Fuck, the Retarded Girl - Abuse (2008)

Australië
Avant-Garde / Electronic
Label: Hoarse

1. L'auréole de Merde (7:46)
  2. Asphyxiophilia (7:01)
  3. Ritualised (2:16)
  4. Unrepentant (4:12)
sxesven
De nieuwste release op mijn labeltje en hij is lichtelijk fantastisch! Fuck, the Retarded Girl komt uit Australië en maakt piepende en schurende harsh noise. Hier verpakt op een 3" met roze hentai covers, gelimiteerd tot 20 stuks. Kost zoals gewoonlijk weer €5 dus geïnteresseerden mogen me een PM sturen. Heb er nog 2 of 3 over nu.

Stevig bandje.

sxesven
Inmiddels OOP-er-de-pop, daarom nu als legale download beschikbaar! Geniet ervan!

avatar van Stapler
Is dat plaatje auteursrechtelijk beschermt?
Of heb je daar scheiss aan.. Want ik ben ook bezig met covers ontwerpen (voornamelijk voor mijzelf).
En ik was daar toch wel benieuwd naar.

Bij de weg.. Keep it going!

sxesven
Dat ligt een beetje aan je eigen insteek natuurlijk; middels collagekunst en dergelijke is het toegestaan andermans afbeeldingen in jouw werk te gebruiken enzo (lees de wet er maar op na). Hoarse streeft het kunstzinnige na in het unieke van elk hoesje; dit is er slechts één van 20. In die hoedanigheid is een hoes als deze 'found art' (zoals alles overigens; de verpakkingen worden bij elkaar geplakt uit verzamelde foto's; op eerdere hoesjes kwamen afbeeldingen uit de Wachttoren (het Jehovablaadje) en Chinese geschiedkundige werken voorbij). Een citeren uit popcultuur, de popcultuur als beeld plakken aan een volstrekt tegenstrijdig geluid en zo een statement vormen.

sxesven schreef:

Zojuist gedownload, maar ik hoor alleen maar ruis !!??!! Dit is toch niet serieus !!??!! Raakt m.i. kant noch wal. Dit trek ik niet......

sxesven
Dat heet dus harsh noise.

Ik denk ook niet dat heel MuMe hier wat mee kan, hoor (ook al post ik het hier centraal), maar er zijn hier zat mensen die graag eens een harsh noise plaatje draaien en dit is toch wel een erg fijne!

avatar van pjh1967
Ieder z'n meug, maar ik vind dit Ik hoor zelfs geen verschil tussen de tracks.

sxesven
Haha, tja, ik dus wel. Het geluid is coherent zonder eenvormig te worden, in mijn oren juist de forte van dit stukje herrie. Heerlijke geluidsmuur.

avatar van pjh1967
Okay, maar jij bent dan ook een geoefende luisteraar in dit genre. Het enige wat het bij mij losmaakt is een stevige migraine. Ik gooi het bestandje dan ook maar snel van de harde schijf af!

Toch een leuk initiatief om het voor iedereen beschikbaar te stellen als legale download.

avatar van platedraaier
sxesven schreef:

Nou, ik heb even gebruik gemaakt van de download. En van de week zelfs overwogen om 1 van de cd-r`s bij je te bestellen, puur uit nieuwsgierigheid.
Maar eh.......Het enige goeie aan deze release vind ik de naam van de band en de titel. Verder hoor ik hier geen enkele vorm van muziek in. Herkenbaar zijnn de geluiden wel, maar dat komt meer doordat ik zendamateur ben en regelmatig op de korte golf radio luister. Dit is niet aan mij besteed. En eignlijk vraag ik me af aan wie wel?
Ik zou weleens willen weten wat je hier in hoort. Is dit muziek?

avatar van McSavah
Jezus Christus, schrok me dood toen ik op play drukte, maar even het geluid wat zachter gezet Maar goed, dit genre vind ik sowieso vreselijk, maar om de naam en het linkje toch maar gedownload. Komt wellicht nog van pas als ik vervelend bezoek heb...

tuktak
ghehe mooi is dat, het woordje gratis levert meteen een nieuwe doelgroep op
vind het eigenlijk wel ok, maar niet veel meer dan dat. tis niet echt vernieuwende harsh noise lijkt me zo maarjah zoveel verstand heb ik er dan ook weer niet van opzich...

hoe doe je dat, heb je zelf een promo( ), of hou je zelf het mooiste ontwerp van de 20?

1,0
Het is volgens mij ook meer een vorm van humor dan muziek. Ik moet er altijd wel om lachen maar na een minuut gaat die teringherrie helaas al vervelen. Wel muzikaler dan wat ik van Merzbow heb gehoord maar nog steeds te simpel om te kunnen boeien.

avatar van Gyzzz
Als het enkel humor was, was de grap er na duizenden albums toch wel vanaf geweest

platedraaier schreef:

Ik zou weleens willen weten wat je hier in hoort. Is dit muziek?

In zekere vorm wel, maar ik noem het eerder gestructureerde chaos, en dat kan soms net zo mooi als muziek zijn. Lou Reed's Metal Machine Music idem dito. Ik word er rustig van na een kutdag.

Gyzzz schreef:

Jazeker, na een minuut al .

avatar van korenbloem
Prima Noise album, die zijn naam echt eer aan doet. De soundscape, lijkt ondoor dringbaar, maar de feedback van de gitaren zijn er knap in verwerkt. Maar volgens niet echt een hele byzondere Noise plaat. Ik ken nog te weinig van dit genre. Maar het klinkt tamelijk "rechtlijnig"als noise plaat, bij deze plaat had direct het yes gevoel...De nummers kennen best veel afwisseling, maar toch lijkt na 10 minuten de herhaling er in te komen. Ik ben benieuwd hoe deze plaat verder op mij in zal werken, en leuk intiatief weer sxesven

sxesven
Sorry aan iedereen die hier niets mee kan, maar wtf zeg, 't is harsh noise, da's nu eenmaal (blijkbaar) niet voor ieders oren geschikt (vermeld ik volgens mij vrij expliciet in de openingspost). Puike observatie van tuktak verder. En sorry, BA, maar het is na een rits noiseplaten die je geprobeerd hebt lijkt het me nu wel duidelijk dat je er geen kut mee kan; dat je het jezelf dan weer aandoet om er 20 minuten naar te gaan zitten luisteren (hoera, weer een 1*-beoordeling, zoiets?), tja...

Verder wat betreft deze plaat; 'vernieuwende' harsh noise is het wat mij betreft ook zeker niet, het werkt duidelijk in de traditie van extreme harsh en wall noise zoals die al sinds de jaren '80 intensief in Japan wordt gemaakt en die tegenwoordig in Amerika (het halve Troniks label) ook hoogtij viert. Iets hoeft echter niet altijd maar vernieuwend te zijn om goed te zijn; zoals ik al zei is dit namelijk toch een zeer puike noiseplaat. Het is moeilijk om een beetje je weg te vinden in de gigantische en fragmentarische scene, maar toen ik een video van een Fuck, the Retarded Girl concert in m'n mailbox kreeg was het wel weer meteen raak. Ontzettend brute, dynamische, smerige harsh noise zoals ik die zelf graag mag horen (ook: The Cherry Point, Incapacitants en zo verder).

Wat betreft een vergelijking met een plaat als Senzuri Power Up, die is (natuurlijk, zou ik willen zeggen) inderdaad compleet anders, maar dat ligt deels aan het feit dat The Gerogerigegege doorgaans weinig uit een traditioneel noisevaatje tapte en veelal vanuit de punk- en noisecorehoek opereerde. Dat is evident op bijvoorbeeld de helft van de tracks op Senzuri Power Up en op een bootlading 7"'s (Yellow Trash Bazooka, Mother Fellatio, Wreck of Rock N Roll Former Self etc.). Daarnaast had The Gerogerigegege een sterke avant-garde inslag, iets dat (mijns inziens) zeker niet (meer) opgaat voor reguliere harsh noise, een genre dat zo ingeburgerd is als arrenbie (zij het op kleinere schaal). Dat is evident op de andere helft van Senzuri Power Up (de drones, de opener, de pure harsh noise). Traditionele noise was dat dus niet, maar wel degelijk ontzettend goed natuurlijk (en gezien mijn beoordelingen evengoed ook beter dan dit). Ik wil echter maar zeggen, het is een klein beetje appels met peren, zeg maar, maar dat geeft verder niet.

een rits noiseplaten

Valt wel mee, twee Merzbow werkjes, eentje van Gerogerigegegegege, Fuck Buttons en dit. Ik vind noise binnen andere genres best interessant vandaar dat ik het zo af en toe blijf proberen en dit kwam nogal gemakkelijk op mijn pad.

sxesven
Laat ik het zo zeggen, als Merzbow al een brug te ver was had ik je met gemak kunnen voorspellen dat je dit helemáál klote zou vinden. Ik doe er volgende keer een stickertje op ofzo.

lambf
Niet doen, dat schikt de potentiële, nietsvermoedende luisteraars af, wat juist zo leuk is. Ben trouwens redelijk benieuwd naar je werkje, ik zal het een dezer dagen eens gaan beluisteren

sxesven
Niet mijn werkje hoor (enkel artwork enzo), Fuck, the Retarded Girl is Australisch.

lambf
Ehhh, ja, ik bedoelde van je label natuurlijk

sxesven schreef:

Wat zet je op dat stickertje?

Ik wacht trouwens tot de cd itself me ter ore komt.
De link was best leuk.

avatar van Koenr
Fijn plaatje hoor.

avatar van bennerd
Heb het ook maar eens gedownload, uit pure nieuwsgierigheid. Heb al eens kennis gemaakt met de mietjes van het genre via 'Noize War, Vol. 1', en het was allesbehalve slecht. Ben wel benieuwd naar dit

jeko
Weer een fijne Hoarse release, met dit keer veel hoge tonen harsh.

Hard!

jeko
Omdat de tracks aanelkaar geplakt zijn, wordt je ook geen seconde rust gegund. Je kan het eigenlijk ook als één track beschouwen opgedeeld in vier stukken. Harsh op z'n best!