Reptile71 - In Dust: 2000-2003 (2009)

Rock / Electronic

5. Always a Way (4:55)

met Justin Curfman

6. Upside Down (8:23)
  7. Hunger (5:04)
  8. In Dust (Move On) (4:24)
  9. Harder and Harder (3:33)
  10. Crystal (5:36)
  11. Saved (6:24)
All Wrong is zomer.
Home is herfst.

Mjuman schreef:
Was die "clauteneur" van James Brown nou duur? CD maakt het wel heel mooi - of heb je die een vles gestuurd?

Ik snap eigenlijk absoluut niet wat je hier zegt.

deric raven schreef:
All Wrong is zomer.
Home is herfst.

Momenteel ben ik verslaad aan herfst

avatar van reptile71
Ik heb vandaag ook de gemasterde versie van New Times en de eindversie van Upside Down, gemasterd en wel met basgitaar ingespeeld door een goede vriend van me, op de Reptile71 MySpace gezet.

Er is trouwens nog een nummer dat ik niet op het album heb gezet, omdat ik een Joy Division sample erin gebruik en geen zin heb in evt. gedoe met rechten. Wie daarin geinteresseerd is kan me een pm sturen. Niet allemaal tegelijk.

Ik hoop dat de datum van 1 januari haalbaar is; verheug me er steeds meer op.

avatar van reptile71
Als het goed is moet dat wel lukken. En ik verheug me er ook erg op!

Net Upside Down en New Times geluisterd; vooral Upside Down is erg mooi geworden.

avatar van reptile71
In Upside Down oude versie zat nog geen bas en die miste ik er (uiteraard) echt in. Behoorlijk bombastisch nummer eigenlijk, vind je ook niet?

Dat is het wel; maar muzikaal zit het ook wel richting Anne Clark en zelfs hoor ik er Gary Numan in terug.
En dat zijn niet de minste.

avatar van reptile71
Ik denk dat dat vnl komt door het synthgeluid (wat gewoon een tweedehands eenvoudig keyboardje is )

Blij te horen dat je het goed vindt klinken!

avatar van shinybeast
ik hoor ...het klint meer dan goed

avatar van reptile71
Uhm... Ik kan niet zo goed met complimentjes omgaan. Ik zit te wachten op de zware kritieken.

Ik op het pakketje van SFS.

avatar van reptile71
SFS wacht op een grote doos van de fabrikant.

avatar van Crush
Ik luister nu naar 'Home'. Wat een prachtig nummer.

avatar van Smiechtel
Gave shit man!

avatar van azra
Heeft SFS de doos eigenlijk binnen? En betekent dat dat de pre-ordernaars hem in de eerste week van januari ontvangen ?

UnknownPleasure
Het beste wat de Nederlandse muziek is overkomen in de laatste 100 jaar!

Haha , maar het klinkt zeker erg gaaf, met invloeden van prachtige 80's bands!

avatar van reptile71
En toen stond dit album vanmorgen ineens op de voorpagina van musicmeter.nl Echt een leuke verrassing!

Ik heb nu Always a Way met Justin Curfman ook op de Reptile71 MySpace gezet.

@azra: Ik heb die doos nog steeds niet ontvangen. Geduld is een schone zaak (heb ik ooit eens ergens gehoord ) en het is me inmiddels vrij duidelijk dat deze fabrikant geen haast heeft. Laten we hopen dat het ten gunste is van het eindprodukt.

UnknownPleasure schreef:
Het beste wat de Nederlandse muziek is overkomen in de laatste 100 jaar!

avatar van azra
Mooi nummer! Maar ik persoonlijk, vind het wel jammer dat je meer richting die dreamwave kant op bent gegaan met het nummer. Heb zelf meer met nummers á la Enjoy
Maar doe mij een cd met nummers zoals Always a Way, en ik ben ook tevreden. Ik kan haast niet meer wachten.

avatar van reptile71
Tja, er is maar 1 Enjoy en laat die nou niet eens op de cd staan.... Voor Always a Way heb ik me o.a. laten beïnvloeden door rustige nummers zoals A Thousand Hours van The Cure. Vandaar ook dat ik Justin Curfman voor dat nummer heb gevraagd. Ik vind zijn stem enorm dicht tegen Robert Smith aanleunen.

Naar mijn idee is de cd wel redelijk afwisselend, maar de tijd tussen de opnames van In Dust (Move on) en Home is ook 3 jaar.

Het nummer met Justin Curfman klinkt ook weer overtuigend, al draagt de stem van Paul het nummer ook al meer dan voldoende.

avatar van reptile71
Het origineel is eigenlijk zonder Justin, uiteraard, maar ik vond het echt uiterst cool dat hij hier aan mee wilde werken. Ik kan trouwens ook een versie met alleen Justin maken, heb zijn zangspoor.

Leuk:
Met dank aan Crush is donderdag Home te beluisteren op zijn radioprogramma op Gothic-Crush.nl dat begint om 22 uur.

avatar van SoNick
Kwam hier toevallig via de hoofdpagina van musicmeter. Het geen muziek die ik zelf zou luisteren, maar het zal binnen het genre zeker niet slecht zijn. Klinkt allemaal wel professioneel. Goed ook dat musicmeter aandacht schenkt aan (onbekendere) nederlandse artiesten.

avatar van Urbanoetang
Klinkt zeker niet slecht zeg!

azra schreef:

Vandaag bericht gehad dat de cd's klaar zijn, dus de pre-orderaars ontvangen de kersverse cd in de eerste week van het nieuwe jaar.

Vooralsnog is hij alleen hier verkrijgbaar (of direct via mij). In hoeverre dat gaat uitbreiden in NL weet ik niet. Ik weet met grotere zekerheid te zeggen dat hij in de VS op meerdere plaatsten verkrijgbaar wordt (met dank aan een webshopcontact) en waarschijnlijk in diverse downloadstores zoals iTunes, amazon en emusic.

De doos verwacht ik morgen.

Dat is alleen maar goed nieuws.
Mooi begin van het komende nieuwe jaar.

avatar van reptile71
Er zijn daar inderdaad 3 nummers te downloaden, maar dat zijn nog ongemasterde tracks en Always a Way is daar nog zonder Justin Curfman. Alles is daar verder te beluisteren (ongemasterd), maar Drag is nog de oude mix (is voor het album opnieuw gemixt, ruis verwijderd uit een track en heeft een nieuwe baslijn) en Upside Down is zonder baslijn.
Ik zal binnenkort alle eindversies er wel opzetten.

avatar van vin13
reptile71; een succesvol en muzikaal 2009 gewenst, kicken een eigen cd uitbrengen. Natuurlijk ook alle andere meters een goed en gezond 2009 gewenst.