Fuck, the Retarded Girl - Abuse (2008)

Australië
Avant-Garde / Electronic
Label: Hoarse

1. L'auréole de Merde (7:46)
  2. Asphyxiophilia (7:01)
  3. Ritualised (2:16)
  4. Unrepentant (4:12)
avatar van vork666
Ben deze nu aan het luisteren, moet zeggen dat het me erg goed bevalt. Lekker gevarieerde noise. Jammer dat er mensen zijn die het meteen 0,5* geven maar aan de andere kant zorgt dat wel voor de interessantste discussies

R_A_M_O_N_E_S
heb je deze nog?

sxesven
Lees het nu pas; nee, helaas, is op. Binnenkort wel een nieuwe, ltd. 50.

avatar van Devoo
1,0
Vandaag nog eens opgelegd, en ik hoor er al meer in dan de eerste twee keer dat ik dit beluisterde. Zo vind ik het begin van het tweede nummer wel nog tof eigelijk.

avatar van Reint
Lol, toen ik hier ergens Sonic Youth als referentie las had ik het toch wel wat melodieuzer verwacht. Hoewel het me niet gelijk pakt is het wel interessant.

Hoe wordt dit soort muziek eigenlijk gemaakt?

sxesven
Veel effectpedalen, onconventionele geluidsbronnen en contactmics, dan kom je al een heel eind.

avatar van Reint
En steekt er veel tijd in dit soort platen, kost het veel werk en ordt hier lang over nagedacht?
Voor mij, als beginnend 'hars noise' (dat was het toch?)-luisteraar klinkt het namelijk als wat gerommel met allerlei soorten ruis en gekraak, maar de getrainde luisteraar denkt hier wellicht anders over?

Nu ik er overna denk, mijn gitaar klinkt ook een beetje zo als de batterij van mijn pedaal bijna leeg is.

Laatste vraag, verkoopt dit een beetje?

avatar van Gajarigon
Zag hem laatst in de free record shop liggen, dacht hem nog mee te nemen wegens de leuke cover maar toch niet gedaan. Verkopers kijken altijd zo op je neer als je hentai wilt kopen.

sxesven
De tijd die erin steekt hangt af van artiest, methode en zo meer; in principe kun je met de goeie set-up in één keer je zooi opnemen en klaar is kees. Neem bijvoorbeeld een contactmic (Piezo'tje), hang die aan wat distortion, delay etc. en ga er los mee - dan heb je al een aardig resultaat. Vaak komt er echter ook wel wat meer bij kijken. De sessie zelf kan al wat meer werk kosten, en ook in het editen kan erg veel tijd zitten. Desalniettemin is het veelal (veel) meer improvisatie dan compositie - vergelijk het een beetje met jazz (oei oei). De kunst is juist een beetje je set-up en speelstijl zo te perfectioneren dat je zonder post-editing een goed resultaat kunt neerzetten. Echter, aangezien noise echt erg breed en 'vrij' is (daar zal niet iedereen het mee eens zijn) zijn de verschillen tussen artiesten aan de uitersten echt gigantisch.

Wat betreft verkoop; noise is natuurlijk echt een nichegenre, en zodoende zijn oplages nogal klein. Deze is bijvoorbeeld uitgebracht in een oplage van 20. Tegenwoordig doe ik zelf wat grotere runs, maar over de 100 ga ik nog niet. Zelfs de allergrootste namen in het genre (denk aan Merzbow) doen het doorgaans met een max van ongeveer 1000. W.b. verkoop, schaarste = vraag, dus kleine oplages zijn vaak snel op. Ik ga meestal met een redelijke vaart door mijn voorraad heen, in ieder geval.

En ja, met gitaren kun je natuurlijk ook leuke dingen doen.

avatar van vork666
Heb hem maar weer eens gedraaid, halfje erbij. De tweede track is soms wat lukraak aan elkaar geplakt, maar verder is dit toch wel erg mooie harsh noise.

avatar van Teunnis
Deze plaat heeft ooit eens aandacht van mij gekregen, omdat hij in de Top 10 van sxesven stond. Toen las ik de discussies over dit album en die waren echt zeer interessant. Als je een beetje open-minded bent, kan het niet anders dat je hierdoor zeer benieuwd bent naar de muziek. Als de download dan ook nog legaal gratis te downloaden staat er al helemaal niks in de weg om het eens te proberen.

Nu moet ik zeggen dat deze plaat me nog vooral vraagtekens geeft. Ik weet nog steeds niet wat ik er mee moet, maar de muziek (of eerlijk gezegd vooral de discussie op deze site) heeft me wel doen nadenken over muziek, en kunst in het algemeen. Ook heb ik hierdoor een andere noise-plaat (twijfel is er of het wel noise is, omdat het daarvan misschien iets te fijn luistert) ontdekt (20.SV - Insects). Mijn visie over wat muziek is, is dankzij deze discussie hier weer een beetje verbreedt en daarvoor wil ik degenen bedanken die hier wijze woorden hebben neergezet.

avatar van bennerd
Wauw, ik begin dit best nog te trekken. Heerlijk gierende noise. Ik verhoog voorzichtig met een halve ster.

3 bazensterren voor deze noisepoep kyle gaat blij zijn coño

tof dat ie begint te smaken

avatar van dix
dix
Kwam gisteren op discogs voorbij... $40, binnen een uur wég.

Je hebt een collectors item in je catalogus, Sxesven

jeko
40 dollar voor die kutherrie, hoe is het mogelijk

avatar van bennerd
Van alle berichten vat dit het gehele plaatje het best samen:

Verdomme, wat een rotherrie. Heerlijke adrenalinestoot.