Metallica - Death Magnetic (2008)

Label: Warner Bros.

1. That Was Just Your Life (7:08)
  2. The End of the Line (7:52)
  3. Broken, Beat & Scarred (6:25)
  4. The Day That Never Comes (7:56)
  5. All Nightmare Long (7:57)
  6. Cyanide (6:39)
  7. The Unforgiven III (7:46)
  8. The Judas Kiss (8:00)
  9. Suicide & Redemption (9:57)
  10. My Apocalypse (5:01)
  11. Hi Guy * (7:10)
  12. Neinteen * (7:34)
  13. Black Squirrel * (6:12)
  14. Casper * (8:14)
  15. Flamingo * (7:58)
  16. German Soup * (6:31)
  17. UN3 * (7:50)
  18. Gymbag * (7:55)
  19. K2LU * (9:30)
  20. Ten * (5:18)
avatar van Maximusic
Ze speelden op Ozzyfest een nieuw nummer ik weet niet welke het is jammer dat de geluidskwaliteit slecht is maar op veel stukken klinkt het veelbelovend!

Joy
ach ja, hetzelfde bekende gebeuk , de eentonige steeds weer dezelfde ongeispireerde hamlet solos..

er zit bijzonder weinig groei in deze band nog

ik denk dat we de tijd van echte goeie vette originele riffs uit de hand van hetfield, waar de band toch voornamelijk dik op leunt, voorgoed achter ons kunnen laten

blijft over een 5 tal dikke platen en een handvol nummers die wel ok zijn

avatar van AGE-411
Nauw, een riff is niet alles. Als ik echte vette riffs wil luister ik wel MoP. Ik heb liever en snellere, agressiever riff van bijvoorbeeld Kill 'em al.

Als je het gedeelte van de solo hoort. Klinkt redelijk heftig en de drum is ook redelijk snel zeg.
Kan niet wachten tot ik de versie op de plaat hoor.

Joy
dat bedoel ik, de vette riffs liggen ver int verleden, hetfield bedenkt ze niet meer als in die tijd

is ook wel te begrijpen na zoveel jaar, vond het al knap dat ie met enter sandman zo vet uit de hoek kwam, zon simpele riff, maar hij bedacht hem

verder denk ik dat men zicht int verleden teveel heeft gefocust op het behalen van succes , ip dat men met plezier een plaat maakt, puur voor zichzelf

ik noem een band als radiohead dat nooit consessies heeft gedaan, men maakt muziek die men wil en als dat succes heeft is dat meegenomen

en plaat als the black album die zorgde voor de commerciele doorbraak, die maak je als band maar 1 keer

men heeft gepoogd daar op voort te borduren met wisselend succes, de die-hard fans haakten af, en greep met st anger geforceerd terug naar de oude tijd

wellicht dat er met deze plaat weer balans wordt gevonden, ik blijf nieuwsgierig iig

avatar van Klumpie

avatar van Nicholas123
Klinkt best aardig. Alleen jammer van de matige geluidskwaliteit. Het wachten blijft op een betere versie.

avatar van AGE-411
ga naar de artiestenpagina. Heb je een goede versie

Klumpie schreef:

Volledige versie van Cyanide. Bron, metontour.

Ik sla hier niet bepaald van achterover. Vind het ontzettend richtingloos klinken. Het weet niet of het 80's Metallica of 90's Metallica moet zijn dus valt het er ergens tussen.

avatar van Nicholas123
Het komt op mij vooral heel chaotisch over. Veel te veel verschillende riffs, tempo's en melodieën in een korte tijd om het lekker weg te laten luisteren. Maar wie weet, misschien is het een groeier.

Nicholas123 schreef:
Maar wie weet, misschien is het een groeier.

Ik denk dat ik het al wel weet....

Deze kelk laat ik aan me voorbij gaan, dacht ik zo...

Misschien ben ik wat snel in m'n oordeel, maar ik hoor hier nog erg weinig in.
In mijn gedachten blijft deze band de band met 4 klassiekers en een paar aardige nakomeling-momentjes, en dat is wel voldoende zo.

avatar van Dime
Als ik dit eerste nummer zo hoor, word ik niet blij.
Pakt me totaal niet, erg zwak nummer.
Ik zou het halfgebakken willen noemen.
Dit voorspelt niet veel goeds, maar mijn verwachtingen waren al niet erg hoog.

Klumpie schreef:

Volledige versie van Cyanide. Bron, metontour.

ik denk meteen aan: for whom the bell tolls

zelfde basis

avatar van Maximusic
Net de wat betere kwaliteit versie gehoord. En tja er zitten wel veel verschillende stukken in het nummer, ik hoor er nog niet echt een lijn in.
Het zou voor mij sowiso veel schelen als ik de studioversie gehoord zou hebben en daarbij duurd het bij mij vaak een tijdje eer ik echt een nummer doorheb en het kan beoordelen.

avatar van ricardo
Maar je hebt er soms echt hoogbegaafde en briljante mensen tussen die het na 1 keer beluisteren al meteen doorhebben . Goed nummer volgens mij, maar ik wacht eerst ook wel de studio versie af, en kom wel met een oordeel na meerdere luisterbeurten.

avatar van rusty nail
Laat ik maar pas na de studioversie een oordeel geven over het nummer. Laat ik wel alvast zeggen dat ik niet hoop dat dit het beste nummer is van hun nieuwe schijfje!!!

ricardo schreef:

Als ik iets kut vind weet ik het voor 99,9% meteen al.

Toch knap

Joy
dat weet je alleen als je darana besluit het toch nog een keer of 10 te draaien en dat doe je nie

zelf weet ik dat ook binnen 1 seconde en zodoende mis ik vast een hele hoop

blijft nog genoeg over denk ik zo

avatar van ricardo
Hebben we onze tweelingen ook weer hoor, zijn jullie eeneiige tweelingen . Ik ben iig een tweeeiige eenling . Maar zo slecht klinkt dat nieuwe nummer toch niet, ik vind het wat rommelig klinken dat wel, maar volgens mij bevalt de studio versie mij wel. Maar hopen dat dit album snel op de markt komt want ik ben echt benieuwd.

avatar van AGE-411
Intussen is ook van 'de 2de verassing van de avond' een goede video opgedoken (geen metclub): live

avatar van Dutchi
Het enige wat ik niet in het nummer cyanide vind passen (van de live versie) is 4.15-4.58 maar vind het niet lelijk. Vind het een vet nummer, doet me erg denken aan ride the lightning het album.
Maar ik denk en hoop dat dit niet het beste nummer zal zijn op het album, maar een type Escape van ride the lightning.

avatar van Kasperbert
Cyanide klinkt in ieder geval beter dan alles van Reload en St. Anger bij elkaar. Verder wacht ik nog even de studioversie van het nummer af voordat ik een definitief oordeel ga geven. Vind het tot nu toe eigenlijk wel een hoopgevend nummer voor de rest van het album.

UnknownPleasure
De cover is in ieder geval super lelijk.

Wat betreft Cyanide.. Ik weet het niet , het klinkt niet slecht - sowieso beter dan welk nummer van St.anger en Load/Reload -, maar op de een of andere manier klinkt het niet goed met de zang.. En vooral dat stuk waar Dutchi het over had vind ik toch wel jammer..

afwachten...

avatar van Desert
Net Cyanide gehoord. Ik vond het verschrikkelijk. 't Was wel een bootleg, maar het beloofd toch niet veel goeds.

avatar van Stef114
Wat ik van cyanide gehoord heb vind ik al stukken beter als St. Anger maar ik ben het ermee eens dat bij dit nummer (net als bij de nummers op St. Anger) de zang enigszins vreemd klinkt...

Maar ik wacht op de studioversie voordat ik conclusies ga trekken

avatar van Dutchi
Ik denk dat de zang raar klinkt door de kwaliteit van de filmpjes, had ik zelf ook al, het valt heel vaak weg enzo. Ook kun je de solo amper horen, laten we wachten op een betere versie. Klinkt in ieder geval wel goed. En ik heb ergens gelezen dat Cyanide niet kan worden vergeleken met de rest van het album, dus er zullen nog veel betere nummers zijn. Ik vind het wel veelbelovend, eindelijk weer het thrashy sound.

UnknownPleasure
Dat wel

avatar van Klumpie
Ik heb hier een goed kwaliteits geluidsopname gevonden. Veel beter dan de metontour video. Ik vermoed dat het de Flac bootleg versie is. http://nl.youtube.com/watch?v=TKBy8--Y1Nc&eurl&fmt=18

avatar van rusty nail
Muzikaal klinkt het niet slecht ,maar van die zang kan ik dat niet zeggen altans van deze live versie dan

avatar van kaztor
Ben de nieuwere link nu aan het beluisteren...

De basisriff van de song klinkt echt heel erg lekker en het nummer doet soms aan Justice denken, maar op sommige plekken (met name vanaf het midden) ontspoort het volledig en lijken ze te denken 'en hier zit een loei-ingewikkelde break!' die ze niet echt meer strak kunnen spelen. Ook hadden er m.i.. snellere stukken in moeten zitten. De gitaarsolo op de 5 minuten schreeuwt om een dubbel ritme!

ricardo schreef:
Hebben we onze tweelingen ook weer hoor, zijn jullie eeneiige tweelingen

Hebben we roepende Rikkie ook weer! Rotzak!