Metallica - Death Magnetic (2008)

Label: Warner Bros.

1. That Was Just Your Life (7:08)
  2. The End of the Line (7:52)
  3. Broken, Beat & Scarred (6:25)
  4. The Day That Never Comes (7:56)
  5. All Nightmare Long (7:57)
  6. Cyanide (6:39)
  7. The Unforgiven III (7:46)
  8. The Judas Kiss (8:00)
  9. Suicide & Redemption (9:57)
  10. My Apocalypse (5:01)
  11. Hi Guy * (7:10)
  12. Neinteen * (7:34)
  13. Black Squirrel * (6:12)
  14. Casper * (8:14)
  15. Flamingo * (7:58)
  16. German Soup * (6:31)
  17. UN3 * (7:50)
  18. Gymbag * (7:55)
  19. K2LU * (9:30)
  20. Ten * (5:18)
avatar van Lexicon Devil
Wat een gruwelijk lelijke hoes zeg......moet dit een beverkut voorstellen of zo?

Udang Saos
Ik denk het... of een bever-poepgaatje. Ik denk dat de hoes ook een beetje naar poep ruikt...

avatar van Sebashuis
juist.

al is de hoes lelijk. de muziek is beter dan de laatste paar albums. en dat is een redelijk goed niveau van de heren.

ik vond het wel leuk dat ik sommige stukken terug hoorde van het nummer "New Song" dat samen met "New Song 2" al een tijdje op YouTube circuleerde.

khonnor
mijn god, wat een ongeinspireerde zooi! a return to form? vergeet het maar.... je hoort wel dat ze willen, maar heel veel kunnen is er niet meer bij

minpuntjes:

1) de drums van lars ulrich? saai, voorspelbaar, en simpel. met veel gusto gespeeld hoor, waar steekt niet weg dat het allemaal wel heel makkelijk is.. en, waar zijn die fuckin double basdrums en blastbeats...?

2) de zang van hetfield? ronduit zwak

3) de songs? veel te lang en veel te veel plakwerk. geen enkele song klinkt als een song. het lijkt wel alsof ze voor elke song drie of vier ideeën zonder samenhang achter elkaar hebben geplakt. dat wordt ook toegegeven in interview in de humo van deze week. "als we nog een stukje misten in een song haalden we die gewoon bij een andere song." d'oh

4) de teksten? lachwekkend. zever. bollocks. dreck. of is er nu echt iemand die brol als "Mangled flesh, snapping spines/ Dripping bloody valentine/ Shattered face, spitting glass." ook maar een seconde serieus neemt?

5) de riffs? 't wordt voorspelbaar, maar ook deze zijn zwak. ik hoor in veel songs zelfs nog het "hardrockerige" van load/reload als basis. "The End of the Line" en "The Judas Kiss", anyone....? en da's nu net het laatste wat ik wou horen

enige lichtpunten zijn de vitaliteit die hammett tentoonspreidt in z'n solo's (die ook niet altijd even origineel zijn), de lekkere droge productie van rubin, en "broken, beat & scarred" (belachelijke titel, maar hier valt alles voor één keer wel min of meer op de juiste plaats)

een 2.0 voor de moeite. en wie vindt dat dit van het niveau mop of rtl is moet eens heel dringen naar z'n verstand laten kijken. of naar een psychiater gaan.

avatar van joepsiez
ehm, ik denk dat jij zowiezo even moet nadenken met het feit dat er groot verschil is tussen trujillo en burton als het gaat om de mop/rtl periode, wat ik goed vind van robert is dat hij zich aanpast in de metallica familie en zo veel mogelijk bijdraagt aan lyrics en melodies. alleen een beetje jammer dat hij tijdens touren erbij loopt alsof die een banaan in zijn reet heeft hangen maar misschien dat dit aan mij ligt

ook jammer dat ze tijdens de film van some kind of monster kenbaar maakte dat ze hem hebben "gekocht" voor 1 miljoen dollar maar ja dat zal wel normaal zijn tegenwoordig kopen ze ook doodweg iemand over bij een voetbalclub tijdens de transfermarkt en die bedragen liggen nog wel hoger als ik dat zo zie, maar even terug op metallica ik mag hopen dat ze tijdens hun nieuwe tour veel liedjes van deze nieuwe plaat spelen en hopen dat de kritiek van review sites meevalt want zoals ik al eerder zei deze plaat evenaart voor mij wel de load en reload albums, hij blijft op een niveau van and justice for all hangen ook al heeft hetfield een ander stemgehoor maar hij kan het nog best die ouwe lul

avatar van laboomzaa
Net ff gecheckt in de auto en ik moet zeggen dat hij me goed bevalt..nog een paar luister beurten om zeker te zijn van 4*!

avatar van Mr. Olaf
Heb hem nog niet helemaal beluisterd, maar het klinkt tot nu toe erg goed allemaal. Deze knakkers gaan hoog scoren bij mij met dit album. Cijfer komt asap!

khonnor schreef:
(quote van lang stuk 4 berichten hierboven)

exactly my thougdhs maar beter verwoord

iig kun je enorm veel riffs en geluid direct terugvoeren op eerder werk , je kan niet anders denken dan, dit heb ik al eerder van metuclucla gehoord , zo niet zitten de oortjes dicht , het valt iig niet te ontkennen

wat dat betreft valt deze plaat gewoon door de mand

neemt niet weg dat het alsnog allemaal lekker kan klinken - het openingsnummer is sterk in het ragwerk, maar origineel is het allemaal zeker niet

Guardian of Isis
Ik vind niet dat dit echt "steelt" van vroeger werk. Het heeft er een klein beetje weg van, maar tegelijkertijd heb ik er een ander gevoel bij dan alle andere platen. En de mensen die dit zo laag stemmen, kunnen er blijkbaar niet in komen dat andere mensen dit wél graag horen! En zij die het wel graag horen, worden ingedeeld in fanboys en muzikaal doven. Awel, merci dan!

Ik blijf deze maar beluisteren, ze blijft zeer goed hangen en voelt als een echte verademing na het slop waarin deze groep meer dan een decennium gezeten heeft.

avatar van Dutchi
Hoe zou dit hebben geklonken als james nog steeds zijn oude stem had van vroeger Vind dit zowiezo vet klinken hoor, daar niet van. Klinkt gewoon lekker dit, lekker melodisch (zang en riffs/solo's).

Joy
nochtans zit the day.. de hele dag rond te zoemen in mijn hoofd

kweet nog nie of dat een goe teken is

het snelle gedrum van lulrich , daar verdenk ik hem van zogenaamd een machinegeweer te imiteren

gejat van hendrix (machine gun)

avatar van Nicholas123
Kweenie of dat gejat is. Maar Machine Gun is wel een ongelofelijk lekker nummer. En dan zou ie het van Buddy Miles gejat hebben, natuurlijk.

Joy
ik doel op het imiteren van hendrix van een machine gun met zijn gitaartje, in het gelijknamige heerlijke nummer

DevendraBan
Lexicon Devil schreef:

De hoes lijkt mij de titel willen voorstellen. Die lijnen geven het magnetische veld ("magnetic") weer en die kist, ja, die spreekt voor zich.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Ook gepost bij Metallica:

TV-tip: dinsdag 16 september 2008 om 23u00: "Later Live ... with Jools Holland. Metallica is één van de groepen die live één of meer nummers zal spelen.

avatar van Darkzone
Vorige week de eerste 4 nummers beluisterd en had toen sterk het idee dit al eerder gehoord te hebben.

Opener "That Was Just Your Life" is wel een erg sterke opener met een heerlijke ouderwetse solo. En de single "The Day That Never Comes" is zeer verrassend gekozen als eerste single in mijn ogen. En hoor ik op 2:50 in het nummer "My Apocalypse" nu de drumriffs van "(colour our world) Blackened"??

Kijk je naar de tijdsduur, dan zou je zeggen: kort te nummers in tot 5 á 6 minuten, dan komje op het perfecte album (50-55 minuten, hierna verzwakt je aandacht). Hun vorige album duurden alle nummers letterlijk 2 minuten te lang om te kunnen bekoren. Live werkt het wel, maar op een studio album?

Op dit moment nog geen beoordeling voor dit album.
Maar beste metal album zal het niet worden. Blijft voor mij voorlopig Moonspell.

haveman
Wat vond ik Metallica ooit goed! Tot de black album. Daarna volgde er zoveel bagger. Gezien de redelijk positieve kritieken zou ik dit album een kans moeten geven, maar ik kan me er niet toe zetten.

De titel is wat mij betreft wel toepasselijk. Deze band heeft op mij idd geen aantrekkingskracht meer.

avatar van CTK
CTK
Ik vroeg niet om een geweldig album met geniale tracks. Een echt metallica-album is hetgeen waarop ik hoopte en dat is er naar mijn mening gewoon uitgekomen.

Achter een maand of 2 zal ik wel echt weten of ik dit veel ga blijven draaien.

khonnor schreef:

minpuntjes:

2) de zang van hetfield? ronduit zwak

Khonnor, mag ik u hier even serieus op uw plaats wijzen?

Ten eerste, Geen double bass? Zet je speakers/oordopjes goed en luister naar bijvoorbeeld the judas kiss, op 1:50/1:51 zit zeer zeker double bass. Ook onder Kirks solo rond 5:19, na het gesla op de snare drum. Als je het niet hoort moet je zorgen dat je beter geluidsinstallatie oid krijgt;) Luister maar eens verder als je die ontdekt hebt, misschien dat je er nog meer in kunt ontdekken. Volgens mij loopt Lars ook in All Nightmare Long flink op zn basses te bangen

Ten derde, de riffs lopen neit perfect in elkaar over, maar is dat een must? Misschien dat het klinkt alsof het een paar ideeëen aan elkaar zijn geplakt, maar het klinkt wat mij betreft erg goed! Maar een mening is net als een poepgat, dus ik ga niet met meningen gooienxD

Als laatste zijn de riffs die je hoort heeeel anders dan Load/Reload, en ik kan het weten want ik speel gitaar. Ik weet het, dooddoener, maar het is simpelweg wel zo.

Begrijp me niet verkeerd, ik vind soms de nummers ook wel een beetje lang durne, maar who cares? je hebt een leuk knopje op je iPod/computer die hem naar het volgende nummer laat gaan. Toen ik jouw comment las dacht ik meteen: dit soort leugens mag niet onverstoord doorgaan, dit was echt de eerste keer dat ik in een opwelling zo'n comment plaats, maar in dit geval heb je het fout vriend. I'm not ye ordinary metallica fanboy as you might've noticed

maus2111 schreef:
Ten tweede, hetfields zang zwak? Wat mij betreft is The Unforgiven III een van de beste vocal performances van James. En give him a break, jij zou je stem ook ver****en als je letterlijk 3 maand tourt en dan elke keer battery of whiplash, of seek&destroy eruit weet te kwelen. Daarbij istie rond de 40 en heeft ie alcoholproblemen enzo gehad, maar ik denk niet dat ik dat jou hoef te vertellen..

Mensen willen de oude, ruige Hetfield terug. Zoals op LIVE SHIT.
Moet ie terug drinken. Had Rob Halford ook: ruigere, lagere stem door de drank. (die heeft een hoge, en cleane nodig)

Hetfield - Met drank
Hetfield - zonder drank

Rob Halford - Met drank
Rob Halford - Zonder drank en drugs

maus2111 schreef:
Ten vierde, wat is er precies mis met de tekst als ik vragen mag? Behalve dat het naar jouw opinie niet serieus genomen zal worden.. maar zoek eens willekeurige teksten op van een andere band, iedereen heeft zn nummers waarop trash word gezongen, So What? En je kan zeggen wat je wil, maar Jaym'z heeft een stel teksten geschreven waar je U tegen kan zeggen. Als je goeie teksten wil horen moet je naar ...And justice for all gaan luisteren, maar de teksten van Death Magnetic zijn wat mij betreft heel goed. Ga eens the end of the line goed bekijken, en me dan eens vertellen waar het over gaat. Die tekst is ook ijzersterk.

Ik heb het al gezegd. De tekst is zeer zwak. Van Metallica zijn we veel beter gewoon. Tekstueel was Load veel sterker dan dit album.

Als dit nu nog een Slipknotalbum was was de tekst acceptabel.
"we hunt you down without mercy, we hunt you down al nightmare long",
"Bow down, sell your soul to me, I will set you free"
...

Met de riff's van Load is niks mis. Neem nu een nummer als THE OUTLAW TORN

Outlaw Torn, voor diegenen die Load niet kennen. (Zijn er wellicht een hoop)

tudududum, tududum, tududududum

avatar van Sound
Denk dat veel mensen hun mening over de sound baseren op de uitgelekte 128kbit versie. Ik ben al sinds NA the blackalbum geen fanboy meer en ben dus echt wel blij met deze plaat. Nummers te lang? sinds wanneer is dat een kritiekpunt? Als je bij een commerciele radiozender werkt misschien een probleem, maar voor mij als muziekluisteraar dus totaal niet. Het lijkt teveel op gerecyclde oude aanelkaar geplakte zooi? Dat is nou precies waar ik al jaren op zit te wachten. Als ik mickyD's frietsaus al jarenlang lekker vind wordt ik er niet blij van als onder het mom van creativiteit en persoonlijke ontwikkeling veranderd wordt. Niet dat ik het een muzikant kwalijk neem als hij/zij eens een keer iets anders wilt doen, maar als liefhebber van een bepaalde sound ben ik al zo ontzettend vaak teleurgesteld in nieuwe projectjes dat ik er erg blij mee ben als er bands zijn die gewoon doen waar ze in mijn oren ooit goed in waren.
Tekstinhoud van metal heb ik eerlijk gezegd nooit naar geluisterd tenzij het me echt boeide. Nee daar luister ik wel goede hiphop of spokenword voor of ik lees een boek. Heb ook jarenlang naar blackmetal geluisterd of naar straight edge gelul van Helmet, maar dat het inhoudelijk nooit bij me in de buurt komt kan me dus echt niet boeien.
Had wel liever gehad dat het geluid van Hetfield zo was als vroeger, maar dat lijkt me nou eenmaal onmogelijk.
blablabla ik geef het een 8-, dus hier dan maar een 3,5 omdat een 4 nou eenmaal al te hoog is

AGE-411 schreef:
Mensen willen de oude, ruige Hetfield terug. Zoals op LIVE SHIT.

Hetfield - Met drank
Hetfield - zonder drank

Oftewel, Hetfield in de 20 jaar en hetfield bijna 50 .

avatar van AGE-411
Het ligt wel degelijk aan de drank hoor. Geloof je het niet, kijk dan bij Halford: die heeft net hetzelfde. Drank verruigt je stem.

En als je tijdens het optreden zelf dronken bent krijg je dit, wat ook niet goed is: BELABBARD!

AGE-411 schreef:
Het ligt wel degelijk aan de drank hoor.

Ligt vooraal aan bob rock als je het mij vraagt, die heeft em geleerd om anders te zingen, heeft ie niet meer verleert daarna.

avatar van ricardo
Goede band toch he dat Metallica, vind je ook niet Joy.

avatar van AGE-411
Zoals op Creeping Death link (beste video op youtube )

avatar van Kasperbert
Joy schreef:
anno 2008 hoor ik liever newsted

Hij kijkt bij het zingen alsof hij heel veel pijn aan zijn ballen heeft

Geef mij maar Hetfield, ook anno 2008.

AGE-411 schreef:
zoals op Creeping Death link (beste video op youtube )

kijk en geniet ladies and gents!