P.O.S - Never Better (2009)

Label: Rhymesayers

1. Let It Rattle (3:33)
  2. Drumroll (We're All Thirsty) (2:37)

met Doomtree

3. Savion Glover (2:19)
  4. Purexed (3:24)
  5. Graves (We Wrote the Book) (3:14)
  6. Goodbye (3:07)
  7. Get Smokes (2:38)

met Jessy Greene

8. Been Afraid (3:39)
  9. Low Light Low Life (3:14)

met SIMS en Dessa

10. The Basics (Alright) (3:23)
  11. Out of Category (3:16)
  12. Optimist (We Are Not for Them) (3:19)
  13. Terrorish (2:13)

met Jason Shevchuk

14. Never Better (4:03)

met Judah Nagler

15. The Brave and the Snake / Hand Made Hand Gun [Hidden Track] (11:51)

met Astronautalis

avatar van Hendrix4live
Hele aparte muziek trouwens. Hele mooie teksten en prachtige melodiën van de instrumenten. Heb tot nu toe nog maar twee nummers gehoord maar dat gaat zeker veranderen.

Rene1979
Ik ben dit album wat vaker aan het luisteren. Ik moet er wat aan wennen.. Maar hij begint te groeien.. Optimist is wel echt geniaal

P-DawG
Heb dit al een hele tijd geleden binnen gehaalt maar ik ga er nu pas serieus aan beginnen..

Ik vond Goodbye in iig al een heerlijk nummer en Let It Rattle is natuurlijk een erg sterke opening van het album

P-DawG
Voorlopig 'slechts' 3.5*, kan nog groeien.

avatar van Maricken
Die clip van Drumroll is echt geniaal. Ik vind P.O.S. echt een goede artiest. Niet alleen op cd klinkt hij goed, live weet hij ook een kwalitatief goede show te geven. Hij stond in juni onverwachts in de Melkweg en ik schat dat er nog geen 50 mensen binnen waren. Ondanks de lage opkomst gaf hij een enorm goede show weg, sprong midden in het publiek om daar zijn show te hervatten.
Niks geen sterallures, daar hou ik wel van!

Relax
Heb het album al 2x beluisterd, maar daarna nooit meer zo'n zin gekregen om het nogmaals te proberen.
Vond het wel leuk, maar op een gegeven moment verloor het mijn aandacht omdat iedere nummer meer van hetzelfde is en opeens had ik er genoeg van.

Het is niet bepaald wennen, het is meer gewoon saai voor mijn oren.

avatar van Rhythm & Poetry
Raar, sowieso dat mensen altijd albums verwachten waar elk nummer weer 180 graden anders is. Dit is gewoon een evenwichtig album met wel degelijk variatie, neem nu Goodbye en Low Light Low Life dat zijn toch weer totaal andere nummers dan de overige tracks op dit album.

Maricken schreef:
Niks geen sterallures, daar hou ik wel van!

Jep, je merkt bij hem aan alles dat hij true is (zie ook het interview wat thomzi hierboven ergens linkt). Ik vond zijn show in de Melkweg qua sfeer en performance één van de beste live-optredens die ik ooit heb meegemaakt, en ik heb best wel wat gezien. Ik baalde dan ook verschrikkelijk toen hij zijn show laatst afzegde .

Relax
Rhythm & Poetry schreef:

Nee, het album zelf is wel anders dan normaal, maar ik bedoel op het album zelf vind ik alle nummers opelkaar lijken kwa tempo.

avatar van Rhythm & Poetry
Ja maar een album zou toch totaal onevenwichtig zijn als er binnen dat album elk nummer weer totaal ander is? Kijk het kan zo zijn - en dat is bij jou dus het geval - dat je alles te veel op elkaar vindt lijken. Maar dat is bij Never Better toch niet het geval, kijk en luister nog maar eens naar de voorbeelden die ik noem. Dat zijn twee nummers die anders zijn dan de rest van de nummers op Never Better. Daarnaast lijken de overige nummers wel wat op elkaar, want er is gewoon sprake van een rode draad door dit album. Daar vind ik dan persoonlijk weer helemaal niks mis mee.

panjoe schreef:

Precies! Dus jij was er ook bij 7 juni? Ja 10 oktober was die show hè? Ach toen was ik toch jarig dus had ik al véél andere dingen gepland, maar ik snap je teleurstelling! Ik zou graag de hele Doomtree crew een keertje op zien treden in Nederland, maar ik vrees dat dat er niet in zit
'Goodbye' vind ik overigens ook een van de betere nummers!

Maricken schreef:

'Goodbye' vind ik overigens ook een van de betere nummers!

Uhhuh, ik ben met name gecharmeerd van Dessa, jammer dat ik daar niet meer van kan vinden. Ik was inderdaad bij die show, was vooral omvergeblazen door de acapella (en de laatste verse ook nog eens unplugged want hij gooide zijn mic weg) versie van Out of Category . Wees maar blij dat je jarig was dan , ik stond al aan de balie van de Melkweg toen ik hoorde dat het gecancelled was.

Ik vind Been Afraid denk ik het beste nummer hier denk ik, op de voet gevolgd door Optimist. Maar toch denk ik dat De La Souls en P.O.S. Is Ruining My Life zijn ziekste nummers blijven, de rauwheid ...

avatar van Maricken
Jaaaa Dessa is leuk! Wist je dat zij het exvriendinnetje van P.O.S. is? Kites en 551 ( ) vind ik haar beste nummers, maar meer dan de ep False Hopes kan ik niet vinden van haar

Sowieso is P.O.S. is Ruining My Life een van zijn dopeste nummers!
Maar eerlijk is eerlijk, Cecil Otter is ook een van mijn favorieten

panjoe (moderator)
Yeah, dat heb ik wel eens gelezen indeed, volgens mij is het ook echt zo'n vriendengroep en dat is ook wel te horen... Ik weet verder alleen dat ze met Doomtree op een nummer op het album Lights Out Paris staat van Sims, verder heb ik ook niks meer van Dessa...

Cecil Otter ken ik eigenlijk helemaal niks van op zijn bijdrages bij P.O.S. en Sims na, maar dit klinkt zeker niet slecht !

Rene1979
Nou ik ga hem vanavond weer is luisteren

avatar van Drunk Co-pilot
naast het feit dat p.o.s erg oprecht is
vondk ook z'n acoustics erg gruwelijk
op youtube kan je p.o.s is ruining my life acoustic vinden
wat ik zelf erg vet vond om te zien
4 stars

avatar van TheLegacy
god, wat ben ik blij dat ik het label Rhymesayers heb ontdekt!
Een wereld gaat voor me open, dit is helemaal mijn smaak!

panjoe (moderator)
Never Better is echt een ziek nummer .

avatar van thgryda
Toch niet mijn ding dit, erg goeie rapper die POS, altijd geweest ook maar ik vind tot nog toe altijd de helft van de nummers die hij maakt heel dope en de rest tja gewoon raar eigenlijk. De beats zijn vaak nogal experimenteel wat op zich niet zo slecht is maar vaak gaat het hier om het gebruik van tonen en instrumenten die niet in de lijn liggen van mijn smaak van producties. Een erg goed en samenhangend album is dit maar gewoon niet echt mijn ding... Een 3,5 na twee maanden tussendoor te beluisteren, misschien groeit het album nog verder als eens de klik komt...

avatar van The SS
hele originele muziek met aparte beats en goede raps
4.5/5

avatar van fabblwaps
Goede MC die P.O.S, jammer dat de producties en refreinen me op deze CD niet bevallen. Goodbye blijft natuurlijk een prachtnummer , cijfer komt binnenkort.

Volgens mij hoor ik trouwens Dessa op Low Lights Low Life, klopt dat?

avatar van WILDE_FRANS
Dat klopt, zei je net serieus twee keer hetzelfde in twee zinnen?

avatar van fabblwaps
Dat ie een goede mc is bedoel je?
Klopt inderdaad, maar dat kan ook niet vaak genoeg gezegd worden .

Heb 'm veranderd, stond nogal stom inderdaad.

Social_Mask
Sterk album dat bestaan uit alleen maar hoogtepunten. Hoe is het mogelijk?! Na het eerste nummer dacht ik: "Geniaal! Beter dan dit wordt het niet!" Totdat het tweede nummer begon. En zo ging het maar door en door en door... I kid you not! Hoe positief dit ook klinkt, het is wel een pijnlijke gewaarwording dat de euforie die deze plaat bij mij opwekt in schril contrast staat met mijn leven. Toch dank ik God op mijn blote knieën, want de muziek van P.O.S brengt soelaas. Sterker nog, het doet mij volledig vergeten wat voor troosteloos bestaan wij nietige mensen lijden. Dank daarvoor.

Edit: hehe

Social_Mask
Rhythm & Poetry schreef:
Je cijfer slaat echt nergens op Social..

Weet je ook eens hoe het voelt..

Nee, maar ik vind dit album eerlijk gezegd veel te onevenwichtig. Ik dacht het wel duidelijk was dat ik niet geheel serieus was ( ). P.O.S is mijns inziens een uitstekende rapper, maar met de beats kan ik niet zoveel. Vaker opzetten? Nee, ik besteed mij tijd liever anders. Daarbij denk ik ook niet dat het een kwestie van gewenning is. Ik vind er gewoon niks aan.

avatar van VanDeGriend
Berichten over stemgedrag verwijderd.

avatar van discipline
Hij doet me af en toe aan Sage Francis denken.
Dit album klinkt echt heerlijk! wordt zeker een 4 of hoger

avatar van J.M.
Dit begint inmiddels bijna top 10 materiaal te worden. Wat een geweldige plaat is dit zeg. Verveelt nooit en een album met bijna alleen maar uitschieters verdiend wel een plaats in me top 10. De opbouw in de tracks heb ik nog niet vaak zo geniaal gehoord als hier.

avatar van Elohim
ben het met J.M. eens

geniaal album, heerlijke beats met gruwelijke teksten, gruwelijke flows en een heel net stemgebruik
omdat purexed het eerste nummer was wat ik hoorde van dit album, begon ik ook altijd met luisteren bij nummer vier, had het album al besteld, luisterde er heel vaak naar, maar de eerste drie nummers nooit beluisterd. Eerlijk gezegd, damn die eerste drie nummers zijn minstens even sick als de rest. met als uitschieters: let it rattle, purexed, graves (we wrote the book), goodbye, get smokes (echt gruwelijk, grote delen gewoon acapella, kan ik echt van genieten), been afraid, low light low life, optimist, terrorish, never better.

crap, 10 van de 16 een uitschieter? zeker een 4,5 dit
echt, pure creativiteit dit
mn top 3 geen volgorde:
Purexed
Been Afraid
Optimist

avatar van discipline
Dit album is echt helemaal mijn stijl! Vette beats en P.O.S. is ook nog is een erg goeie mc! Dit album komt zeker in mijn top 10
favoriete nummers zijn

Let It Rattle (de opbouw van dit nummer is echt perfect )
Low Light Low Life (Dessa levert een heerlijke gastbijdrage)
Optimist (erg aparte beat)
Purexed
En de rest van dit album staat echt geen minder nummer op! Een dikke 4,5*