Kasabian - Kasabian (2004)

Label: Arista

1. Club Foot (3:34)
  2. Processed Beats (3:07)
  3. Reason Is Treason (4:35)
  4. I.D. (4:47)
  5. Orange (0:46)
  6. L.S.F. (Lost Souls Forever) (3:17)
  7. Running Battle (4:15)
  8. Test Transmission (3:55)
  9. Pinch Roller (1:13)
  10. Cutt Off (4:38)
  11. Butcher Blues (4:28)
  12. Ovary Stripe (3:50)
  13. U Boat / Reason Is Treason [Jacknife Lee Version] (10:51)
STONE ROSES !!!
Ja, weer een bandje die wel heel erg veel lijkt op........in dit geval Stone Roses. Maar ook Happy Mondays, Kula Shaker, Primal Scream en zelfs wat Oasis. Normaal erger ik me daar niet zo aan, zolang het maar een lekkere cd is. Dat is dit dus ook, alleen betrap ik mezelf er op dat ik nu wel wat irritatie heb. Geen idee waarom nu wel: misschien toch de arrogantie van de band. Wij zijn Brits, wij zijn cool en wij zijn the Best. Maar stiekem vind ik het toch wel heel leuk. Dus toch behoorlijk wat gestrooi met sterren van mijn kant .

En dat strooien gaat me nu nog beter af Verhoging naar 4,5 !!

avatar van rzasa
Kijk hier eens: http://www.amazon.co.uk/exec/o...
Wat tracks meer Eric. Hoe zit dat?

rzasa schreef:
Kijk hier eens: http://www.amazon.co.uk/exec/o...
Wat tracks meer Eric. Hoe zit dat?

Ik heb de cd in huis, dus ik weet wel wat er op staat
Er is al lang een wijziging de deur uitgegaan: maar ik denk dat de Mods nog achter hun warme prak zitten ofzo .

Zeer mooie plaat inderdaad. 4,5 sterren hiero
Favoriet tot nu toe: L.S.F.

avatar van rzasa
Zeker een lekker plaatje! Reason is Treason lijkt erg op Darts of Pleasure van Franz Ferdinand, maar dat drukt de pret geenszins. 4 sterren

avatar van titan
titan (crew)
Ik heb dit album nu al 5 keer gehoord, maar het kwartje wil nog steeds niet vallen. Het is zeker niet slecht hoor, maar wat mij betreft zitten alle nummers in de categorie "net niet". 3*.

Als je van Kasabian houd moet je ook zeker eens naar Aquaduct luisteren. Is te vergelijken met Kasabian alleen ze gebruiken geen gitaar.

sorry het is Aqueduct

Ja Aqueduct is geweldig

Ik ken één nummer van ze namelijk "Hardcore Days and Soft Core Nights". Die staat op de site van de muziek van the OC.

avatar van gemaster
Ook bij mij wil het kwartje nog niet echt vallen. Ik vind het eigenlijk maar een slap aftreksel van The Stone Roses.

Dat heb ik ook. Paar heerlijke nummers, de rest heeft het net niet, alhoewel het geheel wel weer prima fungeert als fijn achtergrondplaatje.

Achtergrond muziek? Dat doet het teweinig eer aan vind ik. De sfeer zit goed, van begin tot einde. Leuk dat er twee zangers zijn ook. Vind dit best origineel.

tondeman
agressief en vies beukend. beste nieuwe (ahum) band.

Vandaag toch maar gekocht (13 euro bij Velvet) en het bevalt me eigenlijk. Halfje erbij (4* nu).

De sfeer is inderdaad goed, het klinkt vet en de nummers zijn dik in orde.

Ja, die sfeer is wat het doet he. Gaat door tot het einde.

Wat een mooie letters op de hoes, zo groot en duidelijk.

avatar van andré
Nubis schreef:

Wat een mooie letters op de hoes, zo groot en duidelijk.

Dick Bruna-fan?

Ehm.. hoezo?

Voorlopige hoogtepunten: de eerste 2 minuten van I.D. (zo sfeervol!) en L.S.F. (Lost Souls Forever). Wat een heerlijk nummer!

Ik heb een cd van Kasabian waar meer nummers op staan...

avatar van Hermy
Ik ook, die versie heeft een zwart-rode voorkant en is volgens mij later uitgebracht.

Ik vind op slsk ook steeds versies met meer en andere nummers inderdaad.

tondeman
met de tijd alleen maar beter geworden , ze zouden (in het najaar (?)) nog terugkomen als goedmaker voor het gecancelde concert in 013. hoop dat dat wel doorgaat dan.

Ik heb een cover van Kasabian gevonden: ze doen Out Of Space van The Prodigy! Geweldig!

Oh gaaf, die wil ik ook wel horen.

avatar van Judith
Oh, die cover heb ik ook, klinkt wel vet. Wat een herrinneringen, hier luisterde ik vorig jaar altijd naar en heb et nu maar weer es opgezet en heb hier nooit op gestemd ofzo. Wel moeilijk om te stemmen, misschien eerst maar weer es wat meer gaan luisteren, net als toen...

avatar van Paøsk Inaüke
Dit album is zeker niet mijn ding; ruizige en monotone nummers, die zich vormen tot één eentonige brij..

hoeveel versies van dit album zijn er nou eigenlijk? ik heb de rode versie (zoals hier weergegeven) en ik mis naar mijn weten de nummers Orange (Interlude), Pinch Roller (Interlude) en Ovary Stripe

avatar van Jochempie
Ik vind het 1 van de betere albums van al die "bandjes" erg catchy.