GZA - Pro Tools (2008)

7. Short Race (4:05)

met Roc Marciano

8. Interlude (0:26)
  9. Paper Plate (2:48)
  10. Columbian Ties (2:47)

met True Master

11. Firehouse (3:44)

met Ka

12. Path of Destruction (2:36)
  13. Cinema (2:59)

met Justice Kareem

14. Intermission (Drive in Movie) (0:24)
  15. Life Is a Movie (3:10)

met RZA en Irfane Khan-Acito

16. Elastic Audio [Live Performance on 5 / 31 / 2007 @ the Parish in Austin, TX] * (4:00)

met FYRE Department en Dreddy Kruger

avatar van MJ_DA_MAN
Verwacht hier niet zoveel van, maar hopelijk zit ik er naast.

De snippets zijn overigens al te pindakazen.

Relax
Ik vond die 2 nummers die ik gehoord heb toch wel geweldig.

avatar van MJ_DA_MAN
Ik juist niet, vooral die diss naar 50 (Paper Plate) vond ik erg saai.

Ook net gelekt.

Ik ben eeeeerg nieuwsgierig.

Relax
Vond hem niet zo.. beetje standaard.

avatar van P Jay
Wel toffe hoes...

avatar van nega
ik vind dit een goed album.
lekker beats, gza rapt ook sterk, maar niet zoals liqud swords ofzo.

ik vind alle nummers goed, en als uitschieters:
Pencil
Groundbreaking
Short Race
Path of destruction
Cinema

Rene1979
is ie al gelekt dan?

Relax
Nee ik zei het voor de gein.

Luister hem nu voor de derde keer achter elkaar, meestal doe ik dat niet, maar dit album luistert gewoon vrij fijn.
Denk niet dat het echt een toppertje is, maar ook zeker geen tegenvaller. Wel vrees ik dat de beats vrij snel gaan vervelen, sommige lijken ook heel erg op beats waar hij eerder op gerapt heeft. Bovendien hoor ik ook hier en daar woordcombinaties die hij ook gebruikte op Grandmasters. Daardoor klinkt de plaat niet echt 'nieuw'.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik ben toch wel positief over het album. GZA vind ik een heerlijke MC, met die geweldige articulatie en zijn brede woordenschat. Het album blijft interessant, blinkt nergens echt uit (en dat is jammer) maar is zeker vermakelijk. Jammer dat niet alle teksten nieuw zijn, ik ken er idd ook een paar van Grandmasters. Maar al met al ben ik tevreden gesteld.

Op t eerste oor klinkt t al goed....
De teksten blijven wel teksten die je vaker moet horen om te kunnen oordelen

Ik blijf maar luisteren naar dit album, hij bevalt me echt prima.
Daar ligt tegelijkertijd het gevaar: veel albums die ik al snel heel vaak luister, blijken later niet zo'n lange houdbaarheidsdatum te hebben.
Ach, we zien het wel, voorlopig krijgt dit album minstens een 3,5

RealTom schreef:

Daar moet je idd voor oppassen.

Rene1979
Vind het een vet album! Luistert lekker weg....Zou zeker nog wel kunnen stijgen naar een 4.5

avatar van Conway Twitty
Ruime 3* door nummers als Paper Plate, Cinema, Groundbreaking en Columbian Ties..
Verder iets teveel nummers die de middelmaat niet ontstijgen en geen dendere gastoptredens.

Gastoptredens zijn vaak wel erg slap ja

tuktak
waarom staat er als artiest gza en niet gza/genius?

avatar van Jacktherapper
zo mag wu me vaker verassen ! nog een paar keer luisteren voor een echt oordeel

Kos
Ja, ik vind het op het eerste gehoor ook niet onaardig.

avatar van MJ_DA_MAN
Dat die zoon van GZA (Justice) ook meedoet op deze plaat is echt triest . Het resultaat van zijn twee bijdrages ook.

avatar van MJ_DA_MAN
Geen spectaculair album. Beats zijn wel aardig bij vlagen, maar sommigen zijn wat saai en een aantal ook ''net niet''. GZA valt niet echt mee maar ook niet tegen. Hij is een van mijn favo leden van Wu-Tang, maar de laatste tijd begin ik hem toch wat minder te vinden. Gastartiesten voegen niet veel toe (op RZA en Killa na, maar zijn verse is te kort), de bijdragen van zijn zoontje zijn lachwekkend te noemen en wie die rapper Ka is weet ik ook niet, maar dat kan goed een vriend van hem zijn.

tuktak
vette plaat toch wel. blijft ook na vaker luisteren beklijven. de wutang sound is hier gewoon nog meer te horen dan op de laatste echte wutang plaat. tempo van de tracks ligt redelijk laag wat zorgt dat je continu relaxed met je hoofd loopt te 'bangen'. gza rapt loom, monotoom en heeft een soort van ongeinteresseerde vibe over zich, die juist erg past bij de producties. goed album.

avatar van TheFunkyM
Album heeft me niet echt blij gemaakt, maar ook niet heel erg teleurgesteld. Ik vind de beats vooral een beetje saai en dat vind ik ook van de flow van GZA. Het klinkt een beetje ongeinspireerd.. als geheel.. (mijn mening)
Ik vind de gast artiesten ook niet echt super.. Niet dat het geheel slecht is, maar saai is het wel.. imo;)

***

You didn't know? that only makes me more determined,
Ich lebe for Hiphop, aks the Germans

hahaha, wat een line.

avatar van MJ_DA_MAN
Die tekst is hergebruikt, werd al gebruikt op het album samen met DJ Muggs (op het nummer General Principles).

Maar volgens mij is er ook niet echt veel aandacht besteed aan deze plaat.

Kos
Oke. . ik had het nooit eerder gehoord.

avatar van MJ_DA_MAN
Ik ook niet, maar toevallig zag ik laatst die stukjes tekst staan bij dat album hier op de site en herkende ik ze .

avatar van P Jay
Kos schreef: