Animal Collective - Merriweather Post Pavilion (2009)

Folk / Electronic
Label: Domino

1. In the Flowers (5:24)
  2. My Girls (5:43)
  3. Also Frightened (5:16)
  4. Summertime Clothes (4:32)
  5. Daily Routine (5:48)
  6. Bluish (5:16)
  7. Guys Eyes (4:33)
  8. Taste (3:56)
  9. Lion in a Coma (4:14)
  10. No More Runnin (4:25)
  11. Brother Sport (5:59)
avatar van GarnalenPeller
Placebo kbps jagers, vreemd volkje.

avatar van Bart
KampF schreef:
128 kbps, schraal. Nog even wachten jongens (aub)

Er is inmiddels al een betere versie in omloop, 160 kbps...

avatar van KampF
Ja, het gaat langzaam omhoog inderdaad. Die kerel die die vinyl heeft weet volgens mij niet zo goed hoe hij moet rippen

Ondertussen ga ik nog even een dansje maken op Brother Sport *O*

Nihilisme
Woah, eerst al Antony en nu Animal. Betere kerstcadeau's zijn er niet!

modernvideo
dansend door de kamer op deze cd.

avatar van Facedown
modernvideo schreef:
dansend door de kamer op deze cd.

Perfecte samenvatting eigenlijk...

Ik moet het allemaal nog wat gewoon worden, want het verschil met de liveversies is énorm... Maar wat klinkt het allemaal fantastisch
Het begint al met die ENORME explosie bij In The Flowers... alleen maar hulde. Geen enkel nummer is minderwaardig en het vloeit allemaal zo perfect in elkaar over.

Bluish is trouwens HET perfecte liefdesliedje.

Nihilisme
Verdorie! Meerdere malen geprobeerd, drie versies binnengehaald, allemaal zonder geluid/speeltijd (00:00). Haal ik er net één van één-of-andere indieblog af, zitten er 11 Rick Rolls onder. Grrrrrrrrrrrrrrrr, leeuw uit z'n coma.

DevendraBan
Waar is de tijd van Sung Tongs en Feels, wanneer ze geen jammerlijk geklooi nodig hadden om een plaat (interessant) te maken?
Ik geraak niet verder dan drie nummers, bij deze.

Geweldig, zeker vergeleken bij Strawberry Jam, dat was nogal een misser.
Deze maakt echter alles goed!

Voor het eerst dat een Animal Collective plaat me meteen grijpt, ik weet niet of dat een goed teken is. Daarom zet ik maar voorzichtig in met 4 sterren. Wel fantastisch om te horen hoe de songs zich ontwikkeld hebben. Ik heb bijna al deze nummers eerst live gehoord, een paar maanden later in de Melkweg waren de nummers al heel anders en nu dan de studioversies... Weer heel anders, met de zang nu veel meer op de voorgrond. Ik ben benieuwd hoe deze songs zich nu in mijn hoofd gaan nestelen en wat ik er over een paar weken van vind.

GarnalenPeller schreef:
Placebo kbps jagers, vreemd volkje.

zoiets vind ik ook wel. Vooral, omdat over dit album bekend is dat de productie erg gelaagd is en erg dynamisch zou zijn in zijn hoge en lage frequenties.
Een 160 kbps rip geeft met zo'n productie dus nog niet eens de helft van de werkelijke geluidskwaliteit van het album prijs.
Stemmen lijkt me dus vrij zinloos in dit stadium. Maar goed, waar maak ik me eigenlijk weer druk over. Dat moet iedereen voor zich weten natuurlijk. Ik snap het alleen niet zo.

avatar van korenbloem
heb gewoon de 320 kbs,

korenbloem schreef:
heb gewoon de 320 kbs,

Ja, en dat zegt in dit geval dus niets. Bespaar me de discussie.

*Edit* De 320 kbps versie die jij hebt is her -encodering van de schrale versie van 128 kbps. Open je muziek maar eens in een audio programma en kies dan voor 'spectral view' , je ziet dat de KHz pieken niet verder komen dan 17 KhZ , een goede rip zit altijd op de 22 KHz. Etc etc , kun je me nog volgen?

avatar van KampF
Zie bovenstaande bericht. Een mp3'tje van zelfs 64 kbps kan worden omgetoverd naar een 320 kbps mp3'tje door her- codering. Maar met wat audioprogramma's is dat direct te doorzien.

Trust me, een goede leak is nog niet te vinden. Op de private torrent trackers waar ik zit is het moord en brand als er een goede fysieke rip te vinden is (nog niet dus)..

Dit is een zogenaamde 'transcode' van het album, met een peak cut-off op 16000Hz

aire.
Nihilisme schreef:
Haal ik er net één van één-of-andere indieblog af,
zitten er 11 Rick Rolls onder. Grrrrrrrrrrrrrrrr, leeuw uit z'n coma.

Ik ben er zojuist ook ingetrapt ...

avatar van Kaaasgaaf
Wát een ongelofelijk RIJK en GAAF album zeg!! Mijn hoofd duizelt ervan. Voor nu kan ik even niet meer woorden vinden, maar ik kom hier later op terug.

avatar van korenbloem
KampF schreef:

Het ":?" symbool deed ik aan de hand van je bericht zonder je toevoeging. maar goed, ThirdEyedCitizen heeft hem vergeleken, zegt dat hij het zelfde is als de 160 kbs.

Al die geluidskwaliteit-fetisjisten, het gaat om de muziek mensen .

Nihilisme schreef:

Ataronchronon schreef:
Al die geluidskwaliteit-fetisjisten, het gaat om de muziek mensen .

Je slaat de spijker op z'n kop

Dat is net zoiets als 'het maakt niet uit als er een scheur in mn schoen zit, als de zool maar goed is, zodat ik erop kan lopen ".
Nou nee, dat tocht en dan krijg ik koude voeten.

avatar van Jeanneman
Als jij nieuwe schoenen gaat kopen, maar in het showmodel zit hier en daar een scheurtje, dan kun je toch wel oordelen of je het een mooie schoen vind en of ie lekker zit?

Het is misschien niet de ideale ervaring, maar goed genoeg om een oordeel te vellen over de nummers en de keuzes die gemaakt zijn bij dit album. Maar goed, als jullie niet naar een 160 kbps rip willen luisteren moeten jullie dat zelf weten, ik geniet er prima van.

Precies Jeanneman. Alsof je niet van schilderijen kunt genieten als de belichting in het museum niet helemaal goed is. Voor de een vergalt dat het plezier misschien, de ander merkt ook wel dat de belichting beter kan, maar is in staat daar doorheen te kijken en een prima afgewogen oordeel te vellen over het geziene. Dit blijft een eeuwige discussie, wellicht meer geschikt voor op het forum. Moderators? Daarbij lijkt mij het sterren geven en of die al dan niet terecht zijn, niet het allerbelangrijkst. Muziek is uiteindelijk toch vooral bedoeld om het te horen en te beleven.

tuktak
die 128(160) kbpsrip klinkt iig nergens naar...zit voor geen meter, zo u wilt...

avatar van we tigers
Zo op het eerste gehoor klinkt het beter dan Strawberry Jam; die vond ik echt niets. Maar de tijden van Here Comes The Indian en Sung Tongs zullen jammer genoeg niet meer terug keren als ik het zo hoor.

avatar van KampF
En nu is er wel een goede versie te vinden (vinyl ripje)

avatar van Bart
KampF schreef:
En nu is er wel een goede versie te vinden (vinyl ripje)

Klopt! Stukken beter! Gooi weg die showmodel-schoenen en die onderbelichte schilderijen!

Facedown schreef:
Bluish is trouwens HET perfecte liefdesliedje.

HEAR. Ik ben verliefd.

Ik hoor er trouwens heel veel Beatles doorheen, vooral bij Also Frightened.