Metallica - Death Magnetic (2008)

Label: Warner Bros.

1. That Was Just Your Life (7:08)
  2. The End of the Line (7:52)
  3. Broken, Beat & Scarred (6:25)
  4. The Day That Never Comes (7:56)
  5. All Nightmare Long (7:57)
  6. Cyanide (6:39)
  7. The Unforgiven III (7:46)
  8. The Judas Kiss (8:00)
  9. Suicide & Redemption (9:57)
  10. My Apocalypse (5:01)
  11. Hi Guy * (7:10)
  12. Neinteen * (7:34)
  13. Black Squirrel * (6:12)
  14. Casper * (8:14)
  19. K2LU * (9:30)
  20. Ten * (5:18)
avatar van Axl_Rose
Hmmmmm,...

Cyanide sluit precies het beste aan bij hun Justice periode. Nogal complex dus. Hoewel ik het gevoel heb dat de verschillende riffs in deze song geen mooi geheel vormen.

Er hadden idd wel snellere stukken in gemogen. Solo klinkt wel lekker.

In ieder geval een GROTE verbetering tov St Anger, maar ben er nog zeker niet wild van.

Guardian of Isis
Sowieso zal vooral de zang beter klinken in de studioversie, maar het kan er zeker mee door. Die "loei-ingewikkelde" break hebben ze duidelijk moeite mee, maar op een paar foutjes na halen ze het toch. Ik ben op zich al blij dat ze al iets ingewikkelds proberen; dat is ook alweer 19 jaar geleden.

avatar van Stef114
Na het horen van de betere kwaliteit-versie ben ik er steeds meer over te spreken. Dat ingewikkelde stuk en de solo liggen erg lekker in het gehoor. Alleen het stuk van "suicide, i've already died...' vind ik toch wat onnatuurlijk klinken, en niet helemaal op z'n plaats in de rest van het nummer.

avatar van Liampie
Rommelig, maar zeker niet onaardig!

Vrij goed nummer, zoals zovelen zal ik toch ook eerst de studioversie moeten horen voor ik er echt een ordeel kan over vellen. In de live versie, klinkt het niet vol genoeg vind ik en is de zang ook niet echt in orde.

avatar van Maximusic
Zojuist de betere versie gehoord, en ik moet zeggen dat het me al wat beter in de oren begint te klinken zo! Ik hoop alleen dat de andere nummers wat meer in een lijn liggen, maargoed ik denk dat het zeker niet slecht wordt. Hetfields zang is live in ieder geval een heel stuk beter als bij the new song en the other new song, wel grappig als zn stem soms overslaat.

avatar van Nicholas123
The Making of "The Day that Never Comes" videoclip. Met korte muziekfragmenten.

avatar van AGE-411
Wel behoorlijk winderig.

Ja, da's wel minder.

avatar van Smiechtel
Ik vond Cyanide best goed o_o

avatar van Desert
Op Pukkelpop speelden ze Cyanide gisteren. Het klinkt beter als je het in het echt hoort. Bij het horen van de bootlegs liep ik er niet direct warm voor, maar nu vind ik het wel een nummertje waar iets inzit.

Empyrium
Tot en met Master of Puppets was Metallica een uitstekende band, vond ... And Justice for All al iets minder, en vanaf The Black Album ging het erg snel bergafwaarts met deze voormalige Thrash-helden.

Load, Reload, St. Anger, allemaal zware bagger, maar ben wel erg benieuwd naar deze plaat. Ik heb weinig verwachtingen dus het kan alleen maar meevallen. Ben alleen bang dat het een saaie bedoeling gaat worden en dat ze geforceerd proberen om weer een beetje Metal te klinken.

In Cyanide zitten een paar goede riffs maar die duren nooit langer dan luttele seconden, en de rest doet mij toch weer sterk denken aan Load.

Net Cyanide eens geluisterd. Lijkt me geen slecht nummer. Het roept bij mij veel verschillende associaties op met verschillende Metallica 'periodes': beetje Ride the Lightning, beetje Black Album, beetje Load. Vind die break naar alleen drums met bas wel lekker klinken. Laten we er maar het beste van hopen

Stijn_Slayer
Ik heb er weinig vertrouwen in, als er al meer dan 10 jaar lang geen fatsoenlijke albums zijn uitgekomen zie ik dat nu niet even veranderen. Dan hoor ik weer verhalen dit wordt weer net zoals Master of Puppets, geloof ik eigenlijk ook niks van. En al zou het zo zijn, mocht het dan een gewone MoP kopie zijn dan is daar toch ook niks aan? Maargoed dat weten we dus nog niet..

Bij de songtitels denk ik eerder aan een stel 18 jarige broekies dan aan ervaren muzikanten die al jaren meegaan.. Ook vind ik de hoes lelijk. Heb vorig jaar die 2 ''New Songs'' gehoord, nou ik mag hopen dat die hier niet opstaan. Anders kunnen we van het Master of Puppets verhaal beter een Indie Rock verhaal maken. Gezellig met z'n allen 'Wooohooohoooooo'' meezingen..

Maargoed zodra dit uit is zal ik het ongetwijfeld mee gaan krijgen dus wie weet. En anders kunnen we ons weer verheugen op een nieuwe documentaire over alcoholgebruik omdat ze toch iets moeten verkopen als muziek niet lukt...

avatar van Dutchi
haha, wat zal jij zwijgen op 12 september .
Trouwens, songtitels van 18 jarigen? :S Je hebt nog geen tekst gehoord.
Ik zie dat je fan van slayer bent, die hebben inderdaad erg volwassen teksten...
Het lijken mij hele gewone thrash titels, maargoed. En van die eerdere 2 new songs zul je niks van terug horen op het album.

avatar van Nicholas123
da's een beetje voorbarig. Eerst horen, dan geloven.

Guardian of Isis
Stijn is duidelijk al lang niet meer mee met de recente ontwikkelingen van Death Magnetic.

a) De losse vergelijking is dat het zou kunnen beschouwd worden als een "link" tussen AJFA en The Black Album. En dan zeg ik losse vergelijking, omdat ze met die vergelijking voornamelijk doelen op een combinatie van technische complexiteit en toegankelijke, maar strakke headbang-songs.

b) Over die 2 "New Songs" is al lang bekend dat ze er niet in die vorm zullen inzitten; enkel sommige stukken in compleet herwerkte vorm. En die "woo's" dienden enkel om te vullen bij gebrek aan teksten, iets wat ze al veel langer gedaan hebben (neem nou de demo's van AJFA bijvoorbeeld).

avatar van Dutchi
Goed verwoord

Stijn_Slayer
We zullen zien of ik zal zwijgen, waarom zou ik trouwens een tekst moeten horen? Ik zie nu de titels, dat vind ik persoonlijk een beetje zo van ''kijk ons eens stoer doen''.

Verder snap ik niet wat Slayer met Metallica's nieuwe album te maken heeft.

Wat betreft die New Songs: dat scheelt dan tenminste al een slok op een borrel. Maargoed, ik zal het ongetwijfeld mee krijgen zodra die uit is dus dan zullen we zien. Ik verwacht er alleen niet veel van.

Joy
en daarom beste mensen, slaat het nergens op een album te bespreken dat nog niet uit is

Guardian of Isis
Ik ga niet helemaal akkoord: als iemand relevante info, interviews,... post, kan dat je een beter beeld krijgen van wat je kunt verwachten.

avatar van Smiechtel
Jup. Bovendien is voorpret hartstikke leuk

avatar van Desert
Eigenlijk is het best grappig. Iedereen heeft nog maar één nummer gehoord en er staan al dertien pagina's aan posts bij dit nog bijna volledig onbekende album.

Wat de relevante info betreft: veel is die er eigenlijk nog niet. Alle interviews zijn met de bandleden zelf en die zullen logischerwijs niets negatiefs zeggen over hun eigen creatie - die hen nog veel geld moet opbrengen. Het enige concrete ding om op af te gaan is Cyanide en de intro van The Unforgiven III want die klinkt altijd hetzelfde.

Er was en is natuurlijk wel Mission Metallica. Op deze website kan je 'fly on the wall'-footage bekijken van het creëren van het nieuwe album. Nadeel is dat deze clips zo gefragmenteerd en kort zijn dat ook zij niet veel meer duidelijkheid scheppen. Af en toe is er wel een knappe rif, gitaarsolo of wat drumwerk te horen, maar het blijft vooral beperkt tot babbelen en wat zicht op het montagewerk.

Om even commentaar te leveren op de songtitels: zolang het kind maar een naam heeft lijkt me... Of iets een goede of slechte songtitel is, is moeilijk te beoordelen. Akkoord, ze lijken niet allemaal even sterk, maar ze zijn door de band gekozen omdat zij het goede namen vinden. En als ze de kern van het verhaal in de lyrics samenvatten of iets bijbrengen aan het geheel, is het voor mij oké.

Guardian of Isis
Daar ga ik wél mee akkoord: Ik heb me ook aangemeld by Mission Metallica, maar wat je voorgeschoteld krijgt, is echt niets waar de gemiddelde Metallica-fan staat voor te springen. Ik kijk er al niet meer naar.

avatar van Desert
Nu ik toch bezig ben, kan ik evengoed even mijn mening over de cover spuien.

Mooi is hij inderdaad niet te noemen. Maar als je verder nadenkt bij de tekening, wordt hij al heel wat beter vind ik.

Ik weet niet of iemand de betekenis van de cover al geduid heeft? Hoe dan ook ik ben te lui om al de posts door te nemen dus doe ik het maar even.

Death Magnetic is vrij vertaald de aantrekkingskracht van de dood of zo. Wat je op het eerste gezicht ziet, is een leeg graf met wat lijnen rond. Het graf symboliseert natuurlijk de dood. Dan komen we bij die lijnen. Voor zij die nooit fysica of elektriciteit hebben gehad: dit zijn zogenaamde veldlijnen. Dit zijn onzichtbare lijnen die uit de noordpool van een magneet komen - je kan ze wel zien als je wat metaalschilfers rond de magneet strooit. Ze gaan de magneet weer binnen langs de zuidpool. Simpel gezegd zijn de veldlijnen ervoor verantwoordelijk dat een magneet andere metalen aantrekt.

Misschien is dit niet de meest duidelijke metafoor, maar ik vind het wel goed bedacht om zo de aantrekkingskracht van de dood te illusteren. Iets dat in de buurt van het graf komt, gaat er als het ware echt ingetrokken worden.

avatar van Smiechtel
Jup. Goed idee maar slecht uitgevoerd.

Joy
misschien kent metuclucla een 7e zintuig en voelen ze de dood van de band aankomen?

naja dat hadden ze dan met st anger al wel moeten voelen

hoe leuk bedacht ook, het blijft een lelijke scheithoes

avatar van ricardo
De hoes is kut inderdaad . Maar het nummer Cyanide bevalt me wel denk ik, eerst maar de studio versie even afwachten.

haveman
Als ik ergens niet op zit te wachten is het dit wel.

Smiechtel schreef:
Jup. Goed idee maar slecht uitgevoerd.

Exact mijn gedacht.
De veldlijnen kwamen me al akelig bekend voor van de fysica-les.