Lady Gaga - The Fame (2008)

Pop / Dance
Label: Kon Live

1. Just Dance (4:01)

met Colby O'Donis

2. LoveGame (3:33)
  3. Paparazzi (3:28)
  4. Beautiful, Dirty, Rich (2:53)
  5. Eh, Eh (Nothing Else I Can Say) (2:56)
  6. Poker Face (3:58)
  7. The Fame (3:42)
  8. Money Honey (3:07)
  9. Starstruck * (3:39)

met Space Cowboy en Flo Rida

10. Boys Boys Boys (3:21)
  11. Paper Gangsta * (4:25)
  12. Brown Eyes (4:05)
  13. I Like It Rough * (3:24)
  14. Summerboy (4:15)
  15. Disco Heaven * (3:41)
  16. Poker Face [Live @ the Cherrytree House & the Piano & Voice Version] * (3:38)
  17. Just Dance [Live @ the Cherrytree House & the Stripped Down Version] * (2:06)
  18. Eh, Eh [Nothing Else I Can Say) (The Electric Piano & Human Beat Box Version] * (3:03)
  19. Again Again * (3:05)
  20. Retro Dance Freak * (3:23)
avatar van musicman13
GaGa is een icoon!

avatar van musicfriek
Eh, Eh (Nothing I Can Say)............

Maar ondertussen wel erg benieuwd naar dit album

avatar van Darkzone
Het album staat nu ook eindelijk in de Nederlandse hitlijst, maar helaas nog niet al te hoog.

Van dit album is na de huidige Revisted Editie ook een Retro Sexual Limited Edition met nóg eens 4 extra tracks (Rock show, shake Ur Kitty, de magere Dirty Ice Cream en Wonderful). Maar daar staan Starstruck en Paper Gangsta gelukkig niet op.

Samen met het duet vorig jaar met NKOTB 21 LGG tracks. Bijna een dubbel album als debuut.
En dan zijn er ook nog een paar erg fijne remixen van Poker Face en Just Dance...

Hoewel het zo leeghoofdig is als het maar kan zijn en gevuld zit met herhalingen van hetzelfde zinnetje dat het niet meer mooi is, vind ik Poker Face stiekem toch wel een lekker nummer.

Just Dance en Nothing I Can Say kunnen me dan weer helemaal niet boeien, dus laat het maar langsliggen.

Poker Face gaat nummer 1 worden in Nederland

avatar van YoG
YoG
Zeker in de gaten houden dit grietje.. ze heeft niet alleen een leuk bekkie (haar kleding is altijd een maatje te klein, iemand wel eens opgevallen? ) maar is ook noggus behoorlijk muzikaal
Just Dance is een geweldig nummer.. ik vind Poker Face daar wel heel erg op lijken
mahmahmah

avatar van catdog
musicfriek schreef:
Poker Face gaat nummer 1 worden in Nederland

Dat is "Just Dance" zojuist al geworden in de Top40. Wel verdiend, het is één van de betere popplaatjes van de laatste tijd ! Er zit een lekkere melodie in en het nummer is voldoende afwisselend om niet snel te gaan vervelen. Ik heb het album ook al beluisterd maar dat valt toch meerendeels tegen. Toch denk ik dat we nog veel gaan horen van Lady GaGa. Ik ben benieuwd....

avatar van lauradance
Ik zing Just Dance altijd, ik wist helemaal niet dat dit van haar was. Ik vind dat geen goede singel maar als ik het 1 keer hoor dan heb ik het gelijk de hele dag in mijn hoofd. Dat is op zich ook wel knap.

Talent heeft lady gaga zeker.. Jammer dat ze het allemaal verspilt aan de wat voorspelbare poppy songs.. Maar ondanks dat redelijke catchy . 3

avatar van Lovekellycl
Ik heb haar zien optreden in het voorprogramma van de Pussycat Dolls en ik moet zeggen dat ik haar niet al te graag hoor maar de liedjes Paparazzi en Nothing Else I can say (Eh Eh) zijn erg goed.

avatar van Darkzone
YoG schreef:

mahmahmah

Het is nu nog wachten op een remix/mash-up met Boney M's Ma Baker.

wel een lekker album, maar niet geweldig.

Just Dance vind ik nog steeds een heerlijk nummer.
de remix met Kardinal Offishall is ook echt super!

Poker Face is de nieuwe single die ook prima klinkt.
volgende single is waarschijnlijk Love Game, die mij ook goed ligt.

ook Paparazzi en Starstruck vind ik wel goed, maar voor de rest vind ik het toch wat matig.

wel vind ik Lady GaGa een nieuw aanstormend talent dat je vooral in de gaten moet houden!
I know I will.

Darkzone schreef:

Vandeweek zat ik lekker in de woonkamer en had ik deze cd weer aanstaan.
Eigenlijk vind ik alleen Paper Gangsta helemaal niks. Heb buiten de titel ook helemaal niks met gangsta-muziek. Verschrikkelijk.
Dat is het enige nummer wat achterwege had mogen blijven.

Verder is het album erg goed verdeeld met leuke en aanstekelijke nummers, tot aan het eind toe. Dat kom ik iig niet vaak tegen.
Meestal zijn de commerciële tracks, de beoogde singles van top40 cq pop-artiesten, aan het begin van het album geplaatst en vaart het 2e gedeelte een andere koers. Niet met dit album. Knap.

En een nummer als Boys Boys Boys blijft de hele dag in je hoofd hangen als je hem eenmaal hebt gehoord (nee, ik ben niet homo )

Haha, Boys Boys Boys is een van mijn favorieten hoor. En Paper Gangsta trouwens ook.

avatar van Petterson
Ik ken alleen Just Dance, goed popliedje opzich, maar wel erg Santogold.

avatar van NewYorkCityLight
Just Dance : Geweldig nummer, de opbouw is prachtig en de variatie in dit nummer is erorm. Nederland heeft het eindelijk ook ontdekt, want hij staat op #1.

LoveGame : Ook een geweldige, naughty tekst maar een heerlijke beat. Op de revisted versie (= ook de videoclip versie) is ie een klein beetje veranderd aan het eind, maar dat maakte 'm juist beter. (Dit is de 3e single).

Paparazzi : Een van de vreemde nummers op de CD. Het refrein blijft heerlijk en de tekst vind ik ook leuk, lekker stalkerig.

Poker Face : In het begin vond ik het echt een verschrikkelijk nummer maar hij is gaan groeien en ik vind de beat die eronder zit echt heerlijk. De mum-mum-mum-mah hook is zeer catchy! Volgende week (w11) staat hij sowieso in de top40, ben beniewd waar hij binnenkomt.

Nothing Else I Can Say : Niet zo'n interessant nummer, erg saai, en ik vind het een van de minste op de CD, jammer dat het de 3e Australische/ NZ single is geworden.

Beautiful, Dirty, Rich : Nu volgt een drietal nummers met hetzelfde thema (vind het ook uiterst raar dat ze achter elkaar op de CD staan). Ik moest ff wennen aan Beautiful, Dirty, Rich maar hij is helemaal niet slecht.

The Fame : Een teleurstellende titeltrack, het pakt me niet meer dan voorganger en opvolger en heeft wel hetzelfde thema. Het stukje na het refrein vind ik wel leuk.

Money Honey : Goed nummer, deze is ook iets veranderd op de revisted version en is korter dan op de andere versie. Het nummer is erg catchy maar teveel van hetzelfde.

Starstruck : In het begin vond ik dit nummer ook maar niks maar hij groeit en ik vind het nu goed om aan te horen maar het zal nooit een van mijn favorieten worden.

Boys Boys Boys : Ontzettend catchy nummer, alleen het refrein wordt toch iets te vaak herhaald. Er zit een prachtige beat onder.

Paper Gangsta : Dit was een van mijn favorieten en is nog steeds goed. Jammer dat het op het eind zo uitgerekt wordt. Het is wel het nummer met de mooiste lyrics op het hele album (al doet de titel misschien iets anders vermoeden?)

Brown Eyes : Skip it. Niet heel interessant, leuke ballad maar dat is niet waarom naar Gaga luister.

I Like It Rough : Ik zie dit nog wel een single worden, heerlijke beat, leuke bridge maar iets te herhalerig refrein. Toch vind ik dat niet zo erg op dit nummer.

Summerboy : Uhm.. tsja, ik vind het 3e couplet leuk?

Disco Heaven : Prachtige track, jammer dat het een bonustrack is. Ik vind het een leuke albumafsluiter en hij is ontzettend catchy.

Ik vind het album toch beter dan in eerst instantie verwacht, ik heb hem ook besteld en binnengekregen en ik moet zeggen dat ik de hoes en het boekje etc. erg mooi vind.
Jammer van dat konijnengedicht in het midden van het boekje

En ohja, ik ben ontzettend blij dat Again Again niet op deze versie staat! Wat een ontzettend zeiknummer!

Petterson schreef:
Ik ken alleen Just Dance, goed popliedje opzich, maar wel erg Santogold.

Just Dance staat wat mij betreft niet eens in de schaduw van Santogold.
Ik vind het weer een fantasieloos liedje in de eindeloze rij van fantasieloze Top 40-nummers. Smaken verschillen, maar ik vraag mezelf af wat mensen hier toch in horen... Vooral die kokhalsreflexen in dat middenstuk storen me erg.

kaztor schreef:

Just Dance staat wat mij betreft niet eens in de schaduw van Santogold.

Fully agree. Het klinkt lekker hoor en als het tijdens uitgaan ergens fijn in de mix gegooit wordt is het een prima nummer. Maar na een paar keer luisteren is ook just dance een erg vlak en makkelijk nummer. En dan krijg je Pokerface, wat al helemaal een ruk nummer is.

Santogold heeft meer talent in dr kleine pink dan Lady Gaga in haar hele lichaam, ik snap ook nooit waarom iemand als Santogold, wat ook voor top40 mensen leuke muziek is, nooit echt zal scoren in de top 40. Niet dat het me iets uitmaakt, ik vraag het me alleen af.

freakyy schreef:

Volgens mij vanwege 'te talentvol en eigenzinnig'.
De meesten moeten er misschien iets teveel werk voor doen.

Kijk maar eens naar het gedrag van de singles van Empire Of The Sun en Lily Allen in de Top 40. Ze weten zich nauwelijks te handhaven tussen alle massameuk waarmee het wordt omgeven, dus verdwijnen ze al snel uit de lijst. Kwalitatief met gemak het beste in de lijst en misschien juist daardoor kansloos voor een Top 10-notering omdat Koning Eenheidsworst er regeert.

kaztor schreef:
Volgens mij vanwege 'te talentvol en eigenzinnig'.
De meesten moeten er misschien iets teveel werk voor doen.

Lady GaGa heeft ook alle nummers op haar album zelf geschreven en zelfs nummers voor andere artiesten.

Het is overigens wel duidelijk dat jij tegen de top40 bent, wat je bij elk populair album dan ook niet onder stoelen of banken steekt.

avatar van YoG
YoG
Santogold en Lady GaGa met elkaar vegelijken.. ? appels en peren.
Ik zie GaGA meer als een tienersterretje a la Britney Spears, maar met dit keer eigen muzikale inbreng.. idem voor Gabriela Cilmi

Ik weet niet in welk straatje Santogold valt.. ze gaat om met figuren als Diplo en Pharrel. Toch wel een heel ander kaliber

NewYorkCityLight schreef:

Kaztor vindt Veldhuis en Kemper wel weer leuk.

Ik moet zeggen dat ik de singles hiervan ook wel goed te doen vind.

avatar van Tijn79
Errug fout, naar mijn smaak..
Maar wel een erg lekkere secret sin

NewYorkCityLight schreef:

Welke dan? Zoveel zijn het er niet.
De neuzen hoeven trouwens niet altijd dezelfde kant op te staan. Ik kan Let's Dance inmiddels wel dromen dus mag ik er best wat over kwijt.

herman schreef:

Kaztor vindt Veldhuis en Kemper wel weer leuk.

Als het uit staat wel.

In het top 40 topic was je anders best positief over V&K.

Dat Lady GaGa is wel een hype inmiddels, stond gisteren zelfs een verhaal over haar in de krant. Het is blijkbaar een intelligente dame die alles zelf doet (en ook muziekwetenschappen gestudeerd heeft). Toch wel weer iets anders dan de zoveelste Britney/Christina-kloon dus.

avatar van musicfriek
Ondanks dat ik haar stem op die van mevrouw Aguilera vind lijken, vind ik die 2 singles ook best wel te doen. Alleen jammer dat ze in haar video's nogal sletterig overkomt. Moet dat nou denk ik dan.. Ze viel ook wel op op de Brit Awards en ze wordt behoorlijk gehyped idd. Zag dat Poker Face al in Belgie op1 heeft gestaan en deze week is dat nr verkozen tot alarmschijf terwijl Just Dance nog op 1 staat hier in Nederland. We lopen een beetje achter blijkbaar, want dat nummer is pas na heruitgave alsnog een hit geworden.

Poker Face doet me nogal denken aan Crystal Water's 100% Pure Love. Beetje zelfde stijl ook Mag van mij nummer 1 worden hoor.

En eigenlijk stiekem verrekte benieuwd naar de rest van dit album.

Leuk weetje: ze heeft haar naam te danken aan een bekend Queen-nummer.
Juist, Radio GaGa (En leuke toevalligheid: terwijl Just Dance op 1 staat, stond Radio GaGa exact 25 jaar geleden ook op 1).

avatar van kaztor
Nederland loopt met alles achter.

avatar van Kos
Kos
Just Dance was erg leuk (half jaar terug) Poker Face is een irritant kutnummer.

Ze zit overigens af en toe een beetje in de popart-performance art hoek.

Even alles op een rijtje:

Just Dance: Blijft een lekkere plaat. 4,5*
Love Game: Lekkere beat met een beetje rare tekst, maar je kan wel lekker meezingen. 4*
Paparazzi: Vond ik in het begin een beetje een raar nummer, maar nu vind ik hem wel leuk. 3,5 *
Beautiful Dirty Rich: Weer een lekkere beat, maar brengt het toch niet helemaal. 3,0*
Eh, Eh (Nothing I Can Say): Beetje weird nummer, je moet er ook ff aan wennen. 3,0*
Poker Face: Iets minder als Just Dance maar toch een heel vet nummer.4,0*
Brown Eyes: Weer een vreselijk nummer. 2,5*
Summer Boys: Zie brown eyes. 2,5*
I Like It Rough: Leuke bonustrack die het wel ff met stijl afsluit. 3,5
Paper Gangsta: Vet nummer , met mooi gebruik van piano. 4,0*

Ondanks de soms wat vreemde teksten en wat vreemde nummers is het toch een goed debuutalbum van Mevrouwtje GaGa.
De beats zijn gewoon vet tot gruwelijk.

Ik kom uiteindelijk op een:
3,5 tot 4,0. Ik zit nog te twijfelen.

Toch maar:

Kos schreef:
Ze zit overigens af en toe een beetje in de popart-performance art hoek.

Wat moet ik me daarbij voorstellen

"The way that Andy Warhol attempted to make commercial art that was taken seriously as fine art, is the way I want to make pop music, pop art performance and pop fashion that's taken seriously as high fashion and highbrow."

Ik vind dat ze er wel aardig in slaagt met de singles en ga zo het album eens luisteren.