Queen + Paul Rodgers - The Cosmos Rocks (2008)

Label: Parlophone

1. Cosmos Rockin' (4:10)
  2. Time to Shine (4:23)
  3. Still Burnin' (4:04)
  4. Small (4:39)
  5. Warboys (Prayer for Peace) (3:18)
  6. We Believe (6:08)
  7. Call Me (2:59)
  8. Voodoo (4:27)
  9. Some Things That Glitter (4:03)
  10. C-lebrity (3:38)
  11. Through the Night (4:54)
  12. Say It's Not True (4:00)
  13. Surf's Up... School's Out! (5:38)
  14. Small [Reprise] (2:05)
  15. Runaway * (5:28)
  16. Fire and Water [Live from Japan] * (2:51)
Voor de geïnteresseerden: in Mojo een grote bijdrage over dit album en de samenwerking tussen de heren.
Ook een redelijk positieve recensie. Dus laat ons hopen!
Head for the top and hope for the best!

Wat zou meneer Mercury toch vinden van deze nog steeds nondiscussie. In heaven treedt hij al samen op met Lennon en Hendrikx onder de naam Queen's Peace Experience. ISDAWA???

Ad Brouwers schreef:

bikkel
Laat de mannen nog lekker spelen zolang het nog kan.
Zolang het nog enigzins te pruimen is, hebben ze mijn zegen.
Ik ben allang blij dat ze in ieder geval de moeite hebben gedaan om
weer wat nieuws te maken, ongeacht wat daar mag uitkomen.
Kun je ''live'' in ieder geval wat anders verwachten, en niet alleen
de bekende Queen/Free/Bad Company krakers.
Als ze dat weer zouden doen, mag het voor mij op de stapel vergane glorie.
Ik ben ook nieuwsgierig naar het nieuwe album. Afgezien even van May en Taylor die ik als musici hoog heb zitten, is Rodgers 1 van mijn favoriete zangers.
Laat maar komen dat ding.....en we zullen weer oordelen met z'n allen.

avatar van thelion
Ik ga dit toch maar een kans geven denk ik zo........
Ben eigenlijk wel benieuwd wat dit gaat worden......

avatar van stuntman_jasper
Ik heb al een paar reviews gelezen. Ik hoor een hoop positieve reacties!

avatar van Bartjeking
Still Burnin' vandaag ook gehoord. Ook dit nummer stemt mij zeer tevreden; stevige rock and roll.

avatar van ThaProphet15
Ja, heb nu Still Burnin' ook gehoord. Stemt mij zeer tevreden. En echt gaaf dat ze oude Queen-klassiekers erin verwerkt hebben....kippenvel-werk. Staat nu ook een stukje (2 minuten...) van Time to shine op. Ben erg benieuwd naar de volledige versie. Wel een gaaf stukje gitaar van Brian....

Sstttt
Ad Brouwers schreef:
In heaven treedt hij (Freddie M.) al samen op met Lennon en Hendrikx onder de naam Queen's Peace Experience.
Mijn eerder gemaakte opmerking gaat dus toch op!

Still burnin', Time to shine en Warboys gehoord. Leuk!!! Tot hier toe nog niets gehoord dat ik echt zwak vind(misschien ook niets dat wereldschokkend goed is maar het is een eerste indruk é:-) Warboys vind ik wel wat hebben.

avatar van ThaProphet15
@ Queen live: 'Warboys'-versie is van Paul Rodgers solo. Volgens mij deed hij dat nummer tijdens een solo tournee. Op het album staat dus een andere versie.

Natuurlijk heb je gelijk. Ssttt. Ik was het met die opmerking helemaal eens, Maar een mens, zoals ik, word wel eens melig.

ThaProphet15 schreef:
hmm, thanks. foutje dan:-)

avatar van Bartjeking
Queenlive schreef:
hmm, thanks. foutje dan:-)

Ik heb de soloversie van Paul Rodgers op DVD (live in Glasgow). Hierbij werd hij begeleid door een band en dan klinkt het nummer echt vet; ik denk dat de queenversie hier wel wat op zal gaan lijken, maar dan misschien met wat backing vocals van de heren May en Taylor .

avatar van ThaProphet15
Ik heb vandaag een heel klein stukje gehoord van Cosmos Rockin'. Stevig, ouderwets rock-nummer. Heb een te klein stukje gehoord om een volledige oordeel te geven. Het nummer werd gespeeld tijdens een interview dat Roger gaf op de Britse radio vandaag.

avatar van ThaProphet15
ik heb vanaf vandaag het album in bezit en natuurlijk meteen geluisterd. De toppers van het album zijn:
Cosmos Rockin': Volgens mij is dit nummer op de plank blijven liggen bij een solo-album van Brian. Echt zijn stijl.
Time to shine: Een indie-rock album. Mysterieus en goede zalngpartijen van Paul. Het 'Play the Game'-smaple heb ik gemist.
Still Burnin': Het beste nummer van de plaat. Echte goede actergrond zang van Roger. En natuurlijk de WWRY sample. Echt alles aan dit nummer klopt...
Small: De meezinger van dit album. Komt als 'reprise' later terug op het album. Gewoon een mooi, rustig nummer.
Warboys: Zoals eerder gemeld op deze site, een mooi nummer. Maar ik geloof dat hij nu met Brian en Roger nog mooier is geworden. Ook mooi zijn de oorlog-geluiden op de achtergrond....
Surf's Up...School's Out: Beach Boys go Rock!!!! Heerlijke gitaar van Brian, uptempo nummer.

Dit is een album met voor elk wat wils......maar een nummer past er niet op: Call Me. Dit nummer valt een beetje buiten de boot.

avatar van ThaProphet15
En wat ik nog vergeten was.....Ik heb de CD+ DVD uitvoering. Dit is een mooi boek (24 pagina's) met mooie foto's en alle teksten. Opvallend is dat bij de 'bedankjes' John Deacon en Jer Bulsara (Moeder van Freddie) staan vermeld. Laatste zin is dat dit album aan Freddie is opgedragen.

Ja , dat geloof ik maar op 2 september stond hij op jouw rotatie lijst. Neem ik aan, dat je 'm al volop aan het beluisteren bent. Nou ja, laat verder maar. Ikben blij voor je dat je'm vandaag hebt gekocht en geniet ervan!!!

avatar van ThaProphet15
@ Ad Brouwers: QPR heeft ook een live-cd uitgebracht, Return of the Champions. Die staat in mijn rotatie lijst.

Sorry verkeerd gelezen. Ik word ook een beetje tureluurs van die cd , die er nog niet eens uitgebracht is!!

avatar van Hans Brouwer
ThaProphet15 schreef:
Ik heb vanaf vandaag (zaterdag 6 september 2008) het album in bezit en natuurlijk meteen geluisterd.
Release datum: 15 september 2008

Sstttt
Sstttt schreef:
Ik ben overigens NIET benieuwd naar The Cosmos Rocks.
Gisteren een artikel gelezen in een landelijke zondagskrant. Ik trek mijn bovenstaande opmerking in. Ik blijf moeite houden met de naam Queen maar ik ben bij nader inzien toch wel benieuwd naar The Cosmos Rocks. Ik hoop dat wij door de heren Rodgers, Taylor en May een goed rock album krijgen voorgeschoteld. 15 september a.s. weten wij meer!

avatar van ThaProphet15
De Telegraaf? Ja gaaf stukje. Ook dat Brian zei dat WWRY naar NL komt...echt gaaf. Aankomende week staan ze ook in de Nieuwe Revu, Mojo, Record Collector en Uncut

Ja, en ik vrees, dat het daar niet bij blijft!

avatar van ThaProphet15
Hoezo vrees je daar voor? Het is toch geweldig dat zulke geweldige muzikanten de aandacht krijgen die ze verdienen....?

je kunt toch wel tegen een geintje, hoop ik. Ik ben juist ook altijd zo enthousiast als jij als er iets geweldigs aankomt>

avatar van hankster
ThaProphet15 schreef:

Hoe verzin je het Dit is, voor zover ik het heb gehoord, totaal niet de stijl van Brian.

Het is trouwens door Roger geschreven.

avatar van vigil
ow in dat geval is het typisch Taylor en zal het een left over zijn van zijn Hapiness album

avatar van stuntman_jasper
Ik heb 'm vandaag gekocht! Ik heb 'm nog niet grondig genoeg geluisterd om 'm een cijfer te geven, maar morgen ga ik 'm sterren geven.

avatar van erikb88
Net de eerste luisterbeurt erop zitten. Het enige nummer wat ik echt minder vind is Voodoo. Hij overtreft in ieder geval al mijn verwachtingen. Uitschieters zijn Cosmos Rockin', Time to Shine, Still Burnin', C-Lebrity en Surf's Up...School's Out! Voorlopig 4 sterren.