De tijd die erin steekt hangt af van artiest, methode en zo meer; in principe kun je met de goeie set-up in één keer je zooi opnemen en klaar is kees. Neem bijvoorbeeld een contactmic (Piezo'tje), hang die aan wat distortion, delay etc. en ga er los mee - dan heb je al een aardig resultaat. Vaak komt er echter ook wel wat meer bij kijken. De sessie zelf kan al wat meer werk kosten, en ook in het editen kan erg veel tijd zitten. Desalniettemin is het veelal (veel) meer improvisatie dan compositie - vergelijk het een beetje met jazz (oei oei). De kunst is juist een beetje je set-up en speelstijl zo te perfectioneren dat je zonder post-editing een goed resultaat kunt neerzetten. Echter, aangezien noise echt erg breed en 'vrij' is (daar zal niet iedereen het mee eens zijn) zijn de verschillen tussen artiesten aan de uitersten echt gigantisch.
Wat betreft verkoop; noise is natuurlijk echt een nichegenre, en zodoende zijn oplages nogal klein. Deze is bijvoorbeeld uitgebracht in een oplage van 20. Tegenwoordig doe ik zelf wat grotere runs, maar over de 100 ga ik nog niet. Zelfs de allergrootste namen in het genre (denk aan Merzbow) doen het doorgaans met een max van ongeveer 1000. W.b. verkoop, schaarste = vraag, dus kleine oplages zijn vaak snel op. Ik ga meestal met een redelijke vaart door mijn voorraad heen, in ieder geval.
En ja, met gitaren kun je natuurlijk ook
leuke dingen doen.