The Killers - Day & Age (2008)

Label: Island

1. Losing Touch (4:15)
  2. Human (4:05)
  3. Spaceman (4:44)
  4. Joy Ride (3:33)
  5. A Dustland Fairytale (3:45)
  6. This Is Your Life (3:41)
  7. I Can't Stay (3:06)
  8. Neon Tiger (3:05)
  9. The World We Live In (4:40)
  10. Goodnight, Travel Well (6:51)
  11. A Crippling Blow * (3:37)
  12. Forget About What I Said * (2:56)
  13. Tidal Wave * (4:14)
  14. Human [Thin White Duke Remix] * (4:03)
avatar van Joren999
Goodnight, Travel Well vind ik het enige nummer dat goed is. Verder is alleen Spaceman te pruimen.

spherepeer
bertjeuuh schreef:

Hun optreden op werchter maakte ook heel wat duidelijk. Enerzijds had je een deel van het publiek die fan was van de vroegere (alternatieve) killers. Anderzijds had je de irritante pubers waarvan hun levensdoel is: zoveel mogelijk teksten van day and age vanbuiten leren en zo luid mogelijk nagillen. Ze willen o zo graag alternatief overkomen maar kiezen daarvoor de foute groep op het foute moment.

In eerste instantie vond ik dit album ook écht heel slecht, maar juist door het optreden op Rock Werchter ben ik dit album iets meer gaan waarderen. Ik vond het heel goed, en dat meezingen dat vind ik eigenlijk wel geinig, al moet je dat natuurlijk niet bij alles doen.

avatar van Joy4ever
stoepkrijt schreef:
Alleen zonde van t langdradige slotnummer...
Grappig, is mijn inziens het beste Killers nummer dat ik ken.

Zeker grappig, want ik vind het één van hun minste nummers, zo niet de minste.

avatar van richiedoom
Ik vin dr ook gen reet aan, dat laatste nummer. Dr komt maar geen einde aan

avatar van dragonforcefan
Human is hun leukste nummer!

The World We Live In, dat is pas slecht

Nee, die is juist goed

avatar van Kill_illuminati
Ik wil niet bashen en dat is ook niet mijn intentie. Maar wat is dit toch een rampen band. De singles die ik op TV voorbij zie komen zijn geen haar beter dan al het ander middelmaats gezwets. Een band met dance-achtige deuntjes. En dan nog zo'n vlak geluid, geen spannende productie of whatever. Maar eerlijk is eerlijk ik laat mij graag verrassen. Dus ik ga deze plaat maar eens uit proberen.

avatar van Joren999
Dan zou ik deze niet doen, maar Hot Fuss, dit is inderdaad een rampenalbum. Verlaag hem dus ook tot 1,5*

avatar van NewYorkCityLight
Ik vind eigenlijk alleen Human, Neon Tiger en A Crippling Blow leuk.

Day & Age vind ik het beste album van The Killers. Voor mij is dit juist iets alternatiever dan de andere. Waarom velen denken dat ze alternatiever zijn omdat ze liever naar Hot Fuss luisteren dan naar Day & Age is voor mij werkelijk een raadsel.

Day & Age is juist wel alternatief in mijn ogen, omdat het eens iets anders is dan de typische indi-rock.
Hot Fuss is een album dat ik ook heel graag hoor, er staan echt wel goede nummers op, maar het is een album zoals er al velen gemaakt zijn, naar mijn mening. Daarom juist, omdat die breekt met de gewone stijl vind ik dit alternatiever.

En wees gerust, de teksten van The Killers hebben wél inhoud, ze bevatten zeer veel 'metaforen', je moet er zeker even bij nadenken, en behandelen niet de onderwerpen van het gemiddeld hitparade-liedje.

Natuurlijk geldt de spreuk 'De gustibus et coloribus non disputant.' maar ik wou toch even nuanceren.

avatar van flopsky
dit album luistert toch wel erg lekker weg. echter vind ik het nummer Human totaal niet op deze plaat passen. ik ben deze band gaan luisteren omdat ik Human kende maar dit is nu juist het nummer dat ik meestal skip.

avatar van Spaulding
Aardig album maar komt niet in de buurt van Hot Fuss of Sam's Town, zelfs Sawdust luistert lekkerder weg. Toch een paar aardige nummers en met A Dustland Fairytale hebben ze één van hun beste nummers gemaakt.

avatar van richiedoom
Ik begin Goodnight, Travel Well ook al wat beter te waarderen. Eigenlijk best een mooi nummer, en ook eigenlijk het enige nummer op dit album dat meerdere luisterbeurten nodig heeft voordat het echt aanslaat.

avatar van Mr. Rock
Het verschil in stemgemiddelde tussen dit album en z'n twee voorgangers is wel overdreven groot zeg. Gewoon weer een degelijk Killers-album met sterke nummers als Losing Touch, Human en A Dustland Fairytale.

JanBetonde2e
elk album is ongeveer gelijkwaardig goed vind ik, elk album heeft wel 1 a 2 mindere liedjes, maar The Killers blijven een hele goede band, en de zang van Brandon Flowers is ook veel beter dan dat het was, en daar ben ik zeer blij mee, toch liever een band dat live ook geweldig is

ik vind dat album eigenlijk ook iets ondergewaardeerd: met Human (ik snap echt niet wat je tegen dat nummer kan hebben, toch ontzettend aanstekelijk en sfeervol? Eens een rocknummer dat zich perfect staande houdt in café-omgevingen, altijd mooi), This Is Your Life, A Dustland Fairytale (vooral dan het begin, daarna zakt het jammer genoeg ietwat in), Spaceman en Goodnight, Travel Well staan er toch enkele uitstekende nummers op. Langs de andere kant ook wel redelijk wat matig tot slecht werk, maar dat vond ik op andere Killers-CD's niet anders.

fluppebxl schreef:

Ik vind Human absoluut geen rock. Verder vind ik Flowers' stem hier vaak buitengewoon irritant.

avatar van Sandow
Ben nooit echt overdreven fan van The Killers geweest. Ze hebben enkele fantastische singles (Mr. Brightside, When You Were Young, Read My Mind) maar haal die singles weg en er blijft niets van overeind. Op deze plaat zijn ook de singles flauw en haak ik dus af.

Brandon Flowers vind ik overigens ook één van de meest ongeloofwaardigste figuren uit de hedendaagse muziek. Vreemd genoeg vind ik hun Joy Division-cover dan toch wel goed, maar misschien is het toch wel beter dat Ian Curtis dat niet hoort.

avatar van LucM
Hun eerste singles vind ik wel behoorlijk maar van dit album ben ik ook niet bepaald wild. Ik vind hun muziek hier te veilig, te glad, te weinig avontuurlijk met te weinig passie, ik zou bijna durven spreken van supermarktrock.
Er staan enkele nummers die ik nog kan waarderen (Spaceman, A Dustland Fairytale) maar de meeste songs zijn na enkele jaren vergeten.

avatar van baafeurus
joy ride klinkt echt lekker! human is ook geweldig maar toch overgewaardeerd, toch wel de minste van deze geweldige band, slecht is het niet, maar zoals LucM al zei: te veilig, te glad en te weinig passie!

avatar van Joren999
A Dustland Fairytale hoorde ik vandaag weer. Als er een goede zanger (minder glad) was geweest en het liedje klein was gehouden, had het een prachtig nummer kunnen zijn. Nu doet het me (afgezien van de eerste minuut) bijna niets.

Berichten verplaatst naar The Killers

Joren999 schreef:

Ik vind Human absoluut geen rock.

Hm. Waarom precies? Omwille van de elektronische invloeden? Ik vind dat rock best wel breder mag gezien worden dan een gitaar of twee, bas en drum. Komt de originaliteit zeker ten goede...

avatar van XeeGen
Ik vind dustland echt ongelooflijk goed maar eigenlijk zou dat de enige reden kunnen zijn voor mij om deze plaat op te zetten, ben eerder geneigd om Hot fuss of Sam's Town op te zetten.

avatar van KKOPPI
weer van die vervelende reacties uit de hoogte van jullie

fluppebxl schreef:

Nee, ik vind het gewoon een popliedje eigenlijk, er is niets speciaals aan, geen speciale maatsoort en het is een heel glad geluid.

Nieuwstad
Iets gladder dan voorgaande cd's, maar nog steeds erg goed. Ik vind vooral A Crippling Blow erg sterk. Valt me op bij The Killers dat hun bonustracks/b-sides vaak nog beter zijn dan regulier werk.

Een album die mij echt irriteert. Verschrikkelijk.