Metallica - Death Magnetic (2008)

Label: Warner Bros.

1. That Was Just Your Life (7:08)
  2. The End of the Line (7:52)
  3. Broken, Beat & Scarred (6:25)
  4. The Day That Never Comes (7:56)
  5. All Nightmare Long (7:57)
  6. Cyanide (6:39)
  7. The Unforgiven III (7:46)
  8. The Judas Kiss (8:00)
  9. Suicide & Redemption (9:57)
  10. My Apocalypse (5:01)
  11. Hi Guy * (7:10)
  12. Neinteen * (7:34)
  13. Black Squirrel * (6:12)
  14. Casper * (8:14)
  19. K2LU * (9:30)
  20. Ten * (5:18)
Joy
Mr. B schreef:
My Apocalypse lijkt wel Slayer!

dat zie ik als een dikke plus

stuart
Nogmaal en nu serieus; wat een reakties voor een album waar nog weinig van bekend is; maar ja, ze zitten wel met 4 albums bij de populairste 100 van de toplijst ( nou ja, populairste 104...). De enige van de óude' metalbands.

Klumpie schreef:
Hier zijn nog een paar stukjes van het album te horen.

ik vind hier het geluid wel heel vet klinken, niet overgeproduced om het zo te zeggen, het klink meer als voor de black album dan na de black album, en dat is natuurlijk mooi

avatar van AGE-411
Mr. B schreef:
My Apocalypse lijkt wel Slayer!

Meer als een band als Testament zou ik zo zeggen!

stuart schreef:

Kill 'em all staat er ook nog in. Eind de 100.

avatar van rusty nail
Track 9 is naar het schijnt volgens de resenten een intrumentaal nummer met veel invloed van Robert Trujillo

AGE-411 schreef:
Meer als een band als Testament zou ik zo zeggen!

Voorlopig denk ik dat het album van Testament dit jaar beter is dan Death Magnetic. Maar dit is slechts gebaseerd op een paar nummers, dus wie weet...

Joy
maar we zitten hier om bands te beoordelen op hun kunnen en niet om te vergelijken

avatar van Mr. B
Oh ja dat is waar ook. The Day That Never Comes is een goed nummer. In eerste instantie leek het mij niks, maar na een aantal luisterbeurten begon het nummer te groeien. Natuurlijk zijn de vergelijkingen met One en Fade to Black niet van de lucht, maar is het toch een op zich staand nummer met lekkere melodie. Het nummer had naar mijn mening wel beter tot zijn recht gekomen als het wat korter was geweest, laatste paar minuten vind ik wat overbodig. Lijkt wel om een beetje te laten zien: wat we vroeger konden, kunnen we nog steeds.

Maar na die luisterbeurt op Youtube ben ik nog steeds positief gestemd.

avatar van Dutchi
Die laatste minuten zijn juist het hoogtepunt :S Weer zo'n typische metallica vooroordeel waar ik een hekel aan heb, "ze doen het alleen voor het geld" nog zo'n voorbeeld . Altijd negatieve gedachtes ergens achter zoeken. Wie wil nou geen solo van 2.5 minuut. Reload/load fan zeker? En daar beledig ik het eerste gedeelte van het nummer niet mee want dat vind ik ook zeer vet.

DonDijk
Dit weekend gaat Metallica langs Jools Holland om wat nieuwe shit te laten horen, samen met o.a. Carla Bruni Leuke combi.

avatar van Mr. B
@Dutchi: Ik heb nooit gezegd dat "ze het alleen voor het geld doen" en over de solo's heb ik niet eens gesproken. Misschien moet ik het wat duidelijker formuleren.

Na ongeveer 4 minuten komt een prachtige tempowisseling in het nummer, wanneer James zingt "Love is a four letter word..." en daarna begint een mooi retestrakke "hak" riff vergezeld van volgens mij een prima solo van Kirk en/of met James, die perfect aansluit bij het nummer.
Maar daarna, na ongeveer 5 en een halve minuut (en nog 10 seconden) gaan ze dingen doen die wat mij betreft achterwege hadden kunnen blijven.

Oh ja en Load/Reload kan me gestolen worden.

avatar van Stef114
Cyanide staat op metallica.com.
Die solo klinkt wel echt stoer trouwens

WBN
klinkt vet:) beter dan de live versie vind ik:)

avatar van Axl_Rose
Cyanide... studioversie. De minste van de 3 singles tot hier toe vind ik. Het geheel klinkt niet echt vloeiend en coherent. De solo van Kirk maakt echter veel goed.

WBN
de video van day that never comes staat ook op metallica.com naar mijn mening een hele vette clip, meer een korte film:D

avatar van AGE-411
Toch wel een van de betere Metallica clips

avatar van Smiechtel
Ik vind Cyanide erg lekker. Alsmaar wordt ik enthousiaster over dit nieuwe album ^^

avatar van lykathea
Ik zie 't nu al gebeuren, Metallica klinkt weer als (nep) metal, maar hebben hun (ook al neppe) agressie uit St.Anger wat verminderd en ja hoor ZE ZIJN TERUG!

Nu ben ik normaal gesproken niet per se een doemdenker, maar als 't gaat om Metallica kan ik haast niet anders. Die gasten doen al een vijftiental jaar niks anders dan alleen maar slechte muziek maken, en de singletjes gehoord hebbende kan ik niet anders concluderen dat já inderdaad, het is (veel) minder erg dan St. Anger, maar dat is Load ook, en die is ook ver onder niveau.

Hetfield kan én niet meer zingen, en heeft op een paar nummers na nooit echt goede teksten kunnen schrijven. Vooral op dat nieuwe singletje Cyanide is dat pijnlijk duidelijk. Kirk probeert 't beetje aan elkaar te lijmen met wat goede solo's, maar ik kom niet echt verder dan 't te zien als iets wat per se moest gebeuren om Metallica die oude "sound" te geven, en de nummers op zich zijn dan ook als geheel totaal niet compleet.

Dit wordt niks.

WBN
Dit ben ik niet met je eens, je hebt het album nog niet eens in het geheel gehoord, wacht 1st nog maar tot 12 september met je oordeel.

avatar van Nicholas123
@lykathea: Bekijk dit eerst maar 's, dan praten we wel verder.

met jou kan ik praten

avatar van Dutchi
Vinden jullie ook niet dat Cyanide niet echt geweldige kwaliteit heeft, minder dan TDTNC en My apocalypse op de site. Komt denk ik omdat je Cyanide niet op media player kunt afspele die anderen wel.

Klinkt wel lekker fris trouwens, net zoals ride the lightning (behalve james zn stem natuurlijk, maar die blijft goed )

Ik hen zon zin om alle nummers op zn best geproduceerd te horen he Ik kan niet wachten... >:)

WBN
ik kan ook echt niet wachten:P het duurt me echt veelst te lang, hoe vaker ik de nummers weer luister hoe meer ik wil horen.

WBN schreef:

Nee tuurlijk, kritiek is moeilijk te bekroppen, ik weet 't.

Maar om 't zo makkelijk van tafel te vegen met een kulargument als "je hebt nog niet alles gehoord" geeft toch wel aan hoe ver mensen wel niet in Metallica's waan leven.

Ik oordeel dat de drie nummers die ik gehoord heb geen enkel schijntje kwaliteitsverschil vertonen met een Metallica van 15 jaar geleden. Ze zijn niet verder gekomen, fluctueren tussen het bizar slechte en het "gewone" slechte, en ik ben bang dat die andere nummers niet ineens een significant verchil zullen opleveren. Want waarom zouden ze?

Maar goed, leef in je waan, en kom vooral niet met een goed onderbouwd tegen argument.

Nicholas123 schreef:
@lykathea: Bekijk dit eerst maar 's, dan praten we wel verder.

Ja nee echt, wát een beduidend kwaliteitsverschil zeg!

Klinkt meer en meer als Slayer's God Hates Us All qua simpliciteit in riffs. Bah.

DonDijk
Ik irriteer me aan jou.

avatar van Smiechtel
Jezus, inderdaad. Knap hoe je een heel album beoordeeld zonder dat hij uit is. (En nee, dit is geen flut-argument, tenzij jij een mooie glazen bol op je nachtkastje heb staan).

Ook leuk dat je doet alsof het een feit is dat die nummers flut zijn. Er zijn heel erg veel mensen die wel enthousiast er over zijn, dus misschien is jou mening niet geheel serieus te nemen?

Dat je zelf de nummers niet leuk vindt, oké. Dat mag. Maar dingen zeggen als 'Dit wordt niks' is ronduit belachelijk.

avatar van Dutchi
Hij heeft zowiezo geen glazen bol nodig, als je de 3 nrs hoort + de revieuws, weet je al bijna zeker dat het album vet wordt.

avatar van lykathea
Wat een dedain zeg, god allemachtig.

We gaan totaal niet in op de nummers die we wél gehoord hebben, nee we blijven hameren op 't feit dat ik dit album geen goede kans van slagen geef, met de nummers én Metallica's geschiedenis in m'n hoofd.

Maar nee, hoe dúrf ik dat te doen. Hoogmoedswaanzin in 't verschiet.

Maar goed, vertel mij nou maar is wát er precies zo goed en verfrissend is aan de 3 nummers die we gehoord hebben, want qua zang, tekst, songstructuur (eindeloze herhaling) en levenloze solo's zie ik er niks in.

avatar van Dime
Allemachtig, wat een geneuzel.
Gelul over glazen bollen.
Net zoals je niet weet of het album kut word, weet je ook niet of het album vet word.
Het album is namelijk nog niet uit!!!

-- moderator knip -- hele hoop offtopic over-en-weer geleuter verwijderd

avatar van Smiechtel
Cyanide - Leuke openingsriff, die de toon snel zet. Vervolgens een sterke, aanwezige bass zorgt voor een heavy geluid, met daarna een krachtige main riff die vaak (maar voor mijn gevoel niet te vaak) terug komt. Zeer sterke solo ook. Mijn persoonlijke favoriet.

My Apocalypse - Opzwepend, basic thrash nummer. Jup, er zijn betere in het genre, maar slecht is het niet. Ik snap niet waarom dit zoveel slechter zou zijn dan een, hmm, Fight fire with Fire?

The Day That Never Comes - Het begin doet eigenlijk aan veel eerdere nummers denken, maar het einde spreekt me aan. Bijna Thin Lizzy achtige gitaren zelfs. Gewoon degelijk.

Ik verwacht hier ook geen 5* van , eerder 4* / 3.5*. Maar dat is ook mooi. Het is zeker niet niks.