Fuck, the Retarded Girl - Abuse (2008)

Australië
Avant-Garde / Electronic
Label: Hoarse

1. L'auréole de Merde (7:46)
  2. Asphyxiophilia (7:01)
  3. Ritualised (2:16)
  4. Unrepentant (4:12)
slecht is een verkeerde bewoording.

tevens snap ik niet wat je hier als 14 jarige mee moet, maar goed dat mag je zelf uitzoeken.

sxesven
Pooiertje schreef:
Ok Ok sorry , ik had had de eerste berichten niet gelezen.
Dit is dus harsh noise, maar oke het neemt niet weg dat ik dit gewoon heel erg slechte 'muziek' vind.

In tegenstelling tot al die harsh noise platen die je wel zo graag draait, natuurlijk.

lambf
Waarom luisteren in de eerste plaats ? Als je even wat verder had gelezen....

O wacht, ja, expres aandacht trekken, dan heb ik niets gezegd

avatar van BoordAppel
1,0
slecht is een verkeerde bewoording.

Slecht vat het wel zo'n beetje samen volgens mij.

sxesven
Nee, heeft er eerder mee te maken dat je niks met het hele genre kan. Als je dat niet kan kun je ook geen waardeoordeel vellen over platen binnen dat genre.

Sietse schreef:

Moet je voor noise nou ook al een ID tonen, Sietse ?

avatar van Pooiertje
Jeetje wat een gezeur zeg .
Ik vind dit gewoon belachelijk slecht, punt.

slecht is een verkeerde bewoording.

Nee want ik vind het gewoon slecht.

sxesven schreef:

Daar ben ik het dan ook weer niet mee eens. Voor hetzelfde geld telt mijn 3.5* dan ook niet mee, maar daar wordt niets over gezegd omdat het een goede score is.

Hecht niet zoveel waarde aan een persoonlijke stem.

Pooiertje schreef:

Nee want ik vind het gewoon slecht.

Ok leg dan maar eens uit wat hier slecht aan is?
(ik verwacht minimaal een maat staaf waaraan we de goed en slecht kunnen afmeten en een relaas waaruit blijkt dat enige kennis van de historie van electronische muziek en noise in het bijzonder aanwezig is zou ook niet misstaan al is dat mijn inziens niet per se nodig om mijn vraag te beantwoorden).

bennerd schreef:

Hecht niet zoveel waarde aan een persoonlijke stem.

Ik juist wel. Met het gemiddelde doe ik weer helemaal niks mee.
Dat komt juist door de o.5 stemmers bij platen waar zij eigenlijk helemaal niets mee kunnen.
Hierom kan ik sven zijn frustratie wel voorstellen. Het is duidelijk dat dit geen muziek is voor pooiertje en dat had hij waarschijnlijk al naar 2 sec door. Zijn 0.5* geeft alleen aan dat deze muziek ver van zijn bed staat en hij het 'waarschijnlijk' niet kan plaatsen.
kijkend naar zijn stem lijst ligt elektronische muziek hem zo wie zo niet echt... denk ik. (fennesz - black sea 1.5*).

Ik ben dan ook benieuwd naar je mening over deze plaat en wat vind je zo slecht aan deze plaat, pooiertje? hoevaak heb je hem beluisterd om tot je 0.5* conclusie te komen. Wat waren de hoogte punten in deze plaat voor jouw en wat is het diepte punt? Met welke muziek probeer je dit vergelijken en wat mis je?

Begrijp me goed, ik snap dat iemand dit niet ligt, dat kan... mij ligt bepaalde muziek ook niet, maar ik heb nog nooit ergens een 0.5* voor gegeven hierom ben ik wel benieuwd naar iemands mening rond die score.

PS wat is dit toch prachtig terring herrie.

edit ik zie dat sietse precies de zelfde vraag heeft gesteld , pooiertje ben gewoon benieuwd naar je mening, hoef geen maat staaf of iets anders gewoon je persoonlijke ervaring

avatar van Pooiertje
Om eerlijk te zijn heb ik hem 1x beluisterd, maar speciaal voor jullie zal ik deze herrie nog een keer opzetten

avatar van korenbloem
pas op! Straks ga je hem nog waarderen

Dat denk ik niet...

Sietse
waarom ik trouwens een maatstaaf vraag is omdat ik tegen het te pas en onpas gebruik van de bewoordingen goed en slecht. Zeg dan leuk of niet leuk. Dat is een bewoording die voor iedereen persoonlijk in te vullen is. Goed en slecht niet.

korenbloem schreef:

...

Neen neen, ik bedoelde het anders. Ik bedoelde dat je zelf uitmaakt hoeveel waarde je hecht aan een stem van een bepaald persoon. Zo zul je bij albums altijd stemmen hebben van mensen die er veel van weten en mensen die er weinig tot niets van afweten. Filter die personen er voor jezelf uit, en hecht enkel een bepaalde waarde aan de stemmen van de personen die voor jou belangrijk zijn. Volg je nog?

Wat houdt Pooiertje tegen op deze muziek te stemmen als hij dit echt slecht vindt? Ok, zijn reactie op deze plaat kon wel wat beter (understatement), maar a.u.b. mensen, reageer jullie vooral niet zo af. Ik kan echt niet tegen mensen die vinden dat enkel de experts mogen stemmen, of dat toch doen uitschijnen.

bennerd schreef:

Ben het helemaal met je eens, en dit is ook wat ik bedoelde. Alleen snap ik best de frustraties van sven, wanneer iemand 0.5 stemt bij dit album en verder niks met het gerne heeft.

Niks houd hem tegen, en hij moet ook de stem gegeven die hij vind dat het waar is, alleen ben ik benieuwd naar zijn visie achter deze stem. Wat maakt dit (samen met tokyo Hotel) het slechtste album wat hij tot nu toe gehoord heeft?, thats all.

avatar van Pooiertje
Als ik ergens wel slecht in ben, dan is het wel over een album zeggen wat ik ervan vind , maar ik probeer het toch.
Dit heb ik ten eerste gedownload omdat het de enige 0.5* was van L_T_B, en vervolgens stond hier gewoon een downloadlink ervan.
Nou ik had toch niets te doen dus ging ik dit album downloaden.
Toen ik het voor de eerste keer beluisterde dacht ik echt van: dit is echt het slechtste wat ik ooit gehoord HOPPA 0.5*.
Dat denk ik na 1 luisterbeurt meer eigenlijk nog steeds.
Want ik snap nog steeds niet wat deze mensen leuk/goed vinden aan deze 'herrie', en daarom blijf ik ook bij m'n halve ster .
Maar kom alsjeblieft niet met die slappe lulverhaaltjes zoals: ja het zal wel aan je leeftijd liggen want dat is niet zo.

EDIT: heb even 1 luisterbeurt meer toegevoegd...

avatar van Pooiertje
Ik heb trouwens geen 1.5* staan bij Black Sea...

Pooiertje schreef:

Nou, 't is niet gelukt. Ik lees wel dat je 'm eerst gedownload en daarna spontaan gestemd hebt enzo, maar waarom je 'm slecht vindt .... geen woord.

lambf
Dat denk ik na 1 luisterbeurt eigenlijk nog steeds.

ik snap nog steeds niet

Smaak moet groeien, maar dat heeft gelukkig niks met leeftijd te maken

avatar van Pooiertje
Dat is ook heel makkelijk te zeggen: door de grote hoeveelheid ruis.
Dat heb ik er zo te zien niet bijgezet

Pooiertje schreef:
Dat is ook heel makkelijk te zeggen: door de grote hoeveelheid ruis.
Dat heb ik er zo te zien niet bijgezet

Aha ...

Begin vooral niet aan Robert Johnson !

Lol
Daar had ik niet zoveel last van

avatar van Devoo
1,0
Een soort ritme, beat, of herkenbare melodie zou veel goedmaken in dit soort muziek. Bestaan er artiesten die zoiets doen?

Devoo schreef:

Ik weet dat Merzbow een track heeft genaamd Brain Ticket Saison, wat veel meer ritme bevat dan deze bak herrie.

Dat is echter het enige, ben verder wel benieuwd naar iets anders. Of moet je dan de powernoise richting uit?

Sietse
er zijn er vrij veel die dat zelfs doen.

Idd is merzbow geen slechte om mee te beginnen.
Merzbeat is een album waar veel rimtes in terug komen.

Verder kun je het ook meer zoeken in de Power Electronics zoals Noisex (en DKF), Sonar en Dive.
Wat steviger meer in de noise is dan weer wat materiaal van Prurient terug te vinden (wat ik zelf vrij boeiend vind).

Melodische ruis tsja...Fennesz en Tim Hecker? (al heeft dat niets met noise te maken).
Iig minder harsh en imho toch wel een van de meest boeiende noise artiesten is Daniel Menche.
Hij speelt veel meer met subtiliteit en is soms eigenlijk niet eens noise te noemen.

Pooiertje schreef:

Maar wel aan je referentie kader (wat weer deels met je leeftijd te maken heeft, want meestal hebben hele jongen mensen nog niet zoveel verschillende dingen gehoord, laat staan extreme dingen).

lambf
Onder andere 20.SV (eigenlijk alles wel, begin maar met een Insects ofzo), Wraith (Plaguebearer), Kevin Drumm (Sheer Hellish Miasma), Post Scriptvm (Raspad), Stahlwerk 9 (Der Tod Nagelt Die Augen Zu) en Prurient (And Still, Wanting) maken melodieuze Noise. Doch, ik vrees dat geen van deze platen je zullen bevallen eigenlijk.

Gewoon wat vaker naar drilboren, verkeerd afgestelde radio's, overvliegende vliegtuigen, brommende uitlaten enzo luisteren, dan valt het kwartje wel. Of niet, dat kan natuurlijk ook, dan moet je er gewoon geen tijd aan besteden, het is immers geen pre om Noise goed te vinden.

avatar van platedraaier
Sietse schreef:

Ik ben niet jong meer{ook niet oud) , ik heb zeer veel muziek gehoord, ook extreme dingen en een breed referentiekader. Maar ik hoor hier ook niet meer in dan ruis en een slecht afgestelde USB kortegolf radio. Dus wat dit betreft kan ik me wel vinden in "Pooiertje" z'n bevindingen. En nee, ik ben geen geoefende harsh noise luisteraar, maar in plaats van dat "Pooiertje" zich zou moeten verdedigen, wil ik wel eens horen wat hier zo goed aan is. Van "Dix" of "sietse" bijvoorbeeld.
Ik kan me namelijk niet voorstellen dat er mensen zijn die serieus naar dit soort geluidsprodukties gaan zitten luisteren en er dan ook nog "muziek" in horen.
Ik begrijp de "kick" hier niet zo goed van.