Def Leppard - Pyromania (1983)

Rock / Metal
Label: Vertigo

1. Rock Rock (Till You Drop) (3:52)
  2. Photograph (4:12)
  3. Stagefright (3:46)
  4. Too Late for Love (4:30)
  5. Die Hard the Hunter (6:17)
  6. Foolin' (4:32)
  7. Rock of Ages (4:09)
  8. Comin' Under Fire (4:20)
  9. Action! Not Words (3:52)
  10. Billy's Got a Gun (5:27)
  11. Rock! Rock! (Till You Drop) [Live at the L.A. Forum, 1983] * (4:16)
  12. Rock Brigade [Live at the L.A. Forum, 1983] * (3:25)
  13. High 'N' Dry (Saturday Night) [Live at the L.A. Forum, 1983] * (3:22)
  14. Another Hit and Run [Live at the L.A. Forum, 1983] * (6:14)
  15. Billy's Got a Gun [Live at the L.A. Forum, 1983] * (4:34)
  16. Mirror Mirror (Look Into My Eyes) [Live at the L.A. Forum, 1983] * (4:24)
  17. Foolin' [Live at the L.A. Forum, 1983] * (4:59)
  18. Photograph [Live at the L.A. Forum, 1983] * (4:03)
  19. Rock of Ages [Live at the L.A. Forum, 1983] * (4:53)
  20. Bringin' on the Heartbreak [Live at the L.A. Forum, 1983] * (4:06)
  21. Switch 625 [Live at the L.A. Forum, 1983] * (3:23)
  22. Let It Go [Live at the L.A. Forum, 1983] * (5:56)
  23. Wasted * (5:55)
  24. Stagefright [Live at the L.A. Forum, 1983] * (4:55)
  25. Travelin' Band [Live at the L.A. Forum, 1983] * (6:09)

met Brian May

avatar van Kronos
Ruigheid is voor mij geen vereiste in de muziek. Def Leppard wordt hier juist wél mijn muziek omdat ze een plaat maakten met de ene klassebak na de andere.

avatar van Edwynn
Een nummer Stagefright durf ik nog best ruig te noemen.

avatar van B.Robertson
Ik heb de plaat even opgezet. Met ruig zal ik wel de rauwere productie van de eerste 2 albums bedoelen. Wat ruigheid aangaat kan ik als voorbeeld beter naar The final countdown luisteren dan naar Pleasure to kill.

avatar van Edwynn
Ik snap wel wat je bedoelt hoor. De eerste twee schijven klinken nog een beetje Brits. Pyromania ademt al die echte Amerikaanse stadionfeel. Joe Elliot houdt het nog wel lekker ruig met zijn vocalen. Dat hield hierna ook op.

Hendrik68
Prima plaat. Ik ken alleen deze en Hysteria, dus hoe ze ervoor klonken weet niet. Deze klinkt in ieder geval een stuk spontaner dan de opvolger, maar of deze ook beter is? Maakt mekaar niet veel. Beide CD's zijn prima te verteren, maar je moet dit soort CD's niet wekelijks draaien. Zo af en toe even lekker uit je dak gaan op Stagefreight lekker achtergrondkoortje spelen bij Photograph. Prima vermaak dit.

avatar van iggy
Hey hendrik... Niet je verwacht hier tegen te komen op de een of andere manier ha.

De laatste leppard plaat die mij iets deed. Nooit echt mijn favoriete band geweest maar met tijd en wijle luisterde ik er wel naar. Nu vind ik de vorige de beste van leppard. Deze zit nog net op de juiste grens van ok rock of nonsense rock. Elliot klinkt als b.robertson van ac/dc. Een lekkere kraaien stem dus. Had die lange iets met kraaien of zo? Voor de rest heeft leppard als band zijnde natuurlijk verder niks te maken met ac/dc. Maar leppard draait hier toch wel een aantal lekkere songs af. Ook weer niet van een echt hoog niveau gewoon leuk niet meer en niet minder. En net als (alweer ha) hendrik draai ik dit nou niet bepaald iedere week. En zeker naar nummers als action wil ik niet luisteren brrr. Maar met name stage fright en billy's got a gun zijn de betere thaise spicy bang bang gerechten ha. Heerlijke rock songs.

avatar van Edwynn
Oh, en het epische Die Hard The Hunter slaan we gewoon even over??

avatar van Von Helsing
Na Michael Jackson's Thriller het best verkochte album van 1983 in Amerika. Foolin', Die Hard The Hunter en Rock! Rock! Till You drop en natuurlijk de hit Photograph zijn mijn favorieten. Helaas klinkt Def Leppard al jaren niet meer zoals op dit album. Destijds kwamen ze toch sterk in de buurt van U.F.O. kwaliteitsgewijs (mocht dit al een woord zijn).

Edwynn schreef:
Oh, en het epische Die Hard The Hunter slaan we gewoon even over??

Geweldig nummer inderdaad! Speelden ze tijdens de Hysteria tour als een soort tweeluik met Gods of war. Heb er nog wel opnames van, echt prachtig!

avatar van Edwynn
Van de In The Round In Your Face vhs. Die heb ik hier ook nog liggen. Fantastisch document van Leppard op de top van haar roem. En Die Hard The Hunter is zeker één van de hoogtepunten daarop. Gods Of War heeft een beetje dezelfde lading en past er dus goed bij.

avatar van vielip
Ja precies, die opnames van In the round in your face zijn het! Heb ik inmiddels op dvd. Genieten geblazen!

avatar van Remco 27-2-1989
Casartelli schreef:

Sinds kort de deluxe editie in huis en ik kan alleen maar onderschrijven wat ozwald hierboven al stelt. Erg sterke bonusdisc, die in feite als volwaardig livealbum kan doorgaan (dat scheelt, want die hadden ze nog niet). Verder is, in weerwil van mijn zuinige berichten hierboven, Pyromania onderhand toch wel tot mijn favoriete Def Leppard album uitgegroeid.

er is flink het mes in gezet dus ik heb het volledige concert van deze site afgehaald.

Def Leppard: Rock Till You Drop. Great Western Forum, Los Angeles, CA, USA - September 11, 1983. (Double CD :: Ex Soundboard :: Mp3 @320 Kbps & FLAC) :: Viva Les Bootlegs - vivalesbootlegs.blogspot.com

Klik op depositfiles je kunt kiezen uit flac of mp3,
Klik op free download reclame wegklikken en dan nog een keer op free download drukken,
Wachten tot de 50 seconden voorbij zijn,
Typ de 2 woorden in die afgebeeld staan, (dit kan een paar keer mislukken)
Klik op download the file en het bestand wordt gedownload,
Let wel op dit duurt anderhalf uur,
Ga naar downloads op jouw computer en daar zul je dit bestand vinden DeLep830911RocTilYoDroLAFor-mpt,
uitpakken met winrar en je hebt het volledig concert.

veel luisterplezier.

avatar van Metalhead99
Bedankt voor de info Remco. Ik ben inmiddels de bootleg aan het luisteren en vind het geweldig. De geluidskwaliteit is natuurlijk niet super, maar de tracklist is werkelijk fantastisch! Daarnaast is de kwaliteit van de band goed te horen. Zo te horen konden ze toen (en hopelijk nu nog) live een mooi feestje bouwen!

Over deze plaat: ik vind dit wederom een sterke plaat. Ik vind de opener Rock Rock (toen en hit geloof ik) eigenlijk nog niet zo geweldig vergeleken met "Photograph", "Die Hard the Hunter" en "Rock of Ages". Deze drie nummers vind ik de hoogvliegers van dit toch al sterke album. Na het beluisteren van dit album moet ik toch tot de conclusie komen dat ik High 'N' Dry, Hysteria en deze plaat erg goed vind en kwalitatief zeer standvastig. Geen van deze drie is wat minder in kwaliteit. Liefhebbers van dit soort heerlijke jaren '80 Rock moeten deze drie toch zeker eens beluisterd hebben!

avatar van Remco 27-2-1989
Metalhead99 schreef:

Graag gedaan Metalhead99, op deze site staat ook een redelijke live bootleg van iron maiden ten tijde van de piece of mind world tour.

dit is de link,

Iron Maiden: Ipswich 1983. The Gaumont, Ipswich, England 1983. (Double CD :: Ex+ Audience :: 320 kbps) :: Viva Les Bootlegs - vivalesbootlegs.blogspot.nl

Cured
Ligt momenteel in mijn CD-speler. Misschien voor de jeugd van tegenwoordig wat slappe pophap/metal, maar na tijden niet meer beluisterd te hebben vind ik het toch wel een aangenaam plaatje. Het is lekker catchy, heeft meerstemmige zang en rocken doet het zeker wel. Destijds in Amerika het meest verkochte album na Thriller en het heeft ze geen windeieren gelegd. Grappig is wel dat ik destijds meer een 'waver' was en één van mijn vrienden alles zo'n beetje kocht in de 'meta'l hoek en zodoende ook beluisterd toen als ik bij hem op bezoek was (op de achtergrond en dus) niet daadwerkelijk gericht geluisterd toen. Sommigen vinden dit album al wat te ver gaan (poppy), maar ik kan deze wel waarderen, maar bijv. Hysteria minder.

avatar van jailhouserocker1
1,0
Ook voor sommige jeugd van vroeger is dit een erg slappe, gladde, commerciele pop/rockplaat hoor. Na een hoopvolle eerste twee cd's heeft Leppard na dit album dan ook volledig afgedaan voor mij. Afschuwelijke plaat vind ik het.

Cured
Ja, dat is jouw smaak dan niet, maar zo overdreven slecht als jij het stelt is het zeker niet. Die eerste 2 zijn toch echt minder dan Pyromania, waar gewoon 10 heel goede rocksongs op staan, wat ik van de eerste 2 niet kan zeggen. Die vind ik .....(meer dan) aardig.

avatar van iggy
De tweede vind ik dan weer beter dan deze. Wat mij betreft de beste van Leppard. Maar zo'n vreselijk verschil zit er ook weer niet in. Zeker het is allemaal wat gladder dan de vorige twee. Maar goed smaken he.

Cured
De tweede vond ik iig beter dan de 1e, maar ik moet Hign And Dry weer horen om daar een duidelijker oordeel over te vormen. Ik kan me me wel voorstellen dat sommigen dit niet zo trekken, maar ik vind dit zelf wel een te accepteren mix tussen, laten we zeggen , 'pop' en 'hardrock' omdat ik de songs over het algemeen toch wel goed vind (melodie, spetterend gitaarwerk en riffs). Ik zal deze wel met mate afspelen (denk ik).

avatar van vielip
Tussen de eerste en de tweede zit ook best veel verschil qua stijl vind ik. Op High 'n dry gaan ze al veel meer richting toegankelijke rock daar waar het debuut meer tegen de NWOBHM aanschurkt. Daarop is eigenlijk enkel Hello America het buitenbeentje.

Cured schreef:
Ik zal deze wel met mate afspelen (denk ik).
Dacht het niet; ligt toch al weer een stuk of 3 keer in de CD-speler de laatste week. Aanstekelijke rockplaat.....It's Not Too Late For...(Rock) !

Cured
Dat dit album reeds meer dan 10 miljoen keer over de toonbank is gegaan verbaasd me eigenliks niks; ik ben nu ook om. Voor sommigen te glad, maar ik vind dit hier gemixed met prima pop/hardrock songs met elementen waar ik van houd: melodie,pop, rock, drive, meerstemmige zang, gitaarvuurwerk en 'huiskamer' brede sound. De drive van het openingsnummer, de pop van Photograph, de 'speed' van Stagefright, de 'gitaarbreak' in Too Late and it goes on and on......It's better To Burn Out...(Than Fade Away !)

avatar van frolunda
In Amerika waren ze er gek mee maar ik vind er,mede door de vlakke zang niet veel aan.

avatar van gigage
In 1983 was er het befaamde rockpop concert op de duitse tv. Alle (EU) grootheden van de heavy rock scene waren er incluis Def Leppard naast priest, ozzy, maiden, scorpions, msg, krokus en quiet riot. Die hadden we natuurlijk gevideotaped en vaak gezien. Om de piep jonge heren alsnog in actie te zien tijdens de pyromania tour is er nu natuurlijk utube. Zoek op heavy metal night in 1983 en voel je weer (...) . Elliot heeft voor de gelegenheid een britse vlag als hemptje ( toen erg in) en er geen misverstand zou ontstaan, denk ik.

Iron maiden heeft het concert geluidstechnisch opgepoetst en op de early years dvd uitgebracht. Maar dat terzijde.

Guitars & Wings
gigage schreef:

klopt, dat is een leuke dvd, maar officieel nooit uitgeven. Staat inmiddels ook op youtube

avatar van gigage
Je was iets te snel denk ik met je reply. Mijn inkt was op maar moest nog wat typen haha.

avatar van steve harris
topalbum van 31 jaar oud

avatar van horned_reaper
Voor mij met afstand het beste Def Leppard album! Ik draai hem ook nog behoorlijk regelmatig.

(Misschien voor mij wel één van de beste hard-rock platen uit de jaren 80)

Cured
Eens, alleen....ben ik wat uit de stevige muziek; destijds deze plaat helemaal kapot gedraard bij een Metal-maatje van me op zijn kamer...(Rock Rock 'Till You Drop). Pop-Metal/Hardrock topper van de 80's.

avatar van Lau1986
Heerlijke hard rock plaat met een aantal goede catchy nummers. Soms is het inderdaad wat poppy, maar dat misstaat de band zeker niet. Lekkere plaat!