Onderhond schreef:
. Wat een intriest, neerslachtig, vervelend en beteuterd album is dit.
dit is luisteren naar het gezaag en gezeik van een depressieve klojo, waarvan je weet dat hij het allemaal aan zichzelf te danken heeft. Echt kutmuziek, die geen derde keer meer voorbij zal komen. Dan nog liever Music Has The Right To Children, deze gaat gewoon de vuilbak in. 0.5*
Ja Ja ...duidelijk iemand die er niks van begrepen heeft..geweldig!
Dit is juist zeer opgewekte muziek,hier kan werkelijk waar geen één electronica artiest tegen op..productioneel gezien is dit een weergaloos album het gebruik van vintage instrumentaria , de vindingrijkheid en de keuze uit obscure samples.
Bij elk nummer heb ik wel een soort prettig gevoel..het lijkt op een natuurlijke high.
Nee, dit klinkt niet als de éénheidsworst die we al jaren kennen binnen de electronische muziek..boards of canada mag beslist beschouwd worden als vernieuwers en kan zeker in het rijtje naast grootheden als Miles Davis, Hendrix,Floyd,Talk Talk,Eno en Fripp.(..en zo vergeet ik er nog wel een paar).
Één minpuntje : de korte geluidsfragmenten tussen de langere nummers zijn weer ouderwets te kort..jammer.
Stel je toch eens voor als ze Over The Horizon Radar 5 minuten langer hadden gemaakt..of het zelfde hadden gedaan met het mooiste nummer van de Music Has The Right to Children plaat ,genaamd Olson.