Eminem - The Slim Shady LP (1999)

Label: Aftermath (II)

1. Public Service Announcement (Skit) (0:33)

met Jeff Bass

2. My Name Is (4:28)
  3. Guilty Conscience (3:19)

met Dr. Dre

4. Brain Damage (3:46)
  5. Paul (Skit) (0:15)
  6. If I Had (4:05)

met Kristie Abete

7. '97 Bonnie & Clyde (5:16)
  8. Bitch (Skit) (0:19)

met Zoe Winkler

9. Role Model (3:25)
  10. Lounge (Skit) (0:46)

met The Bass Brothers

11. My Fault (4:01)
  12. Ken Kaniff (Skit) (1:16)

met Marky Bass

13. Cum on Everybody (3:39)

met Dina Rae

14. Rock Bottom (3:34)
  15. Just Don't Give a Fuck (4:02)
  16. Soap (Skit) (0:34)
  17. As the World Turns (4:25)
  18. I'm Shady (3:31)
  19. Bad Meets Evil (4:13)

met Royce da 5'9"

20. Still Don't Give a Fuck (4:12)
  21. Hazardous Youth [Acapella Version] * (0:47)
  22. Get You Mad * (4:21)

met Sway, King Tech en DJ Revolution

23. Greg [Acapella Version] * (0:53)
  24. Bad Guys Always Die * (4:39)
  25. Guilty Conscience [Radio Version] * (3:19)
  26. Guilty Conscience [Instrumental] * (3:22)
  27. Guilty Conscience [A Cappella, Edited] * (3:16)
  28. My Name Is [Instrumental] * (4:29)
  29. Just Don't Give a Fuck [A Cappella] * (3:35)
  30. Just Don't Give a Fuck [Instrumental] * (4:06)
de nog eminem dropte echt een goed album.
die lyrics van hem zijn grappig niet normaal. maar ook serieuzere zoals rock bottom, if i had. mooie cd

avatar van christina
EMINEM ruled de wereld

die kan teminste rappe da kunne der ni veel meer tegewoordig

avatar van Jupilerman
Eminem kan grappig zijn maar kan ook serieus.De meeste rappers nu zitten daar constant tussen in.Het is niet leuk,het betekent niks,het is eigenlijk niks,je vergeet het terwijl je het hoort.

En Guilty Conscience is,o nostalgie,een vette beat

avatar van TheFunkyM
Lang geleden luisterde ik dit album..
Nu weer geluisterd en het blijft een chille cd.
Hij rapt erg sterk.. Toch vind ik the Marshall mathers lp beter..

Simpelweg een érg dope album, alleen gaat het wel vervelen bij veelvuldig luisteren. Dat heeft vooral te maken met de rare stemmetjes denk ik, of met de stemming waarin dit album je kan zuigen.

yEYo!
Ik vind eigelijk alle nummers van dit album van Eminem matig.
Zoals RealTom al zegt,het gaat vervelen en de stemmetjes zijn soms zelfs om agressief van te worden.
Wat iedereen zo bijzonder aan My Name Is vind ik snap ik al mijn hele leven niet.
2.0*

Social_Mask

Wát een geweldig album is dit! Hele tijd dubbel gelegen, vooral bij die Soap skit .. Beetje jammer van de nummers Cum On Everybody (wel een hilarisch refrein ) en in mindere mate If I Had. En I'm Shady had er ook wel af gemogen. Het zijn geen slechte nummers hoor, alleen het album zou erg goed zonder ze kunnen. Voor de rest hilarisch dit!

Social_Mask
Nee, Shady is toch ook geweldig

avatar van Ampivinni
je moet eerst ,,Kim'' van de ,,marshall mathers LP'' en dan ,, '97 Bonnie & Clyde'' van deze luisteren

zo vet machtig

gevolgd door:

5 sterren voor deze 2 liedjes alleen al

avatar van Arrie
Ik weet weinig van hip-hop af en ik ken ook maar weinig hip-hop, maar Eminem heb ik altijd wel leuk gevonden. Ik kende lange tijd alleen z'n hits, maar heb uiteindelijk toch maar eens albums van hem gecheckt, omdat zijn hits zo goed zijn (uitzonderingen daargelaten). The Marshall Mathers LP beviel me erg goed, dat was een zeer positieve verrassing voor me, dus ik besloot ook The Slim Shady LP te proberen. En daar heb ik geen spijt van gehad.

Na een niet zo bijzondere intro, begint het album met het hilarische nummer My Name Is. Erg grappig, en een refrein dat in je hoofd blijft hangen, wat in dit geval positief is. Ook erg leuk vind ik bij Eminem die geluidseffectjes en stemmetjes enzo. Erg leuk nummer.

Dan krijgen we een nummer samen met Dr. Dre, met een erg leuk concept, wat ook goed uitgewerkt is. Dr. Dre is zijn geweten, en Eminem... naja je moet het meer zo zien: Dr. Dre is het engeltje en Eminem het duiveltje, zoals je vaak in tekenfilms ziet. Erg leuk bedacht, en een duiveltje is natuurlijk een perfecte rol voor Em.
'What? She tripped, fell, landed on his dick?' Geweldig nummer, en leuk einde!

Brain Damage is dan wat minder bijzonder, maar hij flowt wel lekker, al valt dat voor hip-hopkenners mss mee, en er zitten toch leuke stukken in de coupletten, maar dat refrein vind ik maar saai en dat is jammer.

Dan krijgen we zo'n skit, die meestal niet zo geweldig zijn, maar toch het album afmaken, het stoort me in ieder geval niet. En dan If I had, dat vind ik maar een best saai nummer...
Maar gelukkig wordt dat goed gemaakt met '97 Bonny & Clyde, wat ik weer érg goed vind. Tekstueel vind ik dat nummer super.
'There's a place called heaven and a place called hell
A place called prison and a place called jail
And da-da's probably on his way to all of em except one'

Role Model is best een goed nummer, niet geweldig, niet slecht, maar veel zinnigs heb ik er eigenlijk niet over te zeggen.
My Fault is weer een erg sterk nummer, sterke tekst, leuk refrein, en ook nog humor erin, zo heb ik Eminems nummers graag.

Ik vind zijn nummers overigens niet bijzonder geproduceerd, lekker simpele beats, weinig bijzonders, maar op een of andere manier is dat helemaal niet erg. Het klinkt alsnog gewoon erg goed!

Cum On Everybody is gewoon een typisch Eminem nummer, lekker nummer, en voor de rest niet veel over te zeggen. Ook over Rock Bottom heb ik niet veel te zeggen, het nummer is oké, maarja, het zal wel zijn dat het hip-hop is dat ik het moelijk vind om wat over de muziek te zeggen.

Just Don't Give A Fuck is natuurlijk een typische Eminem-houding, en het refrein in dit nummer is erg leuk. Ook vind ik dit nou een nummer dat juist wel erg goed geproduceerd is!

As The World Turns... die titel doet me meteen aan die soap denken, maarja, geef mij dan maar dit nummer van Eminem. Toevallig heet de skit die ervoor komt ook soap, die zeker grappig is. Wat ik ook wel leuk vind aan Eminem is dat ie al die refreinen zelf doet, ook als het gezongen is. Hij heeft er misschien geen prachtige stem voor, en soms had ie het misschien beter door iemand anders kunnen laten doen, maar toch... ik vind het zo ook wel wat hebben. Dat laatste couplet van As The World Turns, ge-wel-dig! Go-go-gadget-dick! Eminem is het perfecte voorbeeld van humor in muziek, en dat het ook echt goed is. En hij combineert ook serieusheid met humor, vind ik een pluspunt.

I'm Shady is dan weer niet zo veel aan... en dat refrein vind ik ook voor geen meter klinken. Bad Meets Evil is leuk, vooral het begin en einde. Goede gastbijdrage van Royce ook. En dan komen we bij het laatste nummer, typisch Em, maar ook goed geproduceerd, en goed refrein. Sterke afsluiter van het album.

Al bij al is The Slim Shady LP een goed album, met een paar mindere, maar ook een aantal echt geweldige nummers erop. Ik vind de opvolger nog net iets beter, maar het scheelt niet veel, en ik heb het niet bewust meegemaakt, maar ik denk dat dit album toen het uitkwam meer indruk maakte. 4 sterren voor Slim Shady.

avatar van Rhythm & Poetry
Mooie review, eigenlijk staat alles er wel zo'n beetje in. Met de kanttekening dat ik dit wel Em's beste werk vind.

avatar van VforVictor
yEYo! schreef:
Ik vind eigelijk alle nummers van dit album van Eminem matig.
2.0*

Tis een lekker bijdehand nummer

avatar van Ampivinni
in tegenstelling tot heel veel andere rappers articuleert eminem ten minste goed

avatar van Devoo
Eminem heeft een geinige stijl van rappen. Hij heeft een soort knijpende stem, en in zijn raps doet hij vaak dialogen na. Geinige dialogen, waar hij de rol van twee personen op zich neem. Brengt een leuk effect in zijn raps, en maakt het ook vaak humoristisch. Guilty Conscience is ook zo'n nummer, maar daar heeft Dr. Dre ook een rol. Dit is meteen ook mijn favoriete nummer van de CD. Geinige tekst! Dr. Dre is het goede geweten van een persoon, en Eminem het slechte geweten van diezelfde persoon. En Dr. Dre en Eminem komen constant in discussie, over wat de persoon nu moet gaan doen, en dat allemaal in aanstekelijke rapvorm. Geniaal nummer!

De rest van de CD blijft in mijn ogen van goede kwaliteit. Deze CD heeft minder aanstekelijke refreintjes, wat het dan ook nog een stuk minder commercieel maakt, maar daar struikel ik niet echt over. Favoriete nummers zijn Guilty Conscience, My Fault en Brain Dead.

3.5*

avatar van Stapler
Het is Brain Damage
En wat vind je zo tof aan My Fault, ik denk dat je dit album nog niet heel vaak hebt geluisterd of wel?
Die gaat na vaak luisteren juist irriteren.
Samen met My Name is waren die 3 ook mijn favo's totdat ik echt naar de inhoud ging luisteren en de opbouw en alles.

avatar van Devoo
Heb er nu 4 complete luisterbeurten opzitten, en die drie nummers die ik noem zijn diegene waar ik het vaakst los naar luister, zonder het complete album te luisteren. Mischien heb je gelijk, en zijn mijn favoriete nummers binnen enkele luisterbeurten anders. Maar voor nu zijn het die drie nummers.

En inderdaad, klein foutje, Brain Damage natuurlijk!

Superbeertje
Bad Meets Evil blijft ook een geweldige track, Eminem en Royce samen is gewoon een goede combinatie lijkt me Hebben ze nu eigenlijk nog ruzie? Aangezien Royce gewoon meetourt met D12 (Zonder Eminem).

avatar van ThingMan
Bij Guilty Conscience onbreekt het refrein op de cd versie. Op de singel versie is het refrein er wel, net zoals in de videoclip.

grimy_jason
Alweer bijna 10 jaar geleden dat dit werd gedropt, tijd vliegt echt voorbij....

avatar van Booyo
Ik ben geen fan van Mr. Mathers, maar dit album kan ik wel degelijk waarderen! Het latere werk vind ik drie keer niks, met uitzondering van the marshal mathers LP, maar dat puur door de nostalgische gevoelens die ik voor dat album koester. Echter laat Eminem op dit album zien dat het wel degelijk een goede rapper is!

Social_Mask
Over het algemeen vind ik MM LP beter, omdat dit album toch een aantal redelijke nummers kent zoals If I Had, As the World Turns en My Fault. Maar daar tegen over staat dat de beste nummers van SS LP beter zijn dan die van MM LP. Voorbeelden zijn Rock Bottem, Brain Damage en Role Model. Geweldige nummers die op MM LP niet te vinden zijn, met Marshall Mathers en Criminal als uitzondering.

Wat me nog opvalt is dat MM LP eigenlijk precies hetzelfde (concepten) is als dit album, maar muzikaal wat anders. Een nummer als My Name Is bv doet wel denken aan The Real Slim Shady..

avatar van Rudie
Social_Mask schreef:

Inderdaad, de twee klinken erg verwant, MMLP heeft voor mij altijd wat consistenter aangevoeld, bovendien is de thematiek op dat album ijzersterk. Hier lijkt hij nog wat meer zoekende te zijn, dat weerhoudt hem er echter niet van een ijzersterke plaat neer te zetten. Een geweldige aanzet naar het meesterwerk The Marshall Matters LP.

avatar van Raul
Ik ben er na al die jaren nog steeds niet uit welk album ik nou beter vind, The Slim Shady LP of The Marshall Mathers LP...

Ik vind eigenlijk de producties van de MMLP sterker dan op de SSLP terwijl dat voor de teksten weer andersom geldt. Die aan de grond zittende, straatarme, agressieve, I-don't-give-a-fuck Eminem is toch wel de beste die je kan hebben en dat was na de SSLP helaas niet meer aan de orde. De hele sfeer van dit album is geweldig en de teksten van absoluut topniveau. Lyrisch laat Eminem hier zijn enorme talenten zien, er zijn verder weinig rappers die technisch zo goed kunnen schrijven als Em, zijn rijms zitten vol articulatie, binnenrijm en bovenal humor. En dat dan nog met die geweldige flow van hem maakt het album een genot om te luisteren voor de hiphop purist.

Zitten een paar nummers bij die ik wat minder vind waardoor ik dit album geen 5 ga geven. 4.5 is echter meer dan verdiend.

Favoriete nummers zijn Guilty Conscience, I'm Shady, Role Model, Brain Damage en bovenal Just Don't Give A Fuck, geweldig!

"You wacker than the motherfucker you bit your style from
You ain't gonna sell two copies if you press a double album
Admit it, fuck it, while we comin out in the open
I'm doin acid, crack, smack, coke and smokin dope then
My name is Marshall Mathers, I'm an alcoholic (Hi Marshall)
I have a disease and they don't know what to call it
Better hide your wallet cause I'm comin up quick to strip your cash
Bought a ticket to your concert just to come and whip your ass
Bitch, I'm comin out swingin, so fast it'll make your eyes spin
You gettin knocked the fuck out like Mike Tyson!

But I form like Voltron and blast you with my shoulder missiles
Slim Shady, Eminem was the old initials (Bye-bye!)
Extortion, snortin, supportin abortion
Pathological liar, blowin shit out of proportion
The looniest, zaniest, spontaneous, sporadic
Impulsive thinker, compulsive drinker, addict
Half animal, half man
Dumpin your dead body inside of a fuckin trash can
With more holes than an Afghan"
[holy]

Nareno
Dit is en blijft zijn beste album

avatar van Ploppesteksel
My Fault

she said " I'm twenty-six years old and I'm not married. I don't have any
kids and I can't cook"
I'm over here Sue, you're talkin to that plant, look!

Lekker droog en goede beat. Leuk riffje ook bij het refrein. Geweldig nummer !

avatar van J.M.
Sowiso beter als de MM LP, hier staan tenminste weinig echt slechte tracks op. Vooral vanaf nummer 14 erg sterk. Staan te geniale nummers op als Guilty Conscience, My Fault, Rock Bottom etc.. Wordt wel 4 denk ik.

avatar van J.M.
As the World Turns is toch ook wel vrij briljant. Dat tweede couplet is echt té grappig .

avatar van Hendrix4live
Brain Damage, Rock Bottom, Just Don't Give a Fuck en Still Don't Give a Fuck zijn wel de beste van de tracklist. 97' Bonnie & Clyde vind ik zelf wat tegenvallen. Maar ja dat is mijn mening natuurlijk.

Frostyx
Ze zijn stuk voor stuk goed, doe is gek hij gaat lekka omhoog naar 5*, omdat het kan!

avatar van Kill_illuminati
Dit album op tesktueel niveau erg hoog!