The Killers - Day & Age (2008)

Label: Island

1. Losing Touch (4:15)
  2. Human (4:05)
  3. Spaceman (4:44)
  4. Joy Ride (3:33)
  5. A Dustland Fairytale (3:45)
  6. This Is Your Life (3:41)
  7. I Can't Stay (3:06)
  8. Neon Tiger (3:05)
  9. The World We Live In (4:40)
  10. Goodnight, Travel Well (6:51)
  11. A Crippling Blow * (3:37)
  12. Forget About What I Said * (2:56)
  13. Tidal Wave * (4:14)
  14. Human [Thin White Duke Remix] * (4:03)
avatar van fromthenextworld
Het nummer Human en spaceman begin ik behoorlijk beroerd van te worden.

Zeertjuh
Had spaceman al een tijdje niet meer gehoord want ik werd er helemaal gek van, maar ik heb hem vandaag weer gehoord en vond hem toch wel weer lekker klinken

Ik zag Spaceman net live op Pinkpop: dat was goed zeg! Wat een drive, wat een sound, wat een sfeer en wat een geweldige zang.

avatar van greendog
Stem verlaagd van 4.0 naar 2.0.. Wist niet dat ik hem zo goed had gewaardeerd..

avatar van Frisoboei
Na wat vaker geluisterd the hebben moet ik toch constateren dat er echt wel veel goede nummers op staan. Mn eerste gedachte, dat er behalve spaceman en human weinig boeiends op staat, klopt toch niet. I can't stay is bijvoorbeeld een heerlijk nummertje.
Ik moest denk ik even wennen aan de verandering van de stijl van de muziek.

Misschien staan er best catchy nummers op..maar hell, die laatste single bijvoorbeeld klinkt zo kitsch. 't Is nooit diepgaande muziek geweest, maar dit is er over voor mij. Zal dus nooit goed klikken tussen mij en Killers.

avatar van T.A.
We kunnen al snel een nieuw album verwachten:

De Amerikaanse rockband The Killers wil voor het einde van het jaar een coveralbum opnemen. Dat zei zanger Brandon Flowers donderdag in een interview met muziekblad NME.

avatar van musicman13
oud nieuws, er komt ook een live dvd.

joeri592
musicman13 schreef:
oud nieuws, er komt ook een live dvd.

dat is dan wel weer minder

T.A. schreef:
We kunnen al snel een nieuw album verwachten:

saai zeg. ik raak meer en meer uitgekeken op the killers.

avatar van lowieke
Verlaagd naar een 1. Een dikke vette 1.

In en intriest! The killers waren echt heel goed! De eerdere albums zijn echt ontzettend goed...hoe kan je als band dan zo afzakken? En de verenpakjes kan ik me ook erg aan irriteren.

avatar van Landero
Het beste album van The Killers zonder twijfel, naar mijn mening toch. Nummers als This Is Your Life, The World We Live In en Goodnight, Travel Well zijn geniaal! 4,5*

spherepeer
Teleurstellend album, echt heel jammer. Ik vond Hot Fuss en vooral Sam's Town echt heel gaaf maar ik vind dit echt een dikke tegenvaller. Ik heb ze op Werchter live gehoord, het overtuigende optreden daar heeft mijn mening over het album wel weer een beetje opgevijzeld maar ik blijf het toch echt een grote stap terug vinden.

avatar van hpdewin
Je hebt veel mensen die dit teleurstellend vinden vergeleken met Hot Fuss en Sam's town en andere vinden juist het tegenovergestelde.
Ik denk dat de killers hier nieuwe fans mee zullen krijgen maar ook veel zullen afhaken

Ik hoop dat ze in hun volgende album weer terug gaan naar waar ze mee begonnen zijn , mischien maakt dat het nog goed maar ik vrees het ergste
Ik ben het met de meeste teleurgestelde die voor mij gepost hebben wel eens

avatar van barrett
hpdewin schreef:

Ik ben het met de meeste teleurgestelde die voor mij gepost hebben wel eens

Of ze met dit album veel fans hebben bijgewonnen, ik denk het eigenlijk niet, maarja dat zal de toekomst waarschijnlijk uitwijzen.
Jammer is het in ieder geval die nieuwe weg dat ze zijn ingeslagen, de muziek spreekt me steeds minder aan en het lijkt steeds meer een ver van mijn bedshow.

Nuja met liedjes als Human of Spaceman kunnen ze mij in ieder geval niet bekoren. Nuja laten we het beste hopen voor de toekomst.

avatar van mattman
Deze band is iets te overroepen. Ze hebben geen enkel album gemaakt dat echt goed is (neen, ook niet hun debuut). The Killers heeft altijd meer vorm dan inhoud gehad vind ik.

Dat neemt niet weg dat sommige van hun nummers best goed zijn. Zo vind ik Spaceman en Dustland Fairytale wel erg goed te pruimen. De overall "vibe"op dit album is ook geslaagd.

Als het aan mij lag, mochten ze wat meer nummers als "Tranquilise"maken.

avatar van JoBBuS
mattman schreef:

Als het aan mij lag, mochten ze wat meer nummers als "Tranquilise"maken.

Ik blijf erbij... geef The Killers wat meer tijd en you'll love 'em... voor dit album geldt dat ook. Al vind ook ik dit album minder dan hun vorige twee, maar kan de nieuwe sound wel waarderen.

avatar van james_cameron
Het eerste album van The Killers dat ik ken- niet verkeerd. Lekker poppy en luchtig, maar het blijft niet echt hangen. Een album dat opgebouwd lijkt te zijn rond een hele reeks single-kandidaten. Niets mis mee, maar geen enkele track springt er echt tussenuit.

avatar van Ice Cream Man
mattman schreef:

"iets te overroepen"?

avatar van Frisoboei
Wat zijn ze toch goed. Deze plaat is een iets mildere plaat met een beetje een elektronische/trance sound.

Erg bombastisch allemaal maar dat is echt heerlijk. Topmuziek.

Wat mij ook opvalt aan the killers is dat ze platen uitbrengen die erg compleet zijn. Gewoon goede albums met bijna alleen maar goede nummers. Niet met een paar hits en voor de rest opvulling om maar een plaat uit te kunnen brengen.

0,5
Dit is echt zielig...

Een plaat met écht geen enkel goed nummer op. Er schiet gewoonweg niets meer over van de tijd dat ze deftige muziek maakten zoals Jenny was a friend of mine en Mr Brightside. Dit is gewoonweg een commerciele boel geworden. Ik schat dit niet hoger in dan om het even welke stomme boysband die vaak gedraait wordt op commerciele radiozenders.

Hun optreden op werchter maakte ook heel wat duidelijk. Enerzijds had je een deel van het publiek die fan was van de vroegere (alternatieve) killers. Anderzijds had je de irritante pubers waarvan hun levensdoel is: zoveel mogelijk teksten van day and age vanbuiten leren en zo luid mogelijk nagillen. Ze willen o zo graag alternatief overkomen maar kiezen daarvoor de foute groep op het foute moment.

De killers hebben gekozen voor een andere muzieksoort en voor een ander publiek, jammergenoeg.

Verreweg de beste cd van de killers en spaceman is geniaal goed. Ook de rest mag er wezen, luister maar eens naar bijvoorbeeld I can't stay.

bertjeuuh schreef:
Dit is echt zielig...

Ik kan A Dustland Fairytale toch wel waarderen. Voor de rest is het inderdaad wat vlak, poppy en mild. Maar zo slecht als jij beweert: nee.

avatar van stoepkrijt
Topalbum! Stuk voor stuk goede nummers, Spaceman en Joy Ride blijven lekker in je hoofd zitten en A Dustland Fairytale is het mooiste nummer van de cd. Alleen zonde van t langdradige slotnummer...

dVTB
Ik herwaardeer dit album van een 4,5 naar een 5. Reden: het is een bijzonder sterk album zonder ook maar één zwak moment. Ik snap weinig van de negatieve opmerkingen over de 'poppy' sound en ik snap evenmin wat er mis is met popmuziek.

Verder hoor ik ook niet zo'n radicaal verschil met eerdere albums. Wellicht klonk hun debuut net wat rauwer, maar op Sam's Town vind je verschillende nummers die op Day & Age niet waren opgevallen. Ik vind het laatste album bovendien ook gewoon beter geproduceerd.

avatar van Hendrix4live
Heb eindelijk gestemd.
Matig Killers-album. Human vond ik echt een vreselijke hit en ik vind het nog steeds zo. Spaceman vond ik wel goed maar ik vind het nog steeds niet die oude Killers klank hebben. Op Hot Fuss hadden ze echt rock-meezingers en hier meer meer disco-achtige meezingers. Op Sam's Town stonden meer iets betere rocknummers in muzikaal opzicht dan deze.

Kortom: Hot Fuss en Sam's Town vind ik allebei een 4* waard. Hot Fuss heeft betere rock meezingers dan Sam's Town en Sam's Town vind ik qua muzikaal opzicht beter.
Day & Age is gewoon een Commercieel Tussendoortje die ik niet echt in m'n platenkast hoef te hebben. Spaceman vond ik nog wel goed.

een 2*

Iedereen die een beroerte krijgt van de jaren '80, zal bij deze plaat ook even moeten gaan liggen.

Zo niet...dan is dit toch wel een klein feestje.

Prima album, al gaat mijn voorkeur ook "gewoon" naar Hot Fuss.

op 9 november komt er een live album uit van the killers.
daarnaast wordt er ook een dvd uitgebracht van een liveoptreden.

avatar van richiedoom
Gewoon lekker plaatje dit. Kort maar krachtig, een ideaal tussendoortje. Ben benieuwd welke richting the killers opgaan met hun nieuwe album (als die er komt).

avatar van buckingham
Inderdaad gewoon een lekker plaatje. Niks meer en niks minder. Human en Spaceman steken wat mij betreft een beetje boven het gemiddelde uit.