Coldplay - Prospekt's March (2008)

Label: Parlophone

1. Life in Technicolor ii (4:06)
  2. Postcards from Far Away (0:48)
  3. Glass of Water (4:45)
  4. Rainy Day (3:26)
  5. Prospekts March / Poppyfields (3:39)
  6. Lost+ (4:19)

met Jay-Z

7. Lovers in Japan [Osaka Sun Mix] (3:58)
  8. Now My Feet Won't Touch the Ground (2:30)
88Fabian
Ik vind dit album anders klinken dan viva la vida.eerlijk gezegd (behalve Life in Technicolor 2") dit album is meer rock achtig.

Bericht verplaatst naar Coldplay

avatar van Pretbek
Net zoals het album Viva La Vida een lekker stukkie muziek. Zeker de moeite waard.

Brother George
Coldplay's run out of inspiration. Back to basics! Back to Parachutes!

otherfool schreef:
Wie is toch die vervelende man die door Lost heen zit te kletsen?

Otherfool, voor mij heb je dit echt erg mooi beschreven

Ik snap ook werkelijk niet wat Jay Z op dit EP'tje doet. De rest van de EP heeft namelijk een behoorlijk klassieke inslag. Dat is juist wat het een mooi geheel maakt. Er staan weer een paar prachtige tracks op. Het slotnummertje is een verrassend leuk country liedje. Als je Lost+ doorzapt dan is deze EP sterker dan het hele album.
Als ze die paar fraaie nieuwe tracks op het album hadden gezet, dan hadden ze een juweel gehad, a la Parachutes.

avatar van Harribo
Ondanks de commerciele bedoelingen heb ik hem toch gekocht. Schijnen 1500 van te zijn in ons landje las ik ergens.

Ik vind het een leuk cdtje, geen spijt dat ik hem gekocht heb. Jay-z kan ik wel accepteren, iets wat je niet verwacht, gelukkig blijft het ook bij die 30 seconden.
Lovers in Japan is, zoals al eerder vermeld, niet vernieuwend en daarom overbodig.
Het titelnummer vind ik het mooiste nummer van dit album.

avatar van Harribo
Brother George schreef:
Coldplay's run out of inspiration. Back to basics! Back to Parachutes!

Ik heb parachutes al tig keer beluisterd en heb hem ook origineel.
Ik draai hem nu nooit meer en heb het nooit een heel sterk album gevonden in tegenstelling tot de albums die er na komen.
Wel ok maar niet meer dan dat.
Ik geloof dat ik een van de weinigen ben die er zo over denkt.
Parachutes is inderdaad heel wat anders dan wat ze nu maken.

avatar van divart
Ad Brouwers schreef:
Postcards From Far Away begint prachtig, maar net op het moment dat je eens goed voor gaat zitten is het alweer afgelopen.

Het leuke van Postcards is dat als je hem op repeat zet het einde weer naadloos overgaat in het begin. Urenlang klassiek pianogeneuzel
Verder vind ik dat album eigenlijk wel net iets beter dan Viva. Niet van dat geforceerd moeilijkdoenerij, maar gewoon een aantal mooie liedjes. Jammer van die 2 remixes want die halen het album fors omlaag.

Oh wow! Het is inderdaad heerlijk om Postcards op repeat te luisteren. Zou dit de bedoeling zijn geweest van Coldplay? Of gewoon toevallig goed uitpakken? Leuke vondst

Inmiddels heb ik gelezen dat de nieuwe tracks op deze EP niet op tijd af waren voor Viva La Vida. Ze zijn dus wel degelijk bedoeld voor dit album en ik vind ook dat ze daarop passen. Lekker zo'n platenmaatschappij die niet even wil wachten....

Overigens is de DeLuxe editie van Viva La Vida, dus die samen met deze EP Prospekt's March, momenteel maar Euro 6,40 (klopt echt) op bangcd kommetje.

88Fabian
Muziek maatschappijen hebben geen tijd om te wachten tot iets af is.je hebt met een deadline te maken.wat natuurlijk heel vervelend kan zijn zoals nu het geval is.postcards was ook nog niet helemaal af maarja.

Leuk item voor de verzamelaar, voegt weinig toe aan Viva La Vida...

avatar van Thuurke
Slechte verpakking, maar over een paar maanden komt de versie uit met een fatsoenlijke verpakking, net als met Viva la Vida.

Een 4,5. Een 5 voor het leuke mini-albumtje. Een - 0,5 voor dat mannetje wat er opeens tussendoor komt dwalen.

t-h-y-$
Jay-Z??
ik vin dat wel een lekker nummertje

Leuk extraatje voor de Coldplay-fans. Glass of Water had op Viva La Vida zeker niet misstaan! Wel jammer van Jay-Z, die voegt niets toe aan het nummer Lost.

Wat is trouwens het verschil tussen deze Lovers in Japan-versie en die op Viva La Vida?

3,5 ster.

Lekker album, met helaas een aantal minpuntjes, zoals lovers in Japan (re-mix????), nou wat een remix... en lost met Jay-Z. Op 2 albums staan dus 3 versies van Lost, behoorlijk dom.
Voor de rest echt wel goede platen, vooral bij rainy day bewijzen ze goede muzikanten te zijn!

Benninf schreef:

Dat is een vraag die menig mens bezig houdt. Als je er ooit achter komt schreeuw het dan van de daken.

Ik vind Lost+ werkelijk waar verschrikkelijk. Het lijkt gewoon Lost! (mooi nummer), maar Jay-Z weet het echt vakkundig de grond in te stampen. Treurig. Verder is zijn Glass of Water en Rainy Day wel erg leuk, maar de andere nummers hebben voor mij niet echt toegevoegde waarde... Beetje jammer. Toch 3,0*

Michael1992
Dn!S schreef:

Op de officiële site zeggen ze dat het tempo alleen sneller is.

Ook dit album vind ik het net weer niet...Heb het idee dat het totaal niet origineel klinkt.

Aardig albumtje een 6!
Het is niet het echte album dus....

Lost met Kay Z vind ik ook goed

ElsenaarMetal
Life In Technicolor ii is een lekkere opening, van Postcard from far away vond ik het erg erg jammer dat het zo kort duurt, want het klinkt wel erg lekker.
Glass of Water en Rainy Day zijn weer goede nummers en zeker 2 van de beste van de EP.
Prospekt March is wel leuk maar vind ik niet erg bijzonder of zo.
De mix tracks Lost = niet mijn ding want ik hou niet van RAP!!!!
De mix track Lovers in Japan = leuk, net zo leuk als het origineel of luisterde ik nu het origineel?
En als laatste is wel rustgevend maar als ik hem te lang hoor dan word ik gek, het is namelijk wat te langzaam voor mij.
maar al bij al leuke EP.

avatar van Hedser
Leuke EP, Glass of Water is een prachtig nummer, net als Postcards from Far Away. Alleen jammer dat Jay-Z door Lost heen praat, dat nummer sla ik dan ook altijd over. 4 sterren.

avatar van Lennonlover
Glass of Water vind ik beter dan wat er op heel het Viva La Vida-album staat.

avatar van thelion
Kijk zo kan het dus ook.........
Als je het album nu pas aanschaft zit deze ep er gewoon bij (ten minste bij de luxe editie) maar als je het album een paar maanden geleden al had gekocht kan je deze er gewoon los bij kopen........
Dit is een stuk beter dan dat dit ep-tje standaard bij het album word gevoegd een paar maanden na de officieele release.......
Nu heb je tenminste de keus wat je aanschaft en ben je niet verplicht tot het wederom kopen van het album als je dat al hebt.

avatar van Thuurke
Waarom is Life In Technicolor II niet op Viva La Vida gezet. Deze versie is 10 x beter.

avatar van Lennonlover
Thuurke schreef:

hé-le-maal akkoord!

Het riffje van Rainy Day is van een genialiteit die nergens te horen is op het Viva-album.

avatar van Chronos85
Ik ben het met je eens Lennonlover. De Coldplay van Rainy Day wil ik vaker horen! Never heard before. Verder imo toch een tikkie beter dan Viva la Vida. Life in Technicolor II is inderdaad een stuk beter dan haar voorganger en ook Glass of Water en Now my feet won't touch the ground ontstijgen de matigheid. Misschien is er nog hoop....

avatar van thetinderstick
Mooi EPtje dit,
Life In Technicolor II, Glass of Water en Rainy Day hadden zo op Viva La Vida gekunt. Ook de rustpunten Prospekts March en Now My Feet Won't Touch The Ground zijn prachtig.

Alleen jammer van Lost+ en Lovers In Japan; ik heb toch genoeg aan de originele versies..