Ice Cube - Raw Footage (2008)

Label: Lench Mob

1. What Is a Pyroclastic Flow? (0:54)
  2. I Got My Locs On (3:43)

met Young Jeezy

3. It Takes a Nation (3:26)
  4. Gangsta Rap Made Me Do It (4:41)
  5. Hood Mentality (5:11)

9. Do Ya Thang (4:04)
  10. Thank God (5:28)
  11. Here He Come (4:32)

met Doughboy

12. Get Money, Spend Money, No Money (4:07)
  13. Get Used to It (4:25)

met WC en The Game

14. Tomorrow (3:40)
  15. Stand Tall (3:46)
  16. Take Me Away (4:03)

met Butch Cassidy

17. Believe It Or Not * (3:11)
  18. Don't Make Me Hurt Ya Feelings * (2:45)
  19. Crack Baby * (2:59)
tuktak
riedelriedelboingboingtuuttuutbouncebounce....
blegh, het lijkt euro disney wel. gangsterrappers met een mickey mouse onderbroek. beetje jammer weer deze producties. potentie heeft ice cube volgens mij nog genoeg om een goed album neer te kunnen zetten.

Er zitten een paar nummers in met goede tekst maar het is niet echt een hoogstaand album. Maar toch leuk album paar goede nummers.

Ik blijf nog wel naar de lyrics van Pac en Eminem luisteren en een paar anderen Legends. Ik hoop echt dat Ice cube gewoon weer goede tekst gaan schrijven en met een goede mooie beat eronder uitbrengen.

Stand tall het beste nummer van het album.

avatar van MJ_DA_MAN
Onverwachte knaller van Cube. Producties kun je inderdaad commercieel noemen, maar daar heb ik totaal geen last van. Dit soort beats (in goede doen natuurlijk) bevallen me altijd wel. Cube heeft niet echt veel aandacht besteedt aan zijn teksten (vaak is het wat simpel), maar verder rapt hij wel verdienstelijk. Maar de beats zijn bij vlagen hard en knallen echt uit je speakers. Vanaf nummer 12 wordt het iets minder, maar alsnog vind ik het zeker 4* waard. Ik kan overigens wel snappen dat mensen deze beats niet goed vinden of niet vinden passen bij Ice Cube.
thomzi50 schreef:
maar ik moet je gelijk geven dat de teksten wel sterker zijn dan de beats.
Teksten stellen juist weinig voor vergeleken met de beats, vind ik.

Mezelf
Lyrics..mwa (redelijk oppervlakkig)
Beats..slecht (eentonig, klinkt allemaal hetzelfde)

Ik kan hier niet hoger dan een 2.5 voor geven op dit moment.

avatar van 'State Of Mind'
jammer.

Relax
Nogal slecht album, ik luister het niet graag en de beats zijn allemaal hetzelfde en.. van een laag niveau ook.
Teksten zijn mwahhhh.. zijn stemgebruik is het enige positieve van dit album.

2.0.

Mezelf
Voor het eerst dezelfde mening Relax, waar gaat dit heen?

Mr_White
Ice Cube gaat weer een beetje terug naar zijn roots. De beats zijn iets minder commercieel (maar zijn het nog wel) en de lyrics wat meer old school (simplistisch maar wel wat te melden) en dat pakt goed uit. It Takes A Nation en Gangsta Rap Made Me Do It zijn uitschieters.

Gekkenhuis
Ik vind het eerste deel en met Why Me? nog prima luisterbaar. Daarna wordt het helaas te eentonig en de beats uitermate slecht, met als dieptepunt Get Used To It.

avatar van MurryMusic
Kos schreef:
. mooie review:

Wie heb dat geschreven?

Ice Cube - Raw Footage is toch een van de beter albums van dit jaar.Gangsta rap made me do it,Do ya Thang en Get Used do it zijn voor mij al weer goeie shit.
Ice Cube is altijd dezelfde gebleven en hij is ook een van de rappers die altijd hard komt.
Hij is geen showman die perse een hit moet scoren hij doet ze ding en daar verdient hij me respect voor.

avatar van -marco-
Als ic cube fan boy, zou ik bijna zeggen, valt dit album mij wel tegen. Volg zijn werk al vanaf het begin en dit album is voor mij wat te eentonig. Geen slecht album, maar geen topper.

Heb meer met laugh now.... Ook al was dat meer een soort van party album

Mooi Album,
Veel afwisseling in de nummers en echt een vette beat

RedLightCityBoy
ik denk wel dat dit de beste hip-hop release is uit 2008 tot nu toe.

avatar van james_cameron
Tja, Ice Cube blijft toch één van mijn favoriete hip hop-artiesten. Dit album behoort niet tot zijn beste werk maar is sterk genoeg om tot het einde te blijven boeien. De beats vallen dit keer een beetje tegen, maar tekstueel is de beste man weer erg op dreef.

RedLightCityBoy
Secret service don't know where the hell I went
Sorry ya'll, I had to f*ck a super delicate
Dream ticket, Ice Cube and Obama
American dream, Ice Cube and yo mama

Typisch Ice Cube.

avatar van Game
Dit album blijft niet vervelen, blijft nog verrassend lang leuk. Een halfje verhogen gaat te ver, maar ik blijf 'm maar draaien op m'n CD speler / iPod / computer.

All hail the Westcoast Warlord!

avatar van bver
Vind het zeker geen slecht album. De beats mogen dan door sommigen als te commercieel beschouwd worden, ik vind ze gewoon goed. Ze botsen lekker heen en weer en het gaat ook bijna nooit vervelen (en dat een heel album lang).
Voor mij 1 van de beste hip hop releases dit jaar. Nu moet ik er alleen nog uitkomen of dat een compliment is voor dit album of dat het dit jaar bedroevend gesteld is met hetgeen gereleased is...
(mensen die de tweede stelling tegenspreken; ik sta altijd open voor suggesties!)

ps: Hood Mentality is mijn voorlopige favoriet...

Geweldig album! Meer kan ik er niet van maken..

avatar van sanchez
goed album, 4 tracks vind ik overbodig die vooral aan het eind van het album komen en die track met Doughboy.. die naam alleen al eigenlijk

grimy_jason
sanchez schreef:
die track met Doughboy.. die naam alleen al eigenlijk

Haha dat was Ice Cube z'n personage in Boyz N Da Hood....

Nareno
Dit is een harde album!!!
Hij begon goed bij N.W.A en maakte nog twee harde albums.
War daarnaa kwam was zijn tussen moment met mindere teksten.
Maar met deze plaat heeft hij weer laten zien dat hij ICE CUBE is!!!!!!!!!!!!!!!!

Nareno
Op welke album staat de track race card?

avatar van Game
Nareno schreef:
Op welke album staat de track race card?

Die staat nergens op. Dat was een street single van het album Laugh Now, Cry Later uit 2006. Maar die heeft het album niet gehaald.

avatar van MJ_DA_MAN
Is een ''Best Buy bonus track'' op Laugh Now, Cry Later.

Nareno
oke bedankt voor de info:P

avatar van Shelter
Ik vind dit echt een vet album...Ice Cube rapt standaard dope en de beats zijn bij tijd en wijlen moddervet. Alleen I got my locs on is echt een kut nummer, die staat standaard op skip. Serieus wat moet een legende als Cube met Young Jeezy en Dough Boy (alhoewel dat nummer best tof is). Favorieten voor mij; It takes a nation, Gangsta rap made me do it (fuckin harde beat met mooie lyrics), Why me, Jack n the box, Do ya thang, Get used to it en stand tall (lekkere beat weer zeg).

Enige wat ik echt ronduit irritant vindt door het hele album is die intro met die galmstem, echt zonde want het zorgt bij mij vooral voor veel irritatie. Desondanks 4*

avatar van VforVictor
Dit blijft een lekker album. Het luisterd gewoon allemaal goed weg. De raps zijn OK (niet hoogstaand) en de betas zijn vet. Met genooeg afwisseling heeft Cube bewezen dat hij nog steeds kan meedraaiien, 3,5*

avatar van Kid
Kid
Geweldig album! zowel tekstueel als productioneel zit dit gewoon erg goed in elkaar! Wil er verder niet te veel woorden aan vuil maken. Cube weet na al die jaren nog steeds goeie muziek te maken! 4,0*

X-man
Ice Cube op een dirty south beat met Young Jeezy. Het moet niet gekker worden. Wat een afgang van dit gevallen icoon.