

En bij The Fear( of the black mans dick) betwijfel ik het of die ook daadwerkelijk is opgenomen, maar het zou best kunnen.

Relax
Ik betrap me de laatste tijd wel vaak met het beluisteren van dit album.
Ik geniet vooral van de nummers America en You Can't Stop Us Now.

En die featuring van Chris Brown zit me niet dwars, hij klinkt als het ware als een vrouw op die track.
Maar de beat daarentegen is zeer vervelend.

avatar van 'State Of Mind'
Die intro van de clip van; ''Be A Nigger Too'', was zeer geschikt geweest als intro voor dit album. Jammer dat hij dat niet heeft gedaan.

avatar van Conway Twitty
Sly Fox nog steeds als hoogtepunt van dit album.

avatar van 'State Of Mind'
Veel mensen zien die track juist als het dieptepunt van het album, al snap ik niet waarom want het is gewoon puur de waarheid die hij daar uitspreekt.

avatar van jelmer19
Ik vind het ook geen slecht nummer!
Om het de beste track van het album te noemen gaat me wat te ver, maar hij luistert zeker lekker weg

avatar van Afrowaxx
Is hij al te koop in Belgie?

avatar van Rhythm & Poetry
Ja, in belgie is toch alles te koop 5 dagen voordat het uitkomt?