Jedi Mind Tricks - A History of Violence (2008)

Label: Babygrande

1. Intro (1:06)
  2. Deathbed Doctrine (4:23)
  3. Deadly Melody (4:33)

met Block McCloud en Demoz

4. Monolith (3:38)
  5. Those with No Eyes (Interlude) (1:21)
  6. Trail of Lies (4:27)
  7. Heavy Artillery (3:41)
  8. Seance of Shamans (4:09)

met Outerspace en Doap Nixon

9. Geometry in Static (Interlude) (0:51)
  10. Godflesh (4:08)

met Block McCloud en King Magnetic

11. Terror (4:02)

met Demoz

12. Butcher Knife Bloodbath (3:55)
  13. The Sixth Gate Shines No More (Interlude) (0:48)
  14. Death Messiah (4:14)
avatar van MJ_DA_MAN
Nee doh, Prodigy en M.O.P. zijn het meest gesampled binnen het label Babygrande en dingen die daar op lijken.

avatar van discipline
dit moet toch wel de grootste tegenvaller zijn van wat ik heb gehoord ik had opzich nog wel hoge verwachtingen naar liedjes als Monolith, Trail Of Lies en Butcher Knife Bloodbath maar dat zijn zowat ook de enige nummers die ik echt kan waarderen 2,5*

avatar van discipline
trouwens jus allah heeft toch echt wel een hele vette verse op butcher knife bloodbath

ManMonster
De nummers die ik momenteel van dit album heb gehoord nodigen me allesbehalve uit om de rest te gaan luisteren...
Misschien tijd dat Stoupe en Paz eens met wat andere mensen gaat samenwerken zodat ze dan later weer fris aan een nieuw JMT album kunnen werken. Teveel met dezelfde mensen samenwerken komt volgens mij de creativiteit niet ten goede!

avatar van Elohim
ik verwachtte zoveel van dit album, maar het viel me zo erg tegen.
ik luister dit album alleen nog maar als ik even ga cwalken (een oude hobby van me). dan kan ik lekker losgaan op leuke beatjes als bijv. die van deadly melody of godflesh. maar qua teksten vind ik dit simpelweg zwak. ook heeft stoupe zich er maar snel vanaf gemaakt, terwijl ze toch 2 jaar hiermee bezig konden zijn (ok, ze hebben ook nog ritual of battle gemaakt, en vinnie heeft nog wat featurings gehad, stoupe had zn eigen album, wat ook een groot fiasco is geworden naar mijn mening, maar toch).

zeer tot uitermate teleurstellend album
als je net nieuw bent in de underground is dit een goed album om erin te komen omdat de nummers vaak wel goed toegankelijk zijn voor de grotere massa. maar voor de echte undergroundliefhebber is het juist geen aanrader.

2,0* geen voldoende waard

avatar van lauradance
Best een lekker album, goede beats en veel variatie.
Ook de flow ofzoiets is puik. Maar niet zo goed als hun andere albums.

Vooral Butcher Knife Bloodbath met een koor vind ik fantastisch.

avatar van WeztSide
Zag 'm liggen, maar ik heb 'm maar niet gekocht.
Jedi Mind Tricks zijn voor mij veel te agressief, nooit lekker flowend ofzo

X-man
Vind Jedi Mind Tricks vooral aanspreken vanwege Vinnie Paz. Zijn aggressieve houding zorgt in veel nummers voor energie, en dat kan ik wel waarderen. Dit album is dan wel iets minder dan Servants in Heaven, Kings In Hell, maar veel scheelt het niet, althans voor mij.

Vooral het begin van de cd (eerste 6,7 nummers) is zeer sterk, darna zakt het wat af. Gelukkig is de afsluiter dan wel weer van zeer hoog niveau.

avatar van thomzi50
Vind je Vinne niet wat eentonig?

X-man
Dat wel, ik heb ook moeite om meerdere albums te luisteren. Eén vind ik vaak al meer dan genoeg.

avatar van Bedorvenkebab
Dit was inderdaad één van de grotere teleurstelling van 2008. Nou ben ik al niet zo'n die hard fan van de Jedi-hoek (hoogste beoordeling is 4.0 op Violent By Design), maar dit sloeg alles. De reden waarom JMT wel interessant was, waren de beats van Stoupe, maar ook vooral Jus Allah. Op het debuutalbum vond ik het dan eigenlijk stiekem hem beter dan Paz, die op veel tracks toch wat schreeuwerig overkomt, en vaak eerder lijkt te schokeren dan echt een boodschap wilt overbrengen.

Maargoed, dit is dus het tweede album van Jedi Mind Tricks waar Jus Allah er echt als lid bij zit, en dat is meteen de grootste struikelblok. Hij is namelijk veranderd in een rapper die soms nog lachwekkender over kan komen, neem het schokeer probleem wat ik bij Vinnie wel eens heb, laat alles op elkaar rijmen alsof je nog in groep 3 zit, en vooral: Zonder verband. Eerdere reacties geven al goede voorbeelden hiervan. En Vinnie vind ik tegenwoordig niet goed genoeg meer om een heel album te kunnen dragen. Tel daarbij op: Matige gastartiesten (waarom geen Sean Price, Reef maar Demoz en Doap Nixon? Alleen om het anders te doen?), Stoupe die een tikkeltje minder presteert, en je komt op een album uit dat geen voldoende verdiend.

2.0* Dus, en dan ben ik nog redelijk mild. Alleen Monolith (vooral door de beat) draai ik af en toe nog weleens, en een paar tracks ontstijgen het matige niveau.

avatar van Nightrider
Snap niet goed waarom dit zo laag gewaardeerd wordt. Voor inhoud moet je toch nauwelijks bij JMT aankloppen; ze zijn nou eenmaal geen CunninLynguists of Immortal Technique. JMT is goede beats gecombineerd met Vinnie's harde vocals, en een goede punchline hier en daar om het geheel niet al te serieus te doen laten overkomen ("You got fucked up like sex on an airplane" en dat soort dingen). Ik stoor me eigenlijk helemaal niet aan Jus Allah; hij heeft een lekkere flow op dit album. Ik vind dit album vele malen beter dan alles na Violent by Design, waarbij ik eigenlijk alleen Visions of Gandhi als ensemble nog goed te beluisteren vond. Absoluut geen gek album als opvolger voor Violent by Design.

Rene1979
Komt door Jos Allar... Dat dit zo laag beoordeeld wordt. Al vind ik het wel een dikke voldoende. Het had hoger uit kunnen vallen als Jos niet zo liep te kloten.

avatar van FlyLo
Rhythm & Poetry schreef:
4,5*, maar ik wacht nog op de goede versie.

De goede versie bleek... Niet zo goed?
Van 4.5 naar 2.. Drastisch maar voorlopig wel begrijpelijk (de 2 dan)

En met het risico off-topic te gaan: ben ik de enige die die sample van "living in the world no different from a cell" (uit C.R.E.A.M. van Wu-Tang maar dat moet ik denk ik niemand meer vertellen) kotsbeu gehoord is?
Ook hier weer op Deathbed Doctrine..

avatar van MJ_DA_MAN
Haha, toevallig viel het me laatst op dat ik die sample steeds vaker hoorde ja. Stoupe heeft dat stukje zelfs al ooit gebruikt in een productie voor 7L & Esoteric (Terrorist's Cell).

avatar van FlyLo
Gelukkig is Inspectah Deck zodanig geniaal dat het origineel nog steeds niet verveelt.

avatar van Elohim
Auw, ik heb weer wat beluisterd, hopend dat ik hier een voldoende voor kon uitpersen. Maar het is me niet gelukt, ik snap weer helemaal waarom ik zo boos was dat dit het eerste album van jmt was, dat ik daadwerkelijk heb zien uitkomen.

Alleen de gastartiesten zijn te pruimen, vooral King Magnetic en Block zijn erg vet. Maar vinnie jus en stoupe... voor zijn doen dan:

avatar van raafmau
Luisteren waard dit album? of beter laten liggen?

avatar van MJ_DA_MAN
Beetje zinloze vraag, toch?

avatar van Elohim
raafmau, vluchtig luisteren waard. Misschien vind je het heel dope, maar er meteen drie kwartier aan besteden zou ik niet doen.

avatar van raafmau
Nja zinloos? De 1 is veel positiever dan de ander .

avatar van He$$el_01
Daarom juist, iedereen zal iets anders zeggen...

avatar van equalsthree
Ben ik de enige die ondanks dat het album in het geheel niet spetterend is, toch het eerste en het laatste nummer heel gaaf vind?

Death messiah is toch een van mijn favoriete nummers van JMT

avatar van Rhythm & Poetry
Deze week weer een paar keer opgezet en ik word gewoon erg vrolijk van dit album. Elke verse van Jus Allah heeft een klassieke waarde.

avatar van MJ_DA_MAN
Om de klassieke waarde een extra vibe mee te geven: deze shiz.

avatar van Elohim
Eigenlijk is dat nog niet zo anders dan Jus Allah tegenwoordig, geef die kerel een betere mic en niemand merkt het verschil!

Het doet me pijn dit te horen, niet aan mijn oren, zo slecht niet, maar gewoon de hele kwaliteit van Vinnie en Jus die een album dragen... Ik trek het niet meer een heel album eigenlijk.
Stoupe daarentegen heeft best nette beats en Vinnie komt soms nog best netjes (Trail of Lies is toch best lekker).

avatar van Gniuz
Lekker album, ik snap de lage beoordelingen niet helemaal.

avatar van james_cameron
Weinig verrassend album, maar degelijk genoeg. De teksten zijn ditmaal niet bijzonder, behalve wanneer Vinnie Paz zich weer ouderwets verliest in allerlei paranoïde samenzwerings-theorieën. Dan is het wel weer lachen. Qua beats is het als vanouds lekker pompend, al zijn er weinig tracks die echt in positieve zin opvallen.

avatar van Harderwiek
Deze weer eens beluisterd na 10 jaar. En man man, dit is echt veel slechter dan ik mij kon herinneren. Ja, er zitten een paar uitschieters tussen (Trail of Lies, Godflesh, Death Messiah), maar over het geheel zijn de beats beetje vervelend en slaat Stoupe wat door met z'n melodietjes. Daarnaast is Jus Allah gewoon cringe om naar te luisteren en Vinnie lijkt ook niet helemaal scherp. Wat een afgang na Servant in Heaven...., wat één van de beste hiphop platen ooit is.