Elliott Smith - Either / Or (1997)

Folk / Rock
Label: Kill Rock Stars

1. Speed Trials (3:01)
  2. Alameda (3:43)
  3. Ballad of Big Nothing (2:48)
  4. Between the Bars (2:21)
  5. Pictures of Me (3:46)
  10. Cupid's Trick (3:04)
  11. 2:45 AM (3:18)
  12. Say Yes (2:19)
beaster1256
ik kan het niet helpen maar iedereen vind dit goed tot zeer goed , maar sorry, ik niet , ik begrijp de hype niet en ik ken veel singer songwriters die veel beter zijn

Ik vind hem de beste in zijn genre...Het is een ongeloofelijk gemis dat hij dood is.

Dit is echt een waanzinnig mooi album inderdaad. Ik vind de akoestische Elliott ook een stuk fijner om naar te luisteren dan de electrisch versterkte Elliott zoals op bv. XO.

Ik hoorde deze week Angeles van Elliott Smith onder de trailer voor Pay it forward die gisteren uitgezonden was. Ik dacht, nu moet ik al mijn Elliott cd's bovenhalen. Heb gisteren de hele dag Elliot Smith geluisterd van en naar werk. En Good Will Hunting soundtrack ge****load. En moet zeggen, either/or is inderdaad de beste cd (ook meeste nrs van op soundtrack van good will hunting), maar de electrische Elliott kan ik ook zeker pruimen.

Oja, ze zijn allemaal prachtig inderdaad. Ik ga zo ook weer een Elliott plaatje opzetten... XO is ook zeker een wonderschoon album... Misschien moet ik GWH maar op DVD kopen, ik vond het destijds een erg leuke film en zo duur zal hij ook niet zijn.

avatar van tomthumb
beaster1256 schreef:

Welke dan? Die zou ik graag willen horen!

En ik met u. Een betere als hem is er toch niet tevinden?

Wat weinig berichten bij zo'n geweldig album zeg.

Heb elliott smith pas een aantal weken geleden ontdekt, maar wat een geweldige muziek zeg.
Had de cd either / or gedownload om te kijken of het wat was, vond het de eerste keer niet bijzonder, maar wat een groeiplaat zeg kan hem blijven luisteren, practig gewoon, er zit zoveel gevoel in de muziek.
Heb besloten om de andere cd's gewoon te kopen.
Gister naar de stad geweest om XO te kopen, ga deze zo eens even heerlijk een avondje naar luisteren

avatar van thebestfreaks
Mijn favoriete Elliott Smith cd. Hierop is het voor mij erg helder dat hij de hele electrische handel niet nodig heeft. De liedjes komen zo veel mooier ' uit de veren' ....

Toine Rorije
Dan moet je zeker ook eens z'n eerste (Roman Candle) luisteren. Daar komen de liedjes namelijk nog een stuk mooier uit de verf.

Ace

Dit is ook mijn favoriet en die jij noemt ken ik ook niet. Dan zal ik die ook eens checken...

Zeer briljant, deze plaat. Qua consistentie, met een paar lekkere pieken.
Vooral 'between the bars' en 'angeles' bezorgen me gewoon kippenvel.
Steeds weer.

4.5/5

angeles zeker weten:)
dit album vandaag voor t eerst afgeluisterd en kom tot de conclusie dat ie veel beter is dan xo en figure8

handsome_devil
kurtrip schreef:
angeles zeker weten:)

Ik vind em ook veeeeeeel beter dan XO en Figure 8 Maar Roman Candle en Elliott Smith vind ik dan weer ietsjes mooier

en Angeles

avatar van Reint
Maar eens beluisteren. Ik ken alleen Basement.

Basement is een mooie plaat, maar XO en alles daarvoor is toch een paar klassen beter.

avatar van Reint
Volgens velen is Basement juist het perfecte album van Smith. En ik betwijfel of zo'n perfect album een paar klassen minder is dan anderen. Maar ik zal ernaar luisteren.

Nouja, de gemiddeldes van de oude albums zijn toch een stuk hoger dan dat van Basement.

handsome_devil
Ik vind Basement zelf erg wisselvallig. Paar prachtige akoestische nummers, maar de elektrisch versterkte vind ik weinig aan. Geef mij maar z'n eerste drie albums. h

avatar van Reint
A Distorted Reality Is Now a Necessity to Be Free, King's Crsooing en Shooting Star zijn briljant.
Dat vind ik zelf de besten van het album. Don't Go Down, Coast to Coast, Passing Feeling vind ik ook niet slecht, gewoon erg goed ook.

Dit is de allerbeste cd ooit gemaakt. Blijkt nu dat ie in deze periode nog meer briljante dingen deed, wat nu dus op New Moon staat.

Hiercho schreef:
Dit is de allerbeste cd ooit gemaakt.

daar kan een debat over gevoerd worden.
maar ik wil wel zeggen dat either/or samen met xo elliott smith's beste werk is

avatar van tomthumb
Welnee, dat is dit abum.

tomthumb schreef:
Welnee, dat is dit abum.

wat ellioth's beste werk is, daar kan ook een debat over gevoerd worden.
iedereen heeft zo zijn/haar eigen favorieten he
het gelijknamige album staat bij mij iig op een welverdiende nummer 3 in mijn elliott smith top 5.
en het is denk ik ook wel goed dat je kan discussieren over wat wel niet zijn beste album is, dat geeft aan dat ze allemaal wel goed zijn(en dat zijn ze ook).

djeffibrelich
dat is ook mijn favoriete elliott album hill, prachtplaat.

Als je een keer naar 2.45 am luisterd wil je niks anders

Nog een stem en hij staat op 100

EVANSHEWSON
Verdomd zowat het enige Elliott Smithalbum dat ik nog niet heb, jammer, maar ik zet het bij op mijn verlanglijstje.

either/or
ik heb al zijn albums en dit blijft voor mij zijn beste, gevolgd door new moon en roman candle.

Basement is zoals eerder gezegd te wisselvallig en het feit dat vele mensen waarmee hij eerder samenwerkte verklaarden dat het uiteindelijke album helemaal niet klonk zoals hij het zou gewild hebben stoort mij een beetje.