Animal Collective - Merriweather Post Pavilion (2009)

Folk / Electronic
Label: Domino

1. In the Flowers (5:24)
  2. My Girls (5:43)
  3. Also Frightened (5:16)
  4. Summertime Clothes (4:32)
  5. Daily Routine (5:48)
  6. Bluish (5:16)
  7. Guys Eyes (4:33)
  8. Taste (3:56)
  9. Lion in a Coma (4:14)
  10. No More Runnin (4:25)
  11. Brother Sport (5:59)
avatar van Facedown
Kan nauwelijks wachten op dit album. Alle liedjes worden al live gespeeld, en via bootlegs kan ik zeggen dat dit een verschrikkelijk fan-tas-tisch album wordt.
Enkel Bluish werd nog nooit gespeeld dacht ik.
De typische Animal Collective gekte wordt ook weer getoond in de cover.

avatar van KampF
Ik wacht liever totdat het album uitkomt ipv bootlegs te luisteren. Ik weet in ieder geval dat ze muziek gaan maken met een plafondventilator

avatar van McSavah
Wat een gave cover hé!

handsome_devil
omgomgomg en die cover ja

avatar van Facedown
Hier de grote versie, u bent gewaarschuwd voor blijvend oogletsel

Cover

avatar van Arrie
Woooow, die cover!
Hier heb ik zin in!

avatar van Koenr
Oeh, zin in, SJ was hun beste album tot nu toe.

Jammer dat de hoes zelf nogal lelijk is, het effect is wel gaaf.

En wie een voorproefje wilt van 2 songs:

Summertime Clothes
en
My Girls

Teksten staan in de 'more info'-sectie

avatar van Montorsi
Cool

Hola, nieuwe Animal Collective. Het jaar begint goed.

Brothersport

Cover+nieuwe liedjes=

RedLightCityBoy
Spacende cover

Brothersport inderdaad.
Het had zomaar de soundtrack van de Lion King kunnen zijn.

Nihilisme
MP3-versie van Brother Sport is geniaal! Kan niet wachten op de rest.

Nihilisme schreef:
MP3-versie van Brother Sport is geniaal! Kan niet wachten op de rest.

My Girls is intussen ook al gelekt, misschien nog genialer dan Brothersport imho.

Nihilisme
Facedown schreef:

Dank voor het melden, meteen achteraan gegaan en ook My Girls klinkt geweldig. Kan alleen niet meer wachten nu.

Nihilisme schreef:

Ik leef al 3 maanden met dat gevoel, join the club

avatar van Bart
Ik heb bijna alle albums van Animal Collective, maar ik ben nog steeds die door hun muziek overtuigd. Op ieder album staat wel een nummer, dat me bevalt, maar het ongepolijste, het springerige van andere nummers zorgt er dan weer voor, dat ik afhaak. Toch ga ik ook dit album weer proberen.

Hoe zijn de nummers, die al live zijn gespeeld? Lijkt het op ouder werk?

Bart schreef:

Hoe zijn de nummers, die al live zijn gespeeld? Lijkt het op ouder werk?

De nieuwe nummers zijn nogal.... elektronisch, qua muziek dus ver verwijderd van bijvoorbeel Sung Tongs. Maar de nadruk ligt wèl op de harmonieën tussen de 2 zangers.
Het klinkt niet echt op ouder werk, maar ik heb een gevoel dat dit album wel eens hun beste kan worden.
Misschien eens één van de 2 gelekte tracks proberen?

Live kom AC, sowieso beter tot zn recht. Dus als je de nrs live al kent, is het wennen als je ze op studio terug hoort.
Girls speelde ze zelfs al bij de Zomerfeesten in Nijmegen en een stukje van Brothersport ook al in een jam denk ik. Al valt er weinig van te zeggen, trippy optreden toen.

Wat me opvalt, als ik het vergelijk met de huidige live versies, is hoe electronisch de studioversies zijn.
De Liveversies zijn ook elektronisch, maar de instrumenten en stemmen zijn onbewerkt. Een goed voorbeeld hiervan zijn de schreeuwen in Brothersport, die toch een beetje mechanisch klinken op deze manier. Ook percussie klinkt een stuk meer geproduceerd en onder een elektronisch beat laagje, wat ik vooralsnog een beetje jammer vind.
Brothersport is duidelijk de betere track voor mij, maar door de al aangegeven vervormde schreeuwen, vind ik m niet helemaal geslaagd nog. My Girls daarentegen, werkt ook als studioversie geweldig, al hoor ik ook daar dat de percussie meer naar beats is verwerkt.

Laatste leaks die ik ga horen. Ik zal af en toe wat live spul bekijken, maar verder hou ik het studiospul braaf voor de echte release.

avatar van KampF
Dat zijn bootleg compilaties van de meest domme mensen die deze planeet bewandelen.

Ik snap je opmerking niet echt?
Ik vergeleek de live versies met de 2 (nog niet super geluidskwaliteit misschien) studioversies en jij hebt het ineens over bootleg compilaties? Of mis ik wat?

avatar van Cygnus

Ja, er stond een (inmiddels verwijderd) bericht van iemand die zei dat dit album op verscheidene torrentsites te vinden was.

avatar van KampF
Inderdaad, maar daar moet je niet intrappen dus =)

avatar van GarnalenPeller
Wat een verschikelijke cover, ik krijg er pijn aan mijn ogen van. Je zal het maar in je huis hebben liggen.

avatar van Arrie
Geweldig toch!
Brother Sport is ook een heerlijk nummer, lekker vrolijk!

avatar van Bart
Nu wél gelekt.... Alleen wel een lage kbps...

Bart schreef:
Nu wél gelekt.... Alleen wel een lage kbps...

Voor één dag dat ik niet elk animal collective forum bezoekt, lekt hij... In ieder geval, geweldig kerstcadeau xD

avatar van KampF
128 kbps, schraal. Nog even wachten jongens (aub)