Queen + Paul Rodgers - The Cosmos Rocks (2008)

Label: Parlophone

1. Cosmos Rockin' (4:10)
  2. Time to Shine (4:23)
  3. Still Burnin' (4:04)
  4. Small (4:39)
  5. Warboys (Prayer for Peace) (3:18)
  6. We Believe (6:08)
  7. Call Me (2:59)
  8. Voodoo (4:27)
  9. Some Things That Glitter (4:03)
  10. C-lebrity (3:38)
  11. Through the Night (4:54)
  12. Say It's Not True (4:00)
  13. Surf's Up... School's Out! (5:38)
  14. Small [Reprise] (2:05)
  15. Runaway * (5:28)
  16. Fire and Water [Live from Japan] * (2:51)
avatar van stuntman_jasper
Ik weet het, niet iedereen is erg blij met de Q + PR samenwerking, maar ik kijk erg naar dit album uit. Say It's Not True vind ik een erg mooi nummer, en ik kijk erg naar de rest uit.

Wat een kut-titel, zeg!

avatar van stuntman_jasper
Tsja, de titel heeft inderdaad wel gebrek aan originaliteit. Alsof ze de naam van de tour (Rock the cosmos) eerst hadden bedacht, en daarna pas de albumtitel.

Nou ja, hopelijk is dat de enige fout aan het album.

Father McKenzie
Het spreekt in hun voordeel dat ze geen oude koeien uit de gracht halen (oude Queen hits in een nieuw jasje, ik màg er niet aan denken). Ben toch een beetje nieuwsgierig of er nog iets nieuws/degelijks aan het Queen-oeuvre kan toegevoegd worden...

stuntman_jasper schreef:

Nou ja, hopelijk is dat de enige fout aan het album.

Ik zie het zo voor me: Brian komt met het cosmos-idee en de volkse Roger met de double entendre. Niets ten nadele van de heren, overigens...

Hehe, inderdaad.

avatar van Bartjeking
Dit wordt spannend, ben echt benieuwd wat dit gaat brengen. Vergelijkingen met Queen zullen uiteraard gemaakt worden, maar ik vind dat deze 3 rockgiganten een eerlijke kans moeten krijgen.

14 tracks en 58 minuten is in ieder geval al hoopgevend.

bikkel
Ik ken de single C-Liberty, en die stemt mij niet hoopvol.
Een nogal standaart rocklied, die wel de Queensound bevat, maar van elke originaliteit ontheven is.
Say It's Not True is prachtig in de acoutische versie tijdens de
concerten 2005/2006.
Deze versie vind ik een stuk minder.
Ik hoop dat de rest beter te verteren is.

avatar van kaztor
Ze hadden inmiddels ook wel weer eens wat aan de bandnaam mogen doen.

Maarja, genoeg gezeikt, mij benieuwen!

avatar van chansadres
Ik vind C-Lebrity een goede classicrock song. Het is alleen veel meer Paul Rodgers & Queen dan Queen & Paul Rodgers. Het Free gehalte is veel hoger maar het klinkt zeker goed.

avatar van chansadres
De riff van C-Lebrity lijkt trouwens verduveld veel op die van The Metal van Tenacious D...

nijme255@adsl
Tja.... Paul Rodgers en Queen.
Zou het ooit wat kunnen worden zonder dat Freddy van boven meekijkt? Ze spelen leuk hoor, daar dient geen twijfel over te bestaan.
Maar iets toevoegen aan de palmares van Queen?
Wat mij betreft niet.....

ze kunnen nooit zo goed meer worden, als toen freddie er nog bij was maar ze doen het wel redelijk, maar rodgers heeft niet zo'n mooie rockstem als freddie

avatar van djarend
Heb de plaat inmiddels helemaal gehoord en vind hem tot mijn spijt 3x niks. Paul Rogers, prima zanger maar niet voor Queen en Queen is geen Queen zonder John Deacon en uiteraard Freddie, maar goed die willen ze blijkbaar vervangen en da's niet gek. Maar de muziek is ook 13 in een dozijn rock en geeft me geen enkel moment van YES wat ik vroeger bij elke Queen plaat wel had. (jaja ik ben al zo'' n 30 jaar fan, heb ze ook ooit 5x live mogen aanschouwen met F.)

avatar van stuntman_jasper
Waar heb je het album gehoord dan=

avatar van Bartjeking
Ik kan hem ook nog nergens vinden, maar vermoed dat het dan een promo-cd betreft, de eerste recensies verschijnen nu namelijk ook al. Van wat ik gelezen heb is het een stuk positiever dan wat djarend vind. Ik wacht af.

avatar van hankster
@ djarend: Schrijf eerst de naam van de zanger goed en vertel dan maar eens hoe of waar je de CD hebt mogen horen...Dat eeuwige gemiep ook van "het is geen Queen". Natuurlijk is het geen Queen, en dat is zeker ook niet wat Brian en Roger beweren. Queen = de band uit de jaren 70 en 80 die bestond uit Freddie, John, Brian en Roger. Maar dat Brian en Roger de naam nu gebruiken is naar mijn mening niet meer dan terecht daar zij nu nog de enige twee actieve leden van de originele band zijn, en "Queen" nu eenmaal meer de aandacht trekt dan een compleet nieuwe naam. Hoe dan ook.; QPR is een nieuwe band en ik zie het dan ook altijd meer als een "vervolg op". Een andere zanger, een andere stijl, en dus ook een andere sound met hier en daar wat herkenbare elementen uit zowel de Free/Bad Company als de Queen geschiedenis.

Ik begrijp niet dat mensen die Queen gaaf vinden, het niet geweldig vinden dat Brian en Roger na jaren eindelijk weer lekker actief bezig zijn met de muziek. En wat doet de naam er dan toe? Het is niet dat door de 2005/2006 tour, The Cosmos Rocks en de aankomende tour, de Queen van 1972-1991 onderuit wordt gehaald o.i.d. Het gaat om de muziek en daarom vind ik het fantastisch dat er na 10 jaar eindelijk weer een plaat met nieuw materiaal van Brian en Roger uitkomt. Al vind je Paul Rodgers geen goede zanger of al vind je het nieuwe materiaal niet leuk, fine: de verschillen in mening maakt het luisteren naar muziek altijd zo leuk. Maar om het dan op het onterecht gebruiken van de naam Queen te gooien?..

Ik kijk er in ieder geval erg naar uit

avatar van hankster
bikkel schreef:
Ik ken de single C-Liberty, en die stemt mij niet hoopvol.
Say It's Not True is prachtig in de acoutische versie tijdens de
concerten 2005/2006.
Deze versie vind ik een stuk minder.
Ik hoop dat de rest beter te verteren is.

Ik vind C-lebrity in ieder geval wel een lekker nummer geworden. Say It's Not True daarentegen vond ik als acoustische versie al heel erg matig, dus daar konden ze in de studio sowieso al niet echt een geniaal nummer van maken. Hoewel ik SINT nu opzich wel beter vind klinken dan tijdens de 2005 tour (uit m'n hoofd werd-ie tijdens de Amerikaanse leg in 2006 niet gespeeld).

avatar van Bartjeking
[/quote]Diegenen die de CD al gehoord hebben geven aan dat C-lebrity, in vergelijking met de rest van het album, een 6 a 7 zou scoren.[/quote]

Dan ben ik echt benieuwd en snap ik de slechte beoordeling van djarend al helemaal niet; c-lebrity is namelijk helemaal geen slecht nummer. En laat de mensen die perse willen discussiëren over het feit dat Queen geen Queen meer is met Paul rodgers dit ergens anders doen, want ik wordt er een beetje moe van, precies wat Hankster aanhaald. Ik heb in mijn leven veel concerten gezien en beb Paul rodgers zowel solo als met Queen gezien en feit blijft dat dit gewoon een van de beste rockzangers is die ik mijn leven gehoord heb.

Zelden zo erg naar een album uitgekeken!

Down_By_Law
Ik ben een grote fan (Queen was de eerste band die ik goed vond), maar eerlijk gezegd vind ik 'C-Lebrity' ook totaal geen goed nummer. Ten eerste omdat de gitaarriff van Led Zeppelin 'geleend' is, en ten tweede vanwege de matige tekst. Slechte singlekeus - tenzij de rest van het album van een nog minder niveau is natuurlijk (laten we het niet hopen).

'Say It's Not True' vond ik akoestisch ook veel beter. Toen ik de single kocht een aantal maanden geleden, was ik enorm teleurgesteld door het feit dat nu ook May en Rodgers een stuk mochten zingen. Daarnaast vind ik het een ongepast bombastische versie.

Ze kunnen in ieder geval nog wel spelen, May en Taylor, en Paul Rodgers zingt beter dan ooit. Als de overige songs goed zijn, ben ik tevreden.

Ik denk dat het best is geen al te hoge verwachtingen te koesteren. Ze zullen niet opnieuw het wiel uitvinden....

Ik vind C-lebrity matig. Niet zwak maar zeker ook niet sterk.
Say it's not true is leuk nummer maar ik vind het akoestisch ook treffender dan de singleversie.

Voor de rest afwachten. Buiten kuif staat dat het 3 briljante muzikanten zijn dus er zal zeker qua zang, drum en gitaarspel wat te genieten vallen.

Down_By_Law schreef:

Welk Zeppelin nummer heeft dezelfde gitaarriff als C-lebrity?

En trouwens, stelen van Zeppelin is geen schande als je weet wat Page bijeen heeft gestolen....;-)

avatar van heicro
"Wordt gek van die mensen die wilson een genie noemen... niet dat hij geen mooie muziek maakt, maar het wordt wel allemaal eenvormig en meer van hetzelfde... toch 3,5 sterretjes van me...."

Dit schreef djarend al weken voor de release van de laatste cd van Brian Wilson. Ik had toen twijfels of hij de cd daadwerkelijk had beluisterd.

Nu kent hij de nieuwe van Queen +Paul Rodgers ook al.

Daarom een vraag aan djarend.
Kan jij i.p.v. een paar losse flodders ook iets zinnigs vertellen over deze nieuwe cd?

Down_By_Law
Queenlive schreef:
Welk Zeppelin nummer heeft dezelfde gitaarriff als C-lebrity?

Ik geloof dat het 'The Wanton Song' van "Physical Graffiti" was.

avatar van Bartjeking
Het lijkt daar inderdaad wel wat op. Maar dat gebeurd wel vaker met rifjes.

Lang geleden dat ik de studioversie van The wanton song nog gehoord had. Zeppelin heeft dat trouwens slechts enkele keren live gespeeld begin 1975(onder andere in Brussel). Dit even terzijde:-)

Er is inderdaad een gelijkenis. Zoals bartjeking schrijft, gebeurt dat wel vaker. En de nummers zijn voor de rest wel volledig verschillend qua sound,...

avatar van ThaProphet15
Nog eventjes en dan komt ie echt....de nieuwe cd van Queen & Paul Rodgers. Het lijtk mij erg onwaarschijnlijk dat iemand de nieuwe cd van Queen (djarend????) heeft geluisterd want ik zit erg dicht bij het vuur....zoals dat mooi heet, en ik heb nog niks gehoord of gezien. Behalve natuurlijk de single, die ik al op 7" picture disc heb. En ik wil bij deze even de complimenten geven aan hankster, want ik ben het echt erg met hem eens...

avatar van Bartjeking
Net een stukje van Time to shine gehoord en ook dit viel me niet tegen. Dit was volgens de recensies een van de mindere nummers van het Album, maar het klinkt mij in ieder geval al beter in de oren dan Say it's not true. Maar dit is mijn bescheiden zeer subjectieve mening.

Sstttt
Queenlive schreef:
Buiten kuif staat dat het 3 briljante muzikanten zijn.
Dat is Buiten Kijf. Maar waarom toch die naam Queen?? Taylor, May & Rogers zou beter zijn geweest. Ik ben overigens NIET benieuwd naar The Cosmos Rocks.

avatar van heicro
Sstttt schreef:

"Queen" verkoopt nou eenmaal beter.