Genesis - 1970-1975 (2008)

Label: Virgin

1. Looking for Someone (7:02)
  2. White Mountain (6:44)
  3. Visions of Angels (6:51)
  4. Stagnation (8:46)
  5. Dusk (4:11)
  6. The Knife (8:53)
  7. The Musical Box (10:31)
  8. For Absent Friends (1:48)
  9. The Return of the Giant Hogweed (8:09)
  10. Seven Stones (5:09)
  11. Harold the Barrel (3:00)
  12. Harlequin (2:56)
  13. The Fountain of Salmacis (8:00)
  14. Watcher of the Skies (7:22)
  15. Time Table (4:46)
  16. Get 'Em Out by Friday (8:36)
  17. Can-Utility and the Coastliners (5:45)
  18. Horizons (1:41)
  19. Supper's Ready (23:04)
  20. Dancing with the Moonlit Knight (8:02)
  21. I Know What I Like (In Your Wardrobe) (4:10)
  22. Firth of Fifth (9:35)
  23. More Fool Me (3:10)
  24. The Battle of Epping Forest (11:44)
  25. After the Ordeal (4:15)
  26. The Cinema Show (10:41)
  27. Aisle of Plenty (1:56)
  28. The Lamb Lies Down on Broadway (4:51)
  29. Fly on a Windshield (2:44)
  30. Broadway Melody of 1974 (2:11)
  31. Cuckoo Cocoon (2:13)
  32. In the Cage (8:09)
  33. The Grand Parade of Lifeless Packaging (2:44)
  34. Back in N.Y.C. (5:36)
  35. Hairless Heart (2:06)
  36. Counting Out Time (4:12)
  37. The Carpet Crawlers (5:11)
  38. The Chamber of 32 Doors (5:40)
  39. Lilywhite Lilith (2:48)
  40. The Waiting Room (5:15)
  41. Anyway (3:08)
  42. Here Comes the Supernatural Anaesthetist (2:56)
  43. The Lamia (6:56)
  44. Silent Sorrow in Empty Boats (2:58)
  45. The Colony of Slippermen (8:11)
  46. Ravine (2:06)
  47. The Light Dies Down on Broadway (3:32)
  48. Riding the Scree (4:06)
  49. In the Rapids (2:18)
  50. It (4:17)
  51. Happy the Man (3:10)
  52. Twilight Alehouse (7:48)
  53. Going Out to Get You (4:55)
  54. Shepherd (4:04)
  55. Pacidy (5:44)
  56. Let Us Now Make Love (6:16)
  57. Provocation (4:10)
  58. Frustration (3:42)
  59. Manipulation (3:49)
  60. Resignation (3:01)
Hier is em!!
Zat ik al een jaartje of 2 op te wachten en eindelijk siert ie m'n kast.
Ikzelf vind de geluidskwaliteit veel beter dan de oudere cd's. Alle instrumenten klinken veel prominenter dan voorheen. Er is duidelijk een sluier weggehaald en bij zulke delicate, 'rijke' muziek als die van deze band is dat een revelatie.

Father McKenzie
Voor de muziek die de heren in deze periode voortbrachten heb ik enkel diep respect; Prima albums, heel ingenieuze en vernieuwende dingen stonden daarop.
En als kaztor zegt dat de geluidskwaliteit er flink op vooruit is gegaan, dan geloof ik hem, natuurlijk.
Staat op één op mijn aankooplijstje voor nieuwjaar als het nog effe kan....

Wees er wel snel bij. Bij Fame in Amsterdam had ik 'm voor €89,99 terwijl de 1983 - 1998 box set daar lag voor een slordige €160,-.
Volgens mij is die dus nog nauwelijks te krijgen.

avatar van Gert P
Mooie box en voor mij samen met de box van Iona de 2 beste boxen die ik heb kort gevolgt door de Led Zeppelin 4 cd box.
Wat een prima opgeknapt geluid zit hier in.
Ook de extra cd mag er zijn.
Voor mij is dit echt de beste Genesis box en beter als de boxen waarin Collins zingt.

Gert P schreef:
Wat een prima opgeknapt geluid zit hier in.
Ook de extra cd mag er zijn.

Daar mag je zeker van zijn!

avatar van Running On Empty
Dit is de box der boxen. Heb aardig wat van die dingen staan in kast inmiddels en dit is dus de beste, niet alleen van Genesis maar van alle boxen die ik ken. Supergeluid. Ik viel om te beginnen achterover van de sound van Trespass. Super release in 2008.

Zeker een super-release. Maar eigenlijk moeten we niet vergeten dat vooral de eerste Collins-als-zanger-box er niets voor onder doet.
Het is heerlijk om alle studio-releases van deze band in een superieure vorm in huis te hebben. Ze zien er allen uit om te smullen en er is zeer veel zorg aan besteed. En ik las ergens dat die live-box er ook aan gaat komen (ik denk zomaar eens dat die zwart er uit gaat zien).

kaztor schreef:

Ik heb alle 3 de boxen maar vind dit de meest bijzondere. Daarna volgt uiteraard 1976-1982. De box 1983-1998 vind ik aardig maar niet meer dan dat. De live box kan ik ook nauwelijks op wachten, maar volgens mij is die knoop nog niet doorgehakt.

kaztor schreef:

Ja zeker doet die onder want daar zit ook een misser in Abacab.
De box met oa de CD Genesis heb ik niet aangeschaft maar wel een paar losse van gekocht.
Als die voor 40 euro had gestaan had ik hem wel meegenomen maar voor zo'n misbaksel box 100 euro neer te tellen ben ik net niet genoeg fan voor.

Father McKenzie
Jaja, de fans worden weer flink op kosten gejaagd.... ach, het is er de tijd voor hé, En die boxen zijn méér dan de moeite, je hebt tenslotte superieure geluidskwaliteit in huis...

beaster1256
ga er dringend op zoek achter want dit is voor mij de beste muziek aller tijden , ben vroeger altijd een genesis gek geweest , maar heb afgehaakt met de lp ' and then there were 3 ' , banks was nog goed maar mekkerend schaap phil met zijn earth wind and fire blazertjes was er te veel aan !

eens even kijken...Nou we geven maar een 5

avatar van Running On Empty
Bij het bekijken van de interviews op de DVD's kreeg ik steeds meer waardering voor Steve Hackett, die ik toch al zo hoog had zitten.

Running On Empty schreef:

Van de bandleden lijkt hij over deze periode ook de persoon te zijn die het meest weet waar hij over praat. Aan de interviews te zien is Rutherford's rol hier dan ook wat marginaler dan later na Hackett's vertrek.

beaster1256
deze box heb ik gisteren in de fnac in brugge gekocht , prijzig 144 euro , maar hij is het waard , mooi uitgevoerd , prachtig boekje erbij , en dan de klank , gewoon fantastisch , ja , zeker 5 sterren waard !!!

uitgave van het jaar al ???

de beste periode van de beste groep in de beste bezetting , punt uit !!!

beaster1256
en ja zonder gabriel en hackett was 80 % van de magie van ' genesis ' weg !!!

avatar van vigil
fijn dat je dat nog even kwam melden...

beaster1256 schreef:

uitgave van het jaar al ???

de beste periode van de beste groep in de beste bezetting , punt uit !!!

Voor mij DE uitgave van 2008 !!!

beaster1256 schreef:

uitgave van het jaar al ???

Voor mij DE uitgave van 2008 !!!

Father McKenzie
Ik heb hem drie keer in mijn handen gehad, gedraaid, eraan geroken... het is maar dat ik de laatste tijd al heel wat gespendeerd had, en dat de prijs (€ 144 in Fnac) mij heeft tegengehouden, anders had ik hem wel meegenomen, dzjuu toch!

Misschien vind ik hem nog iets goedkoper, ik geef nog niet op, maar hogervermelde prijs is toch niet niks...

avatar van vigil
in Olanda kan je hem toch vrij makkelijk vinden voor onder de 120 euro.

Father McKenzie schreef:

Wacht niet te lang want op is op!

Gewoon wat doorzoeken. Bij Fame in Amsterdam was ie €89,99 en de vorige had ik vanuit Duitsland voor een tientje minder, dus alles is mogelijk!

Een dikke meevaller trouwens, als je je bedenkt dat het 6 albums, waaronder de bonus disc en waarvan één een dubbelaar, zijn.

beaster1256
ja en nog een mooi boek erbij met bonus cd en dvd , amai , wat een juweel !!!!!!!!!!!

Of kijk even op amazon.co.uk

De Pond en de Euro lopen bijna 1 op 1 nu en je mag onbeperkt invoeren binnen de EG. Ik bestel me suf daar.

Ik bestel me suf daar.

Het is je aan te zien.... O neen, dat is niet jouw hoofd maar dat van Jackson Browne, die man zag er beter uit zonder baard...

Als ik deze box voor een verantwoorde prijs vind, dan zal ik ook niet twijfelen, ik lees hier nogal uiteenlopende prijzen, € 144 vond ik echt ontzettend duur!

avatar van ChrisX
Of kijk even op amazon.co.uk

Mooi he..... en ook de verzendkosten zijn behoorlijk schappelijk, zeker in vergelijking met Amazon DE, FR of US.

avatar van Running On Empty
Deze box is nu 90 pond bij http://www.camino.co.uk , de zeer betrouwbare Genesis mailorder in de UK.

Met de pond en Euro die bijna 1 op 1 lopen is dit een zeer schappelijke prijs.

Running On Empty schreef:

Met de pond en Euro die bijna 1 op 1 lopen is dit een zeer schappelijke prijs.

Had hem gelijk al beneden de 100 euro.

beaster1256
de box is perfect , ik heb maar één punt van kritiek , deze box gaat over 1970 -1975 ( de peter gabriel periode ) , dan hadden ze het logo op de box ook beter het logo gebruikt van die periode , dat was veel mooier !!!!

wat een muggezifter ben ik toch hé , maar ik denk dat de echte genesis fans van vroeger die ook liever gewild hadden , nietwaar ???