Def Leppard - Pyromania (1983)

Rock / Metal
Label: Vertigo

1. Rock Rock (Till You Drop) (3:52)
  2. Photograph (4:12)
  3. Stagefright (3:46)
  4. Too Late for Love (4:30)
  5. Die Hard the Hunter (6:17)
  6. Foolin' (4:32)
  7. Rock of Ages (4:09)
  8. Comin' Under Fire (4:20)
  9. Action! Not Words (3:52)
  10. Billy's Got a Gun (5:27)
  11. Rock! Rock! (Till You Drop) [Live at the L.A. Forum, 1983] * (4:16)
  12. Rock Brigade [Live at the L.A. Forum, 1983] * (3:25)
  13. High 'N' Dry (Saturday Night) [Live at the L.A. Forum, 1983] * (3:22)
  14. Another Hit and Run [Live at the L.A. Forum, 1983] * (6:14)
  15. Billy's Got a Gun [Live at the L.A. Forum, 1983] * (4:34)
  16. Mirror Mirror (Look Into My Eyes) [Live at the L.A. Forum, 1983] * (4:24)
  17. Foolin' [Live at the L.A. Forum, 1983] * (4:59)
  18. Photograph [Live at the L.A. Forum, 1983] * (4:03)
  19. Rock of Ages [Live at the L.A. Forum, 1983] * (4:53)
  20. Bringin' on the Heartbreak [Live at the L.A. Forum, 1983] * (4:06)
  21. Switch 625 [Live at the L.A. Forum, 1983] * (3:23)
  22. Let It Go [Live at the L.A. Forum, 1983] * (5:56)
  23. Wasted * (5:55)
  24. Stagefright [Live at the L.A. Forum, 1983] * (4:55)
  25. Travelin' Band [Live at the L.A. Forum, 1983] * (6:09)

met Brian May

avatar van RonaldjK
Ooooh Von Helsing, wát een vondst! Alleen al het begin: de combinatie van de stem van Tommie Vance met de tune van Dixie Dregs!
Wat leuk om Leppard opeens te horen in de show van toen, springt eruit, zeker omdat Vance het slim ná de progrock van Marillion zette, ook al een nieuwe single op dat moment!
"They've come of age", aldus Vance over het Luypaerd. Verder zie ik veel Rock Goddess geprogrammeerd staan, een vergeten bandje voor mij - leuk! En er zijn vast wel meer afleveringen te vinden, gezien de button Friday Rock Shows. Hoe fijn, dat wordt regelmatig terugluisteren de komende tijd!

avatar van spinout
Ik weet nog dat ik in de jaren 80 Def Leppard helemaal niets vond als ik ze op MTV tegenkwam. Derhalve had ik er nog nooit een album van gehoord tot nu toe, want in het kader van 1001 Albums deze in het geheel beluisterd. De eerste 3 nummers zijn tenenkrommend slecht. Gelukkig staan er toch nog wat aardige nummers op, al is het geheel overgeproduceerd. Er is geen plekje open gelaten. Heel vermoeiend om aan te horen.

avatar van Faalhaas
vielip schreef:
Rock of ages vind ik dan nog de minste denk ik.

Blijft toch fascinerend hoe verschillend je muziek kunt beleven want dat is dan juist weer mijn favoriet. Het refrein heeft zo'n enorme drive

Dit is een geweldig goede hardrockplaat, die Def Leppard geen windeieren legde qua succes. Belangrijkste factoren daarbij naar mijn oordeel zijn het door Mutt Lange verfijnde geluid en de prominentere toetsenbijdragen. Dit alles geeft deze rockplaat een toegankelijk karakter voor het wat meer mainstream publiek dat niet per se van AC/DC of Priest houdt. Geweldige songs, stemmige koortjes, een kamerbreed geluid, simpelweg een briljante hardrockplaat, een van de beste in zijn soort. 4,5 ster

spinout schreef:

Weet je zeker dat je deze in je cd speler had zitten, en niet dat album van 16 Horsepower?

avatar van vielip
Faalhaas schreef:

Dat klopt ook wel. Maar vergeleken bij de overige nummers heb ik deze altijd wat minder aantrekkelijk gevonden. Al moet ik zeggen dat ik 'm tegenwoordig beter vind. Wellicht dat ik 'm toen te vaak had gehoord ofzo.

Inmiddels de 40 jarige verjaardag voor deze plaat, maar heeft qua stootkracht nog niets ingeboet in al die jaren. Nagenoeg perfecte poprock, briljant geproduceerd en een waanzinnig succes in met name de V.S. Een absoluut hoogtepunt van de British new wave of heavy metal!

avatar van smoozycat
Die live opnames zijn echt geweldig

avatar van i-mac
Naar aanleiding van (weeral) een super deluxe versie van dit album, deze nog eens op de draaitafel gelegd. En wederom komen de herinneringen aan 1983 voorbij. Toen ze in februari van dat jaar naar het verre Poperinge kwamen, was ik daar uiteraard bij. Nadien mocht ik even bij de band gaan voor de nodige handtekeningen op het inkom ticket (heb ik nog steeds liggen).

Ik heb dat album echt grijs gedraaid. Wat mij betreft staan er geen slechte nummers op. Ik luister met evenveel plezier naar ieder nummer. Maar m.u.v. de laatste albums, ben ik wel steeds fan van deze band gebleven. Een band die ik een eerste keer live aan het werk zag ik 1981. Verdorie, waar zijn al die jaren naartoe ...

Een paar weken na dat concert werden mijn lange lokken gekortwiekt, want ik "mocht" mijn vaderland 8 maanden gaan dienen.

avatar van vielip
i-mac schreef:

Poeh...mooi hoor! Te gek dat je dat hebt meegemaakt

avatar van Metal-D78
de deluxe versie die onlangs deze periode uitkomt voegt echt heul weinig toe aan een eerdere deluxe-editie. ja, we krijgen nu wat demonummers (luisteren we nooit) en een half concert uit Duitsland. Kassa!

avatar van Edwynn
Ik kijk nog altijd erg graag naar die show uit 1983 die op de Duitse televee was. Volgens mij stonden toen Maiden en Scorpions diezelfde avond op de rol. Waar het album Pyromania het eerste is waar Def Leppard productie en compositie in elkaar laat overlopen, klinken de Pyromanianummers op de betreffende show zo rauw als de stem van Joe Cocker na het roken van een kreteksigaret. Gejaagd en opgefokt. Een leuk alternatief voor de geschaafde albumversies.