Zo Moeilijk - Nijmeegse Modo (2008)

Label: Top Notch

1. Intro (0:52)
  2. Nijmeegse Modo (3:11)
  3. Hibi (3:20)
  4. Stilte voor de Storm (3:09)
  5. Was Me Naam (3:26)
  6. Eddie Ruys (Skit) (0:27)
  7. Tjek Me (2:48)

17. Stoere Bink (4:13)
  18. Roffe Rockers (3:38)
  19. Klappenvanger (3:17)
avatar van TheLegacy
Ik ga ze vanavond Live bezichtigen ze staan in het voorprogramma van Typhoon in de Lantaarn @ Hellendoorn. Ik heb er zin in!

Mezelf
Heb hem binnen, toch ff luisteren.

avatar van MAS
MAS
Rhythm & Poetry schreef:
Nou productioneel vind ik dat dit land wel wat in de melk heeft te brokkelen; Nicolay (ik zal hem maar eens voor de verandering noemen ), Kid Sublime, Perquisite, Inf en Arts the Beatdoctor zijn voorbeelden van, wat ik vind, goede hiphop namen. Daarnaast vind ik dat we qua rappers nog wat achterlopen, alhoewel we dit jaar met: KGV, Fotosynthese, Diggy Dex, Engel en Typhoon toch niet moeten mopperen.

Valt wel mee toch zet er een 0 achter en ik kan het nog met gemak.

Delic niet te vergeten. En Tussen Licht en Lucht komt toch uit 2007?!

Nijmeegse Modo is een album waar ik niet echt door heen kwam. Hoewel de producties bi j sommige tracks wel in orde waren. Het enige liedje wat ik vaker dan 2 x heb geluisterd is Nachtwakers.

avatar van Rhythm & Poetry
Ja, Tussen Licht en Lucht komt uit 2007, wat niet wegneemt dat Ty ook in 2008 gewoon rapte (liveoptredens, gastbijdrages etc.).

avatar van MAS
MAS
Rhythm & Poetry schreef:

Oke, dacht dat je het over releases had.

avatar van Sulejmani
Kan iemand mij precies een voorbeeld geven wat zo goed aan de lyrics van ze is? Ja er zitten dope metaforen tussen etc, maar het is wel heel veel zelfverheerlijking, heb nog niet echt iets gehoord wat ze echt onderscheid van de rest van de rappers in Nederland. Kan er ook mee te maken hebben dat ik af en toe moeilijk vind om te verstaan.

Toch is dit verder echt een geniaal album, 8 bit beats ook mooi gedaan, luister dit album echt non-stop laatste tijd.

“Ik voel me goed in de rimboe, als Chief Rocka//Me hele stam vindt me toppa.”

En deze zin zit ook al non-stop in mijn hoofd de laatste tijd.

Mezelf
Dus je vraagt om en voorbeeld en geeft zelf al een voorbeeld van een goede lyrics? Ze zeggen dat domme vragen niet bestaan...

Dude.. LEZEN!
Hij vraagt om goede lyrics die ook nog ergens over gaan ipv alleen maar de zelfverheerlijking.

Mezelf
Je hebt gelijk. Mijn fout.

Ontopic: ik vind de lyrics ook niet bijster goed. Beetje eentonig af en toe.

RedLightCityBoy
Sander en Xander

avatar van VforVictor
Toch wel goeie shit dit. Vond het album toen het net uit was zwaar minder, afgezaagd en teveel meeliften op de hedendaagse NL Hiphop succesen. Maar na een aantal latere luisterbeurten vind ik het toch wel een goed album. Toch wel goeie raps van vooral Nosa, af en toe van Roscovitch, alhoewel ik eht idee heb dat hij toch maar vaak onzin uitkraamt. Roscovitch brengt wel denodige humor zodat hij samen met Nosa een mooi geheel vormt. De beats van Nikes zijn dik in orde, vooral op Slaapwandelen, Nijmeegse Modo en Was Me Naam laat ie horen dat ie skills heeft. Dit zijn ook meteen mijn favorieten van de plaat. Als de beats minder zijn is vaak het hele nummer al minder, maar dat is bijna bij elke hiphop geloof ik . Andere toppers: 1977, Pioniers en Stoere Bink. Ik vind eht wel mooi dat Nosa een boekje open doet op Stoere Bink dat ie rapt dat ie vroeger nep was met z'n Ruffneck, geeft toch aan dat het eerlijke echte hiphop is. En een pluim voor eht refrein op Modo; "Das een friet super met een kei dikke koko" haha, wat het ook betekenen mag; tklinkt iig komisch. Tof album dit, voor nu 3,5 *

avatar van Shelter
Controle is echt een vet nummer, ook live relaxed.
Rest van het album vind ik ook dope 4*

RedLightCityBoy schreef:
Sander en Xander

Zie het nu pas maar zou inderdaad een leuke opvolger van Peppi en Kokki zijn of recenter Bassie & Adriaan

avatar van Sulejmani
Heeft iemand ergens lyrics van ze?

Relax
Vind dit maar een geneuzel duo...
Ze rappen met 45 BPM snelheid ofzo.... ik hoor iig geen talent.

avatar van thomzi50
Blijft een klassiek album, ook nog écht een groeier.

avatar van dilladawg
Ik vin toch wel aardig hoor, minder als hun vorige, maar ik vind het ook tof.
Producties zijn wel erg simpel, maar tekstueel vind ik ze best doordacht en origineel.
Nosa doet me een beetje aan Duvel denken.

avatar van Kill_illuminati
thomzi50 schreef:
Blijft een klassiek album, ook nog écht een groeier.

Waarom een klassieker?

avatar van thomzi50
Ik vind de rappers een unieke stijl hebben en ze voelen elkaar heel goed aan. Daarnaast zijn de teksten grappig en liggen ze lekker in het gehoor. En het allersterkste vind ik nog wel de beats, die allerlei verschillende invloeden bevatten en toch met keiharde drums en snerpende bassen een consistent geluid hebben. Dat levert voor Nederlandse begrippen al gauw een klassiek album op.

avatar van nopro
Heb hem net nog eens opgezet, was weer een hele tijd geleden. Echt een tijdloos album voor mij. Hoewel ik hem niet vaak luister blijft hij toch altijd erg sterk. Voorheen vond ik vooral Nosa erg dope, maar ik merk nu dat ik Rosco toch een stuk beter vind, blijf maar nieuwe dingen horen. Je merkt ook goed dat hij een MF Doom fan is. Ik kan hem daar ook wel een beetje mee vergelijken. Op het begin kom je moeilijk door zijn teksten heen maar hoe vaker je het luistert hoe beter je het gaat begrijpen, zit dan ook erg lekker in elkaar allemaal.

Verhoog hem toch met een halve ster naar 5*

avatar van Yzzné
Vond dit maar niks, maar na aantal luisterbeurten vind ik dit toch dope klinken.

Goede afwisseling tussen de Mc's & leuke teksten 4*

Harco
Vies hard album. Eergisteren maar eens gedownload (vond het toch bedroevend hoe weinig fatsoenlijke Nederlandse hiphop ik ken) en ben nu helemaal hooked.

avatar van Shelter
Yzzné schreef:

Goede afwisseling tussen de Mc's & leuke teksten 4*

Ja dit is een groeiertje...ik vond het in het begin wel aardig klinken, maar na een paar luisterbeurten vind ik het best wel vet.

avatar van levenvergeten
Nijmeegse Modo (het titelnummer) kan ik eigenlijk wel blijven luisteren. Prachtig hoe langzaam onder die koperblazers door de beat erin knalt. Sowieso echt een fantastische beat, met die vrouwenstem die er tussendoorglipt en die brabbelende man op het eind. Rappers komen ook vrij hard, met een stemgeluid waar ik steeds meer aan begin te wennen. Ben benieuwd waar dit album voor mij over een half jaar staat.

avatar van Sjaakspeare
Ik heb me tot dusver niet bepaald positief uitgelaten over deze gasten, maar toegegeven: 'Was me naam' vind ik geweldig. Ik heb het ook al zeker 25 keer beluisterd...

De rest blijft echter nogal achter, jammer genoeg. Het blijft sowieso allemaal een stijlgimmick.

Ja, Was Me Naam blijf ik ook maar draaien
Geweldige track inderdaad.

Harco
Op welke track(s) doet Ra mee?

avatar van Sjaakspeare
Ik begin toch enigszins tot inkeer te komen moet ik zeggen. Oké, het merendeel van de nummers vind ik nog steeds zeer matig, door de suffe, lome flows en de matige beats, maar toch ben ik een paar nummers gaan waarderen. Naast 'Was Me Naam' zie ik nu namelijk ook wel kwaliteit in nummers als 'Stoere Bink', 'Nijmeegse Modo' en vooral 'Slaapwandelen'. Het laatstgenoemde nummer is het enige nummer dat ik tekstueel ook van een hoog niveau vind. De andere nummers zijn vooral qua beats opvallend. Ik kan deze tracks nu waarderen omdat ik zowaar gezwicht ben voor die arrogante houding van deze gasten. Ik vind het vet. Ik heb me, in tegenstelling tot zovelen, nooit geërgerd aan dat accent, maar nu vind ik zelfs dat vet. Toch zonde dat ik driekwart van deze plaat niettemin nooit echt zal waarderen. Over het algemeen leunt Zo Moeilijk veel teveel op hun houding. Tja, ik blijf erbij: 'het blijft sowieso allemaal een stijlgimmick'.

avatar van hiphopisntdead
Harco schreef:
Op welke track(s) doet Ra mee?

Ik dacht Stoere Bink.

Dit is trouwens echt een geweldig album ik heb deze in 1 dag 4 keer geluisterd en kreeg er maar niet genoeg van.
Echt heel vet.

4.5*

avatar van tovast
Hoe vaker je hem luisterd, hoe beter hij wordt