Lady Gaga - The Fame (2008)

Pop / Dance
Label: Kon Live

1. Just Dance (4:01)

met Colby O'Donis

2. LoveGame (3:33)
  3. Paparazzi (3:28)
  4. Beautiful, Dirty, Rich (2:53)
  5. Eh, Eh (Nothing Else I Can Say) (2:56)
  6. Poker Face (3:58)
  7. The Fame (3:42)
  8. Money Honey (3:07)
  9. Starstruck * (3:39)

met Space Cowboy en Flo Rida

10. Boys Boys Boys (3:21)
  11. Paper Gangsta * (4:25)
  12. Brown Eyes (4:05)
  13. I Like It Rough * (3:24)
  14. Summerboy (4:15)
  15. Disco Heaven * (3:41)
  16. Poker Face [Live @ the Cherrytree House & the Piano & Voice Version] * (3:38)
  17. Just Dance [Live @ the Cherrytree House & the Stripped Down Version] * (2:06)
  18. Eh, Eh [Nothing Else I Can Say) (The Electric Piano & Human Beat Box Version] * (3:03)
  19. Again Again * (3:05)
  20. Retro Dance Freak * (3:23)
NewYorkCityLight schreef:
Just Dance is een heerlijk nummer, ben alleen bang dat het daar dan weer mee ophoud. (Zie single nr. 2 ''Pokerface''). Vind ik toch wel jammer, ik ben wel op zoek naar een heerlijke electro-pop CD. (Dit plaats ik dan maar even in het genre electro-pop).

Ze klinkt trouwens in het refrein van Pokerface als Christina Aguilera...En in Summerboy als Gwen Stefani

SympatheticMusic
Haar eerste album en gelijk al heel goed op Itunes was het nummer 1 en ze hebt al de nummer zelf geschreven

avatar van Loutjeeh
Love it ! (L)
Normaal hou ik niet van dit soort nummers, echt niet. Maar dit blijft toch hangen en ik begin er echt van te houden.

Ik vind de hele image om haar heen ook echt heel cool!
Ze ontwerpt haar eigen kleren, heeft een discostick & een zonnebril met diamanten die ze elk optreden draagt, en ze heeft ook altijd een intro bij haar optredens, die ook gewoon echt vet is! Ze heeft gewoon een eigen stijltje waar ze nu al aan word herkend, en dat vind ik knap, omdat ze pas een 1 jaar bezig in de mainstream muziek. Daarvoor was ze al underground natuurlijk, maar dat ze zich nu al heeft zo kunnen stabiliseren in de muziekindustrie, dat vind ik knap! Ze danst en zingt ook tegelijkertijd, en dat iets wat de meeste artiesten niet doen.

avatar van friday the 13 th
Pokerface en Just dance zijn topnummers. Eindelijk een artieste die een goed electro-pop album kan afwerken.

De rest van de nummers ga ik snel beluisteren, dan kan ik weldra een stem uitbrengen.

Gsus
Ik vind bij Just Dance dat melodietje (en de clip ) leuk, de rest niet echt.

De rest ken ik niet en ik betwijfel ook of ik een poging moet wagen...

friday the 13 th schreef:

Na 2 nummers kan je toch niet zeggen dat het een goed electro-pop album is geworden? Want dat had ik er ook van verwacht....

avatar van friday the 13 th
NewYorkCityLight schreef:

Nu dus duidelijk beluisterd. I like it rough, Boys Boys Boys, Eh Eh (Nothing i can say) en The Fame zijn ook fantastisch goed.

Zéér leuk dance-album.

avatar van HungUp
Tekstueel echt niet bijzonder ofzo, maar dit is wel de ultieme zaterdagavond plaat. Heerlijke nummers, goede beats en melodieën blijven hangen. Goede dance/pop plaat.

avatar van xSarah
Just dance is een supernummer, heb ik al heel vaak gehoord en word ik maar niet beu. Maar de rest valt me toch maar tegen. Misschien dat ik mijn stem nog verhoog als ik het album wat meer heb beluisterd, maar nu kom ik toch echt niet hoger dan een 2.5.

xSarah schreef:

Viel mij ook tegen, de eerste 3 nummers en Poker Face zijn nog aardig maar de rest...?

Maar ik ben hem momenteel ook weer aan het beluisteren, ik zag Poker Face trouwens vanochtend voor het eerst op TMF.

avatar van NewYorkCityLight
Vandaag toch een redelijk aantal keer opnieuw beluisterd, het album is toch beter dan ik had verwacht, nieuwe tracks Paper Gangsta, Starstruck en Disco Heaven ook maar gedownload en toen afgespeeld.

Conclusie : The Fame, Money Honey en Beautiful Dirty Rich zijn 3 nummers die allemaal over 1 ding gaan, ik zie ze ook niet als aparte tracks.
Love Game en Paparazzi beginnen al te vervelen.
Brown Eyes, Again Again en Summer Boy zijn niet interessant
Boys Boys Boys en Starstruck zijn zo-zo.
Just Dance, Poker Face, Disco Heaven en mijn favoriet Paper Gangsta zijn de uitstekers op deze CD.

Ik verhoog het met 0.5* voorlopig.

avatar van Darkzone
Het meest orginele album van het jaar, dit The Fame.

NOT!!!!

Het is echt een 'raad-je-plaatje' album. Bij elke track denk je aan een andere artiest waar het nummer op lijkt. Britney, Christina, PCD, Gwen Stefani, Timbaland, Pink en zelfs Boney M! (Pokerface).

Die Lady GaGa is zo lelijk als de nacht en gelukkig heeft ze op de hoes van het album een dikke zonnebril op.

Ik had verwacht dat mijn vriendin dit album wel zou weten te waarderen, aangezien zij vaak dit soort muziek luisterd, maar ze vind er (nog) niet veel aan. Terwijl ik hem juist wel leuk vind.
Vooral 'Pokerface' en 'Boys Boys Boys' (zonder Summertime Love ).

De laatste 2 bonustracks ken ik niet, maar of ze iets toevoegen...

De zomerhit van 2009: Boys Boys Boys
Met de juiste videoclip natuurlijk: een groepje meiden die naar zongebruinde mannen met ontblood bovenlijf auto's staan te carwashen in een zonnig Californië entourage.

Darkzone schreef:
Het meest orginele album van het jaar, dit The Fame.

NOT!!!!

De laatste 2 bonustracks ken ik niet, maar of ze iets toevoegen...

Je slaat precies de spijker op z'n kop, met die artiesten, elk nummer doet me wel aan een andere artiest denken. Ik kan ze nu niet zo opnoemen maar als ik een nummer luister denk ik ''dit is precies...''. Wil natuurlijk niet zeggen dat het slecht is, maar alles behalve origineel is het wel.

En de laatste bonustracks voegden voor mij wel degelijk iets toe; Disco Heaven en Paper Gangsta zijn namelijk sterke nummers. Starstruck, however, not!

avatar van Darkzone
Gedownload omdat ik dacht mijn vriendin er een plezier mee te doen. Zij vind het maar 'zo-zo' en ik ben er inmiddels helemaal weg van.
Heb ook de bonus-tracks gevonden (ja, het 'gangsta/hiphop' nummer ontbrak nog ) en net op play.com de cd (incl. de 3 bonustracks en in een redelijk andere volgorde) voor €10,49 gekocht.

En de waardering van 4 naar 4,5 opgeschroefd.

Darkzone schreef:

En de waardering van 4 naar 4,5 opgeschroefd.

Ik ben toch erg beniewd welke nummers jij nou goed vind en van welke je zegt 'had deze maar weggelaten'.
Dus bij deze vraag ik dat .

Wat een geweldig album is dit!! Zeer verrassend.

Ik zag Just Dance op tv en vond de stijl van Gaga erg relaxed, ik heb het hele album 'aangeschaft'.

The Fame is eigenlijk een heel raar album; ze heeft een eigen, originele stijl; bijna een nieuw muziekgenre!
Heel moeilijk te omschrijven; het is een combinatie pop, dance, urban en meer. Daarnaast heeft ze gewoon een heel goed, mooi, stemgeluid en zijn de 'deuntjes' erg lekker.

Ik reageer eigenlijk alleen op moviemeter, nooit op musicmeter, nu moest ik het echt effe doen. Ik was verkocht!
Deze Lady is pas 22 en ik denk dat we nog veel van haar gaan horen!

Wat een geweldig album is dit, ze heeft een hele eigen style, ze heeft het in zich één van de grootste artiesten ooit te worden!

Go Lady Gaga You Go Girl!

Over 5 jaar super veel hits net zo veel als Rihanna binnen 5 jaar?
Vast wel 15 hitjes ze heeft er nu in veel landen al3!

Blijft een heerlijk album Poker Face vanochtend ook eindelijk op TMF Was wel ns beter dan altijd dat maar te zien op mijn pc scherm Maar is Just Dance nu al voor de 3e keer uitgebracht hierzo ofzo. Ik weet dat het vorige zomer hier uitkwam en toen ergens in september nog een keer en nu ook weer omdat het in andere landen op nummer 1 staat. En dan gaat TMF opeens Poker Face uitzenden... Nouja, heerlijk album. Had er wel willen zien. Ze staat in het voorprogramma van PCD, ze is egt te gek live

avatar van Delugny
Super album, leuke liedjes pokerface is echt super leuk en lovegame ook.
Als ze ooit een keer in Nederland komt ga ik daar echt heen.
Jammer dat ik niet naar pcd ben geweest maar ga niet betalen voor alleen lady gaga 40 euro daar voor is wel duur. Maar echt super album! ik geef het album zker een 5,0

avatar van musicfriek
Net het nummer Just Dance beluisterd (prima nummer overigens), maar dit lijkt wel Christina Aguilera goes dance. Ik bedoel, ze lijkt er zelfs op! Dit klinkt wel als muziek wat voor af en toe wel leuk is.

avatar van kaztor
Heeft dit nog een album ook?

avatar van Nickstbo
Ik denk niet dat veel mensen weten dat ze al haar nummers zelf schrijft en actief is voor popacts zoals Britney en de PCD.
Ik vind ze geweldig, ik bedoel, ze heeft een discostick!

avatar van musicfriek
Discostick

Dat klinkt best eng...

kaztor schreef:
Heeft dit nog een album ook?

Zo slecht is dit niet hoor. Maar ik geloof dat jij liever Veldhuis & Kemper hoort.

NewYorkCityLight schreef:

Dus bij deze vraag ik dat .

Vandeweek zat ik lekker in de woonkamer en had ik deze cd weer aanstaan.
Eigenlijk vind ik alleen Paper Gangsta helemaal niks. Heb buiten de titel ook helemaal niks met gangsta-muziek. Verschrikkelijk.
Dat is het enige nummer wat achterwege had mogen blijven.

Verder is het album erg goed verdeeld met leuke en aanstekelijke nummers, tot aan het eind toe. Dat kom ik iig niet vaak tegen.
Meestal zijn de commerciële tracks, de beoogde singles van top40 cq pop-artiesten, aan het begin van het album geplaatst en vaart het 2e gedeelte een andere koers. Niet met dit album. Knap.

En een nummer als Boys Boys Boys blijft de hele dag in je hoofd hangen als je hem eenmaal hebt gehoord (nee, ik ben niet homo )

Just Dance, Pokerface & Love Games zijn de enige liedjes die mij wel boeien, de rest vind ik echt niks voor mij..

herman schreef:

You're bustin' my balls, man...

sanquin
Wat een heerlijk album met als absoluut hoogtepunt Poker Face...wat een geweldig spannend nummer.... staat al maanden hoog in mijn Itunes...Gaga is geen hype maar een absolute blijver!