Blur - The Best Of (2000)

Label: Parlophone

1. Beetlebum (5:05)
  2. Song 2 (2:02)
  3. There's No Other Way (3:14)
  4. The Universal (4:00)
  5. Coffee and TV (5:18)
  6. Parklife (3:07)

met Phil Daniels

7. End of the Century (2:47)
  8. No Distance Left to Run (3:26)
  9. Tender (7:41)
  10. Girls and Boys (4:18)
  11. Charmless Man (3:33)
  12. She's So High (3:49)
  13. Country House (3:57)
  14. To the End (3:51)
  15. On Your Own (4:27)
  16. This Is a Low (5:02)
  17. For Tomorrow (6:02)
  18. Music Is My Radar (5:29)
  19. She's So High [Live] * (5:24)
  20. Girls and Boys [Live] * (4:21)
  21. To the End [Live] * (4:08)
  22. End of a Century [Live] * (3:00)
  23. Stereotypes [Live] * (3:27)
  24. Charmless Man [Live] * (3:31)
  25. Beetlebum [Live] * (6:09)
  26. M.O.R. [Live] * (3:09)
  27. Tender [Live] * (6:20)
  28. No Distance Left to Run [Live] * (4:09)
Hoe later hoe beter, wat mij betreft. Eigenlijk had ie na die Marokko-plaat uit moeten komen, dan was ie volledig geweest. Hadden ze er wel een dubbelaar van moeten maken.

avatar van Justinx
Ik kan werkelijk niet wachten op hun nieuwe album die begin 2007 zal gaan verschijnen. Hij zal een beetje gaan lijken op Damon Albarn's Democrazy. Persoonlijk een album die ik niet erg geweldig vind, maar ik ben toch erg benieuwd naar de nieuwe Blur!

avatar van orbit
avdj schreef:
Wel een enorm late best-of trouwens...de band bestond al jaren.

Huh? Een band moet toch niet met een best-of komen 4 jaar na hun bestaan..? Lijkt me een zwaktebod.

Geniale verzameling perfecte popliedjes. *5

orbit schreef:

blur bestaat al sinds '89

avatar van orbit
fastpulseboy schreef:

blur bestaat al sinds '89

Daar doelde ik met mijn opmerking dus niet op. Ik zei het als een bij wijze van... Alsof je dus na een jaar of vier al met je best of op de proppen moet komen, dat lijkt me een beetje snel namelijk, tenzij je een ééndagvlieggehalte bent En best of kun je meestal beter zo laat mogelijk mee aankomen lijkt me dus.

Kid A(cid)
Een geniale verzameling perfecte popliedjes van mijn helden. Ik kan niks anders geven dan 5 van de 5.

avatar van jeroenman
Ik vind zo'n verzamelaar met singles leuker dan de albums apart. Die kunnen mn aandacht niet zo goed vasthouden.

avatar van vigil
jeroenman schreef:

Dat heb ik bij Blur ook wel een beetje al is het album "Parklife" wel een klassieker!

Kid A(cid)
Moeilijk kiezen wat mijn 4 favoriete nummers zijn... Ik ben toch van de liedjes gaan houden alsof het mijn kinderen zijn..

Mojo Pin
Een pracht van een hoes ook.

Kid A(cid) schreef:

Ik deel hetzelfde gevoel. Toch weet ik wel wie mijn 4 favoriete kinderen zouden zijn hoor ; The Universal, Tender, Boys & Girls en End Of The Century. Ik zal een geweldige vader worden later...

Overigens klinkt Damon's zijproject The Good, The Bad & The Queen ook al goed

Mojo Pin
Met de bassist van The Clash.

Mojo Pin schreef:
Met de bassist van The Clash.

Onder andere . Ook Simon Tong, gitarist van The Verve, mag niet vergeten worden.

Hier staan wel echt leuke liedjes op.. Ken vooral de bekendere. Vind deze band toch wel echt klasse. De laatste tijd komen er veel bands uit G-B die overgepromoot worden, en uiteindelijk niet veel voorstellen.. Blur daarentegen is gewoon echt goed.. Pakkende liedjes met een hoog niveau. Bovendien met een eerlijk gezicht, en prettig om naar te luisteren..

avatar van HiLL
FunkStar schreef:
10 jaar na de start van Blur (voorheen Seymour) kwam er eindelijk een Greatest Hits album uit. Dit album is niet bedoeld voor de echte Blur fan, maar voor de mensen die Blur niet goed kennen maar wel wat meer van ze willen horen. Er staan rustige, wat hardere en ook vrolijke nummers op dus voor elk wat wils. zeker een aanrader voor de pop/rock/alternative liefhebbers.
Mijn favoriete tracks zijn Song 2, Boys & Girls, Tender en Coffee and TV.

bol.com:

17 september 2001 H.I.Ambacht, Nederland
Niet compleet, wel goed

10 jaar na de start van Blur (voorheen Seymour) komt eindelijk een greatest hits album uit. Ik had zelf een dubbel cd verwacht, want in 10 jaar heeft deze band verschrikkelijk goede nummers gemaakt. Dit album is niet bedoeld voor de echte Blur fan, maar voor de mensen die Blur niet goed kennen maar wel wat meer van ze willen horen. Er staan rustige, wat hardere en ook vrolijke nummers op dus voor elk wat wils. zeker een aanrader voor de pop/rock/alternative liefhebbers.

fastpulseboy
hehehe, van bol.com gejat...
ach ja beter gejat dan slecht verzonnen, want het verhaaltje vind ik goed kloppen

Gaan we nu bij alle albums langs, om te checken of FunkStar zelf zijn berichtjes heeft geschreven. Leuk...........

avatar van musicfriek
Ik mag aannemen dat hij een PM zal ontvangen van een der moderatoren?

musicfriek schreef:
Ik mag aannemen dat hij een PM zal ontvangen van een der moderatoren?

Iedereen moet zelf weten of hij info van internet verwerkt in zijn of haar stukjes. Klakkeloze kopietjes lijken mij niet de bedoeling (maak dan een link met verwijzing, alhoewel niemand daar op deze site op zit te wachten).

avatar van musicfriek
Ja, dat is waar... dus FunkStar, kom op he? Schrijf wat je er zelf van denkt, is veel leuker voor iedereen om te lezen!

misschien heeft FunkStar wel een stukje geschreven voor Bol.com en wil hij niet nog een stukje schrijven?

over deze verzamelaar had hij of de anonieme schrijver uit Hendrik Ido Ambacht wel gelijk. Het is een aardige introductie in het bekendste werk van Blur, maar niet meer dan dat.
Mijn persoonlijke Blur top 10 of 20 zou maar enkele van deze nummers bevatten. Voor mensen die meer willen dan een introductie zijn er dus wat mij betreft betere nummers te vinden op de diverse albums.

avatar van Reint
Hmm, Blur heeft het bij mij niet verder geschopt dan Leuk.
Oasis is in mijn ogen veel beter.

avatar van ZERO
Vandaag deze best of van Blur gekocht. 'Parklife' kende ik al langer en vond ik degelijk, maar niet echt meer dan dat.

Deze verzameling met hun beste nummers vind ik echter wel héél geslaagd. Nummers al Parklife, Country House, End of a Century... Je kan er echt van blijven genieten!

Blijkbaar MOET je hier kiezen tussen Oasis en Blur, wel, dan kies ik de tweede!

avatar van starsailor
Het beste van Blur is over het algemeen niet de singles.

avatar van ZERO
starsailor schreef:
Het beste van Blur is over het algemeen niet de singles.

Welke nummers vind je op Parklife dan beter dan "Parklife" zelf en "End of a century"?

Of doelde je voornamelijk op andere albums (want die heb ik dus niet)?

avatar van starsailor
This is a Low is echt van grote schoonheid. Ook een zekerheidje tijdens live optredens (heb ze 4x gezien).
Verder vind ik Tracy Jacks ook goed.

Tip: luister eens naar Modern Life is Rubbish, hun sterkste album.

fastpulseboy
en ook de b-kantjes waar enorm veel pareltjes te vinden zijn.....

EVANSHEWSON
Reint schreef:
Hmm, Blur heeft het bij mij niet verder geschopt dan Leuk.
Oasis is in mijn ogen veel beter.

Blur speelt voetbal in "Provinciale" en Oasis in Eerste Nationale.

(Provinciale; daarvoor ken ik geen Nederlands Equivalent en in België is de hoogste afdeling de Eerste Nationale, bij jullie in Nederland is dat Eredivisie!)

Maar als verzamelaar van Blur is deze natuurlijk geslaagd.
4 sterren ****