Coldplay - Prospekt's March (2008)

Label: Parlophone

1. Life in Technicolor ii (4:06)
  2. Postcards from Far Away (0:48)
  3. Glass of Water (4:45)
  4. Rainy Day (3:26)
  5. Prospekts March / Poppyfields (3:39)
  6. Lost+ (4:19)

met Jay-Z

7. Lovers in Japan [Osaka Sun Mix] (3:58)
  8. Now My Feet Won't Touch the Ground (2:30)
mathieudc
'Glass Of Water' -in première gebracht in het Sportpaleis van Antwerpen- is in elk geval al een fijn nummer, een song met een mooie rocksound. Ik ben benieuwd naar het overige nieuwe materiaal, de alternatieve versies van de andere nummers zijn mooi meegenomen maar hoeven voor mij niet echt. Nóg een versie van 'Lost' lijkt mij dan weer overbodig aangezien er al twee versies van bestaan.

avatar van Nicolage Rico
Volgens mij is deze net dubbel toegevoegd.

Ben hier wel benieuwd naar, maar ik ben niet van plan hier 10 euro voor te betalen.

mathieudc
Ja dat is ook mijn grootste struikelpunt. Plus het feit dat er wellicht nummers op het toekomstige album zullen verschijnen én het feit dat er reeds drie nummers (in een andere versie) op het vorige stonden maakt die gedachte er niet beter op.

edit: Ondertussen 'Lost+' gehoord, ik ben zeker niet onder de indruk: voegt zoals verwacht weinig toe en verschilt niet al té veel met de reguliere versie...

avatar van Nick4
Hm, ziet er interessant uit! Alleen Lost+ en de mix van Lovers in Japan lijken mij vrij overbodig. Life in Technicolor II zie ik dan wel weer zitten (want Life in Technicolor is echt prachtig, en volgens mij kunnen ze er nog meer mee!).

avatar van wvv89
Ik vind die twee nummers ook overbodig (Lost & Lovers in Japan). Zeker het nummer Lost. Met dit nummer word je al helemaal dood gegooid op de Lost EP (Lost -, Lost +, Lost!, Lost?, Lost@, Lost*, Lost$, Lost#, Lost^ etc etc).

Lovers in Japan remix had ook makkelijk op de single kunnen staan als b-side (of staat die dat al?).
Deze twee nummers zijn duidelijk (overbodige) opvullertjes.

Andere nummers zijn nieuw, daar ben ik wel benieuwd naar!

heb een aantal previews gehoord en ik denk dat dit ook weer top wordt

previews zijn awesome

Glass of water
Life In Technicolor II
Prospekt's March
Rainy Day

avatar van Yamato
Waar hebben jullie de previews gehoord?

Ah gevonden, hier: http://www.coldplay.com/glass/

Beetje ambetant maar 't kan even duren voor je prijs hebt, gewoon over het glas blijven wrijven met je muis.

avatar van mr-mucho
previews beloven veel goeds. glass of water en life in technicolor II klinken super. Alleen dit album komt later uit dan dat hier staat volgens mij.

zal de ep nog gaan lekken
ben vooral benieuwd naar het laatse nummer

1,0
Als je hem wilt kopen, moet je snel zijn. Er zijn maar 1500 exemplaren van deze EP voor Nederland beschikbaar en ook in andere landen komt hij slechtes gelimiteerd uit, dit alleen maar om de verkoop te stimuleren van de nieuwe dubbel versie van Viva La Vida, dus dus wel volop verkrijgbaar is. Dank je wel EMI voor deze geldklopperij. Voor straf een halve ster, alleen maar voor deze "zaad' actie van EMI.

avatar van mr-mucho
djarend schreef:

Dit is belachelijk aangezien je nu een halve ster gaat geven om iets wat totaal niet met de muziek heeft te maken! beetje heel erg slecht.

Extreem kinderachtig.

Trouwens..'Limited Edition'...

Volgens mij zijn die nooit zo 'limited', hoor...
Mooi verkooptruukje.

1,0
is misschien belachelijk die halve ster, maar de band werkt hier gewoon zelf aan mee en dat neem ik ze behoorlijk kwalijk. Maar ik ga die echt nog wel aanpassen als ik hem gehoord heb en dat zal morgen zijn want dan krijg ik er een aantal binnen.......

fastpulseboy
coldplay en ........jay-z
hahahahahahahah
wie neemt die band nou nog steeds serieus

fastpulseboy schreef:
coldplay en ........jay-z
hahahahahahahah
wie neemt die band nou nog steeds serieus

Ik ieder geval niet meer.

Waarom bleven ze niet dat licht zeurdige maar op zijn tijd o zo mooie studentenbandje?

avatar van bonothecat
D-ark schreef:

Ik ieder geval niet meer.

Dit bericht over 15 jaar nog eens terug lezen, dan denk je van jezelf ook waarom was ik zo'n raar studentje

avatar van CoExiSt
En hij is gelekt...

avatar van platedraaier
Deze zit dus gewoon bij de "nieuwe" uitgave van Viva La Vida.
En derhalve heeft djarend gewoon gelijk en is het inderdaad exrtreem kinderachtig. Van Coldplay dus, om €10.00 te moeten betalen voor een "limited" schijfje dat ook gewoon bij de cd geleverd wordt. De cd die iedere liefhebber van Coldplay dus al in zijn bezit heeft.
Ik schijt hier enorm van. Wie denken ze dat ik ben. Gek? Ik ga m`n geld niet uit blijven geven hoor. Voortaan download ik wel wat ik leuk vind, en dan na een jaartje, als alles erbij zit, koop ik het origineel wel een keer. ( bij de blokker ofzo)Wat een ontzettend smerig staaltje oplichterij is dit. En limited? Laat me niet lachen.

bonothecat schreef:

Dat heeft denk iedereen hier op vijftien jaar.

avatar van L_in_love
platedraaier schreef:
Deze zit dus gewoon bij de "nieuwe" uitgave van Viva La Vida.

Helemaal mee eens! Ook ik heb Viva la Vida al lang in huis.
Ik download de nummers van deze limited ep wel!

1,0
Ik geef jullie groot gelijk, ik ben heel erg anit-downloaden, maar ja ik heb dan ook een cd-winkel, maar in dit geval zou ik het ook gewoon doen als je de cd al lang hebt en je niet een al te grote fan bent. De laatkomers kunnen idd nu de cd met de ep kopen voor slechts 21,95 (bij mij althans) dat is slechts 5 euro extra, terwijl diegenen die hem als eersten kochten gewoon genaaid worden omdat ze er ongeveer 10 voor moeten betalen. Ik verlang terug naar het lp tijdperk waarbij dit soort dingen zelden gebeurde (ouwe lul) of ze moeten de actie overnemen die de band James ooit deed. Die kwamen ook met een nieuwe versie van een cd (is tijd geleden dus weet de titel niet mer) en die kon iedereen bij cd-winkels inleveren en kregen ze er de nieuwe versie voor terug, helemaal gratis, da's pas respect hebben voor je fans,................
En, ik heb hem nu binnen, zit ook nog eens in zo'n dun fluthoesje en tje, de nummers vind ik toch ook niet bijster goed hoor, sorry, ik ga hem 1 ster geven, een halfje omhoog, omdat ik het titelnummer wel mooi vind, maar daar blijft het bij...
En dan nu het goede nieuws, op de NME site kondigt Chris Martin aan dat ze in 2009 volop gaan touren en daarna de band ophoudt te bestaan ...... Niet dat ik een Coldplay hater ben, verre van, maar is misschien wel beter ook, kan alleen nog maar minder worden met deze band, hoewel goed nieuws, al hun albums zijn wel bestsellers bij mij in de dus, nee toch slecht nieuws.......

avatar van beusie84
Wat zijn jullie een dagoberts zeg! stelletje centenn$*#ers!

Anyway, om even op de inhoud in te gaan. Life in Technicolor II klinkt goed. Zo grappig om een nummer wat je al heel vaak gehoord hebt (ik heb viva la vida iig al aardig grijs gedraaid) dan eens in een andere (lees: uitgebreidere) versie te horen. Lost+ en de mix van Lovers in Japan hadden op zich niet gehoeven, maar de andere nummers zijn leuke toevoegingen. Zeker een keer luisteren!

Ik vind het het goed , dat Arend de zaken ook eens duidelijk uitlegt, zoals zaken in de muziek"handel" lopen. De tussenpersonen, de middenstand doen ook hun uiterste best om zaak te runnen en zijn er echt niet alleen om klanten geld uit de zak te kloppen . Ik kan dat weten , want toevallig ben ik klant bij de zaak van Arend en je wordt altijd vriendelijk en deskundig geholpen. En dat kun je echt niet van alle zaken zeggen, waar net afgestudeerde studenten, met de beste mogelijkheden die zij hebben, achter een toonbank gedropt worden. Er zijn echt niet zoveel zaken meer, met een assortiment dat voor driekwart bestaat uit commerciële massa muziek cd's en dvd"s, maar ook importmuziek.

Die Jay-z hadden ze van mij wel van de cd mogen laten, past echt totaal niet bij coldplay. Behalve dat hebben ze ook maar weinig creativiteit in lost+ gestopt dus wat mij betreft een waardeloze toevoeging. Evenals de "lovers in japan" mix. Behalve een "oohooh" en zo nu en dan heel dunnetjes een 2de stem? is er geen verschil te horen.

Andere nummers daarentegen vind ik erg geslaagd, sommige nummers doen een beetje denken aan coldplay van de eerste 2 cd's en zijn voor mij mooie volwaardige nummers.

avatar van scar13
Prospekts March is echt werkelijk een prachig nummer, een nummer dat ik had gemist op Viva la vida. Verder is het een heel goed EP, behalve de overbodige nummers Lost en Lovers in Japan.

beaster1256
idd kaz weer een vervelende truuk van managers om nog meer geld uit de zakken van de muziekliefhebber te jagen , dat ze die ep dan apart uitbrengen aan een zeer lage prijs maar niet samen met viva...weer op de al te dure markt uitbrengen , verdomme ik heb er een hekel aan , aan die praktijken , ik koop hem niet !!!, al vind ik viva een steengoeie cd !

Ad Brouwers schreef:

dank je Ad voor je complimenten, en hoe bevalt jou het EPtje waar het hier toch over moeten hebben ??