Volbeat - Guitar Gangsters & Cadillac Blood (2008)

Denemarken
Metal / Rock
Label: Mascot

1. Intro / End of the World (1:05)
  2. Guitar Gangsters & Cadillac Blood (3:08)
  3. Back to Prom (1:51)
  4. Mary Ann's Place (3:41)

met Pernille Rosendahl

5. Hallelujah Goat (3:30)
  6. Maybelenne i Hofteholder (3:20)
  7. We (3:46)
  8. Still Counting (4:21)
  9. Light a Way (4:42)
  10. Wild Rover of Hell (3:42)
  11. I'm So Lonely I Could Cry (3:21)
  12. A Broken Man and the Dawn (4:45)
  13. Find That Soul (3:43)
  14. Making Believe (3:29)
  15. Rebel Monster [Live] * (3:46)
  16. Soulweeper #2 [Live] * (4:31)
avatar van JacoBaco
1 September 2008 het nieuwe album van Volbeat en de maand erop meteen een concert in de Melkweg Amsterdam. Ik ben uiteraard ook aanwezig.

Op youtube stond al liedje van dit album, maar die is er helaas al vanaf gehaald.

Ik kijk hier heel erg naar uit.

avatar van JacoBaco
De nieuwe single van Volbeat. Ik hoop dat dit 1 van de weinige rustige nummers is.

Volbeat

mwoah, zoveel rustiger is dit nummmer toch niet? ietsje misschien, maar t klinkt nog steeds wel lekker. . Het mag ietsje ruiger ja, maar dat zal vast goedkomen.

avatar van AGE-411
6de track: is dat een Deens, die titel?

avatar van JacoBaco
Ik heb ook nix tegen rustige nummers. Op hun vorige album stond er ook 1 en de nieuwe single klinkt inderdaad best lekker.

Die 6e track. Het nummer is Engels. Luister de single maar. (zie mijn link vorige post)

AGE-411 schreef:
6de track: is dat een Deens, die titel?

Het lied is gewoon Engels. Ook meteen de single

godlydevil7
Hier kijk ik dus echt naar uit. De mensen van de aardschok zelf menen dat dit beter is dan "Rock the Rebel/Metal The Devil". En daar kan ik al niet genoeg van krijgen. We zullen zien op 1 september...

avatar van JacoBaco
Het is alleen wel vaak van die whoooohh oooooh muziek.
Op Myspace staan nu 3 nummers van het nieuwe album.
Klinkt goed!

avatar van Fza
Fza
De nieuwe nummers beukten in ieder geval lekker op Lowlands.

Klopt!

In oktober zullen ze nogmaals beuken, maar dan in Paradiso.

avatar van chansadres
Wat een geweldig album. Het begint met een heerlijke country/western briesje. Om lekker verder te knallen met de titelplaat. God, waarom is dat niet de single geworden. De korte Back to Prom ragt lekker door. Mary Ann's Place klinkt harder dan het normale materiaal van Volbeat maar het typische geluid van de band is goed terug te horen. Mij valt op hoe goed Michael kan zingen op dit nummer.
Het tempo word opgevoerd voor Hallelujah Goat. Een stomp nummer pur klasse. Een aangename verrassing in de tot nu toe vatsige country hard rock. Gevolgd door de single Maybellene i hofteholder. Deze kennen we maar het is tot dusverre het minste nummer. Het klinkt allemaal te logisch. Goed geschreven nummer maar had het niet gekozen als eerste single.
We begint als een liefdesnummer ala Cash maar na een tijdje komen de gitaren inzetten. Het klinkt erg strak. Still Counting is een van mijn favoriete nummers. Een ska-riffje start het nummer en klink erg funky. Om hierna toch het beste potje ragwerk af te leveren. Heerlijk! Light a way zitten zelfs een duidelijke synthesizer in. Je hoort dat ze vernieuwende dingen willen toevoegen. En het past ook nog erg goed. Een aangename verrassing dat nodig is na 3/4 van het album. Anders zou de sound wel vervelen.
Wild Rover in Hell had juist zo van het nieuwe Metallica kunnen komen. Hard en wild. Met dit nummer laten ze zien dat Metallica zichzelf niet meer is, het is geen kopie maar een verbetering. Volbeat is koning Metal hier. Nog een verrassing: I'm so lonesome I could cry. Het begint met een country pingeltje. Deze Hank Williams cover is een goede opvul track. Minder goed als I wanna be with you maar het vult goed het lijstje aan.
A Broken Man and the Daw heeft een soort Voicst akoestisch openingetje en heeft na een tijdje weg van een goede Danko Jones song. Maar dan met goede zang. En originele riffs. Afsluiter Find that Soul sluit alles mooi af en is het donkerste van de cd. Het bouwt zich op naar een knallende einde. Ik voelde op het einde het vuurwerk omhoog knallen.
In de encore word het Social Distortion nummer Making Believe' gespeeld. Als een goed concert komen ze nog 1 keer terug om een toegave te spelen. Als cadeautje van hun voor jou. Bedankt Volbeat. Bedankt voor het album van het jaar.

avatar van WinterBase
Is ie al te pindakazen dan? Damn, ik wacht hier al zo lang op...

chansadres schreef:
Wat een geweldig album.

Werk jij in een cd winkel dan? Ik heb overal al gekeken, maar ik kan hem nergens downloaden. Als je in een CD winkel werkt dan krijg je 2 weken voor officieel release de CD binnen ofzo?

avatar van WinterBase
Op Last.FM luisteren mensen ook al druk naar de nieuwe CD. Wordt er best wel naar van dat ik hem nergens kan binnen halen...

Inderdaad.

Ik moet het nu doen met 3 liedjes die op MySpace staan waarvan Maybelenne i Hofteholder de minste is.

Ik wil de rest ook. Nu.

avatar van WinterBase
Maybelenne i Hofteholder is echt een meezing liedje. Ik wil beuken! Nja, dan nog maar een paar keer naar Sad Man's Tongue luisteren. Hopelijk staat het album vandaag nog op Internet...

avatar van Rise2
Heb ze op Pukkelpop live mogen aanschouwen waar ze ook een aantal nieuwe nummers deden. Ik moet zeggen, het klonk niet verkeerd! Ben nu zeer benieuwt naar het album.

avatar van chansadres
Dit album is nog niet te pindakazen. De platenmaatschappij van Volbeat doen alles er aan om links van het web te halen. Ik heb mijn versie van een vriend van me gekregen.

chansadres schreef:

Heb je echt mazzel.

Normaal gesproken ben ik geen voorstander van downloaden. Heb best wat cd's hier liggen die origineel heb gekocht . Ook zal ik deze uiteraard kopen maar toch, als ie een paar dagen voor de release al te krijgen is, zou dat mooi zijn.

En hij is te pindakazen!

Ik heb hem nu ook.

Heb alleen nog niet de kans gekregen om hem helemaal te luisteren.

Na een paar luisterbeurten komt mijn beoordeling.

avatar van coldwarkids
WinterBase schreef:
En hij is te pindakazen!

Downloaden mag je ook gewoon zeggen, pindakazen ziet er kinderlijk uit!!

nee, dat kan hier echt niet, geloof me. hou t maar op pindakaas. of chocopasta, als je dat beter vindt

ok gehoord dus nu.

Met de intro niet meegerkend, is het tot Maybelenne erg aardig. Goed voer voor de mensen die bang waren, dat Volbeat softer werd, het gas word hier goed ingedrukt. Hoogtepunt is op dit stuk Mary Ann's Place.
Persoonlijk mis ik hier de dynamiek en de country toevoeging. Het is duidelijk meer Metal.

Na het niet wereldschokkende Maybelenne, gaat er blijkbaar een knop om, want is er opeens WEL ruimte voor afwisseling.
Het begint al met We, waar alweer ruimte is voor een country gitaartje aan het begin en het nummer doet sowieso veel meer country aan, zonder kracht te verliezen. Nog zo'n hoogtepuntje is I'm So Lonely I Could Cry (ik hoor em toch echt Lonesome zeggen, foutieve titel nog?), ook weer meer country, vooral de drums zijn erg leuk.
Dieptepunt van de plaat is toch echt wel Light A way. De synths/keys komen veel te bombastisch over, dat past toch totaal niet bij zo'n band.

Voorlopig nog iets minder materiaal. Na de single slaat het goed om, maar vooral het begin, is gewoon stampwerk, wat ondanks de karakteristieke stem nogal makkelijk overkomt.

3.5*

avatar van coldwarkids
ThirdEyedCitizen schreef:

Haha oke, ik zal een leuke verzinnen haha!

avatar van Thomzic
Nieuw album?! Snel eens checken.. op 13 oktober zal ik ze zien bij Lucky. Ben benieuwd!

Heerlijk album, staat al drie dagen op herhaling!

avatar van snarf349
metaal is het niet, meer (hard)rock. -mary ann's place- is een duet met een gast zangeres en volgens mij is het nummer -i`m so lonely i could cry- een cover van een nummer van johhny cash ofzo.

Je hebt nog gelijk ook. een Hank Willliams cover, toen gecovert door Cash ook nog. Geen snelle Cash versie though, wat ik wel verwacht had, oorsprongkelijk meer een ballad.

Mtthz
Goed album, dat zeker. Toch mist voor mij echt de verassing, die zeker op Rock the Rebel... en zeker op The Strength stonden. Zitten voor mijn gevoel een paar fillers op dit plaatje helaas.

Aan de andere kant klinkt dit toch natuurlijk weer vertrouwd en is het hele album ook bovengemiddeld goed. Persoonlijk vind ik Still Counting één van de betere nummers op deze plaat.

Over het algemeen gezien toch hulde voor deze plaat en deze komt zeker in de top 10 voor dit jaar. Helaas niet voor de eerste plek.