Chris Cornell - Scream (2009)

Label: Interscope

8. Long Gone (5:15)

met Timbaland

9. Scream (6:15)
  10. Enemy (4:35)
  11. Other Side of Town (4:48)
  12. Climbing Up the Walls (4:48)
  13. Watch Out (4:02)
  14. Two Drink Minimum * (3:02)
  15. Ordinary Girl * (4:33)
  16. Lost Cause * (4:20)
  17. Do Me Wrong (2:54)
  18. Stop Me (3:35)
avatar van BoordAppel
Die voorkant alleen al... In het plaatje kan je al iets als "weg met de gitaar" aflezen, waarna de computer-beats overblijven. Muziek maak je met instrumenten, voorgeprogrammeerde beats zijn voor mij geen muziek.

16 jaar en toch zo ouderwets .

Nee niet ouderwets, gewoon een gitaarliefhebber en fanatiek gitarist. Muziek zonder een gitaar prominent erin is geen muziek. Dat is waarom deze plaat totaal ruk is. Ik heb niet helemaal afgeluisterd, maar voor zover ik heb geluisterd heb ik niet 1 gitaar gehoord. De enige muziek die nog gemaakt wordt en waar ik me kan vinden zijn indie en alternatieve "emo-rock"

"So much trash on the radio today" om even The Automatic te quoten.

avatar van frusciflea
Aloanator schreef:

Moet je toch eens beter luisteren

Gelukkig is het slechts je eigen mening wat betreft muziek

avatar van Doc
Doc
Aloanator schreef:
Muziek zonder een gitaar prominent erin is geen muziek.

Dus...... muziek is geen muziek.....
Mooie boel.
Weer een illusie armer.

Maar goed, Ik betreur de keuze van Cornell omdat het niet mijn smaak is wat ie nu doet, maar moet die man toch lekker zelf weten. (Ik wissel ook wel eens van baan maar daar hoor je niemand over)
En misschien komen die gitaren ook nog wel weer eens terug.
Springen we allemaal weer een gat in de lucht, en wordt het net zo gezellig als op de voorkant van deze plaat.

avatar van Killeraapje
Heb het album vandaag toch maar in huis gehaald. Met het concert van Cornell in het vooruizicht wil ik toch goed op de hoogte zijn over zijn nieuwe materiaal. Voor mij waren vooral de latere Soundgarden en alle Audioslave platen zeer de moeite waard. Vooral het debuut van Audioslave en Out of Exile draai ik veelvuldig. Maar ook de twee voorgaande solocds kan ik goed waarderen.

Dan komt Scream, ik heb hem nu eenmaal in zijn volledigheid gehoord en kan in ieder geval zeggen dat Cornell veel lef heeft. De singles had ik al gehoord en vond ze erg overgeproduceerd. Maar toen zag ik een paar interviews met Cornell en hoorde hem Scream en Long Gone acoustisch spelen en was erg onder de indruk. Kortom ik ga dit nu de komende dagen eens beluisteren en zal dan een punt geven.

Aloanator schreef:

"So much trash on the radio today" om even The Automatic te quoten.

Ik weet niet maar ik heb maar 3 nummers geluisterd en al 4 verschilende deuntjes gehoord op een electrische gitaar. Dat er R&B beats zijn gebruikt en daaraaan een rockachtig tintje is geplakt vind ik wel orgineel. Ik hou van orginaliteit je hoort veel dezelfde sooi op de radio's, dit springt er een beetje tussenuit. zet je over die gitaren obsessie heen;P

avatar van Killeraapje
Ik heb dit album de laatste dagen veel gedraaid en ik hang op twee gedachten. Aan de ene kant staan hier goede dingen op maar aan de andere kant kent Scream ook veel kitchmomenten.
Laat ik gewoon even de tracks afgaan

1. Part of me. Klinkt best lekker en de zang van Cornell is hier erg goed maar de tekst That Bitch aint a part of me, no that bitch aint a part of me, i said that bitch aint a part of me is voor Cornell begrippen veel te platvloers en te weinig creatief. En het intro is gewoon goedkoop en compleet overbodig.

2. Time. Voor mij met afstand het zwakste nummer van het album. Er gebeurt voor mijn gevoel hier veel te veel kort op elkaar. Het is kitch van de bovenste plank vooral op het einde als Timbaland zijn rap inzet vind ik ronduit afschuwlijk. In dit nummer heeft Timbaland duidelijk de overhand en dat vind ik niet goed omdat de naar Cornell toch op de voorkant staat.

3. Sweet Revenge. Dit nummer start erg sterk en strak en vooral de zang van Cornell is hier erg goed. Alleen het computer gefilterde refrein spreekt mij niet erg aan.

4. Get Up. een prettig opzweppend nummer maar niet bijzonder.

5. Ground Zero. Een tamelijk Soulfull nummer dat goed werkt als je ondertussen met andere dingen bezig bent. Moest hier om de een of andere reden vaak aan Joss Stone denken. Maar ook hier ben ik niet onder de indruk van Timbaland.

6. Never Far Away. Prima popsong die goed blijft hangen maar waarvan ik de intro al eens eerder heb gehoord

7. Take me Alive, Goede song die door zijn exotische geluiden goed werkt.

8. Long Gone, het eerste echte hoogtepunt van de plaat. Bij dit nummer heb ik echt het gevoel dat de samenwerking tussen Cornell en Timbaland goed in balans is. Cornell zingt hier uitstekend en de prima tekst komt mooi naar voren door het redelijk smaakvolle arrangement.

9. Scream hier geld hetzelfde als voor Long Gone. Uitstekend nummer waarbij de samenwerking goed uit de verf komt. Hulde.

10. Enemy. De beat die hier wordt gebruikt vind ik nogal storend en de zang van Cornell is hier wat teveel vervormt. Op sommige momenten lijkt hij hier op Ozzy.

11. Other Side of Town. Lekker nummer met goede tekst

12. Climbing up the wall. Zeer aanstekkelijk nummer dat erg goed werkt. Voor mij een van de hoogtepunten.

13. Watch Out. Opzweppend maar het refrein wordt wel erg vaak herhaald.

14. Na Watch Out komt nog een erg mooie Bluestrack laat zien dat Cornell nog een deur open houdt naar zijn verleden. Om dit nummer lijkt Timbaland verdwenen en ik moet eerlijk bekennen dat ik Cornell als zanger en muzikant zo toch het liefste hoor.

Scream kent hoogte en dieptepunten. Cornell toont hier veel lef en hij heeft dit album duidelijk met veel plezier gemaakt maar als muzikant en tekstschrijver kan hij beter dan dit.

avatar van kaztor

Dan maar ouderwets.
Dat muziek geen muziek is zonder gitaar vind ik wat ver gaan, maar 9 van de 10 keer klinkt dat voor geen meter, wat mij betreft...

Ik steun je mening voor 95%, BoordAppel!

kaztor schreef:

Dan maar ouderwets.

Ik steun je mening voor 95%, BoordAppel!

Dat was mijn mening btw; dat muziek zonder gitaar geen muziek is.

Luv4Beats schreef:

Er zitten misscien her en der wel wat gitaren in verstopt, maar ze zijn niet prominent aanwezig, voor zo ver ik heb gehoord (en dat was niet al te ver). Chris Cornell was tot voor dit album een van de best gewaardeerde (oa door mij) rock artiesten van de wereld, en hiermee heeft hij in één klap die reputatie (iig bij bij) verpest.

En waarom zou ik me over een obsessie heen moeten zetten als die obsessie me wel bevalt? Mijn leven bestaat voor de helft uit gitaren. Als ik 12 uur zonder zit krijg ik ontwenningsverschijnselen.

avatar van blonde redhead
Beetje jammer. Deze cd is echt bedroevend voor zo'n grote rockzanger. Hopen dat hij of stopt of maar weer een goede band om zich heen krijgt. Solo verder lijkt me geen goed idee. Ook als je ziet hoe hij over het podium loopt op Pinkpop. Hij heeft er gewoon geen zin meer in.

avatar van lennon
0,5
Gisteren zag ik de live uitvoering van Part of me (op Pinkpop) en dat klonk een stuk aantrekkelijker.. waarom? Omdat er gewoon vette gitaren in zaten... (ergens zal ie dus toch wel weten dat het publiek daarop zit te wachten.....)

Misschien moet ie een gitaar versie van dit album maken, en dan kan ie op de hoes een synthesizer aan diggelen gooien

Misterfool
Aloanator schreef:

Chris, dit gaat je veel fans kosten, mij ben je alvast kwijt. Spijtig, want ik weet dat 'ie et echt kan...

16 jaar en toch zo ouderwets .

nee goed dat je dat zo snel door hebt. er is zoveel gevoel verdwenen met de komst van de electronisch gestuurde muziek. (dat wil niet zeggen dat electronische muziek geen gevoel kan bevatten). ik kan timbaland af en toe wel wurgen. van furtado maakt hij een 13 in een dozijn zangeresje. en nu van cornell een popproductje. Timbaland BLIJF VAN ROCK AF

Joy
nie overdrijven mensen, de man heeft ene gouden keeltje en zeer respectabele staat van dienst, maakt een keer een andere plaat dan gewend of verwacht

issie daarmee meteen afgeschreven?

wat mij betreft niet

zul je zien, maaktie hier na weer een stevige plaat en wordtie door jan en alleman die nu op hem afgeven weer omarmt

avatar van trebremmit
Nou zijn vorige plaat was ook al van een belabberde kwalitteit dus ik verwacht er niet zoveel meer van.

avatar van Nicholas123
Zijn laatste plaat was degelijk, maar niet uitzonderlijk. Wel een tof nummer voor de Bond-film, daar was ik dan wel weer blij mee. Ach we zullen het wel zien. Hij was wel verantwoordelijk voor 90% van de Soundgarden muziek dus ik schrijf hem nog lang niet af.

Joy
ik vind eigenlijk alleen de soundgardenperiode boeiend

audioslave was ook prima, maar niet mijn muziek

avatar van Boris1
Live gezien op Pinkpop en de reactie van het publiek viel me nog mee, geen vliegende graspollen in ieder geval. Ik had me al verzoend met enkele nummers van dit gedrocht maar waar ik nog meer van schrok waren de passieloze uitvoeringen van zijn oudere werk. Het klonk allemaal wel aardig, maar daar zou de goede man het niet voor moeten willen doen, aardig. Nergens werd het meer gevaarlijk of spannend, dit was een goede coverband met een zanger die er gewoon geen zin meer in heeft. De hoogtijdagen van deze man zijn definitief voorbij....

avatar van Doc
Doc
Mwah, dat klinkt wat al te dramatisch naar mijn smaak, al moet ik bekennen dat ik het optreden op Pinkpop niet gezien heb.
De beste man heeft gewoon een verkeerde keuze gemaakt, en dat had een nogal ongeinspireerd en zouteloos product -in de vorm van deze plaat- tot gevolg. Maar om hem nou meteen maar af te schrijven........ lijkt me wat voorbarig.
Of ben ik nou te optimistisch?

avatar van Nicholas123
Tjah, Cornell is nu eenmaal geen podiumbeest. Hij staat er eigenlijk altijd maar een beetje als een zoutzak bij. Dat wil niet zeggen dat ie er geen zin in had hoor.

avatar van Kelzo
heb hem gisteren live gezien, live is vele malen beter!

avatar van Boris1
Nicholas123 schreef:

Dan moet hij heel snel een stel muzikanten bij elkaar scharrelen die wel de passie en urgentie uitstralen die bij zijn oudere werk passen. Wat ik nu zag was een stel (overigens uitstekend spelende) sessiemuzikanten, spanningsloos en braaf. Nog even doorgaan op deze weg en hij eindigt in de vergaarbak van de pop/rock, Night of the Proms of iets aanverwants... Toevallig vandaag op Youtube een nieuw nummer gezien van het nieuw te verschijnen album van Chris's collega's van Pearl Jam, da's wel andere koek...

avatar van Sinnerman
Ik vond het album erg tegenvallen, na Euphoria Morning en Unplugged In Sweden (Carry On ken ik niet goed genoeg), maar ik moet toch zeggen dat hij onder mijn huid kruipt.

Eigenlijk best wel heel lekker én heel dapper. Hij had natuurlijk nog 'tig albums kunnen maken op zijn vertrouwde manier. Had gekund, heeft-ie niet gedaan. Bravo.

Ik vind zelfs dat zijn stem op het hele album beter klinkt dan op hele voorgaande albums. Ik kan hem soms schreeuwerig en zeikerig vinden klinken bij 'echte' rocksongs, maar nu is het naar mijn mening mooi in balans. Maar zo mooi als Unplugged in Sweden....Nee.

Sinnerman schreef:
Ik vond het album erg tegenvallen, na Euphoria Morning en Unplugged In Sweden

3.5* voor een tegenvallertje vind ik toch wat erg overdreven.

avatar van Sinnerman
Aloanator schreef:

3.5* voor een tegenvallertje vind ik toch wat erg overdreven.

Vónd, schreef ik. Lees voortaan verder voor je reageert.

avatar van Killeraapje
Heb Cornell vandaag Live in Brussel gezien en vond het toch wel een erg sterke show. De nummers van Scream komen live heel goed uit de verf. Maar aan het publiek was duidelijk te zien dat ze vooral onder de indruk waren van het Audioslave materiaal dat overigens overtuigend werd gebracht. Ook Spoonman van Soundgarden was super, maar aan de overige Soundgarden uitvoeringen kun je wel zien dat Cornell daar wat minder mee heeft. Volgens mij is Cornell iemand die zich als artiest verder wil ontwikkelen en (nog) niet wil teren op zijn oude roem. Al moet ik zeggen dat vooral de uitvoering van Hunger Strike van Temple of the Dog echt geweldig was Cornell haalde hier alle moeilijke noten. Nee, de man is nog lang niet afgeschreven. Het zou mij niets verbazen als hij voor zijn volgende cd weer een andere weg inslaat door bijvoorbeeld een jazz of een blues album te maken.

avatar van Game
Blijft een leuk album. Cornell heeft een mooie stem en de producties van Timbaland zijn lekker scherp. Het over elkaar lopen van de nummers maakt het CD'tje fijn om te luisteren. Dikke pluim naar Timbaland voor dat, dat heeft hij niet vaak gedaan bij albums.

DennisGTI
Ik ben niet heel goed bekend met het werk van Audioslave en Soundgarden, dus kan niet goed oordelen of Chris Cornell gezakt is qua niveau. Dit album draai ik behoorlijk vaak. Vind het een geweldig album. Stomme is dat ik de single 'Part of me' niet bijzonder vind. Snap dat er meer mensen zijn die alleen die plaat kennen en de rest van het album daarom maar links laten liggen. Jammer voor hun, want het hele album heeft veel meer te bieden. Hoogtepunten zijn voor mij 'Long Gone', 'Climbing up the walls', 'Get Up' en 'Enemy'.

Een topper, 4,5*.

avatar van Nicholas123
Blijkbaar gaat Cornell Scream opnieuw uitbrengen als rockalbum.

Nicholas123 schreef:
Blijkbaar gaat Cornell Scream opnieuw uitbrengen als rockalbum.

Ik weet nog niet of ik dat moet zien als "Yes, Cornell gaat weer de goede kant op!" of als "Kan je commercieel gezien je album nog meer uitmelken?"
De tijd zal het leren.
Ik ga het zeker proberen, is er al een releasedatum van de rockversie bekend?