Frank Zappa - Broadway the Hard Way (1988)

Label: Barking Pumpkin

1. Elvis Has Just Left the Building (2:25)
  2. Planet of the Baritone Women (2:48)
  3. Any Kind of Pain (5:42)
  4. Dickie's Such an Asshole (5:46)
  5. When the Lie's So Big (3:38)
  6. Rhymin' Man (3:50)
  7. Promiscuous (2:02)
  8. The Untouchables (2:26)
  9. Why Don't You Like Me? * (2:58)
  10. Bacon Fat * (1:29)
  11. Stolen Moments * (2:58)
  12. Murder by Numbers * (5:37)

met Sting

13. Jezebel Boy * (2:27)
  14. Outside Now * (7:50)
  15. Hot Plate Heaven at the Green Hotel * (6:41)
  16. What Kind of Girl? * (3:17)
  17. Jesus Thinks You're a Jerk (9:15)
avatar van platedraaier
dit is een werkelijk brilliant album. een live-registratie van de 88`tour met een gastoptreden van sting.
mr.sting zoals zappa hem aankondigt.
de muziek zit zo ontzettend goed en strak in elkaar dat ik er elke keer weer helemaal in op ga.
de beste big-band die ik ooit gehoord heb.

avatar van Reinbo
Een van de laatste platen van Zappa. De inhoud en met name zijn felle anti republikeinse (en democratische) en vaak hilarische betogen hebben bijna de overhand op z'n muzikale capaciteiten, die er nog wel garant voor staan dat dit album nog steeds vele male beter is dan de rest uit 1988.

EVANSHEWSON
platedraaier schreef:
mr.sting zoals zappa hem aankondigt.
de beste big-band die ik ooit gehoord heb.

Biezonder sfeervolle plaat zou ik zeggen;
****

Empyrium
Jesus Thinks You're a Jerk, Planet of the Baritone Women, Rhymin' Man, Promiscuous en Murder by Numbers (met Mr. Sting) blijven natuurlijk meesterwerkjes, briljant en gaan nooit vervelen.

avatar van ricardo
De eerste van 3 platen van de '88 band.Op deze plaat toch meer de humoristische kant van Zappa.En het betreft hier ook geen volledig concert,maar een gedeelte daarvan.Ook op deze plaat de enigste van de 3 van de '88 tour die voornamelijk nieuw materiaal bevat.Ik zou toch meer voorkeur hebben voor de 2 dubbelaars van dezelfde tour.

Empyrium
Welke 2 zijn dat dan?

avatar van ricardo
The Best Band You Never Heard in Your Live en Make A Jazz Noise Here dat zijn 2 complete concerten van de '88 tour,en op de laatste staan zelfs geen overdubs,en op die plaat hoor je Zappa ook van zijn meest serieuze kant,Best Band is ook erg goed hoor,maar bevat weer iets meer grappen dan Make A Jazz Noise Here..

avatar van kaztor
Ik vind dit album nogal lijken op You Are What You Is zowel kwa inhoud als muzikale fratsen. Door het anti-Republikeinse karakter en name-dropping van vele Amerikaanse politici uit die tijd is het aanvankelijk nogal moeilijk te doorgronden maar als het allemaal eenmaal tot je is doorgedrongen trekt deze plaat je absoluut meer.
De Michael Jackson-parodie Why Don't You Like Me is hilarisch, Johnny Cash komt hier ook nog even terug met Rhymin' Man en de bijdrage met Sting is onvergetelijk en een hele fijne cover van het Police-nummer.

avatar van ricardo
Deze vandaag dus ook gekocht en 1 maal beluisterd,ik vind deze plaat wel lekker wegluisteren,maar een favoriet zal deze denk ik niet snel worden van mij,want ik vind deze plaat toch echt wel de mindere van Best Band en Make A Jazz Noise Here,wat het de '88 tour betreft dan.Nietemin door de humor en de geweldige texten en natuurlijk de bij vlagen erg goed gespeelde muziek,vind ik deze plaat toch echt wel 4* waard.

avatar van kaztor
Toch wel heerlijk hoe hij die dominees zo door het slijk heen haalt in Jesus Thinks You're A Jerk.

avatar van ricardo
Vind je dat mooi? Mijn beroep is Dominee hoor .

avatar van kaztor
Het gaat hier voornamelijk over Amerikaanse tv-dominees.
'Send me your money and I'll bless ya!' Dat soort werk!

avatar van Reinbo
Toch maar een halfje erbij. Eigenlijk beter dan You are what you is. Zit ook iets meer balans in het album.

Sir Spamalot (crew)
Opnieuw voor mij een Zappa-plaat die een glimlach op mijn gezicht tovert door de geweldige tekst en muziek. Briljant hoe de groep al die stukjes muziek in een nummer kan combineren. Heerlijke plaat.

avatar van ricardo
puur cabaret deze live plaat van zappa, ik heb hem org in bezit maar draai hem niet vaak, vind deze plaat vaak wat rommelig klinken.ik vind van de 1988 band make a jazz noise here en best band gewoon beter dan deze, maar hier staat dan wel weer nieuw spul op, en bij vlagen is deze ook weer erg goed natuurlijk, en 4 dikke sterren natuurlijk dik waard. en you are what you is beluister ik veel vaker dan deze, vind ik een veel meer genietbare plaat dan deze.

Sir Spamalot (crew)
Hoe jullie de tijd vinden om die albums van Mr. Zappa te doorgronden, ontsnapt mij: ik ben nog niet lang begonnen aan mijn ontdekkingsreis (eerst de live-albums, dan de verzamelaars en nu begin ik aan de individuele albums). Wel een ontdekkingsreis die dik de moeite waard is, Frank Zappa verveelt nooit!

avatar van Reinbo
Dat wordt een prachtige reis!

avatar van ricardo
@ Sir Sparmalot, Frank Zappa is eigenlijk de rode draad door mijn muziekcollectie heen nu. Ik draai veel muziek maar kom toch altijd weer uit bij de muziek van Zappa. Soms begin ik bij Zappa s'avonds, daarna een paar andere albums, maar ik sluit bijna altijd af met Zappa. In Frank zijn muziek zit gewoon alles in gitaar, blues, jazz, geweldige cynische en ook veelal humoristische texten en noem maar op, gewoon teveel om op te noemen, en de ontdekkingsreis is echt geweldig.

Sir Spamalot (crew)
@ Reinbo en Ricardo: niet jaloers dat ik nog maar begonnen ben - grapje! Er staat me nog het één en het ander te wachten: lekker!

Sir Spamalot schreef:

Als je een tijdje met z'n muziek bezig bent ga je een beetje worden als Frank. Als je z'n humoristisch/cynische karakter een beetje kunt peilen weet je op een gegeven moment waar het heen gaat op z'n studio en (zeker ook) live-albums. En tegelijk ook weer niet! Dat is nou het knappe aan Het Genie.

Want Zappa is voor mij een God.
Die nog steeds leeft.
En blijft leven!

ricardo schreef:

daar sluit ik me bij aan, maar niettemin op dit moment slechts 2,5 ster

kaztor schreef:

Want Zappa is voor mij een God.
Die nog steeds leeft.
En blijft leven!

Ik heb onlangs die biografie gelezen van Marc Occhiogrosso: het echte Frank Zappa boek. Net zoals van deze Broadway the Hard Way heb ik er enorm van genoten. Het boek geeft ook inzicht in het cynische karakter van een deel van zijn muziek.

Dan kun je nu beginnen aan the Negative Dialectics Of Poodle Play

avatar van Reinbo
Staat in de kast. Krijg meteen zin om het te herlezen.

Aardige plaat. Gisteren nog eens beluisterd en viel mij reuze mee. Toen ik hem kocht viel hij mij enigzins tegen. Ik heb hem dan ook niet zovaak gedraaid.

Favoriete tracks zijn Any kind of Pain (lekkere gitaarsolo), Why don't you like me (heerlijk hoe Michael Jackson in de zeik wordt genomen), Rhymin' Man (hilarisch) en Stolen Moments (mooi stukje Jazz).

Sir Spamalot schreef:

Wild Bill had a hobby...

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Ik kan mij vergissen, maar als de vinyl uitvoering maar 1 plaat heeft, dan is het onmogelijk dat er zoveel nummers met een dergelijke lengte op staan. Is er later een remake van gemaakt oid? Dan moet nl de andere helft van de tracks een sterretje krijgen met niet op alle uitvoeringen aanwezig?!

avatar van ricardo
Deze heb ik vandaag ook nog even beluisterd, maar dit is eigenlijk puur cabaret en heeft iets minder met muziek van doen. desondanks ben ik blij dat ik hem org in bezit heb, want ik kan er van tijd tot tijd wel van genieten. toch heb ik Best Band en Make A Jazz Noise van dezelfde tour een stuk liever nog dan dit cabartske album.

Maartenn schreef:

hier staat de tracklist van de vinylversie: http://www.discogs.com/release/935391

let op: Two tracks, "Dickie's Such an Asshole" and "The Untouchables", contain material which does not appear on the CD version.

Misterfool
ricardo schreef:
Vind je dat mooi? Mijn beroep is Dominee hoor .

lol