Reptile71 - In Dust: 2000-2003 (2009)

Rock / Electronic

5. Always a Way (4:55)

met Justin Curfman

6. Upside Down (8:23)
  7. Hunger (5:04)
  8. In Dust (Move On) (4:24)
  9. Harder and Harder (3:33)
  10. Crystal (5:36)
  11. Saved (6:24)
Sheplays
Ha, dankzij Reptile71 en Feeding Fingers kom ik toch nog aan de kleine kinderen; Baby Teeth en een echo....

avatar van reptile71
De master-cd is klaar. Ik moet zeggen dat hij erg goed klinkt, een stuk vetter dan de tracks die op LastFM te beluisteren zijn. Ook Upside Down klinkt heerlijk vol met de basgitaar erin. Dus ik ben tevreden.
Heb gelijk de tracktijden hier maar toegevoegd.

Dus het loopt allemaal voorspoedig!!
Kan bijna niet wachten, ben erg benieuwd naar het eindresultaat.

Gaat hij als full track op last.fm?

avatar van reptile71
Denk het wel, maar weet nog niet wanneer. Het is ook wel leuk als er nog iets over blijft wat je nog niet hebt gehoord als je de cd koopt.

avatar van azra
Ik ben nieuwsgierig naar het nummer met Justin

Ik ben nieuwsgierig naar de nummers met Paul.

avatar van reptile71
Ik ben nieuwsgierig naar jullie reacties.

avatar van azra
En wat zijn wij allen nieuwsgierig
Laat 2009 maar komen

Lin
Ik ben als enige niet nieuwsgierig geloof ik, kan de cd al dromen

avatar van reptile71
Gemasterde versies van All Wrong en Home staan nu op MySpace plus voor de liefhebbers alle teksten.

Reptile71 wow!
Dit klinkt gewoon echt geniaal. Dat nummer Home, dat klinkt echt prachtig. Ik kan niet wachten op deze cd! Ga jij ook hetzelfde doen wat iedere artiest behoort te doen? Touren ?
Dit stuk uit Home is ook kwaliteitswerk
'Why don't you give me some air
'Cause I'd like to breath
More than you leave me
Please leave me alone
Leave me alone
Leave me alone'

ps. een complimentje voor je geniale achtergrond op jouw myspace-pagina

avatar van reptile71
Dank je voor het compliment! Home vind ik persoonlijk ook wel een van de betere nummers.
Touren... dan zoek ik nog een drummer, bassist, gitarist en toetsenist.

Father McKenzie
Zo, reptile71, je pseudo bestaat dus ook nog eens echt als band, ik had geen idee....

reptile71 schreef:

Touren... dan zoek ik nog een drummer, bassist, gitarist en toetsenist.

Hmm, daar kan ik je niet echt mee helpen. Mijn talenten liggen meer bij het muziek luisteren dan muziek maken
Misschien dat je dan toch maar 'n samenwerking een keet moet proberen aan te gaan met je grote vrienden van Cradle.

Het resultaat van Home en All Wrong mag er zeker wezen.
Home heeft echt aan kracht gewonnen.
All Wrong was altijd al zeer goed, maar klinkt nu ook meer af.

avatar van azra
Ik moet eerlijk bekennen dat ik toen ik hoorde dat onze eigen reptile een cd'tje ging uitbrengen wel nieuwsgierig was en daarom ook even naar de nummers luisterde maar toch té snel weer was afgeleid door andere muziek (Epitaphe om een naam te noemen).
Enkele dagen(weken?) later kwam ik opeens terug hier, ik zag de naam Justin Curfman staan. Dus tot en met gisteren was ik alleen heel erg nieuwsgierig naar dat nummer met Justin. Maar vandaag ging ik de muziek eens goed beluisteren, en ik kwam erachter dat dit toch wel echt meer aandacht van mij verdient dan het tot nu toe gekregen heeft. Maar ik hou het bij de 4 myspace nummers met beluisteren maar nu heb ik wel echt een grote nieuwsgierigheid naar de dag dat ik deze cd in de bus ga krijgen. Want volgens mij wordt hier toch iets unieks neergezet, minimalistische darkwave met soms epische en echoënde zang wat vergezeld wordt door een synthesizer die sterk naar voren komt en toch iets anders produceert dan de jaren 80 sfeer. Maar ik ben nog geduldig en wacht af

Lin
Paul heeft me voorgedaan hoe het zou zijn als hij in zijn eentje zou gaan touren, en geloof me, daar wil je niet bij zijn. Maar het zou wel erg gaaf zijn als dit allemaal nog meer uitgebouwd kan worden (wie weet..).
Ook al ben ik bevooroordeeld, als ik objectief probeer te kijken dan vind ik het echt een heel sterk album, met erg mooie teksten, donkere sfeer, lekker loom en na al die keren dat ik 36 keer achter elkaar een zelfde nummer heb aangehoord, gemasterd, ongemasterd, met ontbrekende sporen etc, toch verveelt het me niet

*kijkt jaloers*

Lin

*trekt zich niets van jaloerse blikken aan *

Nog een maandje azra.

avatar van reptile71
Op zich wel erg grappig dat de maker van het album hier rechtstreeks kan praten met de luisteraars.

Zelf kan ik uiteraard niet objectief naar het album luisteren. Eigenlijk is dit voor mij allemaal al oud materiaal. Dit heb ik opgenomen tussen 2000 en 2003. Veel nummers zou ik nu al heel anders doen. (In Dust was het allereerste nummer dat ik in mijn uppie opnam) Ik ben er dan ook vrij kritisch over, kritischer dan iedereen waarschijnlijk. Ik wou dat ik hier naar kon luisteren zonder te weten dat ik het zelf heb gemaakt. Dat gaat nu eenmaal niet.

Er is 1 ding waar ik wel van overtuigd ben en dat is dat het niet standaard is. Het is absoluut geen alledaagse sound en hoewel je hier en daar de invloeden sterk kunt horen, is het niet zo dat er een nummer bij zit dat een kopie van een of andere bekendere band had kunnen zijn. Dat is tenminste hoe ik het hoor.

Misschien dat nummer met Justin, maar dan moeten azra en deric daar eerst over kunnen oordelen.

Father McKenzie schreef:

Vroeger in de tijd dat je nog gratis van napster downloade, was mijn inlognaam op napster Reptile71. Ik had toen wat nummers gemaakt en was benieuwd wat anderen er van vonden. Ik had toen via napster wat mensen gevraagd mijn nummers te downloaden. Sindsdien heb ik van Reptile71 maar de artiestennaam gemaakt, maar tegelijk was het een usernaam die ik nog regelmatig gebruikte als je die ergens nodig had. Gewoon omdat het handig is om steeds eenzelfde naam te gebruiken. Zo ook hier op mume heb ik me destijds aangemeld als reptile71, zonder te weten dat ik die nummers van me ooit op cd uit zou brengen en ik hier dus zowel artiest als user met de naam Reptile71 zou zijn.
Ik voel me overigens niet zo zeer een artiest, meer een soort manusje van alles haha...

deric raven schreef:

Dat nummer met Justin is net zo goed al oud. Ik heb alleen gevraagd of hij zijn stem eraan toe wilde voegen. Op LastFM staat de versie zonder Justin.

Lin
als je naar de cd luistert dan hoor je wel degelijk een artiest, maar bescheidenheid siert je

avatar van Chameleon Day
Zo Paul, die gemasterde versies klinken goed zeg!

Heb je je op 'All Wrong' laten inspireren door DCD? Beetje Brendan Perry achtige zang en die versnelling doet me erg denken aan 'Cantara'. Mooi die dreigende sample....o ja en een fraai oosters aandoend gitaarlijntje in het begin.

Als dit werk is van 2000-2003, hoe klinkt Reptile71 anno 2008 dan - heb je ook nog recent werk?

avatar van reptile71
DCD invloeden zijn zeker hoorbaar in All Wrong. Ik vind dat oosters aandoende erg mooi. Dat Brendan Perry-achtige hoor ik zelf dan weer niet, maar kan ik alleen maar als compliment opvatten.

Er is (nog) geen nieuwer werk, behalve dan wat losse projectjes. Heb met een vriend zelfs een aantal Nederlandstalige nummers opgenomen, maar dat is ook alweer 5 jaar geleden. Van de laatste jaren is er eigenlijk niks, behalve een nummer wat ik heb gemaakt als geboortekaart van mijn dochter in 2006.
Wie weet komt er ooit wel weer nieuw werk hoor, maar ik heb niet meer zoveel tijd als toen. En er gaat echt veel tijd in zitten. Ik zat vroeger hele nachten lang te werken aan zo'n nummer.

avatar van Chameleon Day
reptile71 schreef:

Nou ik bedoel die zanglijn op het eind. Bij nader inzien is het mss meer zoals Gerard soms zingt.

Uit eigen ervaring (uit een ver verleden) weet ik dat dat idd zo is. Maar het geeft wel een kick om de harmonieën van een nummer langzaam tot stand te horen komen.

avatar van reptile71
Ja muziek maken vind ik ook een enorme kick. Het was ook heerlijk om mee bezig te zijn, echt een passie. Er gaat ook vast nog wel eens wat nieuws komen, want het laat me niet echt los. Maar ja, alles komt altijd op zijn tijd.

En jaja... in All Wrong zit natuurlijk een vette Lisa DCD Gerrard invloed met het 'heyheyheyhey' stukje. Ik zocht destijds eigenlijk zelfs een vrouw die het wilde inzingen maar op een of andere manier bleek niemand geschikt en heb ik het toch maar zelf gedaan. Of het klinkt laat ik aan de luisteraar over haha...

avatar van Mjuman
We worden nieuwsgierig; net als mijn neefje en buurjongetje 5 dagen geleden. Ik hou mijn hoed nog even vast; voldoende aandacht en ruimte uitgestrekte millimeters qua aandacht moet zich uitbetalen.

Was die "clauteneur" van James Brown nou duur? CD maakt het wel heel mooi - of heb je die een vles gestuurd?