Blur - The Best Of (2000)

Label: Parlophone

1. Beetlebum (5:05)
  2. Song 2 (2:02)
  3. There's No Other Way (3:14)
  4. The Universal (4:00)
  5. Coffee and TV (5:18)
  6. Parklife (3:07)

met Phil Daniels

7. End of the Century (2:47)
  8. No Distance Left to Run (3:26)
  9. Tender (7:41)
  10. Girls and Boys (4:18)
  11. Charmless Man (3:33)
  12. She's So High (3:49)
  13. Country House (3:57)
  14. To the End (3:51)
  15. On Your Own (4:27)
  16. This Is a Low (5:02)
  17. For Tomorrow (6:02)
  18. Music Is My Radar (5:29)
  19. She's So High [Live] * (5:24)
  20. Girls and Boys [Live] * (4:21)
  21. To the End [Live] * (4:08)
  22. End of a Century [Live] * (3:00)
  23. Stereotypes [Live] * (3:27)
  24. Charmless Man [Live] * (3:31)
  25. Beetlebum [Live] * (6:09)
  26. M.O.R. [Live] * (3:09)
  27. Tender [Live] * (6:20)
  28. No Distance Left to Run [Live] * (4:09)
fastpulseboy
als voetballeek heb ik geen idee waar je het over hebt...
als je maar bedoelt dat je als gedegen onderlegde muziekliefhebber blur natuurlijk zeeeer veel hoger acht dan oasis met hun simpele beatles imitaties.

EVANSHEWSON
Oasis is zoveel méér dan enkel Beatles imitaties... en sorry, mate, Blur is daar maar klein grut tegen!

Ik moet van Blur eigenlijk maar een compilatie hebben, van Oasis heb ik liever hun beste albums, dàt is het verschil voor mij!

fastpulseboy
er zijn muziekliefhebbers en er zijn muziekconsumenten

EVANSHEWSON schreef:

Je bedoelt ook T-Rex imitaties? Luister maar 's naar het openingsnummer van Morning Glory. Bijna een 1 op 1 kopie van een T-Rex nummer... of de baslijn van het titelnummer? Komt zo overgelopen uit REM's The One I Love.

Desalniettemin vind ik Oasis een leuke band en heb ik indertijd zeer veel plezier beleefd aan de eerste twee albums.

Maar waar Oasis vervolgens een karikatuur van zichzelf werd (om zich met hun laatste plaat pas weer enigszins te herpakken), vond Blur zichzelf een paar keer opnieuw uit. Afgezien van Beetlebum vind ik geen enkele single bij hun beste nummers behoren, dus met een verzamelaar doe je jezelf ernstig tekort!

fastpulseboy
helemaal mee eens natuurlijk, maar ik zou ook nog she's so high noemen als single van een van de beste nummers. verder is deze compilatie idd zeer magertjes vergeleken bij het magistrale werk wat deze band verzet heeft. in ieder geval minstens drie keer zoveel nummers en minstens 20 keer origineler en leuker.

The Universal hoort ook nog bij mijn topfavorieten.

Ik moet al die oude Blur-platen maar 's gaan kopen. Mijn ex had die allemaal, dus ik kan ze nu niet meer draaien. Heb zelf alleen 13 en die met Country House origineel.

EVANSHEWSON
Was eerder nogal voorbarig en wat te streng met mijn opmerking dat je van Blur enkel een compilatie nodig hebt... was gewoon nogal teleurgesteld in Tink Tank, waarvan ik nog steeds niet goed weet hoe erover te denken, dat is een zeer onduidelijk plaatje die Tink Tank...

Enfin, ik bezit wel haast al hun regulier werk. En blijf Park Life, Blur en The Great Escape toffe mooie platen vinden...

Kocht vandaag voor 10 € op een overvolle snelweg (E313 Tesenderlo) vol naar het Zuiden rijdende Nederlanders, vaak met die ons Belgen onzinnig lijkende caravans achter de auto, deze compilatie.
Niet dat die rij toeristen verder ook maar iets met Blur te maken hebben maar ik geeft het graag mee.
Ik draaide meteen deze compilatie in de truck, en natuurlijk was het opnieuw genieten.

Ik moet zeggen dat het een prima compilatie is.

Slim om zowel op deze als op 'Blur' als tweede track Song 2 te zetten, qua logica is dat geweldig top!

4.5 sterren voor een mandje vol topnummers ****1/2

fastpulseboy schreef:
als voetballeek heb ik geen idee waar je het over hebt...

Kijk, eindelijk eens iemand die het weet

Ik vind het onbegrijpelijk dat T.O.P.M.A.N. It Could be you, Entertain me en Sing er niet op staan. Wat een band als je bedenkt dat op een best of van 18 nummers niet voldoende is!!! Dat vind ik ten minste

Van Blur volstaat eigenlijk alleen een boxset als Best Of

avatar van Reijersen
Twee cd's is misschien wat teveel van het goede, maar een paar nummers Blur doen het zeker wel goed bij mij. Ik ken deze band eigenlijk doordat een nummer van hen in een FIFA editie zat (was dat Song2?) en ik dat een erg lekker nummer vond.

avatar van Carolaah
Hm nog steeds vind ik het zonde dat ik me nooit echt aan Blur heb gewaagd.. Op wat liedjes als 'song 2,' 'Coffee and tv' en 'She's so high' na..

Ooit zal ik deze band een kans geven, maar nu heb ik er gewoon nog geen zin in geloof ik.

Mordor
Van de twee door tabloids gemaakte 'rivalen' smaakte Blur me het meeste. Oasis is toch net even minder. Blur was creatiever

avatar van midnight boom
vind nu (!) nog steeds blur leuk vooral de nummers van parklife
maar gorillaz en the good, the bad and the queen zijn wel een stukie beter

nijme255@adsl
met liefde samengesteld overzicht.
geeft mooi weer wat de heren allemaal kunnen.
fraaiiiii....

avatar van dj maus
Geweldige verzamelaar van een band die naar mijn smaak ook geen echte albumband is. (Hoewel Park Life echt niet slecht is.)

Geweldige singles en ook de gekozen albumtracks zijn inderdaad de uitschieters!

Bovendien is Music Is My Radar een briljante extraatje.

Geen albumband?

Blur is briljant, de mannen weten precies wat ze doen en verzorgen hun albums tot in de puntjes, maar je moet van hun geluid houden: Die intelligente, grappige teksten, veel variate en toch wel redelijk lange speelduur, waardoor de kwaliteit misschien niet altijd even consistent is, maar toch wel heel mooie muziek oplevert.

Het is nooit iets dat je zachtjes op de achtergrond op kunt zetten.

(Sowieso: Noem hun derde plaat geen Park Life!
Het is namelijk Parklife, zonder spatie.)

Beste Maurice, ik hoop niet dat je je niet (erg) aangevallen voelt en je de humor van dit bericht wel in kunt zien.

Misterfool
ik weet nog steeds niet welke band ik beter vind oasis of blur. al heb ik op het moment meer met Blur.

parklife is gewoonweg geniaal maar ja wonderwall is dat ook

avatar van LucM
Deze compilatie kocht ik met de live-CD. Blur was samen met Oasis de belangrijkste vertegenwoordiger van de Britpop in de jaren '90. Voornamelijk topnummers op deze compilatie waaronder "There's No Other Way", "The Universal" en "To the End" (er zijn nog meer favorieten).
En ja, ik vind zowel Blur als Oasis klasse! Blij dat ik niet moet kiezen!

avatar van Pinsnider
Wil iemand mij even helpen..??

Dit jaar staat Song 2 dan toch eindelijk op de nummer 1 positie van Pinsnider's top 100 aller tijden. Tijd om deze vraag toch even te stellen:

Ik hoorde ooit dat Blur destijds Song 2 heeft opgenomen als een grap, omdat altijd van ze werd gezegd dat ze niet konden rocken... Wat is hier van waar..??

Als het echt zo is heeft deze grap m.i. geleid tot het beste liedje ooit...

avatar van dj maus
Kid A(cid) schreef:

resp. 'nee, hoor' en 'ja, hoor'

iedereen heeft recht op z'n eigen mening, zeker als die onderbouwd wordt met argumenten

hun albums zijn ook zeker niet slecht, maar juist doordat er op elke plaat wel enkele van die routinematige vullertjes staan, hebben ze mij er nooit voor kunnen winnen;

en dan nog vind ik sowieso dat een verzameling goede liedjes nog niet per se een goed album maakt

pas met deze best of viel me op hoeveel goede nummers ze eigenlijk gemaakt hadden

Pinsnider schreef:
Wil iemand mij even helpen..??

Als het echt zo is heeft deze grap m.i. geleid tot het beste liedje ooit...

Het zou me niets verbazen als het waar was. Het komt in ieder geval uit de tijd dat Damon Albarn flink naar Pavement enzo luisterde.

Ik vind het zelf overigens niet zo'n bijzonder nummer en vind het jammer dat juist Song 2 zo'n grote Blur-hit is geworden. Vind zoiets als Beetlebum of Caramel toch wel een paar klasses beter... maar ja, dat zingt niet zo makkelijk mee. ;p

Het gaat er niet om, of dat nummer zo bijzonder is. Song 2 heeft een bepaalde energie wat veel mensen erg aanspreekt.
Suds & Soda van dEUS heeft dat ook.
Gaat puur om de kick.

avatar van Pinsnider
Krek, dat is het....
En zonder dat "Woohoo" had niemand er ooit naar omgekeken...
In al zijn eenvoud is het briljant...
Grappig Deric dat je ook Suds & Soda noemt Daar heb ik inderdaad hetzelfde mee...
Ik krijg bij Song 2 ook de indruk dat het een beetje een f*** you naar de kritikasters is die vonden dat ze niet konden rocken (als dat waar is), want het lijkt wel of ze met die stupide teksten de draak steken met de "echte" rockers...

Song 2 valt voor mij in het rijtje meelal-rocknummers, samen met 7 Nation Army, Bro Hymn, Teen Spirit, Chelsea Dagger, etc. Vind het ook wel een leuk nummer, maar vind het gewoon jammer dat beetje bij beetje de rest van Blur vergeten wordt en iedereen ze alleen nog maar kent van Song 2.

Overigens heb ik me altijd al afgevraagd of de tekst ueberhaupt ergens op slaat. Die eerste regel al: "I got my head checked / By a jumbo jet" ...

Ik denk dat ik een dezer dagen Blur's selftitled maar weer eens draai... in die context vind ik Song 2 nog wel erg leuk.

fastpulseboy
in al z'n eenvoud is het niet echt briljant....het is nogal suf hahaha. En die tekst slaat natuurlijk ook idd nergens op terwijl blur over het algemeen juist erg goed is in teksten. Maar logisch dat het het bekendste nummer is....hoe dommer hoe bekender natuurlijk.

avatar van LucM
De tekst van "Song 2" slaat inderdaad nergens op, maar dit is volgens mij als grap bedoeld. Het nummer staat ook niet voor niets als track 2 zowel op deze compilatie als op hun selftitled album. "Song 2" is ook nooit mijn favoriet geweest, Blur heeft veel betere nummers uitgebracht.

avatar van vin13
Deze band breng ik qua melodieën en mooie luisternummers zoals Beetlebum in verband met The Beatles alleen Blur heeft voor mij maar 1 album uitgebracht die me van begin tot eind kon boeien en dat was hun titelloze plaat uit 1997. Deze verzamelaar vind ik goed samengesteld en een aanrader. Oasis is ook prima maar die is meer rockend a la Rolling Stones.

hoe dommer hoe bekender natuurlijk.

Dat inderdaad.

Hun titelloze vind ik zelf hun minste denk ik, alhoewel Beetlebum echt geweldig is.

avatar van LucM
De grootste inspiratiebron voor Blur zijn nochtans the Kinks zoals Damon Albarn zelf heeft toegegeven. Oasis is vooral beïnvloed door the Beatles, maar wordt ook vaak in verband gebracht met the Rolling Stones vanwege hun rock'n roll-attitude en ruigere sound en het feit dat hun fans vooral uit de arbeidersklasse komen, waar dat die van (de iets properder) Blur vooral uit de bediendenklasse komen en daarom worden vergeleken met the Beatles.
In de jaren '60 waren Beatlesfans vooral kinderen van bedienden of kaderleden, waar dat die van the Stones vooral kinderen van arbeiders waren.