Lady Gaga - The Fame (2008)

Pop / Dance
Label: Kon Live

1. Just Dance (4:01)

met Colby O'Donis

2. LoveGame (3:33)
  3. Paparazzi (3:28)
  4. Beautiful, Dirty, Rich (2:53)
  5. Eh, Eh (Nothing Else I Can Say) (2:56)
  6. Poker Face (3:58)
  7. The Fame (3:42)
  8. Money Honey (3:07)
  9. Starstruck * (3:39)

met Space Cowboy en Flo Rida

10. Boys Boys Boys (3:21)
  11. Paper Gangsta * (4:25)
  12. Brown Eyes (4:05)
  13. I Like It Rough * (3:24)
  14. Summerboy (4:15)
  15. Disco Heaven * (3:41)
  16. Poker Face [Live @ the Cherrytree House & the Piano & Voice Version] * (3:38)
  17. Just Dance [Live @ the Cherrytree House & the Stripped Down Version] * (2:06)
  18. Eh, Eh [Nothing Else I Can Say) (The Electric Piano & Human Beat Box Version] * (3:03)
  19. Again Again * (3:05)
  20. Retro Dance Freak * (3:23)
avatar van musicfriek
Starstruck schreef:
Waarschijnlijk word toch Eh, Eh (Nothing Else I Can Say) de nieuwe single. En brengen ze LoveGame in Nederland ook niet uit.

Mij maakt het niet zoveel uit, had toch liever LoveGame gezien.

LoveGame staat in de tipparade, dus dat is haar volgende single.

Roerbakmie
Beste dames en heren,

Ik weet het nog als de dag van gisteren, de eerste keer dat ik het nummer ''Just Dance'' van de voor mij nog onbekende Lady GaGa op televisie zag langskomen. Ik zapte er vluggetjes langsheen. Een aantal zenders verder gezapt realiseerde ik me opeens dat het nummer wat ik zojuist gehoord had, een best catchy deuntje had! Ik besloot om terug te zappen naar TMF. Dit was voor mij een wonder! Normaliter zap ik binnen no-time langs TMF omdat ik me erger aan de wanproducten die door deze zender worden verkocht als het ware.
Het nummer van Lady GaGa was nu ongeveer halverwege, en ik bleef kijken, ook al zag ik die verschrikkelijk Akon voor de tiende keer in een clip verschijnen waar hij helemaal niets, maar dan ook helemaal niets mee te maken heeft.

Na een aantal weken hoorde ik het nummer steeds regelmatiger voorbij komen op de radio, voornamelijk op mijn werk.
Ik word hier namelijk gedwongen om naar radio-538 te luisteren, een kwelling op zich.
Nu ik dit nummer op een gegeven moment 3 á 4 maal per dag voorbij hoorde komen werd ik het langzamerhand een beetje zat!
Lady GaGa kwam me een beetje de neus uit! Het toen oh zo catchy nummer Just Dance werd keer op keer herhaald en werd zo, met dank aan radio-538, een verschrikkelijk nummer!

Gelukkig kwam er na enkele weken een nieuw nummer van Lady GaGa genaamd Pokerface. Ik was verbaasd, geschokt en verdrietig. Want hoe kan iemand, die een aantal weken geleden zo een leuk pop liedje had gemaakt, nu met zo'n wanproduct komen!

Jammer genoeg was het mainstream publiek het niet met mij eens, één voor één smulde ze van Lady GaGa, dé nieuwe pop sensatie! Ineens leek ze overal op te duiken! Over de hele wereld werd haar nieuwe single een hit! Een nachtmerrie voor de hedendaagse muziekliefhebber, en met muziekliefhebber bedoel ik uiteraard niet de veertien jarige meisje die emotioneel zitten te verkondigen dat Hey There Delilah van de Plain White T's zo'n mooi nummer is omdat de tekst zo romantisch is.

Nu ben ik verplicht om iedere dag, minstens drie maal, het verschrikkelijke nummer Pokerface van Lady GaGa te beluisteren.
Daarnaast is er natuurlijk Just Dance nog, deze word ook, tot mijn grote verdriet, minstens één keer per dag gedraaid. Radio-538 heeft alweer een leuk pop nummer zo vaak gedraaid dat ik er geen seconde meer van kan genieten.

Radio-538 heeft echter geen aandeel gehad in het feit dat ik Pokerface al vanaf de eerste luisterbeurt een verschrikkelijk nummer vind. Wat is dat een wanproduct! Nee, ik heb niet de moeite genomen om de rest van het album te beluisteren omdat ik bang ben dat mijn afkeer voor Lady GaGa daardoor nóg groter word.
Om deze reden zal ik dan ook geen stem uitbrengen op dit album.

Ik ben bang dat ik nog zeker een maand of twee naar deze dame zal moeten luisteren. Ik wens iedereen die dezelfde mening als mij deelt, heel veel succes!

Met vriendelijke groeten,

Een muziekliefhebber

Father McKenzie
Ik las die naam vandaag voor het eerst in Het Laatste Nieuws, in de showpagina's.
HLN, een krant die steeds infantieler wordt, helaas...

Dit zal wel kindermuziek zijn, veronderstel ik zo???

Mayne
Ja ontzettende kindermuziek van een artiest die zich verschuilt achter een quasi-kunstzinnig imago, waar velen helaas intrappen.

avatar van Pooiertje
Ik had het niet beter kunnen zeggen

RedLightCityBoy
Dat zou je zeker niet beter kunnen nee.

avatar van kaztor
Toen ik de naam Andy Warhol al hoorde vallen ten tijde van Just Dance kon ik haast m'n lach niet inhouden...

Antonio
kaztor schreef:

Die link tussen Andy Warhol en Lady GaGa heb ik zeker gemist ?

Ja, Lady GaGa heeft nu ook haar ''fifteen minutes of fame'' , of is dat het niet ?

Mayne schreef:

En anderen maken zich er niet zo druk om en vermaken zich juist prima met die leuke singles, voor zo lang het duurt.

Ah, de muziekpolitie is ook gearriveerd.

avatar van Pooiertje
RedLightCityBoy schreef:
Dat zou je zeker niet beter kunnen nee.

RedLightCityBoy
Pooiertje schreef:

I'm just playing

avatar van YoG
YoG
Ik ben nergens ingetrapt.. heb wel genoten van bepaalde nummers tot zover..
Teleurgesteld in Eh Eh... en de clip.. Maar ik kan mij niet zo snel een artiest voor de geest halen waarbij ik van de gehele ouvre kan genieten.. elke artiest heeft wel een skipmomentje.. gelukkig maar, want wie is er nou wel een één op één kloon van zijn/haar favoriete artiest? Eigenwijsheid van de artiest moet er zijn

Lady GaGa is erg populair.. en in dit lang geld dan al snel de oudhollandsche stelling "Wie zijn hoofd boven het maaiveld uitsteekt....."

avatar van Tharatjuhhh
Haha, Meningen verschillen!
De eerste paar reacties zijn super enthousiast,
En delaatsten negatief!
Zelf heb ik pokerface en just dance veeeeel te vaak gehoord.!
Maar wat ik van de rest heb gehoord klinkt lekker!

Toch wat naar geluisterd en redelijk relax albummetje. Niet om veel bij na te denken, gewoon knopje omdraaien en achteruit zakken. Of op de dansvloer je territorium afbakenen, wat je wilt.

Goede nummers:
- Beautiful Dirty Rich
- I Like It Rough (verbaasd dat dit 'maar' een bonus track is)
- Just Dance
- Love Game
- Poker Face (begin het nu toch wel beu te worden)
- Money Honey

Eh(Nothing Else I Can Say) is best een raar nummer als je Just Dance en Pokerface hoort, het past niet echt bij haar. Ik vind Love Game veel leuker;).
Luister Fashion ook ff, die is echt leuk!

avatar van NewYorkCityLight
Larissa schreef:
Luister Fashion ook ff, die is echt leuk!

LoveGame is dus ook die uiteindelijke derde NL single geworden. Hij staat al op 1 in de tipparade en hij is al superclip op TMF en alarmschijf op 538

avatar van Koenr
Poker Face is met afstand het leukste hitje sinds The Way I Are 2 jaar geleden. Toch maar even dit album opzoeken.

avatar van Starstruck
Op de Japanse versie staat een nieuwe bonus track: Retro, Dance, Freak. Een chill nummer met een beetje electro en rock. Ik vind het een heel leuk nummer!

avatar van tsjong
Mayne schreef:

Dat klopt helemaal. Maar ze kan wel goed zingen. Op youtube staan diverse filmpjes die ik zelfs leuk vind om te horen. Ik bedoel de acoustische versies.

ze heeft een geweldige stem! op dit album is ze helaas te commercieel. zoek maar op youtube, akoestische versies waarbij ze piano speelt, geweldig!

joeri592
starstuck

boy1988m
Ze gaat The Fame Re-Release en er komen ook een paar nieuwe nummers op te staan.

Ze heeft in een interview gezegd dat ze met 2 personen heel graag zou willen samen werken, en dat het nu gebeurt is.

En dat de nummers op haar album komen te staan

Ik denk zelf Britney Spears.
Omdat ze een helle grote fan van Britney is en ze heeft ook al 2 nummers geschreven voor Britney en 1 daarvan staat ook op haar album.

En ze heeft ook gezegd dat ze heel graag samen met Britney een nummer zou willen opnemen.

avatar van kaztor
boy1988m schreef:

$$$

ik heb het album gedownload en het zijn leuke liedje, hoewel ik eh,eh (nothing els i can say) barbie achtig vind klinken

ik heb 4 sterren gegeven

avatar van TheFunkyM
1,0
echt al die nummers van haar lijken op elkaar.. echt een bagger artiest, ik vind het helemaal niets.. commerciele nummers die het goed doen op 538 maar nergens anders. halje omlaag.. kan het dan ook niet meer aanhoren, hoor het in de sportschool te vaak,.

avatar van NewYorkCityLight
boy1988m schreef:

En dat de nummers op haar album komen te staan

Ik denk zelf Britney Spears.

Ik word zo scheitziek altijd van de re-releases, dat zouden ze moeten verbieden en een hoge boete ofzo voor degene die dat overtreden.

Antonio
NewYorkCityLight schreef:

Inderdaad, niets meer dan geldklopperij/uitmelkerij van vaak toch al middelmatige albums.

Aan de andere kant, niemand verplicht je het te kopen...

avatar van Beyoncéfan
Leuk album, heel verschillende muziek. Ik dacht eerst dat ze alleen Dance maakte, niet dus... Ze klinkt op sommige nummers een beetje als Gwen Stefani.

Inderdaad wel vervelend dat ze het album weer gaat re-releasen, het is op z'n zachtst gezegd erg vervelend dat artiesten dat steeds doen. Kan je net zo goed het album niet kopen.

Anyway, leukste nummers: LoveGame, Summerboy, Brown Eyes.

boy1988m
Haar nieuwe clip. AND I LOVE IT

Pa Pa Pa Paparazzi.

Perez Hilton: Epic!!!! GaGa's New Paparazzi Video - perezhilton.com

Lady GaGa kwam bij mij in de picture door Just Dance. Just Dance vond ik heel verfrissend en nieuw klinken. Colby O' Donis doet zijn duit in het zakje in dat nummer. Daardoor blijft het nummer fris klinken. Na Just Dance heb ik ook Poker Face geluisterd en dat nummer vond ik wat minder. Ik heb daarna het album beluisterd om te kijken of ik van haar muziek hou of niet. Ik kan tot de conclusie komen dat dit niet bepaald mijn smaak is. Ik vind haar teksten wel bovengemiddeld en origineel. Alleen ben ik helemaal niet kapot van futuristische gerommel met dancebeats. Vooral The Fame is een nummer wat mijn smaak niet kan waarderen. Ik heb veel over haar gelezen en ik vind haar wel een goede performer. Ze doet mij op dit aspect aan Freddy Mercury denken, maar voor de rest was Freddy Mercury veel beter dan Lady GaGa. Zij heeft nog een hele lange weg te gaan.