Zo Moeilijk - Nijmeegse Modo (2008)

Label: Top Notch

1. Intro (0:52)
  2. Nijmeegse Modo (3:11)
  3. Hibi (3:20)
  4. Stilte voor de Storm (3:09)
  5. Was Me Naam (3:26)
  6. Eddie Ruys (Skit) (0:27)
  7. Tjek Me (2:48)

hiphopisntdead schreef:

Ik dacht Stoere Bink.

Dank!

avatar van Stapler
Wat mij opvalt dat Was Me Naam hier zo weinig is aangevinkt..
Vind ik toch wel een de bovenuitstekers (Nosa-stijl)

Stapler schreef:
Wat mij opvalt dat Was Me Naam hier zo weinig is aangevinkt..
Vind ik toch wel een de bovenuitstekers (Nosa-stijl)

Het is meer dat tracks als Nijmeegse Modo, de Reunie, Nachtwakers, Controle en Stilte voor de Storm nog beter zijn.
en aangezien je er maar 4 mag

avatar van Sulejmani
Ik vind hem persoonlijk wel beter dan Stilte voor de Storm en Nijmeegse Modo (trek die beat niet zo) Maargoed je kan idd wel echt kiezen tussen Nijmeegse Modo, De Reunie, Nachtwakers, Controle, Was me Naam en Stilte voor de Storm. De rest is ook dope maar die tracks steken er wel echt boven uit

avatar van Stapler
Ik vind Stoere Bink daar ook wel bij horen.

Stapler schreef:
Ik vind Stoere Bink daar ook wel bij horen.

Ra flowt daar ook goed mee.

Harco
Dit album moet je in één keer uitluisteren, zonder een track te skippen. Dan komt hij het best tot zijn recht. Hibi bv. is ook gewoon heel dope.

avatar van Niek
Als ik De Reunie echt grafkut vind, is de rest van de plaat dan ook niet aan me besteed? Maw is de Reunie representatief.

Edit: en echt. Wat een kutrack en vooral wat een kutraps. Dan heb ik nog liever Dio.

avatar van Stapler
Ik denk (hoop) dat je eraan moet wennen.
Ik vond het eerst ook niks toen ik Controle hoorde.

avatar van Gyzzz
Niet écht representatief nee, wel een toffe track vind ik dan weer.

avatar van ol' dirty
raar, ik heb dit album nog nooit geluisterd...
ik had er wel iets van gehoord op youtube maar me er nooit in verdiept.
heb hem nu en ga hem luisteren.
zie veel positieve reacties hier, dus ik ben benieuwd

Niek schreef:

Als je de raps kut vindt, hoef je er niet eens aan te beginnen, lijkt mij. Aan de andere kant, ik vond Was Me Naam ook vrij weinig aan toen ik die track voor het eerst luisterde. Heb toen wel het hele album geprobeerd, en vond het na één luisterbeurt toch wel te pruimen. Heb 'm toen een paar keer achter elkaar gedraaid, en sindsdien is het gewoon een harde plaat: een klassieker binnen de Nederlandse hiphopscène, durf ik haast wel te stellen.

Niek schreef:

haha, dio
die is leuk.
je kan het beter gewoon helemaal luisteren.

avatar van Sjaakspeare
Hoewel ik dit album niet bepaald denderend vind, blijft het me erg boeien. Vooral als ik Nosa op Pioniers en Slaapwandelen hoor, trek ik mijn eigen stem dusdanig in twijfel, dat ik meteen de rest van het album ook weer moet gaan beluisteren, bij wijze van spreken.

Nosa is in principe sowieso heel erg goed. Hij ;aat het alleen zelden zien, en gaat in plaats daarvan mee in de houding van Rosco. Nou ja, goed, dit is een opmerkelijk album, op zijn minst.

avatar van MAS
MAS
Een album waar ik vorig jaar niet doorheen kwam. Ga het binnenkort nog een kans geven want heb het niet echt goed geluisterd.

avatar van Ill
Ill
De clip van 'Stilte Voor De Storm' is toegevoegd. En de clip van 'Nijmeegse Modo' komt eraan

Een album waar ik echt even tijd voor moest nemen om dit te gaan waarderen. De zachte G is wel iets waar je even doorheen moet prikken, maar als je het eenmaal leert te luisteren dan is het ook echt een heerlijke plaat.
Lekkere producties van Nikes, qua stemgeluid en flow vind ik Nosa lekkerder in het oor liggen.. Soms is Rosco's stem zelfs nog een beetje irritant.

Toch wel een dikke plaat! Mooi geheel!

avatar van Seedorf
Check hier de clip van Nijmeegse Modo.

Dikke clip.

avatar van Kos
Kos
Vet, is echt bij mij aan de overkant opgenomen zo te zien.

avatar van Kos
Kos
Shit, m'n huisje komt een paar keer bijna in beeld maar net niet helemaal. .

avatar van T.O.
Mooi man. Lekkere plaat en beat ook

boomkat
Ik vind het ook een vet nummer. Ik hou wel van dat stijltje; manier van rappen + beat.

avatar van tovast
Inderdaad, wat een clip, wat een nummer.

avatar van Rhythm & Poetry
Volgens mij ga ik deze groep nog voelen ook, ben het album nu maar weer aan het beluisteren. En ben er veel meer over te spreken dan eerst. Rosco zijn stem vind ik verslavend werken.

Ik heb denk ik een beetje een haat-liefde verhouding met deze Nijmeegse boys. Zo Moeilijk op hun best vind ik gruwelijk, maar bij sommige nummers val ik bijna in slaap. Toch verhoog ik het album naar 3*, dit is voor mij zeker een voldoende.

De Reunie blijft een van de hardste Nederlandstalige nummers.

avatar van MAS
MAS
Zeer herkenbaar. Na extravaganza 4 waarop Zo Moeilijk wel goed kwam heb ik dit album maar weer een keer geluisterd. Het beviel me een stuk beter dan vorig jaar toen kwam ik er echt niet door heen. Maar ik denk dat ik deze plaat nog wel eens heel goed ga vinden.

FBN
Het blijft een uniek album,
mede door de puur nijmeegse sound
van deze mannen. Het accent
geeft een duidelijke twist aan
de sound en de sfeer van het album
en juist dit, bevalt me prima!

avatar van misorabi
"overhandig 4 tandjes in je handje want je was op randje van bijdehand" op het nummer nijmeegse modo

avatar van FRThompson
Echt een album van nieuwkomers die zo hard komt als een weet-ik-wat! Ongelofelijk wat een goed en lekker album. Harde beats en gewoon een eigen stijl. Tracks als Stilte voor de storm, Was me naam, Croy, de Reunie, Nachtwakers, 1977, Naomi, Controle en echt met name Nijmeegse Modo zijn fantastische, heerlijke en innovatieve tracks voor de Nederlandse hiphop-scene. Ik vind dit een heerlijk album, alleen jammer dat er een paar nummers tussen zitten die mij wat minder kunnen boeien (maar nog steeds gewoon van een goed niveau zijn), voorlopig 4 sterren voor Nijmeegse Modo. Ga zo door jongens, kijk nu al uit naar het volgende album! Maar eerst deze helemaal kaal luisteren.

avatar van Psycholamp
Goeie shit. Zeker live een aanrader! En niet alleen omdat ze uit Nimma komen!