Alter Bridge - One Day Remains (2004)

Label: Wind-up

1. Find the Real (4:43)
  2. One Day Remains (4:05)
  3. Open Your Eyes (4:58)
  4. Burn It Down (6:11)
  5. Metalingus (4:20)
  6. Broken Wings (5:06)
  7. In Loving Memory (5:40)
  8. Down to My Last (4:46)
  9. Watch Your Words (5:25)
  10. Shed My Skin (5:08)
  11. End Is Here (4:57)
Toch leuk dat de bandleden van Creed verder gaan zonder Scott Stapp. Die gaat trouwens solo.

avatar van Agony
Dit is een fantastisch rock album! Zelden zo'n energieke plaat gehoord! De zanger Myles Kennedy is trouwens een hele verbetering op Scott Stapp en de nieuwe stijl bevalt me ook erg goed!

5 sterren.

avatar van xangadix
Ben benieuwd, 18 juni in Nijmegen...

avatar van Sjaako
Geweldig. Ik heb deze jongens nu twee keer live gezien (Melkweg en Tivoli) en het is gewoon geweldig om te zien, dat een band met zijn oorsprog in een succesband als Creed, zich zo het snot voor de ogen speelt in het club circuit. (en een geweldige CD ook)!

avatar van Epitaph
Myles Kennedy van Mayfield Four?

Klasseplaat!

avatar van Agony
Epitaph schreef:
Myles Kennedy van Mayfield Four?
yup, da's dezelfde...

Heb ze 3 x live mogen aanschouwen.
Tivoli, Melkweg en Fields of Rock.
Fantastisch! On stage is het toch allemaal net iets harder
1 van de beste platen in mijn collectie.
Alter Bridge is sneller, beter, strakker, energieker dan Creed ooit is geweest. En zij waren al goed, moet je eens voorstellen...

Een geweldige plaat van Alter Bridge, wat door veel mensen word gezien als Creed sans Scott Stapp. Deze label is overigens absoluut niet terecht. Alter Bridge, drie leden van Creed's originele line-up en zanger Myles Kennedy van Mayfield Four, is beter, energieker en vol zelfvertrouwen.

Tegenover de duidelijk grunge-geinspireerde riff-rock van Creed onderzoekt dit kwartet een meer heavy sound. Weg zijn de ingetogen gitaren, vervangen door soms complexe killer riffs en geweldige solos. Hierachter staat een sterk rhytmisch team op bass en drums.

De spoken van Creed achtervolgen de band af en toe nog, in nummers zoals 'Open Your Eyes' en 'Broken Wings', maar zanger Myles Kennedy met zijn geweldig bereik weet deze nummers hun eigen identiteit te geven. Het helpt dat Myles tonen kan bereiken van Eddie Vedder tot Bruce Dickinson, terwijl hij ook nog eens terug in zijn keel kan reiken om een brul ala Chris Cornell vrij te laten.

Hoogtepunten zijn de heavier nummers, zoals de sterke opener 'Find The Real', de titel track 'One Day Remains', het hardrock nummer 'Metalingus' dat recht in je gezicht schreeuwt dat nu het moment is om te gaan headbangen, en mijn persoonlijke favoriet, de bijna-metal 'Watch Your Words'.

Alles in alles is dit een geweldige plaat voor iedereen die een gebrek aan pretensie heeft en zich durft open te stellen voor een album dat geweldig zijn weg weet te vinden met de basis formule voor rock.

Ik zit alweer te wachten op het volgende album.. Alter Bridge is een prettige verrassing, waar ik nog meer van hoop te horen

Deze band heeft mij ook verast. Echt een aanrader als je van lekkere hardrock houdt. Find the real en burn it down zijn mijn favorieten. En live zijn ze erg goed. Kortom een band die het ver kan schoppen.

avatar van Epitaph
Geweldige CD, een revelatie. Vond Creed al goed en The Mayfield Four ook deze band verdient meer airplay.

avatar van Epitaph
Stem verhoogt naar 5*****.

avatar van rushanne
Epitaph schreef:
Stem verhoogt naar 5*****.

Ik ook, geweldige cd, geen slecht nummer te ontdekken, en ik heb toch echt goed geluisterd!!

avatar van Werwolf
Metalingus is toch wel een schitterend nummer. Op Youtube staat een liveoptreden, waar de intro echt fenomenaal is. Dan kan je niet stilzitten in je stoel.
Open your eyes vond ik ook een erg aardig nummer, nu de rest nog beluisteren.

GEWELDIG!

Deze cd is een MUST! HAVE!
2x keer live gezien, echt helemaal goed !

avatar van Werwolf
Toch is Creed in mijn ogen stukken beter... Ik was in het begin redelijk onder de indruk van dit album, maar dat blijft nu niet meer hangen.

Mijn nr1! Heb ze 2x live gezien en heb dit album grijs gedraaid. Wacht met smart op het 2e album. Ze zijn op dit moment klaar met de studio opnames. Het schijnt dat ze in het najaar NL weer aandoen.

Nieuwe Cd komt 9 October uit.

avatar van Epitaph
Das' nog eens goed nieuws, eindelijk iets om naar uit te kijken . Volgens mij gaat ie Blackbird heten, op myspace zijn Rise Today en Ties That Bind al te beluisteren.

Ben van die 2 nummers al zwaar onder de indruk. Iemand al meer info over evt optredens in NL?

avatar van Ploppesteksel
Wat is 'Metalingus' een zalige plaat !

avatar van General Abbing
Heb niet echt de behoefte om er veel woorden aan vuil te maken, dit is gewoon een steengoeie plaat, gemaakt door muzikanten die weten waar ze mee bezig zijn!!!

Jornaquin
Toen deze uitkwam heb ik hem vaak geluisterd, totaal niet mijn smaak eigenlijk, maar ik luister deze nu weer en hij blijft stiekem toch wel erg goed op wat mindere nummers na.

Jornaquin
Erg goed is misschien wat overdreven maar 3* verdiend hij wel.

avatar van CTK
CTK
Heb Alter recent ontdekt en ik blijf er naar luisteren. De zanger zijn stem is waar veel andere zangers stikjaloers op mogen zijn.

avatar van EGO
EGO
Deze cd staat geen enkel slecht nummer op, het is vanaf track 1 t/m track 11 genieten .

Live staan het als een huis, met hele goeie zanger met enorme mooi stem geluid en gitarist die gemakelijk over kan met de Clapton's , May's , Vay's

avatar van Thomzic
Een lekker opwarmertje voor wat er kwam met Blackbird. 4.5

avatar van CTK
CTK
Wat blijft dit album toch geweldig. Makkelijk meer dan 30 keer gedraaid en het blijft even lekker klinken. Neen, eigenlijk nog beter. De teksten ken ik zo goed als vanbuiten!

Super goed album. One Day Remains klinkt erg lekker