Ja, op zich kun je wel meteen 'gewoon' met harsh noise beginnen, maar kleine kans dat zoiets je meteen grijpt, vooral wanneer je met vrij extreem spul als dit plaatje te doen hebt. Ook binnen de harsh scene is er veel variatie en Fuck, the Retarded Girl zit met veel materiaal duidelijk aan het extremere uiteinde. Ben zelf ooit puur uit nieuwsgierigheid begonnen Merzbow te luisteren zonder veel (of enige) ervaring met experimentele muziek te hebben, en dat kwartje viel bij mij al meteen, destijds. Kwestie van esthetiek, wellicht. In ieder geval, je kunt dus gewoon lekker harsh noise gaan draaien en hopen dat het kwartje valt (desnoods gewoon beginnen met de bekendere/toegankelijkere (niet altijd inwisselbaar) platen in het genre; zo'n 1930 van Merzbow bijvoorbeeld) of er naartoe bouwen middels wat gestructureerdere muziek. Noiserock enzo, en dan langzaamaan abstractere dingen proberen.
Wat betreft de 'ruis' van dit plaatje; de esthetiek zit 'm voornamelijk in enerzijds de textuur en anderzijds de dynamiek. Enerzijds heb je binnen extreme harsh en wall noise platen die op hoog tempo, met veel hoge tonen en schurende geluiden doorschuren (deze, The Cherry Point dingen, Incapacitants, etc.), anderzijds heb je platen die vrij kaal in textuur zijn en op een stukken lager tempo doorronken (The Rita, Vomir). Dat laatste is écht ruis - daarbij lijkt een plaat als deze er plots één van duizelingwekkelende melodieën en tempowisselingen (vergelijk dit of iets van The Cherry Point maar eens met bijvoorbeeld The Rita - Lake Depths Lurker of de Vomir-kant van zijn split met Ecoute la Merde). Waarmee overigens niet gezegd is dat dit 'samish' is; heerlijke textuur en heerlijk dynamische variatie.