Eminem - The Eminem Show (2002)

Label: Aftermath (II)

1. Curtains Up [Skit] (0:29)
  2. White America (5:24)
  3. Business (4:11)
  4. Cleanin' Out My Closet (4:57)
  5. Square Dance (5:23)
  6. The Kiss [Skit] (1:15)
  7. Soldier (3:46)
  8. Say Goodbye Hollywood (4:32)
  9. Drips (4:45)

met Obie Trice

10. Without Me (4:50)

met Obie Trice

11. Paul Rosenberg [Skit] (0:22)
  12. Sing for the Moment (5:39)
  13. Superman (5:50)

met Dina Rae

14. Hailie's Song (5:20)
  15. Steve Berman [Skit] (0:33)
  16. When the Music Stops (4:29)

met D12

17. Say What You Say (5:09)

met Dr. Dre

18. 'Till I Collapse (4:57)

met Nate Dogg

19. My Dad's Gone Crazy (4:27)

met Hailie Jade

20. Curtains Close [Skit] (1:01)
  21. Stimulate * (5:03)
  22. The Conspiracy Freestyle * (2:50)
  23. Bump Heads * (4:41)

met Tony Yayo, Lloyd Banks en 50 Cent

24. Jimmy, Brian and Mike * (3:21)
  25. Freestyle #1 [Live from Tramps, New York / 1999] * (1:17)
  26. Brain Damage [Live from Tramps, New York / 1999] * (1:24)
  27. Freestyle #2 [Live from Tramps, New York / 1999] Mathers Eminem * (0:52)
  28. Just Don't Give a Fuck [Live from Tramps, New York / 1999] * (3:15)
  29. The Way I Am [Live from Fuji Festival, Japan / 2001] * (3:43)

met Proof

30. The Real Slim Shady [Live from Fuji Festival, Japan / 2001] * (4:45)

met Proof

31. Business [Instrumental] * (4:11)
  32. Cleanin' Out My Closet [Instrumental] * (5:42)
  33. Square Dance [Instrumental] * (6:17)
  34. Without Me [Instrumental] * (4:48)
  35. Sing for the Moment [Instrumental] * (6:23)
  36. Superman [Instrumental] * (7:02)
  37. Say What You Say [Instrumental] * (0:09)
  38. 'Till I Collapse [Instrumental] * (5:45)
avatar van Leander1991
Eminem is naar mijn mening veruit de enigste Hip hop artiest die een beetje intelligent met zijn muziek omgaat, ook geen slechte adaptatie van Aerosmith.

Cleanin' out my closet blijft wederom sterk hoewel rappers soms de neiging krijgen om anekdotisch te worden.

avatar van Kill_illuminati
Nou heeft ook een aantal grote missers gemaakt. En de enige is hij niet.

Rizz
Super album. Dit was m'n eerste echte kennismaking met rap, m'n zus kocht dit album en ik heb hem vaak genoeg 'geleend'. Geweldige teksten, lekkere refreintjes, maar net iets te lang

avatar van Raul
Grappig dat dit voor veel mensen jeugdsentiment is, of de eerste kennismaking met hiphop.
Dan neemt het idd vaak een speciaal plekje in je hart in.
Ik heb dat zelfde gevoel met All Eyez On Me van 2Pac

Dit album voelt dan ook nog niet zo lang geleden voor mij, wat gaat de tijd toch snel. Weet nog dat ik het een goed album vond maar toch echt wel een heel stukje minder dan de twee voorgangers, Slim Shady LP en Marshall Mathers LP, die ik nog steeds een stuk sterker vind dan deze.

Toch 3,5 sterren, staan een hoop mooie nummers op.

avatar van ijsduivel
Geweldig album!
Het is mijn eerste album, ik kreeg het op m'n 7e verjaardag.
eminem rapt echt goed in dit album, je kan echt de woede in z'n stem horen. dit album zal altijd een van mijn favoriete albums zijn.
alleen jammer dat hij na deze CD geen écht goede muziek meer maakt

avatar van Leander1991
Raul schreef:
Dan neemt het idd vaak een speciaal plekje in je hart in.
Ik heb dat zelfde gevoel met All Eyez On Me van 2Pac

Toch 3,5 sterren, staan een hoop mooie nummers op.

Jeugd zeker
Sentiment zeker niet!

avatar van Tyraelxy
Typisch eminem album, hij wil zijn albums altijd 20 nummers lang maken en daardoor moet hij er jammer genoeg ook wat mindere tussen steken met als absoluut dieptepunt het afschuwelijke 'Drips', dit doet echter geen afbreuk aan de grote schare geweldige nummers op de plaat zoals 'Soldier', 'White America', 'Without Me', 'Sing for the Moment'(wat een ongelooflijk nummer is dat toch), enz... als het album nu niet zo lang was geweest had dit absoluut in mijn top 10 gestaan maar helaas... toch een dikke 4 voor al de geweldige nummers die hierop staan, en het jeugdsentiment ^^

avatar van Hurrdurr
Eerste aanraking van mij met Eminem. Mijn vader was een enorme fan van Stan, en gaf me als 10 jarig jongetje deze CD cadeau. Snapte amper wat van de teksten, vond de refreintjes het beste en vond het toch altijd leuk om het te luisteren. Hoewel het lang niet meer mijn favoriete CD is, blijft hij toch een speciaal plaatsje in mijn hart houden.

Dit is Eminem op het moment dat hij aan het opgroeien was als artiest. Want hoewel hij hierna op zijn neus ging, laat hij hier zien dat hij niet alleen de schreeuwende MC is die nergens om geeft. Het begint al met al het commentaar op Amerika en manier waarop de wereld inelkaar zit, maar ook (weer) dat hij toch wel enorm veel van zijn dochter houd.

Ook is dit het moment waar Eminem steeds commercieler werd, maar voor mijn gevoel was hij hier nog op het randje; want hoewel de producties heel toegankelijk zijn (hoewel Square Dance wel heel kaal is) en de teksten niet meer zo extreem als op zijn eerste twee albums laat hij toch zien dat hij nog niet echt vertrouwen in zichzelf als mainstream succes als artiest. Wel als grappenmaker, maar toch is hij nog heel voorzichtig met het zingen van refreintjes, en geeft hij van te voren al aan dat dat zingen niet zijn beste kant is op Hailies Song.

Overall toch wel een geweldig album, met leuke features. Drips is het dieptepunt, maar ook niet dramatisch. Als hij daar nou iets van zijn 8 Mile nummer had gezet was dit toch wel in de buurt gekomen van een 5. Nu komt het nog iets te kort.

4.5*

avatar van Emile93
Without me was wel een goed nummer! Cleanin' out my closet vond ik destijds al een heftig nummer!

avatar van Snoeperd
Dit album heeft alles! Geweldige donkere sfeer, serieuze nummers( sing for the moment, cleanin out my closet) onzinnummers ( without me, drips) goede teksten ( white america, say what you say, gruwelijke flows( in eigenlijk alle nummers, superbeats en een alltime klassieker genaamd til I collapse.
Dit is wel een van de beste albums ooit gemaakt deze moet snel mijn top 10 in

Till I Collapse is zo'n heerlijk nummer. Eén van mijn favorieten.

avatar van ThingMan
Superman ind ik echt een geniaal nummer. Er staan verder een paar lekkere nummers zoals Till I Collapse en My Dad's Gone Crazy. Lekker album, maar niet zo goed als de eerste twee.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Waarom heet dit album eigenlijk niet The Eminem LP ?

avatar van UmindC
Vraag het hem.

avatar van niels94
panjoe schreef:
Waarom heet dit album eigenlijk niet The Eminem LP ?

Daar heeft hij in een interview eens wat over gezegd. Hij vond het te voorspelbaar, toen heeft hij na lang nadenken ergens The Eminem Show bedacht.

Bigup2
Dit is toch wel een geweldig album.
Even goed als Marshall Mathers en Lp en Slim Shady Lp.

In die 3 albums laat hij zijn ego's zien.
De 3 meesterkwerken van Eminem

4,5 *

avatar van Metalhead99
Achja, hier begin je te merken dat de man wat aan populatiteit aan het winnen is. Minder dan de voorgaande twee, maar nog steeds wel vermakelijk.

avatar van MAS
MAS
Eminem was tijdens het verschijnen van The Slim Shady LP anders al behoorlijk populair.

avatar van rudiger
Ik houd totaal niet van Hip Hop en alle andere vormen van rap maar er staan wel 2 cd`s van Eminem in het cd -rek . Marshall Mathers en Eminem Show .
Dat lijken mij ook meteen de twee beste albums van deze artiest .
4,5 ster .

avatar van MJ_DA_MAN
rudiger schreef:
Ik houd totaal niet van Hip Hop en alle andere vormen van rap.
Andersom bedoelt u?

avatar van rudiger
MJ_DA_MAN schreef:
Andersom bedoelt u?

Kan je zien dat ik er geen verstand van heb.

avatar van kobe bryant fan
Geweldig album blijft dit toch!Vette beats super refreinen,super versen en een geweldig stemgeluid van Eminem,en ja ik ben fan
Het is gewoon track per track genieten van een veelzijdig persoon,die veel mee heeft gemaakt en met zijn doorzettings vermogen aan de top staat.Mensen die dit 0.5* hebben volgens mij geen seconde van hem gehoord.Er zijn mensen die zeggen dat hij voor het geld nog zingt waar want iedereen werkt voor het geld logisch,maar deze man niet hoor...Hij leeft ook oor zijn muziek het is bijna 2011 hij heeft geld genoeg om te stoppen maar hij houd van zijn muziek!In Recovery wordt hier nog eens naar gewezen dus jammer dat je geen 6* kan geven anders had hij het dus dan maar een dikke 5.0*

avatar van MAS
MAS
Deze mag eigenlijk weel een half puntje omhoog. Het laatste echt goede album van Eminem.

haveman
Ik was begonnen met het schrijven van een recensie bij dit album. Alleen zat ik na de eerste 3 nummers al op een regel of 50. Dat werd mij wat te lang en dat is het voor de meeste users waarschijnlijk ook. Daarom hou ik het kort:

Veel humor, zelfspot en vaak persoonlijke teksten met veel emotie gebracht maken dit voor mij het beste hiphop album ooit. En met 3 albums in de top 250 op Mume ook de best scorende artiest in dit genre denk ik.

avatar van UmindC
Je hebt wel flink ingeschikt dan.

Zaten ook lines bij.

Bigup2
Dit album was zelfs nog geweldiger geweest als Drips wordt vervangen door Loose Yourself

avatar van jordkaka
Die verse van D12 op When The Music Stops en Drips vind ik wat minder, maar niet slecht, en dit is zo'n geweldig album, Eminem's geniale teksten, zijn humor en zelfspot, en ook zijn liefde voor zijn dochter. Prachtig. 4,5*

Leander1991 schreef:

De enige die intelligent met zijn muziek omgaat gaat misschien wat ver.

Maar ik ben me vooral door Eminem gaan verdiepen in hiphop en kan na het beluisteren van een paar honderd hiphop albums niet anders zeggen dan dat hij als solo artiest ver boven de rest uitsteekt. Voor sommige mensen is dit echter een zeer gevoelig en pijnlijk onderwerp.