Boards of Canada - In a Beautiful Place Out in the Country (2000)

Electronic
Label: Warp

1. Kid for Today (6:23)
  2. Amo Bishop Roden (6:16)
  3. In a Beautiful Place Out in the Country (6:07)
  4. Zoetrope (5:18)
DwarreI
Ochre

De eerste 3 tracks zijn waanzinnig mooi en tijdloos. Zoetrope zorgt ervoor dat deze EP geen 5* krijgt van me, dat nummer pakt me niet en blijft teveel hangen in hetzelfde.

Jornaquin
orbit schreef:
~~~~~

Deze zijn toch veel leuker Sietse!

Maar ik zal me wel weer eens op zijn tijd (waar haalt een muziekfanaat die vandaan?) aan het andere werk van BoC wagen. Ik vertrouw echter toch ook zeker op mijn eigen aanvankelijke 'hunch' over iets. Verder ken ik iemand die het 'warp'-gebeuren op handen draagt en zich de fascinatie voor deze groep niet zo goed kan voorstellen. Ook hij vind het iets te makkelijk en teveel air-achtig. Misschien moet ik me ook wat minder met zijn mening vereenzelvigen

Grote onzin, vooral als je A Few Old Tunes en Twoism kent, die beiden al meer dan 10 jaar oud zijn. Dan zie je wel dat als er enige vergelijking is Air die bij BoC vandaan gepikt heeft en iig niet andersom.

avatar van jtsterkenburg
Enige plaat die ik ken waar echt alle nummers geniaal zijn. Elk nummer heeft wel een voor een ontdekt moeten worden, waarbij zoetrope het lagst heeft geduurd. Nu vind ik dat denk ik wel het mooiste nummer van deze plaat. 5*

avatar van John Doe
Helemaal mee eens, dat nummer is bij mij ook langzaam gegroeit, terwijl het eerst duidelijk het minste nummer leek. Ijzige stralende tranen zijn het. Je moet in de vreemde groove komen en de subtiele veranderingen vanuit die positie ervaren. Wat een pure muziek.

avatar van MJ_DA_MAN
Amo Bishop Roden: nog steeds een van de mooiste nummers ooit voor mij . Wat een meesterwerkje.

avatar van John Doe
Draai Amo Bishop Roden nu een week veel in de ochtend met Kid For Today ervoor. Die basstoontjes, wat een geluid Stukje diepte, stukje rust, stukje emotie. Prachtig natuurlijk. Ben ook erg blij met m'n lichtblauwe vinyl. Kostte maar 9 euro of zelfs 7,50 bij concerto als ik me niet vergis, misschien ga ik zelfs een tweede kopen. Boards of Canada op vinyl is de shit, want het organische van de muziek sluit prachtig aan en je kunt verschillende snelheden mooi reguleren. Vorige week ook door dikke mist gefietst met dat nummer, genieten.

Maarten||
Oei.. wel een heeel kort album stem komt later

Maarten|| schreef:
Oei.. wel een heeel kort album stem komt later

Welk deel van ''EP'' begrijp jij niet ?

Maarten||
MJ_DA_MAN schreef:

Welk deel van ''EP'' begrijp jij niet ?

Mijn fout , zag et niet onder EP staan op de 1 of andere manier

Maar goed, een 4 voor deze unieke rustgevende muziek

Zoetrope wordt steeds mooier. Wat mij betreft had BoC nog meer effecten kunnen toevoegen na verloop van tijd, langzaam wat strijkers erbij of zo .

_2M
Mijn introductie tot BoC, en wat voor een. Angstaanjagend mooie nummers, als andere releases hier ook maar bij in de buurt komen ga ik een mooie tijd tegemoet. Met name Kid For Today is subliem. Dit EP'tje moet ik zien te bemachtigen.

avatar van jtsterkenburg
Inderdaad zeer mooie EP die ook steeds meer diepgang krijgt naarmate je er meer naar luistert. Ik zou je als tweede introductie aanraden je te gaan verdiepen in the Campfire Headphase als deze stijl je aanspreekt. Wat mij betreft zijn er bij het oudere werk weliswaar ook een aantal pareltjes die deze EP soms zelfs overtreffen, maar zijn er ook een flink aantal nummers die ik toch wel een contrast vindt met de pracht en praal die hier te vinden is.

jtsterkenburg schreef:

Bedankt voor de tip, ook een heel erg mooi album inderdaad.

En als je BoC echt begint te waarderen moet je de rest ook gewoon gaan beluisteren. Hi Scores EP is wellicht een volgende goede!

avatar van John Doe
Er staan nu vier onofficiële video's bij de nummers van deze EP. Het is leuk dat je het album, zij het in slechte kwaliteit, kunt luisteren en de video's kunnen best geinig zijn, maar... ik denk niet dat videoclips (bij dit soort muziek) een goede introductie zijn vergeleken met de eigen fantasie. bovendien zijn videoclip-links gewoon uitsluitend bedoeld voor officiële video's zodat je weet waar je aan toe bent. Dayvan Cowboy is tot dusver de enige die daarom 'officieel' op de site zou moeten staan. Ik laat het besluit verder aan de moderators. Als je leuke amateurclips wilt plaatsen kun je dat beter op de artiestenpagina doen of in een bericht bij het album

_2M
Helemaal mee eens. Nu gaan mensen waarschijnlijk ook beoordelen aan de hand van lage kwaliteit audio bij de YouTube filmpjes.

John Doe schreef:
Klopt, verder geen discussie mogelijk daarover.

avatar van freddze
Ok, goed punt! Ik heb de videoclip-links verwijderd...

Ik vind deze EP echt heel erg mooi. Mijn eerste stappen in de electronica. En ik ga hier maar eens verder na kijken. 4*

avatar van J0ttem
Erg leuk EP'tje dit, ik geef 'm voorlopig een 3.5*, maar ik denk dat 't wel hoger gaat worden

avatar van T.O.
Voor mij het meest evenwichtige en coherente werkje dat ik tot nog toe heb geluisterd van BoC, misschien is dat ook wat gemakkelijker voor elkaar te krijgen met een EP

Erg knappe tracks, zoiets als Amo Bishop Roden lijkt echt in een vlaag van genialiteit te zijn gemaakt, m.a.w. alles klopt daar aan.

Vier sterretjes vooralsnog, heb hem nog niet al te vaak gehoord, maar verhoging zit er wel in.

avatar van Leonard91
Kid for Today en vooral Amo Bishop Roden zijn echt meesterwerkjes, wat een ontroerende prachtmuziek. En het derde nummer begint zo mooi, maar het stemmetje zorgt ervoor dat deze EP nooit een 5* zal kunnen halen bij mij. Zoetrope is ook wel goed maar mist net dat kleine beetje extra wat de eerste twee tracks wel hebben. 4*

Bij deze een halfje erbij. 3* was wel erg streng.

Zo rond middernacht valt deze EP wel op z'n plaats. En wat een leegte opeens wanneer Zoetrope afgelopen is. Typisch zo'n track die op bepaalde momenten gewoon oneindig lang mag duren.

Heerlijk dromerig sfeertje heeft deze EP, iets wat Music Has the Right To Children ook heeft. Dit noem ik de beste EP die ik ken tot nu toe

avatar van Dexter
Daar kan ik me ook erg in vinden Een van de twee beste EP's die ík ken Ik zet 'm vanavond rond half 11 weer eens op, heerlijk.

Sammael
Hm, vind dit af en toe iets te tam. Het kalme sfeertje vind ik op zich wel prettig, maar over het algemeen kabbelt deze EP me té veel voort. Maar zo op zijn tijd is dit wel een lekker plaatje.

avatar van shimahero
simpele en hemelse klanken. om bij weg te dromen

avatar van T.A.
Luitjes, is deze niet ook te koop op CD?:

avatar van John Doe
Ja, zei iemand van niet dan?