Elvis Presley - Elv1s (2002)

Alternatieve titel: 30 #1 Hits

Label: RCA

1. Heartbreak Hotel (2:04)
  2. Don't Be Cruel (2:04)
  3. Hound Dog (2:15)
  4. Love Me Tender (2:44)
  5. Too Much (2:36)
  6. All Shook Up (2:00)
  7. (Let Me Be Your) Teddy Bear (1:49)
  8. Jailhouse Rock (2:37)
  9. Don't (2:51)
  10. Hard Headed Woman (1:56)
  11. One Night (2:34)
  12. (Now and Then There's) A Fool Such as I (2:41)
  13. A Big Hunk o'Love (2:16)
  14. Stuck on You (2:20)
  15. It's Now Or Never (3:17)
  16. Are You Lonesome Tonight? (3:08)
  17. Wooden Heart (2:04)
  18. Surrender (1:55)
  19. (Marie's the Name) His Latest Flame (2:08)
  20. Can't Help Falling in Love (3:00)
  21. Good Luck Charm (2:27)
  22. She's Not You (2:11)
  23. Return to Sender (2:11)
  24. (You're the) Devil in Disguise (2:21)
  25. Crying in the Chapel (2:26)
  26. In the Ghetto (3:05)
  27. Suspicious Minds (4:34)
  28. The Wonder of You (2:28)
  29. Burning Love (2:59)
  30. Way Down (2:39)
  31. A Little Less Conversation [JXL Radio Edit Remix] (3:33)
  32. Heartbreak Hotel [Rehearsal] * (2:06)
  33. All Shook Up [Rehearsal] * (1:17)
  34. Teddy Bear / Don't Be Cruel [Rehearsal] * (1:58)
  35. A Big Hunk o'Love [Take 2] * (2:23)
  36. Stuck on You [Take 1] * (2:29)
  37. It's Now or Never [Takes 2 & 3] * (3:43)
  38. Surrender [Take 2] * (1:52)
  39. His Latest Flame [Take 2] * (4:05)
  40. She's Not You [Take 4] * (2:38)
  41. (You're the) Devil in Disguise [Take 2 & 3] * (3:35)
  42. In the Ghetto [Take 11] * (2:59)
  43. Burning Love [Take 2] * (2:50)
  44. Way Down [Take 2] * (3:09)
  45. In the Ghetto [Vocal Only Outtake] * (1:31)
  46. A Little Less Conversation [JXL 12" Remix] * (6:09)
  47. A Little Less Conversation [Original Version] * (2:28)
  48. The Elvis Post-Army Interview * (12:41)
avatar van Peter88
EVANSHEWSON schreef:
Overmorgen is Presley precies 30 jaar dood; Benieuwd met welke trits verzamelaars de erven Presley zullen uitpakken.

Wànt dàt er wat zal uitkomen, daar tijfelt toch niemand aan ??

In ieder geval komt donderdag weer een nieuwe compilatie CD uit: The Dutch Collection. De titel zegt het al een beetje. De CD is via een internetsite samengesteld door de Nederlandse Elvis fans.

Social_Mask

Zo, hebben we dat alvast gehad. Elvis = geniaal.. laat ook dat even duidelijk zijn.

Een maandje of 3, 4 geleden heb ik een 3 delige cd box gekocht met allemaal legendarische artiesten en nummer. Binnin in de Soul genre, maar ook Van Morrison en zo ook Elvis Presley. Er stond weliswaar maar 1 nummer van de beste man op de 3 CD's, maar het was direct 1 van de beste nummers!(niet het beste want Let's Get It On stond er ook op en nog een paar klassiekers) Het nummer heette That's Alright Mama.. Niet bekend volgens mij, maar nog steeds mijn favoriete Elvis nummer. Zelfs na het beluisteren van deze verzamelaar.

Vanochtend dacht ik eens, ik heb nooit meer nummers gehoord van Elvis, op een paar na. En dit album had ik best lang liggen (lees:gedownload). Dus ik dacht dat het tijd was voor meer..en ik ben soms blij met hoe ik soms denk..soms..

Elvis Presley zelf heeft een prachtige stem. Hij doet me soms denken aan Frank Sinatra (Love Me Tender), Ray Charles (Jailhouse Rock, wat me ook deed denken aan het nummer Mess Around van Ray) maar natuurlijk heeft hij zijn eigen sound (Heartbreak Hotel) Elvis kan je entertainen, zonder beeld, met enkel en alleen zijn stem..soms is dat meer dan genoeg.

Het beste verzamel album dat ik tot nu toe ken (beter dan die van Ray Charles zelfs) Het begint al zo goed met zijn op 1 na beste nummer, Heartbreak Hotel. Wat een stijl had deze man zeg, qua dansen en ook qua zang. Prachtig, het is zo mooi gewoon.. Don't Be Cruel, Hound Dog, Love Me Tender, All Shook Up, Jailhouse Rock, Hard Headed Woman, One Night, Stuck on You, It's Now Or Never, Are You Lonesome Tonight?, Return to Sender, Crying in the Chapel en In the Ghetto (tekstueel het beste nummer) zijn stuk voor stuk een stukje hemel, dat samen 1 groot stuk hemelse muziek vormt. Ik moet zeggen dat er sommige nummers wat gedateerd klinken, zoals Wooden Heart (dat stukje duits vind ik .. minder) Maar zijn stem maakt erg veel goed.

Je hoort hier allerlei soorten muziek. R'nB, Pop, Blues, Rock 'n Roll, af en toe zelfs wat Soul en ook neigt het naar Gospel. Alleen geen Metal/Hip-Hop, maar dat zou niet klinken vrees ik ..

Zoals John Lennon ooit zei..

Before anyone did anything, Elvis did everything..

Words of Wisdom..

Well, since my baby left me, well I’ve found a new place to dwell
Well, it's down at the end of Lonely Street, at Heartbreak Hotel
Where I'll be..., I'll be so lonely baby,
well, I'm so lonely
I'll be so lonely I could die

Social_Mask
Had ik al gezegd dat Suspicious Minds werkelijk prachtig is..

avatar van rudiger
Social_Mask schreef:
Had ik al gezegd dat Suspicious Minds werkelijk prachtig is..

Elvis heeft zoveel moois gemaakt dat het moeilijk is om 1 nummer te noemen die er uit springt .
ik mis op deze verzamelaar oa It`s Midnight ( kippevel nummer en naar mijn mening 1 van zijn beste )
Don`t Cry Daddy staat er ook niet op ( bekijk eens de clip met dochter lief op you tube , als Elvis invalt gaan de haren recht overeind staan )
Elvis = geniaal . dat is nog zacht uitgedrukt .
Elvis is de beste zanger die op deze aardbol geleefd heeft , en zal ook niet meer geevenaard worden .
Kortom deze man is ``n Legende met `n hoofdletter .

EVANSHEWSON
Voor de fans - maar die weten dat al lang natuurlijk - er bestaat nu een dvd-equivalent van deze plaat :

"Elvis 1 - # 1 Hit Performances and More", de hoes van de dvd ziet er precies zo uit en de dvd is zijn geld méér dan waard, hij wordt goedkoop aangeboden bij Mediamarkt, en de opnames variëren van goed tot prima, en voor Rudiger : Don't Cry Daddy staat wèl op de dvd-versie, zij het niet met zijn dochter, maar wel opgenomen tijdens de concert film "Elvis, That's The Way It Is", in 1970.

Prima dvd-versie van deze mooie verzamelaar, het is maar dat U het weet!

avatar van LeRoi
Verplichte kost voor elke 'beetje' muziekliefhebber....kun je dus 'blind' kopuh!

Ik ben sinds dit verzamelalbum echt fan geworden van Elvis, nu nog de albums kopen .

avatar van vin13
Prachtige nummers en natuurlijk een goede stem, de beste coverartiest.

avatar van Lee Malone
Ik denk dat een verzamelaar van Elvis niet echt mijn ding is. Tot en met 1959 vind ik alles prima, ik kan me best voorstellen dat Elvis toen echt als een bom moet ingeslagen zijn.

Vanaf de jaren 60 lijkt het alsof de songkeuze al te veel door commerciële belangen en de grote massa bepaald werd, wat naar mijn mening resulteert in veel te gezapige nummers die echt mijn ding niet zijn. Zo blijkt voor mij althans uit deze verzamelaar, maar aangezien deze is samengesteld uit alle #1 hits, geeft dat misschien niet eens een correct beeld van de werkelijkheid...

Akron777
Vrij goede verzamelaar. Al zijn nummers zijn natuurlijk Rock 'n' Roll, maar dit vist toch de beste nummers eruit. Alleen die remix slaat me voor het gezicht, maar daar kon Elvis vrij weinig tegen doen.

avatar van Rogyros
Zonde dat het nummer Always On My Mind er niet op staat. Voor de rest een leuke verzamelaar.

avatar van Elvis Hitchcock
Dit album is 9 tot 16 miljoen keer over de toonbank gegaan, en dat meer dan 30 jaar na zijn dood.

Mooi gevoel dat hiermee Elvis' nummer 1 hits, die al zo'n 5 miljoen exemplaren verkocht hadden, nu 16 miljoen keer vaker zijn aangeschaft dankzij dit album.

avatar van Hendrix4live
Hoeveel best of Elvis albums zijn er wel niet gemaakt?!

Jack in the Box
Hendrix4live schreef:
Hoeveel best of Elvis albums zijn er wel niet gemaakt?!

Toen Elvis in leven was zijn er officieel 97 albums (met compilaties meegerekend) verschenen. Dus vanaf de 25 cm-LP Good rockin' tonight t/m Moody Blue.
Het is in het CD-tijdperk nogal onoverzichtelijk geworden met al die CD's met bonus tracks, weggelaten tracks etc.

avatar van kingofmusic
een hele goede nummer 1 album, maar toch geef ik er geen dikke 5 voor maar een 4.5 omdat toch niet alle liedjes van dezelfde niveau zijn.. maar toch ELVIS ROCKS

avatar van LeRoi
TOP-overzicht......punt!

avatar van BB King
Rogyros schreef:
waarschijnlijk geen nummer 1 hit geweest........ maar staat wel op het vervolg: 2nd to none, ook een erg goede verzamelaar !

avatar van avdj
Samen met 2nd to None gewoon Elvis' beste verzamelaar. Laten we die 238 andere verzamelaars alsjeblieft eens gaan negeren.... Ze doen afbreuk aan de toch enorme berg goede nummers die Elvis heeft gemaakt.

avatar van Spock2011
Prima verzamelalbum. Hier staan toch wel de bekendste nummers van Elvis op. Ik vind het dan ook niet echt een "spannende" collectie. 2nd to None ken ik (nog) niet. Ik heb hier nog een verzamelplaatje liggen van zijn vroegere dagen, ook best interessant. Daar stonden aardig wat nummers op die ik nog niet kon. Voor een paar euro kun je bij de mediamarkt al aardig wat Elvis in huis halen.

avatar van laxus11
Elvis Is en Blijft Geniaal

Hij is en blijft de beste zanger in mijn ogen/oren, wat en prachtige stem heeft Elvis toch.
Al heb ik al zijn cd's/platen het blijft toch makkelijk om gewoon deze cd in de speler te schuiven en alleen maar pareltjes te horen krijgen.
Geniale stem, geniale samenstelling, geniaal album.
1 uur en 20 minuten genieten, prachtig.

avatar van SirPsychoSexy
Zoals heel de planeet ken ik Elvis wel, maar met meer dan een handvol nummers van hem ben ik eigenlijk niet vertrouwd. Is dit een goed startpunt om zijn muziek te leren kennen of zou ik beter direct voor een studio-album gaan?

kistenkuif
Deze verzamel en de dubbels The Dutch Collection(2007) en The Essential Elvis Presley(2007) zijn alle drie goede instappers en liggen voor geen geld in de schappen.

avatar van spinout
SirPsychoSexy schreef:
Een zeer late reactie, maar aangezien ik naast een hoop rock platen ook CCR in je Top 10 zag staan, is wellicht "From Elvis in Memphis" voor jou de ideale instapplaat.

avatar van SirPsychoSexy
spinout, ik ken deze verzamelaar al een beetje ondertussen, maar bij deze is je suggestie toegevoegd aan mijn lijst te beluisteren albums!

avatar van heartofsoul
Er gaat de laatste jaren bijna geen week voorbij dat ik niet even naar Elvis luister. Samen met Buddy Holly waarschijnlijk mijn meest favoriete artiest uit het rock 'n' roll-tijdperk. Vooral de jaren '50 leverde imo onsterfelijke muziek op, maar vorig jaar heb ik toch ook maar de box met de 70's recordings (Walk a Mile In My Shoes) aangeschaft. Ook vandaag had ik behoefte aan een shot Elvis (ter compensatie van het druilerige weer en het verontrustende nieuws over de aanslag op Charlie Hebdo). Het werd dit album (dat ik een paar jaar geleden voor bijna niets kon aanschaffen), en behalve Way Down vind ik eigenlijk alles van zeer hoge kwaliteit. De remix van A Little Less Conversation laat ik hierbij buiten beschouwing - die heeft voor mij niet bepaald eeuwigheidswaarde.

avatar van spinout
Way Down

avatar van paulmccuytney
Een voormalige huisgenoot leende mij ooit deze cd, zodat ik hem op mijn pc kon downloaden. Een echte Elvis de Pelvis-fan ben ik nooit geweest, maar dat neemt niet weg dat ik hem een slechte zanger vond. Integendeel zelfs, die man heeft tijdloze muziek gemaakt, dat wil je niet weten.
Mijn favorieten: In the ghetto, Suspicious minds, His latest flame en Love me tender. Maar ook de overige hits mogen er zijn, al vind ik het wel jammer, dat de slappe lach-versie van Are you lonesome tonight er niet op staat, want die vind ik ook uitermate gaaf. Maar waarschijnlijk alleen ooit bij ons een hitje geweest, vandaar het ontbreken hiervan.
Van mij krijgt ie gewoon 4 sterren.

avatar van bikkel2
Ik ben geen Elvisfan bij uitstek, maar ik beschouw hem wel als 1 van de allerbeste blanke vocalisten ever.
Als de man zijn strot open trok gebeurde er wel wat.
Zeker vanuit de films wist hij raad met niemendallerige liedjes, die dan toch nog enig niveau kregen.
Wellicht was hij in de 70's het best op zijn plaats met nummers waar hij ook echt achter stond.
Hoe dan ook, Elvis was een grote, die zelfs kort voor zijn dood als vocalist imponeerde.
Dit is een bondige compilatie die voor een ieder wel acceptabel is denk ik.
Het ontbreken van Allways On My Mind is een misser, want dat is juist een song waar Elvis zo sterk voor de dag komt.

Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig naar reguliere studioplaten van de latere periode.
Live vind ik Elvis goed, maar ook erg fucked up en in een (te) hoge versnelling.
Spinout is volgens mij de Elviskenner bij uitstek.
Graag advies over de latere periode albums.